gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons tijdens de openingsuren.

Luminus Optifix: tariefplan voor gas en elektriciteit

luminus optifix tariefplan aanbod

Luminus biedt meerdere tariefplannen aan waar je als klant een keuze uit kunt maken. Luminus Optifix is er hier één van. Het Luminus Optifix tariefplan biedt twee jaar lang een vaste prijs, zo ben je voor langere tijd gegarandeerd van dezelfde prijs voor je gas en elektriciteit. In het Optifix aanbod wordt geen groene stroom aangeboden, indien je daarvoor wilt kiezen is het beter een ander aanbod van Luminus te selecteren. In dit artikel geven wij je meer informatie over het Luminus Optifix tariefplan.


Hoe ziet het Luminus energie aanbod eruit?

Luminus Optifix energieleverancier

Luminus biedt de klanten een zo ruim mogelijke keuze, als één van de grootste energieleverancier én energieproducent heeft Luminus daar genoeg mogelijkheden voor. Dankzij de eigen productiecapaciteit kan deze leverancier scherpe tarieven aanbieden. Luminus produceert zo’n 10% van de totale Belgische elektriciteit.

Luminus is actief als leverancier aan particulieren en heeft een speciaal aanbod voor zowel kleine als grote bedrijven en voor overheden. Luminus levert energie in zowel Vlaanderen als in Wallonië.

Luminus Optifix Pro Luminus heeft ook het Optifix Pro aanbod voor elektriciteit en gas in je zaak. Ook dan ben je 2 jaar lang gegarandeerd van een vaste prijs.

Waaruit bestaat het Luminus Optifix tariefplan?

Het Optifix aanbod van Luminus bestaat uit energie die zowel afkomstig is uit eigen land, als uit het buitenland. Bij Luminus Optifix wordt de energie opgewekt uit verschillende energiebronnen, waaronder fossiele brandstoffen. Dit aanbod is dus niet geschikt als je op zoek bent naar groene stroom. Luminus Optifix bestaat uit een vast tarief die voor 24 maanden wordt aangegaan. Je kan er bij dit tariefplan ook voor kiezen om alles online te regelen en een automatische betaling in te stellen.

Luminus vergelijken met andere energieleveranciers? Vergelijk de tarieven van Luminus, bel voor een gratis vergelijking en advies 02 588 92 38

Luminus biedt een aantal garanties wanneer je voor Optifix kiest:

 • Een vaste energieprijs voor 2 jaar lang
 • De laagste prijs van hun eigen aanbod
 • Vele extras, zoals kortingen
 • Een vergoeding voor zonnepaneeleigenaars voor het injecteren van stroom op het net

Krijg je bij Luminus Optifix extras?

klanten luminus extras

Wanneer je voor Luminus Optifix kiest, dan krijg je ook toegang tot de vele kortingen en voordelen. Met het Luminus EXTRAS-programma kan je onder andere profiteren van promoties bij verschillende partnerwinkels. Maar ook kan je denken aan kortingen op toegang tot pretparken of voordeel op bijvoorbeeld een tijdschriften abonnement.

Heb je met Luminus Optifix toegang tot My Luminus?

Met Luminus Optifix krijg je ook toegang tot de Luminus online klantenzone. Zo je facturen inzien, je verbruikshistorie inzien of zelfs je klantgegevens aanpassen. Je kan van My Luminus gebruik maken zowel via de website als middels het gebruik van een app op je mobiel of tablet. My Luminus is ontwikkeld voor het gemak van de klant, zo kan je altijd bij je gegevens en laatste factuurgegevens.

Hoe zijn de tarieven van Luminus Optifix opgebouwd?

Om een juiste keuze te maken wil je uiteraard ook inzicht hebben in de tarieven en kunnen vergelijken met andere leveranciers. Hieronder bieden we jou een overzicht van zowel de actuele prijs voor elektriciteit en aardgas van Luminus Optifix.

Consumptie energie
changer de fournisseur

Ken jij al jouw energieverbruik?

Bel voor een gratis berekening of bereken het zelf in 2 minuutjes met de online energiecalculator!

Wat zijn de Luminus Optifix elektriciteit tarieven?

Je kan ervoor kiezen om bij Luminus zowel je elektriciteit als gas af te sluiten, maar je kan ook voor een enkel aanbod kiezen. Voor elektriciteit zijn dit de huidige energieprijzen van Luminus Optifix:

Prijzen elektriciteit: Luminus Optifix
Optifix formule vast tarief
Vast/Variabel Vast 2 jaar
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 60.500000
Energiekost (in €cent/kWh) 9.84000
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 60.50
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
11.31000
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
7.87000
Uitsluitend nachtmeter
Vaste vergoeding (€/jaar) -
Energiekost (in €cent/kWh) 7.8700
Tarieven vergelijken en keuzehulp 02 588 92 38

Wat zijn de Luminus Optifix aardgas tarieven?

Naast het aanbod van elektriciteit biedt Luminus ook Optifix aardgas. Voor aardgas geldt net als voor elektriciteit een contractduur van twee jaar voor een vaste prijs.

Prijzen aardgas: Luminus Optifix
Optifix formule vast tarief
Vaste abonnementkost
(€)
19.500000
Prijs per kWh
(c€/kWh)
5.66000
Tarieven vergelijken en keuzehulp 02 588 92 38

Wat is de betaalmethode voor Luminus Optifix?

Met het Luminus Optifix aanbod kan je zelf kiezen welke betaalmethode het beste bij je past. Je kan kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 1. Domiciliëring (automatisch incasso)
 2. Overschrijving
 3. Betalen via Zoomit

Als je kiest voor domiciliëring met Luminus Optifix, dan ontvang je alleen de jaarnota en niet de facturen van de maandelijkse aanbetalingen. Bovendien kan je de frequentie waarmee van je de Luminus voorschotfacturen ontvangt zelf instellen. Je kan hierbij kiezen uit:

 • Maandelijks
 • Tweemaandelijks
 • Driemaandelijks

Wil je de factuur later betalen? Dan kan je dit ook online aanvragen.

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel voor gratis energieadvies van CallMePower en start met besparen!

Waar kan je de Luminus Optifix factuur inzien?

factuur luminus optifix

Om de factuur in te zien kan je te alle tijden terecht op My Luminus. Heb je de Luminus app geïnstalleerd? Dan heb je ook op je mobiel toegang tot je facturen en gegevens.

Wat staat er op mijn Luminus factuur?

Voor elk energietarief zijn er bepaalde vaste kosten op de energiefactuur te zien, dus ook bij Luminus Optifix staan er meerdere kosten op de energiefactuur.

De kosten die op je energiefactuur staan zijn:

 1. De energiekost van Luminus Optifix
 2. De transportkosten van je netbeheerder en de distributie
 3. Overheidstaksen en -heffingen
 4. BTW kosten

Hoe kan je Luminus Optifix vergelijken?

Als je wilt weten of het Luminus Optifix tariefplan geschikt is voor jou, kan je het beste een vergelijking maken met zowel de tarieven van Luminus zelf als die van andere energieleveranciers. Wij zetten hieronder alvast een top drie tarieven van verschillende leveranciers voor je op een rijtje:

Prijsvergelijking elektriciteitstarieven grootste leveranciers nummers 1-3
ENGIE Electrabel
Easy Fixed
Luminus
Optifix
Lampiris
Top
Vaste vergoeding /jaar 54.490000 60.500000 69.000000
Energiekost (in €cent/kWh) 15.43200 9.84000 19.58760
Duur 1 jaar 2 jaar 1 jaar
Groene stroom Optie
extra kost
Nee Ja
Tariefinfo

Luminus overige tarieven

Luminus is één van de grootste energieleveranciers in België en heeft een uitgebreid aanbod. Het is dus begrijpelijk als je de verschillende tarieven wilt vergelijken. Hieronder vind je alle actuele elektriciteitstarieven van Luminus:

Uiteraard is er ook ruime keuze voor aardgas. Je kan ervoor kiezen om zowel elektriciteit als aardgas van Luminus af te nemen of één van de twee. Hieronder vind je een lijst van alle actuele aardgastarieven van Luminus:

Luminus tarieven vergelijken Wil je de verschillende tariefplannen van Luminus inzien of vergelijken? Neem dan ook eens een kijkje in ons artikel over de Luminus tarieven.

Wil je Luminus Optifix opzeggen?

Ook al biedt Optifix een vaste prijs voor twee jaar, dat betekent niet dat je er ook twee jaar aan vast zit. Het contract is vrijblijvend, je kan het beëindigen wanneer je wilt zonder opzegvergoedingen. Houd wel in gedachten dat er een opzegtermijn van één maand geldt voordat je overstapt naar een andere energieleverancier.

Zorgeloos overstappen? Wil je besparen op je energiefactuur? Bel ons voor gratis energieadvies, we zoeken de voordeligste optie én we regelen de overstap 02 588 03 92

Geactualiseerd op