Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Los je Scarlet problemen van vandaag zelf op

Geactualiseerd op
minuten lezen
scarlet problemen

Het is erg vervelend om Scarlet problemen te hebben met één van je abonnementen. Gelukkig zijn er al veel controles die je zelf kunt doen om zo snel mogelijk van je Scarlet storingen af te komen. Ontdek hier alle stappenplannen voor het oplossen van storingen en problemen van Scarlet.

Hoe Scarlet problemen 15 april 2024 oplossen?

Een Scarlet probleem oplossen kun je zelf doen aan de hand van de stappenplannen die Scarlet beschikbaar heeft gesteld bij hun veelgestelde vragen.

Kun je jouw Scarlet problemen niet oplossen aan de hand van de geleverd stappenplannen, dan kun je met de helpdesk van Scarlet contact opnemen door te bellen naar: 02 275 27 27. Met Scarlet contact opnemen kan van maandag tot vrijdag van 9:00 - 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 - 17:00 uur.

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Hoe kan ik een Scarlet storing melden?

Als je een Scarlet storing melden wilt bij deze telecom provider, dan kun je dit via één van de contactmogelijkheden doen. Controleer eerst of de Scarlet problemen toevallig al bekend zijn.

Het melden van Scarlet problemen kun je doen door:

 • de Scarlet klantendienst te bellen van maandag tot vrijdag van 9:00 - 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 - 17:00 uur op: 02 275 27 27.
 • met Scarlet contact op te nemen via hun sociale media accounts.

Storing Scarlet oplossen

Een technische storing bij Scarlet kan meerdere oorzaken hebben, die als gevolg hebben dat je problemen met je abonnementen van Scarlet kunt ervaren. Om deze Scarlet problemen op te lossen, kun je allereerst in Mijn Scarlet kijken.

Eén van de oorzaken is dat je buiten je bundel bent. Dit houdt in dat je al alle belminuten, SMS'en en data hebt verbruikt of dat je de maximale grens van 500 GB surfvolume op de maximale snelheid hebt bereikt. In Mijn Scarlet kun je zien hoeveel je die maand verbruikt hebt en dus of dit de oorzaak van je Scarlet panne kan zijn. Ook kun je in Mijn Scarlet zien of je nog openstaande facturen hebt.

Naast kijken in Mijn Scarlet, kun je ook op de sociale media kanalen van Scarlet kijken. Indien er Scarlet panne zijn, is het namelijk mogelijk dat de Scarlet problemen hierop gecommuniceerd worden. Scarlet is actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Een Scarlet probleem kun je vaak ook al verhelpen door je apparaten opnieuw op te starten, denk hierbij zowel aan je elektronische apparaten als aan de TV decoder en de modem. Ook is het mogelijk om je apparaten te resetten, waarbij alle instellingen terug worden gezet naar de fabrieksinstellingen.

Wat kan ik doen bij Scarlet internet problemen?

Ervaar je een probleem met Scarlet internet? Kijk dan of je met onderstaand stappenplan je Scarlet internet problemen kunt oplossen.

 1. Controleer of het DSL LED lampje op de modem constant brandt.
 2. Controleer of het @ / Internet LED lampje op de modem constant brandt.
 3. Maak je gebruik van een router of switch? Koppel deze dan af en sluit je computer rechtstreeks via een UTP-kabel aan op je modem.
 4. Controleer de bekabeling van de modem en tussen de computer en modem.
 5. Herstart je modem. Wacht tot alle LED lampjes branden.
 6. Herstart je computer.

Vergelijk ieder enkel internet abonnement om het abonnement te vinden dat het beste bij je wensen en behoeften past.

Problemen Scarlet wifi oplossen

Heb je bekabeld wel internet maar ervaar je juist Scarlet wifi problemen, dan kun je allereerst je wifi-verbinding controleren aan de hand van onderstaand stappenplan.

 1. Controleer de wifi-verbinding in de buurt van je modem. Heb je geen verbinding, ga dan naar stap 2. Is er een zwak signaal, ga dan naar stap 4. Is er een goed signaal, ga dan naar stap 3.
 2. Controleer of het wifi LED lampje op de modem brandt. Als dit niet het geval is, schakel dan de wifi in en test opnieuw de verbinding.
 3. Controleer of de wifi verbinding goed geconfigureerd is. Controleer of je aan een modem bent verbonden en of je aan de juiste modem bent verbonden.
 4. Wijzig het wifi kanaal. Zo kun je gebruik maken van een kanaal dat minder druk is.
 5. Controleer of er storende apparaten in de buurt van de modem staan en controleer de locatie van de modem.
 6. Als het probleem zich enkel voordoet wanneer het apparaat zich ver van de modem bevindt, dan kun je:
  • het apparaat dichter bij de modem plaatsen;
  • een netwerkkabel aansluiten tussen de modem en computer;
  • een wifi versterker installeren om het wifi bereik in huis te vergroten.

Naast het doorlopen van bovenstaand stappenplan, kun je ook naar de volgende tips kijken om een Scarlet storing met je wifi te verhelpen.

 • Controleer de locatie van de modem. De modem kun je het beste op een centrale plek in huis hebben staan, op een open plek en op minimaal één meter hoogte.
 • Controleer op stoorzenders. Zorg ervoor dat toestellen die het internetsignaal kunnen verstoren - zoals bluetooth apparaten, microgolfovens of een draadloze deurbel - minimaal één meter van de modem staan.
 • Controleer of de internetverbinding beter is wanneer je gebruik maakt van een andere wifi kanaal. Zo heb je minder last van eventuele Scarlet netwerk problemen bij je buren en van een druk kanaal.
 • Schaf wifi versterkers aan. Je hebt hierbij de keuze tussen een access point (als je een netwerkkabel hebt) en een wifi repeater of PLC (als je geen netwerkkabel hebt).

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Hoe kan ik de Scarlet internetsnelheid controleren?

Ervaar je Scarlet internet problemen, dan is het ook een goed idee om je internetsnelheid te controleren. Je kunt op deze manier namelijk achterhalen of je inderdaad een lagere internetsnelheid in huis hebt dan zou moeten of dat je sneller internet verwacht en overstappen naar een sneller internet abonnement benodigd is.

Om je daadwerkelijke internetsnelheid te achterhalen, kun je een speedtest doen. Voer een Scarlet speedtest meerdere keren per week en op verschillende momenten op de dag uit en vergelijk dit vervolgens met de Scarlet internetsnelheid die je in je woning zou moeten ontvangen.

Ontdek meer Voer de Scarlet speedtest uit en achterhaal je internetsnelheid.

Scarlet TV werkt niet

Ervaar je problemen met Scarlet TV? Dan kan het zijn dat je last hebt van decoder problemen, maar er kan ook een probleem zijn met je Scarlet afstandsbediening.

Om een Scarlet TV probleem op te lossen, volg je onderstaand stappenplan:

 1. Controleer of het DSL LED lampje op je modem constant brandt.
 2. Controleer de bekabeling van je modem.
 3. Gebruik je draadloze oplossingen voor je Scarlet TV - zoals Devolo, wifi Bridge of Ruckus -, ontkoppel deze dan en steek ze opnieuw in.
 4. Controleer de bekabeling tussen je modem, TV decoder en TV.
 5. Reset je Scarlet TV decoder.

Ook wanneer je beeld en geluid niet synchroon lopen op je TV of je Scarlet TV gids onjuist is, kan het helpen om je Scarlet TV decoder te resetten.

Alle TV abonnementen vergelijken om het abonnement te vinden dat het beste bij je wensen en behoeften past.

Storingen Scarlet afstandsbediening

Werkt je Scarlet afstandsbediening niet correct meer? Je kunt dan allereerst de batterijen controleren. Daarnaast kun je ook nagaan of de verbinding niet verstoord is. Zorg ervoor dat de decoder niet achter een deur staat. Ook kun je de afstandsbediening resetten.

Een ander probleem dat zich voor kan doen, is dat de Scarlet afstandsbediening niet universeel is. Dit kun je zelf echter regelen.

 • V5 afstandsbediening: Bij een Samsung TV moet deze afstandsbediening werken. Bij andere TVs kun je hem universeel maken door de TV aan te zetten en voor drie seconden op de toetsen 1 en 3 te drukken totdat de TV power toets oplicht. Vervolgens zal de cijfercode van de TV ingevuld moeten worden. Daarna druk je op de Proximus power toets zodat de TV power toets uit gaat.
 • V4 afstandsbediening: Bij een Samsung TV moet deze afstandsbediening werken. Bij andere TV's kun je hem universeel maken door de TV aan te zetten en voor drie seconden op de toetsen 1 en 3 te drukken totdat de TV power toets oplicht. Vervolgens zal de cijfercode van de TV ingevuld moeten worden. Daarna druk je tegelijkertijd op de TV mode power toets en de Digital TV toets.
 • V2 / V3 afstandsbediening:
  • Automatische methode: Zet de TV aan en druk op de pijltjestoets totdat het rode lampje brandt. Druk vervolgens de toetsen 1 en 3 voor drie seconden in totdat het TV lampje twee keer knippert en vervolgens blijft branden. Houd daarna de power toets ingedrukt totdat de TV zich uitgeschakeld.
  • Manuele methode: Zet de TV aan en druk op de pijltjestoets totdat het rode lampje brandt. Druk vervolgens de toetsen 1 en 6 totdat het rode lampje flikkert. Vul de eerste vier cijfers van je TV code in. Hierna zal het lichtje twee keer knipperen. Knippert het lampje één keer, dan is de code foutief ingevuld.

Ben je ontevreden met je huidige telecom provider?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle telecom providers uit te voeren (gratis dienst).

Ben je ontevreden met je huidige telecom provider?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle telecom providers uit te voeren (gratis dienst).

Scarlet panne met de mobiele telefoon

Ervaar je problemen bij Scarlet mobile? Vind hier de stappenplannen wanneer je geen gebruik meer kunt maken van mobiele data en wanneer je simkaart het niet meer doet.

Problemen Scarlet mobiele data

Als je mobiele data het niet meer doet, is het allereerst belangrijk om te controleren of je nog wel data over hebt om die maand te gebruiken. Als je al door al je mobiele data heen bent, kun je een Scarlet gsm optie aanschaffen voor meer data. Daarnaast kun je nagaan of je wel bereik hebt.

Ben je nog niet door je data heen, dan kun je de instellingen voor 3G, 4G en 5G controleren. Scarlet legt op hun website voor een groot aantal toestellen uit hoe je de instellingen kunt controleren. De juiste APN is: "internet.bmbpartner.be.".

Elk gsm abonnement vergelijken om het abonnement te vinden dat het beste bij je wensen en behoeften past.

Storing Scarlet simkaart

Heb je problemen met de Scarlet simkaart? Dan is het belangrijk om te achterhalen of je simkaart kapot is of dat het probleem bij je toestel vandaan komt. Dit kun je doen door je telefoon te herstarten, te controleren of je simkaart juist in de telefoon zit en of je simkaart het in een andere gsm wel doet.

Als het nodig is om een nieuwe simkaart aan te vragen, dan kun je dit via Mijn Scarlet doen. Ga hiervoor naar:

 1. overzicht
 2. je gsm abonnement
 3. een probleem melden of raadplegen
 4. een probleem melden
 5. nieuwe simkaart aanvragen
 6. toevoegen

Scarlet opzeggen Ben je niet tevreden bij Scarlet en wil je jouw abonnement bij Scarlet opzeggen? Bij CallMePower helpen we je gratis en vrijblijvend met veranderen van telecom provider. Je kunt ook zelf telefonisch, via via Mijn Scarlet of met behulp van Easy Switch overstappen naar een andere provider.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.

CallMePower, een merk van Selectra in België, heeft een partnership met deze entiteit. Via onze telefonische dienstverlenging geven wij je gratis advies, support en informatie en helpen wij jou met het afsluiten van een abonnement bij deze entiteit. Klik je op een link, dan zul je doorverwezen worden naar de website van onze partner. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

Scarlet klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Scarlet abonnementen
of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).

Laat CallMePower jou terugbellen voor advies over de Scarlet
abonnementen of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).