Speedtest Scarlet: meet en verhoog je internetsnelheid

Geactualiseerd op
minuten lezen
speedtest scarlet

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Ervaar je langzaam internet? Met de speedtest van Scarlet kom je te weten wat de internetsnelheid bij jou in huis is! Vind in dit artikel de Scarlet speedtest, alsmede tips voor het verbeteren van je Scarlet internetsnelheid.

Wat houden de resultaten van de Scarlet speedtest in?

Na afloop van de Scarlet speedtest zullen er vier resultaten getoond worden: de downloadsnelheid, de upload snelheid, de reactietijd en de jitter.

 • Scarlet downloadsnelheid: Geeft aan hoe snel data door het toestel gedownload kan worden. Dit wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps of MB/s) en is beter naarmate de resultaten hoger zijn.
 • Scarlet upload snelheid: Geeft aan hoe snel data door het toestel geupload kan worden. Dit wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps of MB/s) en is beter naarmate de resultaten hoger zijn.
 • Scarlet reactietijd: Geeft aan hoe lang de server erover doet om de data te ontvangen. Dit wordt gemeten in milliseconden (ms) en is beter naarmate de resultaten lager zijn.
 • Scarlet jitter: Geeft aan hoe betrouwbaar je Scarlet netwerk is. Dit wordt gemeten in milliseconden (ms) en is beter naarmate de resultaten lager zijn.

Hoe kun je de Scarlet speedtest optimaal uitvoeren?

Het is belangrijk om te zorgen dat je elke keer de Scarlet speedtest zo optimaal mogelijk probeert uit te voeren zodat de resultaten zo betrouwbaar mogelijk zijn. Voor de uitvoering van de speedtest van Scarlet is het daarom aan te raden om

 • de Scarlet internetsnelheid te meten op een toestel dat gebruik maakt van bedraad internet;
 • de Scarlet internetsnelheid te meten op een nieuw toestel, aangezien oudere toestellen sowieso al een lagere internetsnelheid hebben;
 • de Scarlet internetsnelheid te meten op een persoonlijke computer, aangezien werkcomputers vaak een bedrijfsnetwerk met sneller internet gebruiken;
 • de Scarlet internetsnelheid te meten op een moment dat er zo min mogelijk andere toestellen van internet gebruik maken;
 • de Scarlet internetsnelheid te meten op een moment dat er door geen enkel ander toestel data wordt gedownload of geupload;
 • zoveel mogelijk andere tabbladen, browsers, applicaties en programma's volledig af te sluiten;
 • voorafgaand aan de speedtest een virusscan uit te voeren, aangezien virussen en spyware op je toestel de internetsnelheid kunnen verlagen.

De Scarlet internetsnelheid is gemakkelijk te beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om vaker dan eens de Scarlet speedtest uit te voeren en daarbij de speedtest op verschillende dagen in de week uit te voeren, op verschillende momenten van de dag uit te voeren, op verschillende toestellen uit te voeren en in verschillende browsers uit te voeren.

Hoe voer je de speedtest van Scarlet optimaal op wifi uit?

De Scarlet internetsnelheid testen terwijl je met wifi - ofwel een draadloze internet verbinding - verbonden bent, is af te raden. Een wifi-verbinding is namelijk niet zo betrouwbaar als een bedrade verbinding en is daardoor erg eenvoudig te beïnvloeden.

De speedtest van Scarlet op wifi is bijvoorbeeld al te beïnvloeden door de afstand tussen het toestel en de modem. Het is daarom aan te raden om de Scarlet internetsnelheid zo dichtbij de modem als mogelijk te testen. Hoe verder je je van de modem bevindt, des te zwakker het signaal en dus des te lager de internetsnelheid zal zijn.

Scarlet internetsnelheid beoordelen

Als je een internet abonnement bij Scarlet afsluit, wordt er aangegeven wat de maximale Scarlet internetsnelheid is. Deze snelheden betreffen theoretische internetsnelheden. Het kan namelijk zijn dat op je adres de daadwerkelijke internetsnelheden lager liggen.

De internetsnelheden die uit de speedtest van Scarlet komen, kunnen dus lager liggen dan de maximale internetsnelheden die je abonnement kan bieden. Hogere internetsnelheden kunnen er nooit behaald worden.

Maximale Scarlet internetsnelheid
Scarlet internet abonnementMaximale downloadsnelheid ScarletMaximale upload snelheid Scarlet
Scarlet Poco50 Mbps10 Mbps
Scarlet Loco70 Mbps10 Mbps
Scarlet Loco met fiberboost200 Mbps20 Mbps

Ben je niet tevreden met je huidige Scarlet internetsnelheid en overweeg je over te stappen naar een andere telecom provider? Het is in dit geval belangrijk om telecom providers te vergelijken. Ook is het mogelijk om een internet abonnement met fiber af te sluiten. Scarlet biedt momenteel nog geen fiber abonnementen aan, je zult hiervoor sowieso dus moeten overstappen naar een andere provider.

Bij het vergelijken van telecom providers is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de maximale internetsnelheid. Ook het surfvolume en de prijs spelen hierbij een rol, alsmede eigen wensen en behoeften, of je internet in een pack of los wilt afsluiten en hoe de klantendienst van de provider gecontacteerd kan worden.

Hulp nodig met een internet abonnement kiezen?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle internet abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hulp nodig met een internet abonnement kiezen?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle internet abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Speedtest Scarlet ten opzichte van de Ookla speedtest

Het is ook interessant om de resultaten van de speedtest van Scarlet te vergelijken met de gemiddelde internetsnelheden die in België gehaald worden volgens de Ookla speedtest. De speedtest van Ookla is het referentiepunt op het gebied van snelheidstesten wereldwijd.

Hoe kun je de Scarlet internetsnelheid verhogen?

Wil je graag de resultaten van de speedtest van Scarlet verbeteren? Je kunt zelf met een aantal eenvoudige en kleine wijzigingen je Scarlet internetsnelheid verhogen. Zo kun je jouw Scarlet internetsnelheid verhogen door:

 • een andere internet browser te gebruiken;
 • niet te veel programma's, tabbladen en applicaties tegelijkertijd open te hebben staan;
 • niet te veel data tegelijkertijd te downloaden of te uploaden;
 • ervoor te zorgen dat alle toestellen de laatste update hebben gehad;
 • je modem op een centrale, open plek en op minimaal één meter hoogte te plaatsen;
 • te zorgen dat er geen stoorzenders en elektriciteitskabels zich binnen één meter van de modem bevinden;
 • al je toestellen te herstarten;
 • het wifi-kanaal op je Scarlet modem te wijzigen naar een rustiger kanaal;
 • de frequentieband op je Scarlet modem te wijzigen naar 5 Ghz;
 • te controleren of er werken aan het Proximus netwerk zijn;
 • te controleren of er elektriciteits- of internetpanne bij jou in de buurt zijn;
 • wifi-booster aan te schaffen;
 • te controleren of je jouw Scarlet modem wellicht kunt vervangen door een nieuwer model;
 • toestellen die minimaal vijf jaar oud zijn te vervangen.

Helpen deze tips je niet om je Scarlet internetsnelheid te verhogen? Het is ook mogelijk om over te stappen naar een andere telecom provider, bijvoorbeeld een telecom provider die al fiber abonnementen aanbiedt, voor een hogere internetsnelheid.

Wil je veranderen van telecom provider?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Wil je veranderen van telecom provider?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hoe werkt de speedtest van Scarlet?

Bij een speedtest worden er vier snelheden gemeten, voor alle vier worden er datapakketten naar een lokale testserver gestuurd. Zo wordt er voor het meten van de Scarlet downloadsnelheid gemeten hoelang het duurt voordat er een grote hoeveelheid data vanaf de testserver gedownload is. Voor het meten van de Scarlet upload snelheid wordt er gemeten hoelang het duurt voordat de datapakketten geupload zijn.

Waar er bij zowel de download- als upload snelheid gebruik wordt gemaakt van grote datapakketten, worden er juist kleine datapakketten gebruikt voor het meten van de Scarlet reactietijd tijdens de speedtest. Dit wordt meerdere keren gedaan, waarna de gemiddelde snelheid van het versturen en ontvangen van deze datapakketten bepaalt wat de reactietijd is.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.

CallMePower, een merk van Selectra in België, heeft een partnership met deze entiteit. Via onze telefonische dienstverlenging geven wij je gratis advies, support en informatie en helpen wij jou met het afsluiten van een abonnement bij deze entiteit. Klik je op een link, dan zul je doorverwezen worden naar de website van onze partner. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

Scarlet klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Scarlet abonnementen
of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).

Laat CallMePower jou terugbellen voor advies over de Scarlet
abonnementen of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).