Hulp nodig bij het vergelijken van internet-, TV- en telefoonabonnementen?

Krijg gratis advies van de telecom experts van CallMePower, vind het abonnement dat het beste bij jou past en bespaar op je telecomfactuur!

Hulp nodig bij het vergelijken van internet-, TV- en telefoonabonnementen?

Laat ons je terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Alles over je TV VLAANDEREN verhuis regelen

tv vlaanderen verhuis

Ga je als klant van TV VLAANDEREN verhuizen? Vergeet dan niet om ook je TV abonnementen over te verhuizen naar je nieuwe adres. Doe je dit namelijk niet, dan kan het zijn dat je facturen mist of je zonder TV komt te zitten. In dit artikel lees je hoe je jouw TV VLAANDEREN verhuis regelt.


Hoe moet je jouw TV VLAANDEREN verhuis regelen?

Wat je moet doen voor het regelen van je TV VLAANDEREN verhuis is afhankelijk van welk TV VLAANDEREN abonnement je hebt afgesloten. Als je via internet TV kijkt, dan is het voldoende om enkel in MIJN TV VLAANDEREN je adres te wijzigen. Is er toen je het TV VLAANDEREN TV abonnement afsloot echter een technieker geweest voor de aansluiting, dan is het benodigd om vier weken voor de verhuizing met TV VLAANDEREN contact op te nemen voor de installatie in je nieuwe woning.

Wijzig je jouw adres niet op tijd, dan zal TV VLAANDEREN alle facturen en andere schriftelijke mededelingen nog steeds naar je oude adres sturen. Het is in dit geval jouw verantwoordelijkheid dat je alsnog je TV VLAANDEREN facturen betaalt en op de hoogte blijft van de andere mededelingen. Dit zou anders voor problemen kunnen zorgen.

Hulp nodig bij het verhuizen van je contracten?

De experts van CallMePower helpen jou gratis met het verhuizen van je contracten in of naar Vlaanderen, het opzeggen van oude contracten en het afsluiten van nieuwe contracten.

Hulp nodig bij het verhuizen van je contracten?

De experts van CallMePower helpen jou gratis met het verhuizen van je contracten in of naar Vlaanderen, het opzeggen van oude contracten en het afsluiten van nieuwe contracten.

Zijn er TV VLAANDEREN verhuiskosten?

In sommige gevallen kunnen er kosten voor je TV VLAANDEREN verhuis in rekening gebracht worden. Situaties waarbij er TV VLAANDEREN verhuiskosten aangerekend kunnen worden, zijn:

 • Afsluitingskosten van je abonnement wanneer je jouw abonnement van TV VLAANDEREN opzeggen moet omdat je op je nieuwe adres niet dezelfde of vergelijkbare diensten kunt verkrijgen.
 • Installatiekosten van je abonnement indien gewenst. Deze kosten bedragen € 120*.

Wanneer je jouw TV VLAANDEREN verhuis niet tijdig doorgeeft aan TV VLAANDEREN of de nieuwe diensten kunnen niet direct in je nieuwe woning geïnstalleerd worden, wordt je wel geacht om je TV VLAANDEREN facturen te blijven betalen. Doe je dit niet, dan kunnen er kosten voor het versturen van betalingsherinneringen en de heractivatiekost in rekening gebracht worden.

Hoe kun je TV VLAANDEREN installeren?

Na de TV VLAANDEREN verhuis zal je TV geïnstalleerd moeten worden. Dit kun je door een technieker van TV VLAANDEREN laten doen, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. In het geval dat je dit door een TV VLAANDEREN technieker wilt laten doen, betaal je hier € 120* voor. Indien de installatie op een hoogte van minimaal vier meter plaats vindt, wordt er een meerkost van € 50* in rekening gebracht.

Wil je meer informatie over de installatie en de afspraak voor de installatie, neem dan met de klantendienst van TV VLAANDEREN contact op. Zij kunnen jou helpen met de juiste keuze maken en het maken van een afspraak voor de installatie.

Hoe installeer je TV VLAANDEREN antenne TV?

Voor de procedure van het installeren van TV VLAANDEREN antenne TV ben je afhankelijk welke apparatuur er gebruikt gaat worden. Er zit namelijk een verschil tussen de installatie van antenne TV met een TV die een DVB-T2 heeft en een installatie in combinatie met de CI+module van de TV-decoder.

Installatie antenne TV met de DVB-T2 tuner


 1. Sluit de coaxkabel aan op de antenne en op de achterkant van je TV.
 2. Sluit de USB-kabel aan op de antenne en op de achterkant van je TV.
 3. Plaats de antenne zo dicht mogelijk bij een raam en voorkom direct contact van de antenne met andere toestellen die elektronische signalen uitsturen of ontvangen (zoals bijvoorbeeld de internet modem).
 4. In de TV zal een DVB-T2 gleuf zitten, steek hier de CI+module in. De kant waar de TV VLAANDEREN sticker op zit dien je te zien wanneer de module in de gleuf zit.
 5. Zet je TV aan. Er zal een rood lampje gaan branden op de module.
 6. Na een aantal seconden zal het rode lampje geel moeten worden. Er is nu verbinding gemaakt, waarna je de zenderlijst kunt inladen en TV kunt kijken.

See more See less

Installatie antenne TV met de DVB-T2 tuner en de TV-decoder


 1. Sluit de coaxkabel aan op de antenne en op de achterkant van je TV-decoder.
 2. Sluit de USB-kabel aan op de antenne op en de achterkant van je TV-decoder.
 3. Plaats de antenne zo dicht mogelijk bij een raam en voorkom direct contact van de antenne met andere toestellen die elektronische signalen uitsturen of ontvangen (zoals bijvoorbeeld de internet modem).
 4. In de TV-decoder zal een gleuf zitten, steek hier de CI+module in. De kant waar de TV VLAANDEREN sticker op zit dien je te zien wanneer de module in de gleuf zit.
 5. Steek de HDMI-kabel in de TV-decoder en in de TV.
 6. Zet zowel de TV als de TV-decoder aan. Er zal een rood lichtje op de module gaan branden.
 7. Na een aantal seconden zal het rode lampje geel moeten worden. Er is nu verbinding gemaakt, waarna je de zenderlijst kunt inladen en TV kunt kijken.

See more See less

Hoe plaats je de antenne? Zet de antenne rechtop neer in. In Limburg is het benodigd om de antenne neer te leggen. Dit heeft te maken met de polarisatie van het TV-signaal. De TV-signalen worden in Vlaanderen en Wallonië verticaal verstuurd, waardoor de antenne rechtop moet staan. In Limburg is dit horizontaal, waardoor je de antenne moet neerleggen.

Hoe installeer je TV VLAANDEREN satelliet TV?

Je kunt TV VLAANDEREN satelliet TV zelf of door een TV VLAANDEREN technieker laten uitvoeren. Wanneer je zelf de satelliet wilt installeren, kun je gebruik maken van de uitgebreide installatiehandleiding of de installatievideo. Na de installatie zul je binnen één uur TV moeten kunnen kijken.

Na het installeren van de satellietschotel, dien je de HD-ontvanger via een coaxkabel met de schotel de verbinden. Hierna verbind je de HD-ontvanger met een HDMI-kabel met de TV. Vervolgens start je alle toestellen op, waarna de update uitgevoerd zal worden. Na tien tot vijftien minuten zal de update klaar zijn en kun je via de instructies op je TV de HD-ontvanger configureren en TV kijken.

Wil je de TV VLAANDEREN installatie door een technieker uit laten voeren, dan kost dit € 120*. Bij de installatie is inbegrepen:

 • de installatie van de schotel;
 • de installatie van de LNB-kop;
 • het verzorgen van de verbinding tussen de schotel en de HD-ontvanger;
 • het afstellen van de schotel;
 • de werking van je TV.

TV VLAANDEREN opzeggen vanwege een verhuis

Er zijn een aantal gevallen waarbij je jouw abonnement van TV VLAANDEREN opzeggen moet in plaats van dat je ze kunt verhuizen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je geen geldig Belgisch woonadres meer hebt. Dit is noodzakelijk als je TV VLAANDEREN in het buiteland wilt gebruiken.

Een andere situatie waarbij je niet je abonnementen van TV VLAANDEREN verhuizen kunt, maar dient op te zeggen, is wanneer je in je oude woning het TV VLAANDEREN antenne TV abonnement had en je bij je nieuwe woning geen antenne hebt en ook niet kunt plaatsen.

Moet je jouw abonnementen van TV VLAANDEREN opzeggen en wil je een nieuw TV abonnement afsluiten, dan kun je hiervoor CallMePower bellen op: 02 588 44 02. Het is ook mogelijk om je opzegging per post of e-mail naar TV VLAANDEREN te sturen of door gebruik te maken van Easy Switch wanneer je naar een andere telecom provider overstapt.

In het geval dat je jouw TV VLAANDEREN verhuizen moet en je kunt op je nieuwe adres niet hetzelfde of een vergelijkbaar abonnement afsluiten, dan dien je jouw oude abonnement op te zeggen of te wijzigen. Er geldt in dit geval een opzegtermijn van één maand en géén schadevergoeding. Wel kunnen er kosten voor het afsluiten met het abonnement in rekening gebracht worden.

Hulp nodig bij het kiezen van het beste TV abonnement voor jou?

Krijg gratis advies van de TV experts van CallMePower en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste TV abonnement voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen, krijg gratis advies van onze TV experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Abonnementen van TV VLAANDEREN verhuizen of overdragen?

In sommige gevallen is het bij een verhuis niet nodig om je TV VLAANDEREN abonnement op te zeggen. Iemand anders kan namelijk ook je abonnement van TV VLAANDEREN overnemen, bijvoorbeeld de nieuwe bewoners van je woning of de andere partij in het geval van een scheiding. Ook bij een overlijden kan er een TV VLAANDEREN overname gedaan worden.

Voor het TV VLAANDEREN overname dien je het overnamedocument in te vullen. Je dient dit overnamedocument samen met een kopie van de identiteitskaart van de oude contracthouder en de overname van het contract per post naar TV VLAANDEREN te sturen: TV VLAANDEREN, t.a.v. Afdeling Contractovernames, Postbus 12250, 1930 Zaventem.

Op het overnamedocument dien je verschillende gegevens in te vullen:

 • Het smartcardnummer van je hoofdabonnement.
 • De persoonsgegevens van de huidige contracthouder: het nummer van de identiteitskaart, abonneenummer, voornaam, achternaam, adres en het IBAN-nummer voor eventuele terugbetalingen indien je teveel abonnementskosten betaalt hebt.
 • De persoonsgegevens van de overnemer van het abonnement: het nummer van de identiteitskaart, abonneenummer, voornaam, achternaam, adres, telefoonnummer, gsm-nummer, geboortedatum, e-mail, IBAN-nummer en indien je IBAN-nummer niet met BE begint, ook de BIC code.
 • Of je het TV VLAANDEREN abonnement per overschrijving (jaarlijks, je zult de facturen per post ontvangen) of domiciliëring (maandelijks) wilt betalen.
 • De datum van ondertekening en de handtekening van zowel de huidige contracthouder als de nieuwe contracthouder.
 • Indien je per domiciliëring wilt betalen, dien je ook het SEPA-mandaat voor de domiciliëring in te vullen en de ondertekenen. Dit is niet nodig als je per overschrijving je TV VLAANDEREN facturen wilt betalen.

TV abonnementen vergelijken Overweeg je het TV VLAANDEREN abonnement over te nemen van iemand anders, dan is het aan te raden om eerst de TV VLAANDEREN review door te lezen. Zo weet je wat de ervaringen van (oud-)klanten met deze telecom provider zijn. Bovendien is het sterk aan te raden om TV abonnementen te vergelijken. Wellicht is er een TV abonnement dat veel beter bij je wensen en behoeften past.

* Prijzen in maart 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Geactualiseerd op