Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet, TV of gsm abonnement?

Krijg gratis advies van de telecom experts van CallMePower, vind het abonnement dat het beste bij jou past en bespaar op je telecomfactuur!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet, TV of gsm abonnement?

Laat CallMePower je terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Orange opzeggen en Orange abonnement veranderen doe je zo

Geactualiseerd op
minuten lezen
Orange opzeggen

Wil je jouw abonnement bij Orange opzeggen? Dan kun je dit op een aantal manieren doen. Ontdek in dit artikel hoe Orange abonnement opzeggen gebeuren moet, hoe je jouw Orange abonnementen kunt veranderen en wat je bij Orange moet doen in het geval van een scheiding of overlijden.

Hoe Orange opzeggen?

Je Orange abonnement opzeggen kun je op een aantal manieren doen:

 • Door het webformulier op de Orange website in te vullen.
 • Door gebruik te maken van de overstapdienst bij je nieuwe telecom provider.
  • Wil je Orange internet opzeggen_ Je kunt gebruik maken van Easy Switch.
  • Wil je Orange TV opzeggen? Je kunt gebruik maken van Easy Switch.
  • Wil je Orange Love opzeggen of Orange TV en internet opzeggen? Je kunt gebruik maken van Easy Switch.
  • Wil je enkel Orange gsm of een Orange herlaadkaart opzeggen en je Orange nummer behouden, dan kun je dit bij je nieuwe provider aangeven tijdens het bestelproces.

Heb je een Orange abonnement met een toestel en zeg je jouw Orange abonnement vroegtijdig op, dan zul je de restwaarde van het toestel nog steeds moeten betalen. Hoeveel de restwaarde van je toestel bedraagt, kun je terug vinden in My Orange.

Orange problemen oplossen Overweeg je jouw Orange abonnement op te zeggen vanwege Orange problemen? Wellicht kun je zelf je problemen al oplossen en is je Orange abonnement opzeggen helemaal niet nodig.

Easy Switch Orange: Wat is dat?

Easy Switch is een methode dat het veranderen van provider eenvoudiger maakt. Om van Easy Switch gebruik te maken, hoef je tijdens het bestelproces van je nieuwe telecom abonnement enkel aan te geven dat je hiervan gebruik wilt maken. Je geeft vervolgens aan:

 • wie je huidige telecom provider (Orange) is;
 • wat je klantnummer bij je huidige telecom provider is;
 • wat je Easy Switch ID is.

Zowel je Orange klantnummer en je Easy Switch ID kun je op je Orange factuur en in My Orange terug vinden.

Opties Orange opzeggen

Heb je een Orange optie geactiveerd en wil je deze optie uitzetten. Een optie van Orange stopzetten kun je zelf via My Orange doen.

 1. Log in bij My Orange.
 2. Ga naar "Tarief en opties".
 3. Ga naar het blok "Mijn opties".
 4. Klik op het pijltje naast de optie.
 5. Klik onderaan het scherm op "Verwijderen".

Wil je een optie voor Orange TV opzeggen, zoals Orange Football of Orange ELEVEN Sports? Het opzeggen van deze optie gaat niet op dezelfde manier.

 • Met een Orange TV abonnement: De optie heeft een abonnementsperiode van minstens één maand. Na deze maand kan de optie gedeactiveerd worden door met Orange contact op te nemen via: 5000 (met een Orange nummer).
 • Aonder een Orange TV abonnement: De optie kan op elk moment opgezegd worden via ELEVEN Sports.
  1. Ga naar "https://welkom.elevensports.be/".
  2. Klik op "Mijn account".
  3. Klik op het plus-teken naast "Mijn abonnementen".
  4. Klik op "Annuleer mijn abonnement".
  5. Klik nogmaals op "Annuleer mijn abonnement".
  Heb je je via een mobiele applicatie voor ELEVEN Sports aangemeld, dan dien je via de Google Play Store of Apple App Store de optie stop te zetten.

Herlaadkaart Orange opzeggen

Je herlaadkaart van Orange opzeggen kun je op twee manieren doen. Welke manier van de prepaid kaart van Orange opzeggen het beste voor jou is, is afhankelijk van wat je met je Orange nummer wilt doen.

Als je jouw Orange nummer wilt behouden, dan dien je bij je nieuwe telecom provider tijdens het bestelproces van het gsm abonnement aan te geven dat je jouw huidige nummer wilt behouden. Je Orange telefoonnummer zal dan op je nieuwe simkaart overgezet worden.

Als je jouw Orange nummer niet wilt behouden, dan kun je simpelweg stoppen met de Orange prepaid kaart gebruiken. Met elke herlaadbeurt wordt de geldigheid van je Orange herlaadkaart met twaalf maanden verlengd. Als je de kaart dus twaalf maanden niet herlaad, zal de kaart automatisch stopgezet worden.

Prepaid kaart Orange stopzetten Ongeacht of je jouw Orange telefoonnummer behoudt of niet, het is aan te raden om eerst je belkrediet op te maken. Je raakt het belkrediet op je simkaart namelijk kwijt als de Orange herlaadkaart vervalt of wanneer je naar een andere provider overstapt.

Orange abonnement veranderen

Als je niet tevreden bent met je huidige Orange abonnement, kun je je Orange abonnement veranderen. Dit kun je via My Orange of de Orange website doen.

Je Orange tariefplan wijzigen via My Orange

 1. Log in bij My Orange of open de My Orange app.
 2. Klik op "Tarief en opties".
 3. Selecteer eventueel het telefoonnummer van het Orange gsm abonnement dat je wilt wijzigen.
 4. Klik op "Tariefplan wijzigen".
 5. Volg de rest van de instructies die op je scherm verschijnen.

Lees meer Lees minder

Je Orange abonnement wijzigen via de Orange website

 1. Kies het abonnement dat je wilt afsluiten.
 2. Klik op "Bestellen.
 3. Vul je huidige Orange telefoonnummer in.

Lees meer Lees minder

Orange prepaid kaart omzetten naar Orange gsm abonnement

Als je van je Orange herlaadkaart naar een Orange mobile abonnement wilt overstappen, bel dan CallMePower: 02 588 59 40. Wij helpen jou dan met het uitzoeken welk Orange gsm abonnement het beste voor jou is. Ook kun je via de Orange website een gsm abonnement bestellen volgens het hierboven beschreven stappenplan. Werkt dit niet, neem dan met Orange contact op.

Net als bij je herlaadkaart van Orange opzeggen, geldt ook hier dat je belkrediet vervalt zodra je een Orange gsm abonnement afsluit met het nummer van je prepaidkaart. Maak dus eerst je belkrediet op voordat je overstapt om het belkrediet niet te verliezen.

Wil je niet naar een Orange gsm abonnement overstappen maar juist van een Orange gsm abonnement naar een Orange prepaid kaart? Dan moet je met Orange contact opnemen.

Sluit nu telefonisch een gsm abonnement bij Orange af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een gsm abonnement bij Orange af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een Orange gsm abonnement af!

Sluit zef eenvoudig een Orange gsm abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een Orange gsm abonnement!

Orange abonnement opzeggen bij een scheiding

Je Orange diensten opzeggen bij een scheiding, of een andere geval waarbij de woonsituatie verandert, hoef je niet te doen. Je kunt in dit geval ook je Orange abonnementen overdragen naar een nieuwe eigenaar. Vul hiervoor het overnameformulier op de Orange website in.

Je geeft in dit formulier allereerst aan welke Orange abonnementen je wilt overdragen naar een nieuwe eigenaar. Vervolgens dien je de persoonlijke gegevens in te vullen van degene die het abonnement overdraagt en degene die het abonnement overneemt.

Orange abonnementen overdragen Kies je voor een Orange abonnement overdragen in plaats van een Orange abonnement opzeggen en je hebt een abonnement met gsm, dan zul je ook de restwaarde van het toestel overdragen. Het is echter ook mogelijk om meteen de restwaarde van de gsm te betalen.

Orange abonnement opzeggen bij een overlijden

Het abonnement van een overleden persoon bij Orange opzeggen kun je via het speciale webformulier hiervoor doen. Er zijn namelijk enkele andere gegevens die Orange nodig heeft om het Orange abonnement in dit geval op te zeggen.

In verband met een overlijden een contract van Orange opzeggen doe je door de persoonlijke gegevens van zowel de persoon die het formulier invult als van de overledene door te geven aan Orange. Daarnaast dien je ook een kopie van de overlijdensakte toe te voegen en moet je aangeven welke Orange abonnementen opgezegd moeten worden en vanaf welke datum het abonnement stopgezet moet worden.

Orange opzeggen vanwege een Orange verhuis

Ga je verhuizen Dan moet je ook je Orange verhuis regelen. Dit doe je door minstens drie weken voor je verhuis - minstens zes weken als de woning nog niet is aangesloten op het Orange netwerk - het online contactformulier in te vullen.

Binnen drie werkdagen na het invullen van het online contactformulier zal Orange met jou contact opnemen om een afspraak in te plannen. De installateur zal op de dag van de afspraak de installatie van je Orange abonnementen verzorgen.

Als je enkel een Orange gsm abonnement hebt, is je Orange verhuis regelen nog makkelijker. Je hoeft dan alleen je adreswijziging in My Orange door te voeren.

Hulp nodig bij het verhuizen van al je contracten?

De experts van CallMePower helpen jou gratis met het verhuizen van al je contracten in of naar Vlaanderen, het opzeggen van je oude contracten en het afsluiten van nieuwe contracten.

Hulp nodig bij het verhuizen van al je contracten?

De experts van CallMePower helpen jou gratis met het verhuizen van al je contracten in of naar Vlaanderen, het opzeggen van oude contracten en het afsluiten van nieuwe contracten.