Wij zijn open op zaterdag en zondag

Wij zijn op zaterdag en zondag telefonisch bereikbaar. Neem contact op met onze experts voor vragen en/of problemen.

Informatie over de waterlevering in de stad Brussel

Ben je woonachtig in Brussel of ben je van plan om erheen te verhuizen? Dan dien je te zorgen voor drinkwaterlevering. CallMePower geeft in dit artikel alle informatie over drinkwater in Brussel. Zo ontdek je wat de huidige waterprijs in Brussel is en hoe je een watercontract kunt afsluiten of opzeggen.

Waterlevering opstarten in Brussel

In België is de watermarkt niet opengesteld voor concurrentie. In totaal zijn er zestien watermaatschappijen actief en in tegenstelling tot je gas- of elektriciteitsleverancier, is het niet mogelijk je waterleverancier zelf te kiezen. De waterleverancier op jouw adres is afhankelijk van de stad waarin je woont.

In de stad Brussel is het Vivaqua die de waterdistributie verzorgt. Wanneer je verhuist naar, of juist uit Brussel, contacteer je hen inzake het watercontract.

Contactgegevens Vivaqua in Brussel

Heb je een vraag over de drinkwaterlevering in Brussel? Je kunt in contact komen met Vivaqua op verscheidene manieren, afhankelijk van wat de vraag is. In de onderstaande tabel zijn alle contactgegevens te vinden van Vivaqua.

Contactinformatie Vivaqua in Brussel
Manier Details
Digitale klantenomgeving Niet beschikbaar
E-mail / Digitaal contactformulier [email protected]
Telefoonnummer klantendienst 📞02 518 88 10
Postadres Keizerinlaan 17-19
1000, Brussel
Algemene informatie water telefoonnummer
02 588 46 56 
Advertentie - Dienst CallMePower
Bel mij gratis terug 
Advertentie - Dienst CallMePower

verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je stap voor stap om de procedures met jouw waterleverancier telefonisch af te ronden.

verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

Water regelen bij een verhuis in Brussel

Bij een verhuis naar, of juist uit Brussel, dien je een waterleveringscontract af te sluiten of stop te zetten bij Vivaqua. Houd in gedachten om de verhuizing ongeveer drie maanden van tevoren te plannen. Een waterovereenkomst kun je regelen op de volgende twee manieren:

  • Via het online klantenportaal
  • Via het papieren overnamedocument

Let op: vergeet niet dat je zowel op het oude als het nieuwe adres de meterstanden moet doorgeven. Heb je momenteel een watercontract bij een ander waterbedrijf? Dan is het belangrijk dat je de overname regelt bij alle twee de verschillende leveranciers.

Ga je verhuizen naar een andere stad in Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Het regelen van je verhuis kan anders in zijn werk gaan en zowel de waterleverancier als de waterprijzen kunnen anders zijn.

Watercontract online afsluiten of opzeggen in Brussel

Bij een verhuizing heb je de optie om een waterovereenkomst op te starten of juist stop te zetten via de online klantenzone van het waterbedrijf. Dit doe je door naar de website te gaan van Vivaqua en daar de veranderingen door te geven. Hierbij zal je verzocht worden om diverse gegevens in te voeren, zoals je persoonlijke informatie, en de meterstanden op de watermeter.

Watercontract regelen via het overnamedocument

Vind je het prettiger om het opstarten van een waterleveringscontract op papier te organiseren? Dan kun je gebruikmaken van het overnamedocument. Voor elke waterleverancier in België geldt een apart document waarmee je een waterovereenkomst kunt regelen. Je kunt het overnamedocument als PDF-bestand kosteloos downloaden via onze website.

overnamedocument
verhuizen water

Hulp nodig bij het water overnamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het water overnamedocument.

overnamedocument
verhuizen water

Hulp nodig bij het water overnamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het water overnamedocument.

Wat doen bij een waterstoring in Brussel?

Het is mogelijk dat er zich af en toe storingen voordoen in het leidingnetwerk. Zo kan het voorkomen dat er uit de kraan geen water stroomt of dat je problemen ondervindt met de waterdruk. Het is belangrijk om te achterhalen wat de onderliggende reden is van het probleem. Neem als eerste contact op met je waterbedrijf om te achterhalen of zij de toevoer van het drinkwater tijdelijk hebben afgesloten.

Indien je waterbedrijf geen duidelijkheid kan bieden, kun je overwegen om de volgende stappen te zetten om uit te vinden wat de onderliggende reden is van het probleem:

  • Ga na of de hoofdkraan en tussenkranen volledig open staan;
  • Controleer nauwkeurig alle kranen om te zien of er sprake is van verstoppingen;
  • Neem, indien je in een appartement woont, contact op met de beheerder van het gebouw;
  • Roep de hulp in van een loodgieter.