edpnet internet: ontdek de edpnet fiber en VDSL abonnementen

Geactualiseerd op
minuten lezen
edpnet internet

edpnet is een telecom provider die via het Proximus netwerk vier internet abonnementen aanbiedt: twee met kabel en twee met fiber. De edpnet internet abonnementen behoren tot de goedkopere internet abonnementen in de Belgische telecommarkt. Ontdek in dit artikel meer over edpnet internet!

Wat is het edpnet internet aanbod?

Er worden vier edpnet internet abonnementen aangeboden, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen abonnementen die gebruik maken van kabelinternet en van fiber. Alle edpnet tarieven hebben een looptijd van zes maanden. edpnet hanteert deze zes maanden om zo een lagere prijs voor de abonnementen te kunnen veroorloven.

€ 25,95 per maand

edpnet VDSL XS

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 20 Mbps
 • Upload snelheid: 2 Mbps
 • Vaste telefonie inbegrepen
 • 12 maanden lang € 4,00 korting per maand (promo geldig tot en met 30 september)
02 588 59 40 Zelf afsluiten
€ 35,95 per maand

edpnet VDSL XL

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 100 Mbps
 • Upload snelheid: 40 Mbps
 • Vaste telefonie inbegrepen
 • 12 maanden lang € 4,00 korting per maand (promo geldig tot en met 30 september)
02 588 59 40 Zelf afsluiten
€ 35,95 per maand

edpnet Fiber XS

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 150 Mbps
 • Upload snelheid: 50 Mbps
 • Vaste telefonie inbegrepen
 • Gatis aansluiting op fibernetwerk (t.w.v. € 199,00, tijdelijke promo)
02 588 59 40 Zelf afsluiten
€ 45,95 per maand

edpnet Fiber XL

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 500 Mbps
 • Upload snelheid: 100 Mbps
 • Vaste telefonie inbegrepen
 • Gatis aansluiting op fibernetwerk (t.w.v. € 199,00, tijdelijke promo)
02 588 59 40 Zelf afsluiten

De edpnet internet abonnementen zijn écht onbeperkt. Je kunt dus zoveel surfen op de maximale snelheid als je zelf wilt, zonder dat op een bepaald moment de maximale snelheid naar beneden wordt bijgesteld.

edpnet beste van de test juli 2022

Wat houdt vaste telefonie bij edpnet internet in?

Bij alle edpnet internet abonnement heb je de mogelijkheid om vaste telefonie gratis te activeren. De aansluiting hiervan is volledig gratis, je betaalt daarna wel de belkosten. De voordelen van edpnet vaste telefonie zijn:

 • geen connectiekost per telefoongesprek;
 • voordelige tarieven: je betaalt slechts € 0,025 per belminuut naar vaste lijnen in België en € 0,130 naar mobiele lijnen in België;
 • gratis slimme diensten zoals nummerweergave, nummers blokkeren, doorschakeling, voicemail to email en fax to email;
 • gratis je huidige, vaste nummer behouden;
 • gratis met edpnet contact opnemen;
 • gratis bellen naar andere edpnet klanten;

Sluit nu telefonisch een internet abonnement bij edpnet af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een internet abonnement bij edpnet af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een edpnet internet abonnement af!

Sluit zelf gemakkelijk een edpnet internet abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een edpnet abonnement!

FRITZ!Box 7530 AX: de edpnet internet modem

Bij de edpnet tarieven is geen modem inbegrepen. Je zult deze dus nog moeten aanschaffen. De modem die edpnet aanraadt om aan te schaffen, is de FRITZ!Box 7530 AX modem. Deze edpnet modem biedt huishoudens de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwe wifi 6-technologie, dat tot 40 % sneller internet bij jou in huis moet verzorgen.

Deze edpnet modem kost je eenmalig € 109,00, het is echter niet verplicht om deze modem bij een edpnet internet abonnement aan te schaffen. Je kunt de modem ook ergens anders kopen. edpnet kan in dit geval echter niet de maximale snelheid en een juiste werking garanderen.

Hoe kun je edpnet VDSL XS of XL afsluiten?

Wanneer je een edpnet VDSL abonnement wilt afsluiten, heb je de keuze tussen een XS en XL abonnement. Het verschil tussen de twee abonnementen zit hem in de maximale download- en upload snelheid, die bij edpnet VDSL XL hoger is dan bij edpnet VDSL XS.

VDSL is de afkorting van Very-high-bitrate Digital Subscriber Line en is een internetverbinding dat voor toegang van internet in je woning gebruik maakt van het kopernetwerk. Dit is een oudere technologie die maximale snelheden van 100 Mpbs voor downloaden en 50 Mbps voor uploaden kan halen.

Transitie naar fiber bij Proximus

Proximus zal op steeds meer locaties in België de toegang tot VDSL ontzeggen. Het is vanaf dan nodig om een fiber abonnement te hebben. Bel CallMePower voor meer informatie en gratis hulp bij het afsluiten van een fiber abonnement.

Advertentie - CallMePower

Hoe kun je edpnet fiber XS of XL afsluiten?

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van internet is fiber. Bij fiber wordt er gebruik gemaakt van lichtsignalen die veel stabielere verbindingen kan garanderen. Daarnaast is het met fiber ook mogelijk om hogere download- en upload snelheden te halen dan bij VDSL.

De edpnet fiber abonnementen zijn duurder dan de edpnet VDSL abonnementen, maar de maximale snelheden zijn dan ook hoger dan bij VDSL. Je hebt de keuze tussen het edpnet fiber XS en het edpnet fiber XL abonnement, waarbij de maximale snelheden bij het XL abonnement hoger zijn dan bij het XS abonnement.

Nog niet alle huishoudens in België hebben toegang tot fiber. Het kan dus zijn dat je momenteel enkel edpnet tarieven kunt afsluiten op het kabelnetwerk. Er worden echter steeds meer huishoudens op fiber aangesloten en in 2028 moet 85 % van de huishoudens op fiber zijn aangesloten.

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Bel CallMePower, ontdek de fiber mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Achterhaal met een speedtest van edpnet je internetsnelheid

Bij alle edpnet tarieven wordt er aangegeven wat de maximale download- en upload snelheid is. Dit zijn echter theoretische snelheden en hoeven dus niet de snelheden bij jou in huis te zijn. De daadwerkelijke snelheden bij jou in huis zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de afstand tot de straatkast, de bedrading in huis en de locatie van de modem.

De edpnet speedtest kan je helpen om je daadwerkelijke snelheid te achterhalen. Middels de speedtest van edpnet wordt gemeten wat op dat moment op het toestel waarop je de speedtest uitvoert de internetsnelheid is.

Voer een speedtest uit na het regelen van een edpnet verhuis Heb je onlangs een edpnet verhuis achter de rug? In je nieuwe woning kunnen de internetsnelheden anders zijn dan je gewend bent. Vergeet dus niet om in je nieuwe woning opnieuw een snelheidstest uit te voeren.

Hoe werkt het bestellen en de installatie van edpnet fiber en VDSL?

Allereerst zul je een abonnement bij edpnet moeten bestellen. Je kunt dit telefonisch doen door CallMePower te bellen op: 02 588 59 40. Het is ook mogelijk om een edpnet internet abonnement te bestellen via de edpnet website.

Als je een edpnet internet abonnement hebt besteld, zul je ook een installatie moeten inplannen. Voor het bestellen en afsluiten van een edpnet internet abonnement, doorloop je de volgende stappen:

 1. Klik op "Bestellen bij één van de internet abonnementen. Je zult nu eerst een internetsnelheidtest moeten doen, zodat edpnet kan nagaan welke abonnementen leverbaar zijn voor je woning.
 2. Kies het abonnement en voeg eventueel de vaste lijn gratis toe aan je abonnement. Als je dit wilt, kun je vervolgens aangeven of je jouw huidige nummer wilt behouden of niet.
 3. Kies welke modem / router je wilt aanschaffen. Dit is niet verplicht om via edpnet te doen, maar is wel aan te raden.
 4. Geef aan of het edpnet internet abonnement een ander abonnement vervangt. Indien dit het geval is, geef je de naam van je huidige provider en circuit ID door en kun je kiezen voor Easy Switch.
 5. Geef aan of en zo ja welke installatie je wilt laten uitvoeren door een edpnet technieker (dit is aan te raden).
 6. Geef aan of de installatie zo snel mogelijk of pas over minimaal twee weken gedaan hoeft te worden. Bij de tweede optie kun je zelf de datum kiezen.
 7. Geef aan of je ook een edpnet mobile abonnement wilt afsluiten.
 8. Vul je persoonlijke gegevens in én of alle benodigde materialen voor de installatie naar het woonadres gestuurd kunnen worden of dat het ergens anders naar toe gestuurd moet worden.
 9. Voor extra beveiliging dien je een vooruitbetaling te doen. Zonder deze betaling zal de bestelling niet verwerkt worden.
 10. Voeg eventueel een document toe.
 11. Vink de algemene voorwaarden en het herroepingsrecht aan. Eventueel kun je hier ook aangeven dat je de facturen per mail wilt ontvangen en kun je een opmerking toevoegen.
 12. Klik op "Bestellen".

Na het bestellen van je edpnet internet abonnement zul je een bevestiging per e-mail ontvangen. Zodra de installatiedatum gepland is, zul je hier ook een mail over ontvangen. Op de dag van de installatie zal de technieker jou bellen voor zijn aankomst. Na afloop van de installatie zal je worden gevraagd om het rapport te ondertekenen.

Twijfel je over het afsluiten van een edpnet internet abonnement? Lees de edpnet ervaringen door en komt erachter wat de meningen en ervaringen van (oud-)edpnet klanten zijn.

Wie is edpnet?

edpnet is een telecom provider die sinds 1999 actief is op de Belgische telecommarkt en abonnementen voor internet en mobiele telefonie aanbiedt. Je kunt via digitale wegen, telefonisch en de post met edpnet contact opnemen, er bestaan dus geen edpnet winkels.

De abonnementen van edpnet hebben zeer competitieve tarieven, waardoor edpnet goedkoper is dan een groot deel van de Belgische telecom providers. Sinds 1999 heeft edpnet zelfs maar twee keer hun prijzen verhoogd! Daarnaast bieden ze écht onbeperkt internet aan.

Biedt edpnet TV aan? edpnet biedt geen TV aan, niet los en ook niet in een pack. edpnet heeft hiervoor gekozen omdat zij 100 % onbeperkt internet aanbieden en je daardoor zoveel online TV kunt kijken als je wilt. In het huidige TV-landschap is dit een voordeel, omdat je dus enkel een abonnement bij één of meerdere streamingdiesten hoeft af te sluiten.

* Prijzen in oktober 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.