Vraagteken
contact

Vraag over je energiemeter?

Bel CallMePower voor gratis advies over je energiemeter van onze energie-experts. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Vraagteken
contact

Vraag over je energiemeter?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van CallMePower.

ENGIE Boxx: de slimme thermostaat van ENGIE Electrabel

Geactualiseerd op
minuten lezen
ENGIE Boxx

ENGIE Boxx is een slimme thermostaat die in 2018 nog tot het product van het jaar werd verkozen. De Boxx is vandaag de dag helaas niet meer beschikbaar bij ENGIE, maar het product blijft nog steeds actief. Zolang het product geïnstalleerd is, zal je van ENGIE ondersteuning ontvangen.

Let op: ENGIE Boxx niet meer beschikbaar

Helaas is de ENGIE Boxx momenteel niet beschikbaar. Deze leverancier biedt op dit moment geen alternatieven aan. Enkel energieleverancier Luminus heeft op dit moment een slimme thermostaat beschikbaar voor haar klanten.

Wat is de ENGIE Boxx?

Met de ENGIE Electrabel Boxx kun je je dagelijkse energieverbruik van gas en elektriciteit realtime volgen en direct inzage verkrijgen in ongewoon verbruik. Met als doel om een aanzienlijke energiebesparing te kunnen realiseren.

De slimme thermostaat van ENGIE herkent autonoom je verwarmingsgewoonten en regelt diverse apparaten in huis om energie te kunnen besparen. Je kunt ook de temperatuur van jouw woning op afstand instellen wanneer je thuis aankomt. Dankzij de app is het mogelijk om op afstand de verwarming aan te zetten en op deze wijze energieverbruik aan te passen aan jouw verplaatsingen.

Wat is een slimme thermostaat?

Zoals we zojuist gelezen hebben, kan de verwarming van jouw woning geautomatiseerd worden met een slimme thermostaat. Dit type intelligente thermostaten stemt de verwarming af op het leefpatroon van de bewoners van het huis en maakt het leven een stuk comfortabeler.

Ze zijn eenvoudig (vooraf) te programmeren, waardoor de verwarming het huis automatisch op de juiste temperatuur verwarmt. Ontdek meer over de slimme thermostaat, zoals de voor- en nadelen, welke verschillende soorten er te verkrijgen zijn en waar je ze kan vinden.

Functionaliteiten ENGIE Boxx

Wat maakt Boxx, de slimme thermostaat van ENGIE Electrabel, dan zo slim? En wat doet deze thermostaat voor jouw comfort? Hieronder noemen wij de belangrijkste functies van ENGIE Electrabel Boxx voor je op:

 • Het op afstand bedienen van de slimme thermostaat dankzij de app
 • Een vergelijking van de geschatte en werkelijke energieuitgaven
 • Toegang tot de geschiedenis van jouw energieverbruik
 • Real-time monitoring en controle van je energieverbruik (in kWh en/of €) en besparen op je ENGIE energiefactuur
 • Hulp op afstand voor vragen of technische problemen
 • Notificaties over je toestellen en hun verbruik
 • Bijhouden van de energieproductie door je zonnepanelen

Vraagteken
contact

Vraag over je energiemeter?

Bel CallMePower voor gratis advies over je energiemeter van onze energie-experts. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Vraagteken
contact

Vraag over je energiemeter?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van CallMePower.

Tarieven van ENGIE

ENGIE biedt meerdere soorten energietarieven aan in België. Bekijk het overzicht van alle ENGIE tarieven of bekijk alle informatie over een specifiek tarief:

Installatie van ENGIE Boxx thermostaat

Boxx wordt enkel geplaatst door gekwalificeerde ENGIE Electrabel installateurs. De installatiekosten zijn inbegrepen in de aanschafprijs van Boxx. Op deze manier kunnen alle functies, de router, sensor en elektrische verbindingsproblemen direct opgelost worden door de technieker. De slimme thermostaat is echter niet geschikt voor alle woningen. Hieronder vind je de criteria en procedures voor het installeren van de slimme thermostaat.

Wat heb ik nodig om ENGIE Boxx te installeren?

Niet alle woningen zijn compatibel met Boxx van ENGIE Electrabel. Er zijn criteria waaraan moet worden voldaan om deze slimme thermostaat thuis te kunnen installeren:

 1. WiFi: Zonder wifi is het onmogelijk om je Boxx te installeren. Bovendien is wifi essentieel om jouw energie op afstand via een smartphone te bedienen en updates uit te voeren.
 2. Een individuele ketel (gas of mazout): Collectieve ketels zijn niet compatibel met Boxx, alleen een individuele ketel kan worden geregeld door de slimme thermostaat.
 3. Een via de kabel aangesloten thermostaat op je ketel: Om Boxx te kunnen installeren, gebruikt ENGIE-Electrabel de kabels van je huidige thermostaat.
 4. Gas- en elektriciteitsmeters in je eigen woning: De energiemeters moeten zich daadwerkelijk in de eigen woning bevinden, omdat de meetmodules het draadloze signaal moeten kunnen oppikken (zo dicht mogelijk bij een stopcontact).

Installatie van een ENGIE Boxx niet mogelijk

Let op dat de ENGIE Boxx niet voor alle soorten verwarmingen geïnstalleerd kan worden. In de volgende gevallen werkt Boxx niet met jouw type verwarming:

 • Verwarming met meerdere verwarmingscircuits en/of thermostaten
 • Met een warmtepomp en met elektrische verwarming
 • Een vloerverwarming die niet uitgerust is met een veiligheidssysteem voor watertemperatuurregelaar
 • Thermische panelen aangesloten op jouw verwarmingssysteem
 • In appartementen waar de afstand tussen Boxx en de energiemeters te groot is.

Procedure installatie ENGIE Boxx

Nadat Boxx is aangeschaft, neemt de monteur van ENGIE Electrabel per e-mail of telefonisch contact met je op om te checken of Boxx daadwerkelijk in jouw huis geplaatst kan worden om de werking ervan te kunnen garanderen. Vervolgens wordt er een datum voor installatie ingepland. Op de geplande datum zal de Technieker Boxx installeren en uitleggen hoe de slimme thermostaat te gebruiken is. De installatie duurt ongeveer één uur.

Vraagteken
contact

Vraag over je energiemeter?

Bel CallMePower voor gratis advies over je energiemeter van onze energie-experts. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Vraagteken
contact

Vraag over je energiemeter?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van CallMePower.

Zonnepanelen en ENGIE Boxx

Heb je zonnepanelen op je dak? Dankzij de boxx-module van ENGIE Electrabel voor zonnepanelen volg je de elektriciteitsproductie van je zonnepanelen ieder moment op de voet en krijg je informatie over de opbrengst en het rendement ervan. Zo weet jij hoe je pv-installatie presteert. Met Boxx weet je ook precies hoeveel elektriciteit je rechtstreeks verbruikt en hoeveel je injecteert in het netwerk.

Heb je nog geen zonnepanelen en wil je deze wel graag kopen? Laat je dan informeren via de website van ENGIE Electrabel en vraag je gratis dakanalyse aan en ontdek wat ze opbrengen. Bekijk meer informatie op de pagina over ENGIE zonnepanelen.

ENGIE Boxx applicatie

ENGIE Electrabel heeft ook een handige app laten ontwikkelen voor gebruikers van de slimme thermostaat Boxx. Zo kun je naast de bediening op de slimme thermostaat zelf in je eigen huis ook vanaf je mobiele telefoon Boxx bedienen. De app is beschikbaar voor Android-toestellen en voor iedereen met een iPhone of iPad, net zoals de ENGIE online klantenzone.

Zo kun je op afstand (bijvoorbeeld als je niet thuis bent) jouw Boxx bedienen. Er worden continue updates en meer nieuwe functies toegevoegd, zodat jij steeds meer de regie hebt over je energieverbruik! Wij raden je aan om de app te installeren op je GSM, over het algemeen zijn de reviews positief te noemen.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 42 stemmen vond de informatie nuttig.

Lees meer over ENGIE