Securitas AB is een Zweedse multinational die wereldwijd de marktleider is op het gebied van beveiliging en bewaking. Deze aanbieder is actief in verschillende sectoren, waaronder bewaking op afstand, patrouilles en bewaking op locatie. Bekijk op deze pagina alle informatie over Securitas België en het aanbod voor particulieren.

Wie is Securitas?

Securitas is genoemd als eerbetoon aan de Romeinse godin van de veiligheid en is sinds 1999 aanwezig in België. In 2021 had het bedrijf wereldwijd 355.000 mensen in dienst, en in België 6.000 mensen. Het bedrijf heeft een tiental kantoren verspreid over heel België. Securitas heeft als doel om de wereld veiliger te maken.

Securitas omschrijft zichzelf als dé veiligheidsexpert in België. Met een zeer gevarieerd aanbod biedt het bedrijf zowel producten als diensten aan voor particulieren en zakelijke klanten.

Aanbod Securitas België

Securitas is vooral bekend van hun beveiligers, maar het bedrijf biedt veel meer diensten aan. Het aanbod van Securitas in België omvat:

 • Statische, mobiele en externe monitoring;
 • Ontvangst en ontvangst;
 • Evenementen;
 • Brand en veiligheid;
 • Professionele dienstverlening en risicobeheer;
 • Klantportaal en rapportagetool;
 • Opleiding;
 • Veiligheidstechnologie;
 • Kritische communicatie;
 • IT dienst.

In België wil Securitas zich positioneren als dé specialist in beveiliging. Het bedrijf biedt naar eigen zeggen echte expertise voor beveiliging. Het aanbod van Securitas is gericht op een grote groep klanten, waaronder kmo’s, particulieren en grote klanten, zoals luchthavens. Voor particulieren is het aanbod onderverdeeld in drie categorieën:

 1. Securitas Home: beveiliging voor je woning.
 2. Track & Trace: beveiliging voor je voertuigen (auto, motor, etc)
 3. Never Alone: ​​voor persoonlijke veiligheid.

Voorheen was Securitas in België vooral bekend als Securitas Direct, de vroegere naam van Verisure. In België is Verisure de marktleider voor alarmsystemen met monitoring op afstand geworden.

Securitas Home alarmen voor particulieren

Met het aanbod van Securitas Home biedt het bedrijf een volledige beveiligingsoplossing aan. Het aanbod is gespecialiseerd in de preventie van inbraak door een slim alarmsysteem dat is verbonden met een meldkamer op afstand. De alarmsystemen van Securitas Home zijn dus aangesloten op een meldkamer die 24/7 bereikbaar is mocht er een verdachte situatie zijn.

Zodra het alarm is geactiveerd, kan de alarmcentrale op de hoogte worden gebracht als het alarm afgaat. Als een van de camera’s of sensoren van het systeem een beweging oppikt en het alarm hierdoor geactiveerd wordt, ontvangt de Securitas meldkamer een melding. De medewerkers beoordelen vervolgens de situatie en verwittigen, indien nodig, de politie.

Securitas werkt, net zoals andere bedrijven met een meldkamer (Verisure, Kiwatch, …), nauw samen met de politie. Bovendien heeft Securitas ook eigen bewakingsagenten rondrijden en kunnen inbraken worden voorkomen.

Integratie Securitas en Smart Home

Het alarmsysteem van Securitas is te gebruiken in combinatie met Smart Home Systemen. Hierdoor is het systeem gemakkelijk op afstand te bedienen.

Securitas Home prijs

Het Securitas Home alarmsysteem is een op maat gemaakt systeem. Bij het aanvragen van een offerte zal een medewerker van Securitas langskomen om je woning te beoordelen en een offerte op te stellen. Daarnaast kan het systeem zo uitgebreid worden als je zelf wilt, onder andere met extra camera’s, sensoren en sloten.

De installatiekosten van een Securitas Home alarmsysteem in België variëren van ongeveer € 600 tot € 1.200. De kosten zijn vooral afhankelijk van het type woning en de gewenste systemen.

Securitas Track & Trace

Securitas Track & Trace is een dienst aangeboden door Securitas voor het beschermen van je voertuigen met een anti-diefstal GPS-tracker. Deze trackers zijn te gebruiken op een groot aantal voertuigen, waaronder auto’s, campers, motoren en fietsen.

Het Track & Trace voertuigvolgsysteem voldoet aan de TT1-, TT2-, TT3- en TT4-INCERT normen van de verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast is de tracker ook nog eens verbonden met de meldkamer van Securitas, die kan helpen bij het opsporen van het voertuig bij diefstal.

Securitas Never Alone persoonlijke veiligheid

Het Securitas Never Alone is een alarmsysteem dat je kunt gebruiken voor je persoonlijke veiligheid. Dit systeem is een klein, onopvallend apparaat dat je bij je draagt met een paniekknop. De Personal Panic Alarm (PPA) geeft op basis van gps-technologie je locatie door aan de Securitas-meldkamer en heeft een systeem waarmee je met de meldkamer kunt praten. In gebieden met een goed uitgebouwd telefonienetwerk werkt deze persoonlijke beveiligingsdienst optimaal.

Dit apparaat is vooral handig voor zakelijke gebruikers (medewerkers van bedrijven) die op afgelegen of risicovolle plekken komen. Ook voor persoonlijke beveiliging kan het apparaat handig zijn. Er zijn verschillende Securitas Never Alone modellen beschikbaar:

 • Never Alone Basic
 • Never Alone Expert
 • Never Alone Premium

Klantendienst Securitas contacteren

De klantendienst van Securitas is op een aantal verschillende manieren te bereiken. In het overzicht hieronder zijn alle contactgegevens van Securitas Belgium weergegeven, inclusief de gegevens van de meldkamer.

Contactgegevens Securitas
ContactmethodeContactgegevens
Algemeen Securitas telefoonnummer02 263 55 55
E-mailadres[email protected]
Adres hoofdzetelSint Lendriksborre 3, Neder-Over-Heembeek 1120, België

Het algemene telefoonnummer van Securitas is te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Het noodnummer van Securitas is 24/7 bereikbaar.

Securitas jobs

Securitas is in België voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 6.000 medewerkers in ons land en blijft groeien. De waarden die bij Securitas centraal staan zijn integriteit, waakzaamheid en behulpzaamheid. Navigeer naar de website van Securitas voor meer informatie en een overzicht van de vacatures die op dit moment beschikbaar zijn.

Daarnaast biedt Securitas ook een aantal verschillende trainingen aan via de Securitas Academy, waaronder voor toezicht houden en beveiliging. Met sommige van deze opleidingen ontvang je een kwalificatie als beveiligingsagent.