Mobile Vikings gsm aanbod en roaming tarieven

Geactualiseerd op
minuten lezen
gsm abonnement mobile vikings

Een Mobile Vikings gsm abonnement afsluiten kan vanaf € 10,00 per maand*. Je kunt de Mobile Vikings gsm abonnement ook in een pack afsluiten samen met internet vanaf € 47,00 per maand*. Bovendien worden er herlaadkaarten door Mobile Vikings aangeboden.

Ieder Mobile Vikings gsm abonnement

Mobile Vikings maakt voor mobiele telefonie gebruik van het mobiele netwerk van Proximus. Op het goedkoopste abonnement na, kun je hierdoor ook bij alle abonnementen surfen op 5G. Daarnaast is het bij alle Mobile Vikings gsm abonnementen mogelijk om gebruik te maken van een eSIM.

Mobile Vikings gsm abonnementen
Abonnement Inhoud abonnement Prijs
Mobile Vikings
4 GB
Mobiel internet: 4 GB
Belminuten: 150 minuten
SMS'en: Onbeperkt
€ 10,00
Online afsluiten
Mobile Vikings
15 GB
Mobiel internet: 15 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 15,00
Online afsluiten
Mobile Vikings
30 GB
Mobiel internet: 30 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 20,00
Online afsluiten
Mobile Vikings
85 GB
Mobiel internet: 85 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 29,00
Online afsluiten

Je gaat bij Mobile Vikings een abonnement aan van onbepaalde duur. Dit houdt in dat je op elk moment en zonder opzegvergoeding je abonnement bij Mobile Vikings kunt opzeggen.

Geraak je buiten bundel, waarbij je dus meer belt of surft op het internet dan in je Mobile Vikings gsm abonnement is opgenomen, dan betaal je de buiten de bundel tarieven. Deze tarieven bedragen € 0,20 per belminuut en € 0,10 per MB.

Word nu klant bij Mobile Vikings!
logo Mobile Vikings

Sluit direct een gsm abonnement af bij Mobile Vikings of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenenOF 02 588 71 43

Advertentie - CallMePower   
Word nu klant bij Mobile Vikings!
logo Mobile Vikings

Sluit direct een gsm abonnement af bij Mobile Vikings of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenenOF Bel mij gratis terug

Advertentie - CallMePower   

Is onbeperkt daadwerkelijk onbeperkt?

Het bellen en SMS'en is enkel onbeperkt als je belt naar een Belgische gsm- of vast nummer terwijl jij je in België of in een land in de Europese Unie bevindt. Als je verbruik als frauduleus wordt beschouwd, kan Mobile Vikings de levering van de diensten beperken of zelfs het abonnement opzeggen.

 • Je belt regelmatig meer dan zes uur per dag en / of dertig uur per week.
 • Je belt regelmatig meer dan drie uur onderbroken en / of hebt voor drie uur lang gesprekken die onderbroken worden, maar meteen hervat worden.
 • Je verstuurt met dan 1.000 SMS'en per 24 uur of en / of 10.000 SMS'en per maand.

Wanneer kan ik gebruik maken van 5G bij Mobile Vikings?

Op het goedkoopste gsm abonnement na, kun je bij alle abonnementen gebruik maken van 5G bij Mobile Vikings gebruik maken. 5G is de opvolger van 4G en biedt de mogelijkheid om sneller te kunnen surfen op internet met minder vertraging.

Om gebruik te kunnen maken van Mobile Vikings 5G, dien je aan drie voorwaarden te voldoen:

 • Je smartphone dient 5G te ondersteunen. Hoewel dit bij veel nieuwe smartphones het geval is, is dit niet bij alle smartphones het geval.
 • Je gsm abonnement dient 5G aan te bieden. Dit is bij Mobile Vikings het geval bij alle abonnement behalve de goedkoopste.
 • Je dient een 5G-dekking te hebben. Je kunt op de dekkingskaart van Proximus achterhalen waar er momenteel al een 5G-dekking is.

Wat is de Mobile Vikings eSIM?

Een eSIM is een digitale simkaart die ingebouwd is in je smartphone. Hierdoor heb je geen fysieke simkaart nodig en kun je de simkaart een stuk sneller activeren.

Om gebruik te kunnen maken van de Mobile Vikings eSIM, dien je allereerst een smartphone te hebben die eSIM ondersteunt. Hoewel dit bij veel nieuwe toestellen het geval is, is dit niet altijd het geval.

Buiten de bundel tarieven Mobile Vikings

Wanneer je buiten je bundel geraakt, zul je bij moeten betalen voor elke belminuut, SMS of MB dat je extra verbruikt. Deze tarieven bedragen bij Mobile Vikings:

 • Bellen: € 0,20 per belminuut (berekend per seconde, maximal zestig seconden)
 • Internetten: € 0,10 per MB (berekend per KB)

Kun je een Mobile Vikings gsm kopen?

Het is bij Mobile Vikings niet mogelijk om een Mobile Vikings gsm met abonnement af te sluiten, aangezien Mobile Vikings geen smartphones verkoopt. Wil je een gsm abonnement met smartphone afsluiten, dan zul je een abonnement bij een andere telecom provider af moeten sluiten.

Het is natuurlijk wel mogelijk om een Mobile Vikings gsm abonnement af te sluiten en los een smartphone aan te schaffen. Je betaalt dan in één keer je toestel, in plaats van dat je maandelijks een klein bedrag van je toestel afbetaald.

Mobile Vikings data only abonnement

Als je nooit belt of SMS't of je wilt een simkaart hebben met alleen mobiel internet voor in een tablet of computer, kun je het Mobile Vikings data only abonnement afsluiten.

Dit abonnement kost € 15,00 per maand*, bevat 8 GB data en heeft een looptijd van één maand. Na deze maand kun je zelf kiezen of je het abonnement nog een keer afsluit.

Mobile Vikings roaming

Wanneer je buiten België belt, SMS't of surft op het internet, maak je gebruik van Mobile Vikings roaming. Voor het gebruik van roaming wordt er een onderscheid gemaakt tussen wanneer je je binnen of buiten de Europese Unie bevindt. Als je je binnen de Europese Unie bevindt, kun je gewoon van je Mobile Vikings abonnement gebruik maken zoals je ook in België kunt.

Bevind je je buiten de Europese Unie, dan betaal je per belminuut en SMS die je verbruikt. De tarieven voor Mobile Vikings roaming bedragen in dit geval € 2,50 per belminuut (zowel uitgaande als inkomende oproepen) en € 0,50 per verstuurde SMS. Buiten Europa van Mobile Vikings mobiel internet gebruik maken, is niet mogelijk.

Als je zelf in België bent maar de persoon naar wie je belt of SMS't bevindt zich in het buitenland, dan betaal je de tarieven voor internationaal bellen bij Mobile Vikings. Deze tarieven bedragen € 0,22 per belminuut en € 0,07 per SMS als je naar een land in de Europese Unie belt of SMS't en € 2,00 per belminuut en € 0,20 per SMS als je naar een land buiten de Europese Unie belt of SMS't.

In welke landen geldt voor Mobile Vikings roaming dezelfde regels als in België?

Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Réunion en het Franse deel van Sint-Maarten), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk (inclusief Gibraltar) en Zweden.

Zie meer Zie minder

Hoe kun je een Mobile Vikings gsm abonnement afsluiten?

Wil je een Mobile Vikings gsm abonnement afsluiten? Dit kun je via de Mobile Vikings website doen. Kies het Mobile Vikings gsm abonnement dat je wilt afsluiten en doorloop het bestelproces.

Als je jouw huidige gsm nummer wilt behouden, dan kun je dit tijdens het bestelproces aangeven. Je dient vervolgens aan te geven wie je huidige telecom provider is, wat je telefoonnummer is en wat je simkaartnummer is. Het is natuurlijk ook mogelijk om een nieuw, Mobile Vikings nummer te ontvangen.

Word nu klant bij Mobile Vikings!
logo Mobile Vikings

Sluit direct een gsm abonnement af bij Mobile Vikings of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenenOF 02 588 71 43

Advertentie - CallMePower   
Word nu klant bij Mobile Vikings!
logo Mobile Vikings

Sluit direct een gsm abonnement af bij Mobile Vikings of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenenOF Bel mij gratis terug

Advertentie - CallMePower   

Hoe moet je de Mobile Vikings simkaart activeren?

Nadat je het Mobile Vikings abonnement hebt besteld, zul je de simkaart ontvangen. Heb je aangegeven dat je een fysieke simkaart wilt, dan duurt het maximaal vijf dagen voordat je die per post ontvangen. Na ontvangst activeer je de Mobile Vikings simkaart via de Mobile Vikings website.

Als je tijdens het bestelproces hebt aangegeven dat je een eSIM wilt, zul je deze direct na de bestelling een e-mail krijgen voor het activeren van de eSIM. In de e-mail zit een QR-code die je dient te scannen, waarna je stappen in beeld doorloopt.

Heb je voor een nieuw, Mobile Vikings telefoonnummer gekozen, dan zal binnen één uur je nieuwe simkaart geactiveerd zijn. Heb je ervoor gekozen om je huidige gsm nummer te behouden, dan kan het maximaal één werkdag duren voordat je Mobile Vikings simkaart geactiveerd is.

Mobile Vikings gsm abonnement combineren met internet

Het is bij Mobile Vikings ook mogelijk om een pack af te sluiten samen met Mobile Vikings internet. Hierbij kun je een mobiel abonnement of herlaadkaart van Mobile Vikings afsluiten met één van de twee Mobile Vikings internet abonnementen.

Het is mogelijk om meer dan één gsm abonnement van Mobile Vikings toe te voegen aan het pack. Als je een Mobile Vikings internet abonnement wilt afsluiten met supersnel internet, dien je op je adres fiber te kunnen installeren. Is dit niet het geval, dan kun je enkel voor snel internet kiezen.

Bij het afsluiten van een pack met internet en mobiele telefonie (abonnement of herlaadkaart) ontvang je maandelijks € 3,00 korting op je abonnementskost. Voor het ontvangen van de korting bij een herlaadkaart dient de prepaid kaart minstens één keer in de maand te herladen.

Mobile Vikings internet abonnementen
Abonnement Inhoud abonnement Prijs
Mobile Vikings
Unlimited Fast internet
Internetverbinding: VDSL
Surfvolume: Onbeperkt
Downloadsnelheid: 100 Mbps
Upload snelheid: 40 Mbps
€ 40,00
Mobile Vikings
Unlimited Superfast internet
Internetverbinding: Fiber
Surfvolume: Onbeperkt
Downloadsnelheid: 1 Gbps
Upload snelheid: 500 Mbps
€ 55,00
Mobile Vikings
Unlimited Hypersnel internet
Internetverbinding: Fiber
Surfvolume: Onbeperkt
Downloadsnelheid: 5 Gbps
Upload snelheid: 1 Gbps
€ 90,00

Mobile Vikings herlaadkaart

Wil je wel bij Mobile Vikings mobiel klant worden, maar wil je geen abonnement afsluiten? Je kunt in dit geval gebruik maken van de Mobile Vikings herlaadkaart. Door gebruik te maken van een herlaadkaart zit je niet aan een abonnement vast en bepaal je zelf hoeveel je maandelijks aan je mobiele telefonie uitgeeft.

Met een Mobile Vikings herlaadkaart betaal je voor elke belminuut, SMS of MB die je verbruikt. Als je door je beltegoed heen bent, moet je de prepaid kaart van Mobile Vikings herladen. Dit kan met € 10,00, € 15,00, € 20,00 of € 25,00.

Is een prepaid kaart de beste keuze voor jou?

Bel CallMePower voor gratis advies (gratis dienst).

Is een prepaid kaart de beste keuze voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen voor gratis advies (gratis dienst).

Mobile Vikings APN instellen

Als je van mobiel internet van Mobile Vikings gebruik wilt, maken maar dit lukt niet, dan kan het zijn dat je APN nog niet correct is ingesteld. Op de juiste manier Mobile Vikings APN instellen of controleren of het juist is ingesteld, doe je bij de instellingen van je smartphone.

APN instellen op Android

Ga naar "Instellingen". Kies vervolgens voor "Verbindingen" en daarna voor "Gegevensverbruik". Hier kun je zien of "Mobiele gegevens" is ingeschakeld of niet.

 • Mobiele gegevens is uitgeschakeld: Schakel "Mobiele gegevens" in en ga terug.
 • Mobiele gegevens is ingeschakeld: Ga terug naar "Gegevensverbruik" en kies "Namen toegangspunten". Hier kies je "Toevoegen" en vul je de algemene instellingen voor surfen in.

APN instellen op iOS

Ga naar "Instellingen" en kies "Mobiel netwerk". Hier kun je zien of "Mobiele data" is ingeschakeld of niet.

 • Mobiele data is uitgeschakeld: Schakel "Mobiele data" in en ga terug.
 • Mobiele data is ingeschakeld: Kies "Mobiele datanetwerk" en vul de algemene instellingen voor surfen in.
Mobile Vikings APN
NaamMobile Vikings
Toegangspunt (APN)web.be
Usernameweb
Passwordweb
VerificatietypePAP
Type toegangspunt (APN)default,supl

Je kunt daarnaast ook nagaan of je Mobile Vikings simkaart nog werkt. Kan je gewoon bellen en SMS'en? Doet het mobiele internet het als je de simkaart in een ander toestel stopt? Is dit in beide gevallen "Nee", neem dan met Mobile Vikings contact op.

* Prijzen in juni 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 22 stemmen vond de informatie nuttig.

Telefonische dienstverlening beheerd door CallMePower, een merk van Selectra in België, die je gratis helpt met providers vergelijken en het afsluiten van het beste abonnement voor je persoonlijke situatie bij één van onze partners.
CallMePower heeft een affiliate partnership met deze entiteit. Wanneer je op deze link klikt, zul je doorverwezen worden naar de website van onze partner. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

Mobile Vikings klant worden of extra informatie ontvangen?

Sluit direct een Mobile Vikings gsm abonnement af of bel CallMePower
voor een vergelijking van alle abonnementen (gratis dienst).

Advertentie - CallMePower 

Sluit direct een Mobile Vikings gsm abonnement af of laat CallMePower jou
terugbellen voor een vergelijking van alle abonnementen (gratis dienst).

Advertentie - CallMePower