Ontdek het Mobile Vikings gsm aanbod en de APN instellingen

gsm abonnement mobile vikings

Ben je geïnteresseerd in een Mobile Vikings gsm abonnement? Ontdek hier alle Mobile Vikings gsm abonnementen, evenals hoe je Mobile Vikings gsm kunt ontvangen zonder een abonnement af te sluiten of kunt afsluiten in een pack met internet. Daarnaast vind je ook informatie over de Mobile Vikings roaming tarieven en hoe je mobiel internet kunt instellen.


Hoe ziet het Mobile Vikings gsm aanbod eruit?

Er worden vijf Mobile Vikings gsm abonnementen aangeboden, waarbij er een verschil zit in de hoeveelheid mobiel internet die je bij ieder abonnement ontvangt. Daarnaast zit er tussen de twee goedkoopste abonnementen en de overige abonnementen ook een verschil in de hoeveelheid belminuten.

€ 10,00 per maand

Mobile Vikings 2 GB

 • 2 GB data
 • 150 belminuten
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 12,00 per maand

Mobile Vikings 4 GB

 • 4 GB data
 • 150 belminuten
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 15,00 per maand

Mobile Vikings 10 GB

 • 10 GB data
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 20,00 per maand

Mobile Vikings 20 GB

 • 20 GB data
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 29,00 per maand

Mobile Vikings 70 GB

 • 70 GB data
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten

Momenteel maakt Mobile Vikings nog gebruik van het Orange netwerk. Het is echter aannemelijk dat ze, aangezien Mobile Vikings onlangs is overgenomen door Proximus, op den duur gebruik zullen gaan maken van het Proximus netwerk.

Geraak je buiten bundel, waarbij je dus meer belt of surft op het internet dan in je Mobile Vikings gsm abonnement is opgenomen, dan betaal je de buiten de bundel tarieven. Deze tarieven bedragen € 0,20 per belminuut en € 0,10 per MB.

Het Mobile Vikings Unlimited abonnement wordt momenteel niet meer aangeboden. Dit Mobile Vikings gsm abonnement met onbeperkt bellen, SMS'en en data is aangepast naar het abonnement met 70 GB data. Als je door de 70 GB heen bent, kun je onbeperkt verder surfen maar wel met een snelheid van 512 Kbps. Bovendien kun je in de Europese Unie maar van 27 GB mobiele data gebruik maken, waarna je € 0,002 per verbruikte MB dient te betalen.

Kun je een Mobile Vikings gsm met abonnement kopen?

Het is bij Mobile Vikings niet mogelijk om een Mobile Vikings gsm met abonnement af te sluiten, aangezien Mobile Vikings geen smartphones verkoopt. Wil je een gsm abonnement met smartphone afsluiten, dan zul je een abonnement bij een andere telecom provider af moeten sluiten.

Het is natuurlijk wel mogelijk om een Mobile Vikings gsm abonnement af te sluiten en los een smartphone aan te schaffen. Je betaalt dan in één keer je toestel, in plaats van dat je maandelijks een klein bedrag van je toestel afbetaald.

Sluit een Mobile Vikings gsm abonnement of bel voor een gratis vergelijking!

Bel CallMePower voor een gratis en vrijblijvende vergelijking van alle gsm providers en een nieuw gsm abonnement afsluiten óf sluit zelf direct bij Mobile Vikings een gsm abonnement af.

Sluit een Mobile Vikings gsm abonnement af of bel voor een gratis vergelijking van providers!

Laat CallMePower jou terugbellen voor een gratis en vrijblijvende vergelijking van alle gsm providers en een nieuw gsm abonnement afsluiten óf sluit zelf direct bij Mobile Vikings een gsm abonnement af.

Wat kost Mobile Vikings roaming?

Wanneer je buiten België belt, SMS't of surft op het internet, maak je gebruik van Mobile Vikings roaming. Voor het gebruik van roaming wordt er een onderscheid gemaakt tussen wanneer je je binnen of buiten de Europese Unie bevindt. Als je je binnen de Europese Unie bevindt, kun je gewoon van je Mobile Vikings abonnement gebruik maken zoals je ook in België kunt.

Bevind je je buiten de Europese Unie, dan betaal je per belminuut en SMS die je verbruikt. De tarieven voor Mobile Vikings roaming bedragen in dit geval € 2,50 per belminuut (zowel uitgaande als inkomende oproepen) en € 0,50 per verstuurde SMS. Buiten Europa van Mobile Vikings mobiel internet gebruik maken, is niet mogelijk.

Als je zelf in België bent maar de persoon naar wie je belt of SMS't bevindt zich in het buitenland, dan betaal je de tarieven voor internationaal bellen bij Mobile Vikings. Deze tarieven bedragen € 0,22 per belminuut en € 0,07 per SMS als je naar een land in de Europese Unie belt of SMS't en € 2,00 per belminuut en € 0,20 per SMS als je naar een land buiten de Europese Unie belt of SMS't.

In welke landen geldt voor Mobile Vikings roaming dezelfde regels als in België?


Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Réunion en het Franse deel van Sint-Maarten), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk (inclusief Gibraltar) en Zweden.

Zie meer Zie minder

Hoe kun je Mobile Vikings gsm zonder abonnement gebruiken?

Wil je wel bij Mobile Vikings mobiel klant worden, maar wil je geen abonnement afsluiten? Je kunt in dit geval gebruik maken van de Mobile Vikings herlaadkaart. Door gebruik te maken van een herlaadkaart zit je niet aan een abonnement vast en bepaal je zelf hoeveel je maandelijks aan je mobiele telefonie uitgeeft.

Met een Mobile Vikings herlaadkaart betaal je voor elke belminuut, SMS of MB die je verbruikt. Als je door je beltegoed heen bent, moet je de prepaid kaart van Mobile Vikings herladen. Dit kan met € 10,00, € 15,00, € 20,00 of € 25,00.

Hoe kun je Mobile Vikings mobiel combineren met internet?

Het is bij Mobile Vikings ook mogelijk om een pack af te sluiten samen met Mobile Vikings internet. Hierbij kun je een mobiel abonnement of herlaadkaart van Mobile Vikings afsluiten met één van de twee Mobile Vikings internet abonnementen.

Het is mogelijk om meer dan één gsm abonnement van Mobile Vikings toe te voegen aan het pack. Als je een Mobile Vikings internet abonnement wilt afsluiten met supersnel internet, dien je op je adres fiber te kunnen installeren. Is dit niet het geval, dan kun je enkel voor snel internet kiezen.

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Krijg gratis advies de onze telecom experts van CallMePower en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Wat zijn de Mobile Vikings internet tarieven?

Voor het Mobile Vikings internet abonnement dien je te kiezen tussen snel internet of supersnel internet, die je vervolgens met ieder Mobile Vikings gsm abonnement kunt combineren. Op de totale abonnementskost krijg je € 3,00 korting per maand.

€ 40,00 per maand

Mobile Vikings Unlimited Fast internet

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 100 Mbps
 • Upload snelheid: 40 Mbps
€ 55,00 per maand

Mobile Vikings Unlimited Superfast internet

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 1 Gbps
 • Upload snelheid: 500 Mbps

Hoe kun je de Mobile Vikings APN instellen?

Als je van mobiel internet van Mobile Vikings gebruik wilt, maken maar dit lukt niet, dan kan het zijn dat je APN nog niet correct is ingesteld. Op de juiste manier Mobile Vikings APN instellen of controleren of het juist is ingesteld, doe je bij de instellingen van je smartphone.

 • Android: Ga naar "Instellingen". Kies vervolgens voor "Verbindingen" en daarna voor "Gegevensverbruik". Hier kun je zien of "Mobiele gegevens" is ingeschakeld of niet.
  • Mobiele gegevens is uitgeschakeld: Schakel "Mobiele gegevens" in en ga terug.
  • Mobiele gegevens is ingeschakeld: Ga terug naar "Gegevensverbruik" en kies "Namen toegangspunten". Hier kies je "Toevoegen" en vul je de algemene instellingen voor surfen in.
 • Apple: Ga naar "Instellingen" en kies "Mobiel netwerk". Hier kun je zien of "Mobiele data" is ingeschakeld of niet.
  • Mobiele data is uitgeschakeld: Schakel "Mobiele data" in en ga terug.
  • Mobiele data is ingeschakeld: Kies "Mobiele datanetwerk" en vul de algemene instellingen voor surfen in.
Mobile Vikings APN
Naam Mobile Vikings
Toegangspunt (APN) web.be
Username web
Password web
Verificatietype PAP
Type toegangspunt (APN) default,supl

Je kunt daarnaast ook nagaan of je Mobile Vikings simkaart nog werkt. Kan je gewoon bellen en SMS'en? Doet het mobiele internet het als je de simkaart in een ander toestel stopt? Is dit in beide gevallen "Nee", neem dan met Mobile Vikings contact op.

Hoe kun je van Mobile Vikings 5G gebruik maken?

Het is momenteel nog niet mogelijk om bij Mobile Vikings 5G te gebruiken. Als je een gsm abonnement met 5G wilt, zul je dus bij een andere telecom provider moeten zijn. Het is natuurlijk wel mogelijk om een Mobile Vikings gsm abonnement af te sluiten en te veranderen van abonnement zodra Mobile Vikings 5G zal aanbieden.

Naast het aanbod vanuit Mobile Vikings, ben je voor het gebruik van 5G ook afhankelijk van de 5G dekking van de telecom provider. Momenteel kun je nog maar op enkele plekken in België van 5G genieten. Daarnaast zal ook je toestel geschikt moeten zijn voor het ontvangen van een 5G-signaal. Veel nieuwe toestellen zijn dit al, andere toestellen zullen wellicht eerst ge-update moeten worden. Dit kan per toestel verschillend zijn.

Hoe kun je een gsm abonnement bij Mobile Vikings afsluiten?

Wil je een Mobile Vikings gsm abonnement afsluiten? Dit kun je via de Mobile Vikings website doen. Kies het Mobile Vikings gsm abonnement dat je wilt afsluiten en doorloop het bestelproces. Als je jouw huidige gsm nummer wilt behouden, dan kun je dit tijdens het bestelproces aangeven. Het is natuurlijk ook mogelijk om een nieuw, Mobile Vikings nummer te ontvangen.

Nadat je het Mobile Vikings abonnement hebt besteld, zul je de simkaart ontvangen. Heb je aangegeven dat je een fysieke simkaart wilt, dan duurt het maximaal vijf dagen voordat je die per post ontvangen. Een eSIM zul je meteen ontvangen. Na ontvangst activeer je de Mobile Vikings simkaart via de Mobile Vikings website.

Heb je voor een nieuw, Mobile Vikings telefoonnummer gekozen, dan zal binnen één uur je nieuwe simkaart geactiveerd zijn. Heb je ervoor gekozen om je huidige gsm nummer te behouden, dan kan het maximaal één werkdag duren voordat je Mobile Vikings simkaart geactiveerd is.

Sluit een Mobile Vikings gsm abonnement of bel voor een gratis vergelijking!

Bel CallMePower voor een gratis en vrijblijvende vergelijking van alle gsm providers en een nieuw gsm abonnement afsluiten óf sluit zelf direct bij Mobile Vikings een gsm abonnement af.

Sluit een Mobile Vikings gsm abonnement af of bel voor een gratis vergelijking van providers!

Laat CallMePower jou terugbellen voor een gratis en vrijblijvende vergelijking van alle gsm providers en een nieuw gsm abonnement afsluiten óf sluit zelf direct bij Mobile Vikings een gsm abonnement af.

Hoe kun je een gsm abonnement van Mobile Vikings opzeggen?

Had je een Mobile Vikings gsm abonnement en wil je overstappen naar een andere telecom provider? Bel dan CallMePower op: 02 588 71 43. Onze telecom experts zullen niet alleen je abonnement van Mobile Vikings opzeggen, ook zullen ze je helpen met telecom providers vergelijken en een nieuw gsm abonnement afsluiten.

Het is ook mogelijk om naar een andere telecom provider over te stappen en tijdens het bestelproces aan te geven dat je jouw huidige, Mobile Vikings nummer wilt houden. Je nieuwe telecom provider zal dan zorgen dat je gsm nummer overgedragen wordt en dat je Mobile Vikings abonnement opgezegd wordt.

Zelf je abonnement van Mobile Vikings opzeggen is ook een mogelijkheid. Hiervoor dien je naar My Viking, de online klantenzone van Mobile Vikings, te gaan.

Mobile Vikings review Ontdek in de Mobile Vikings review of je probleem met Mobile Vikings vaker voorkomt. Ook is het te adviseren om elk gsm abonnement te vergelijken als je wilt veranderen van provider. Wil je gratis hulp bij abonnementen vergelijken ontvangen? Bel dan naar: 02 588 71 43.Advertentie - Dienst CallMePower

Geactualiseerd op