Wij zijn open op zaterdag en zondag

Wij zijn op zaterdag en zondag telefonisch bereikbaar. Neem contact op met onze experts voor vragen en/of problemen.

Streamingdiensten België: wat is de beste streamingdienst?

Geactualiseerd op
minuten lezen
streamingdienst belgie

In België kun je een abonnement afsluiten bij Amazon Prime Video, Eleven Sports by DAZN, Disney+, Netflix, Streamz, ViaPlay en Formula 1 TV Pro. Wat de beste streamingdienst in België is, is afhankelijk van wat jij graagw wilt zien.

Actieve streamingdiensten in België

Wereldwijd zijn er een groot aantal streamingdiensten actief, maar niet elke streamingdienst is ook in België actief. Bovendien zijn er ook een aantal Nederlandse of Belgische streamingdiensten waarbij je een abonnement kunt afsluiten. De bekendste en grootste streamingdiensten in België waarbij je een abonnement kunt afsluiten, zijn:

  • Amazon Prime Video
  • DAZN
  • Disney+
  • Netflix
  • Streamz
  • ViaPlay
  • Formula 1 TV Pro

Streamingdiensten voor sport of muziek vergelijken

Wil je de Jupiler Pro League of Formule 1 kijken? Je kunt dan terecht bij Eleven Sports, ViaPlay en / of Formula 1 TV Pro. Ontdek meer over deze streamingdiensten in onze artikelen over hoe je de Formule 1 in België kijken kunt en waar je de Jupiler Pro League live kijken kunt. Ontdek ons artikel over muziek streamen voor een vergelijking van muzikale streamingdiensten.

Niet-actieve streamingdiensten in België

Enkele grote streamingdienst ontbreken in bovenstaand lijstje. SkyShowtime en HBO Max in België afsluiten is momenteel nog niet mogelijk. Wil je toch vanuit België een abonnement bij SkyShowtime of HBO Max afsluiten, dan dien je dit ofwel via Streamz (voor HBO Max) ofwel met behulp van een VPN te doen.

Als je gebruik maakt van een VPN, kun je jouw toestel verbinden met een server in een ander land. Door je server te verbinden met een land waar deze streamingdiensten wel actief zijn, lijkt het voor hen alsof je je in dat land bevindt en kun je een SkyShowtime of HBO Max abonnement vanuit België afsluiten.

NordVPN, CyberGhost en Surfshark bieden verschillende VPN's aan die ieder hebben bewezen dat ze succesvol de land blokkade van streamingdiensten als HBO Max kunnen omzeilen. Een extra voordeel is dat hun VPN's ook gebruik maken van split tunneling, waardoor je verbonden kunt blijven met een server in het buitenland voor streamen, terwijl je tegelijkertijd naar lokale content kunt zoeken.

Sluit een VPN van CyberGhost, NordVPN of Surfshark af!

Bescherm je persoonlijke gegevens en plaats jezelf in een ander land voor het bekijken van het volledige aanbod van streamingdiensten en voor aantrekkelijke tarieven en aanbiedingen!

Vergelijk de streamingdiensten in België

Er zit een groot verschil in elke streamingdienst die in België actief is. Niet alleen zit er een verschil in de prijzen, maar ook in het aanbod van de streamingdiensten in België kunnen grote verschillen zitten. Dit heeft allemaal te maken met de rechten die elke streamingdienst in België heeft van elke film of serie. Hierdoor kunnen er ook regelmatig wijzigingen in het aanbod van de streamingdiensten zitten.

Het vergelijken van het aanbod van de streamingdiensten in België
StreamingdienstAanbodVoordelen
Amazon Prime VideoAmazon Originals, klassiekers, prijswinnende films en series, nieuwe films en series, aanbod voor alle leeftijden.Amazon Prime bezorging, Gaming en Photos inbegrepen, Amazon Prime Video Channels, video on demand, op maximaal drie schermen tegelijkertijd streamen, maximaal zes profielen.
Disney+Films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star, klassiekers en nieuwe films en series, aanbod voor alle leeftijden.GroupWatch, op maximaal vier schermen tegelijkertijd streamen, maximaal zeven profielen.
NetflixNetflix Originals, klassiekers, prijswinnende films en series, nieuwe films en series, aanbod voor alle leeftijden.Meerdere abonnementen, op maximaal vier schermen tegelijkertijd streamen, maximaal vijf profielen.
StreamzVlaamse en internationale topseries, het beste van HBO, aanbod voor alle leeftijden, recente blockbusters (Streamz+), cinemaparels (Streamz+).Keuze uit twee abonnementen, op maximaal vier schermen tegelijkertijd streamen, maximaal vijf profielen.

Prijs streamingdiensten in België vergelijken

Naast het verschil in aanbod, hanteren de streamingdiensten in België ook verschillende prijzen. Het verschil komt voort uit de mogelijkheid tot het kiezen uit verschillende abonnementen - zoals bij Netflix en Streamz - en de looptijd van het abonnement - zoals bij Disney+ en Streamz.

Het vergelijken van de prijzen van de streamingdiensten in België
Amazon Prime VideoDisney+
Afslutien
NetflixStreamz
--EssentieelStandaardPremiumStreamzStreamz+
Vanaf € 2,99€ 10,99€ 8,99€ 13,49€ 17,99€ 11,95€ 19,95
Ook jaarlijks abonnement met twee maanden gratis per jaarOok jaarlijks abonnement met twee maanden gratis per jaarEnkel maandelijks abonnementOok halfjaarlijks of jaarlijks abonnement met € 2 of € 3 korting per maand

* Prijzen in februari 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Kies het juiste internet en / of gsm abonnement

Als er veel genoten gaat worden van een streamingdienst, is het aan te raden om een internet en / of gsm abonnement met voldoende internet te hebben. Voor gratis hulp bij het vinden van het beste abonnement voor jou, bel je naar CallMePower. Ook kun je onze artikelen waarin wij elk alleen internet abonnement vergelijken en waarin wij elk gsm abonnement vergelijken. Natuurlijk kun je ook elk internet en gsm abonnement vergelijken.

Advertentie - CallMePower 

Kies het juiste internet en / of gsm abonnement

Als er veel genoten gaat worden van een streamingdienst, is het aan te raden om een internet en / of gsm abonnement met voldoende internet te hebben. Voor gratis hulp bij het vinden van het beste abonnement voor jou, laat de telecom experts van CallMePower jou gratis terugbellen. Ook kun je onze artikelen waarin wij elk alleen internet abonnement vergelijken en waarin wij elk gsm abonnement vergelijken. Natuurlijk kun je ook elk internet en gsm abonnement vergelijken.

Advertentie - CallMePower 

Wat is de beste streamingdienst?

Wat de beste streamingdienst is, is afhankelijk van je wensen en behoeften. Je hebt de keuze uit verschillende streamingdiensten in België die elk een ander aanbod hebben, andere voordelen hebben en daardoor ook een verschil in prijs hebben.

In sommige gevallen is het mogelijk om een streamingdienst in België via je telecom provider af te sluiten, eventueel in een optie met andere extra diensten. Hoewel dit erg aannemelijk lijkt, zul je hier vrijwel altijd ook een TV abonnement voor moeten hebben.

Wat dus de beste streamingdienst is, kan per persoon verschillen. Ons advies is om na te gaan wat je graag wilt zien en bij welke streamingdienst in België je dat kunt zien, op hoeveel schermen je tegelijkertijd wilt kunnen streamen, wat je budget is en of je bij je telecom provider als aanvulling op je pack een optie kunt afsluiten.

Streamingdiensten via Belgische providers ontvangen

Bij verschillende telecom providers in België is het mogelijk om een streamingdienst als optie te activeren als aanvulling op je pack met internet, TV en eventueel ook telefonie. Hoewel dit vaak geen financieel voordeel heeft, heeft dit wel als voordeel dat je maar één factuur betaalt voor zowel je telecom abonnement als de streamingdienst.

Streamingdienst in België via een telecom provider afsluiten
ProviderInhoud optiePrijs
Disney+
Proximus


Een los Disney+ abonnement€ 10,99
Netflix
Proximus


Een los Netflix abonnementVanaf € 8,99
Telenet


Meer info

Een los Netflix abonnementVanaf € 8,99
Streamz
Orange


De eerste maand van Streamz gratisGratis
Proximus


Een los Streamz abonnementVanaf € 11,95
Telenet


Meer info

Een los Streamz abonnementVanaf € 11,95
Combinaties
Proximus


Pickx All Stars


Pickx Mix, Pickx+, Disney+ en Netflix Standaard€ 29,99
Proximus


Pickx All Stars & Sports


Pickx Mix, Pickx Sports, Pickx+, Disney+ en Netflix Standaard€ 39,99
Telenet


Play More


Meer info

Series, films en documentaires, Streamz, beste van HBO€ 24,95
Telenet


Play More en Play Sports


Meer info

Series, films en documentaires, Streamz, beste van HBO, Eleven Sports€ 38,50
Hulp bij packs vergelijken:

* Prijzen in februari 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

De lijst is alfabetisch gesorteerd op basis van de naam van de telecom provider.

Hoewel het erg interessant kan zijn om vanwege een streamingdienst een abonnement bij een telecom provider af te sluiten, is dit niet aan te raden. Vaak heb je namelijk geen financieel voordeel, of maar zeer weinig, waardoor het abonnement direct bij de streamingdienst afsluiten gunstiger kan zijn. Het is in dit geval aan te raden om goed telecom providers te vergelijken.

Hulp nodig met een abonnement kiezen?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Hulp nodig met een abonnement kiezen?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Voordelen van een VPN bij streamen

Als je een abonnement bij een streamingdienst in België afsluit, kun je enkel genieten van het aanbod van die streamingdienst in België. Dit aanbod kan een stuk kleiner zijn dan bijvoorbeeld het Amerikaanse aanbod of een heel ander aanbod zijn dan bijvoorbeeld in Zuid-Korea. Welk aanbod jij kunt zien, is afhankelijk van je locatie.

Dit betekent echter niet dat je op geen enkele manier toegang kunt krijgen tot het volledige aanbod van streamingdiensten in België. Je kunt de land blokkade van de streamingdienst omzeilen door gebruik te maken van een VPN en je toestel vervolgens te verbinden met een server in het land waarvan je het aanbod wilt zien.

De verschillende streamingdiensten zijn hier natuurlijk geen voorstander van en zijn daarom hard aan het werk om hier maatregelen tegen te treffen. Het is daarom belangrijk om een abonnement bij een VPN provider af te sluiten die in meerdere testen bewezen heeft dat ze de blokkade kunnen omzeilen, zoals CyberGhost, NordVPN en Surfshark.

Sluit een VPN van CyberGhost, NordVPN of Surfshark af!

Bescherm je persoonlijke gegevens en plaats jezelf in een ander land voor het bekijken van het volledige aanbod van streamingdiensten en voor aantrekkelijke tarieven en aanbiedingen!

Vergelijk telecom abonnementen

gratis en vrijblijvend

Vergelijk gratis en vrijblijvend alle abonnementen

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle telecom
abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van
alle telecom abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)