De voordelen en prijzen van een internationale eSIM

Geactualiseerd op
minuten lezen
Internationale eSIM

Een internationale eSIM biedt een goede oplossing wanneer je op reis wilt kunnen surfen op internet zonder dat je hele hoge kosten hoeft te maken. In dit artikel bespreken wij de voordelen van het aanschaffen van een internationale eSIM voor je reis en waar je op moet letten bij een internationale eSIM aanschaffen.

1. Bespaar op je telefonie kosten

Een internationale eSIM is een goede manier om te besparen op de kosten voor je mobiele telefoon. Hoeveel je met een eSIM kunt besparen, is afhankelijk van het land waarvoor je een eSIM aanschaft.

Wanneer je in de Europese Unie blijft, is het gebruiken van roaming aan te raden als je een Belgisch gsm abonnement hebt. Als dit niet het geval is of je beschikt maar over weinig data, biedt een eSIM de mogelijkheid om tegen relatief scherpe prijzen veel te kunnen surfen tijdens je reis.

Wanneer je buiten de Europese Unie op reis gaat, dien je te betalen voor roaming. Deze kosten betaal je per verbruikte MB en lopen snel hoog op. Het is hierdoor aan te raden om niet van roaming, maar van bijvoorbeeld een eSIM gebruik te maken. Je bent daarmee namelijk veel goedkoper uit.

Natuurlijk kun je in beide gevallen ook van wifi of een lokale simkaart gebruik maken. Er zijn echter verschillende voordelen van een eSIM ten opzichte van deze twee opties. Deze voordelen bespreken wij later.

Schaf een eSIM van Holafly aan!
logo Holafly

Surf altijd en overal in de wereld op internet met een Holafly eSIM.
Ontvang nu 5 % korting op een nieuwe eSIM met de code: SELECTRA!

Prijs berekenen

Hoeveel kost een internationale eSIM?

De kosten voor surfen op internet bij een internationale eSIM zijn van meerdere factoren afhankelijk. Zo speelt het land waar je naar op reis gaat een rol in de prijzen van de eSIM. Daarnaast bepalen ook de hoeveelheid data en hoelang de eSIM geldig is wat de prijs van de eSIM is.

Het is om deze reden aan te raden om eSIM aanbieders te vergelijken, zodat je voor jezelf kunt nagaan wat de prijzen van de eSIM zijn op basis van het land waar je heen gaat, de hoeveelheid data die je nodig denkt te hebben en de looptijd van de eSIM.

2. Surf veiliger en sneller op internet

Het gebruiken van een eSIM is een manier om veilig te kunnen surfen op internet met een hoge internetsnelheid. Wat de internetsnelheid is die je kunt behalen, is afhankelijk van het land waarin je je bevindt en wat daar de maximaal mogelijke internetsnelheid is.

Een alternatief op een internationale eSIM is het gebruiken van wifi. Buiten het feit dat je niet overal gebruik kunt maken van wifi - enkel daar waar een openbaar wifi netwerk beschikbaar is - kent het gebruiken van wifi ook enkele nadelen.

Zo is een wifi-verbinding niet volledig veilig, zeker niet als je het vergelijkt met een 4G-verbinding. Dit betekent niet dat surfen op internet via wifi onveilig is, zeker niet, maar wij raden je wel aan om gebruik te maken van een VNP.

Een ander voordeel van een internationale eSIM ten opzichte van wifi is dat de internetsnelheid vaak lager is. Doordat veel meer mensen van het wifi-netwerk gebruik maken en de afstand naar de router erg belangrijk is bij de bepaling van de internetsnelheid, kan deze een stuk lager zijn dan wanneer je van mobiel internet gebruik maakt.

Sluit een VPN van CyberGhost, NordVPN of Surfshark af!

Bescherm je persoonlijke gegevens en plaats jezelf in een ander land voor het bekijken van het volledige aanbod van streamingdiensten en voor aantrekkelijke tarieven en aanbiedingen!

3. Snel en eenvoudig te kopen en installeren

Voor het gebruiken van roaming hoef je niets speciaals te doen, je hoeft namelijk enkel roaming en je mobiele gegevens aan te zetten. Zowel het gebruiken van wifi als een lokale simkaart kost echter meer tijd, meer ook dan het gebruiken van een internationale eSIM.

Voor wifi zul je telkens een netwerk moeten vinden, waarmee je je moet verbinden. Eventueel zul je ook telkens een account moeten aanmaken, moeten inloggen of persoonlijke gegevens moeten invullen. Hier kan uiteindelijk redelijk wat tijd in gaan zitten.

Bij een lokale simkaart zul je niet alleen moeten uitzoeken van welke provider je een simkaart wilt aanschaffen. Ook dien je een winkel te vinden waar je de simkaart kunt aanschaffen. Zowel in het vergelijken van providers als in het vinden en bezoeken van de winkel en het activeren van de simkaart gaat tijd zitten.

In tegenstelling tot bij wifi en een lokale prepaid, is het aanschaffen en installeren van een internationale eSIM erg eenvoudig. Nadat je eSIM providers vergeleken hebt, kun je online de eSIM aanschaffen en vervolgens binnen enkele minuten activeren op je mobiele telefoon. Vervolgens hoef je enkel je mobiele gegevens aan te zetten en je kunt surfen op internet.

Controleer voor het aanschaffen van een eSIM eerst of je gsm met eSIM compatibel is.

4. Te gebruiken naast je Belgische simkaart

Een groot voordeel van een internationale eSIM ten opzichte van een lokale simkaart, is dat je bij een internationale eSIM je Belgische simkaart gewoon in je gsm kunt laten zitten. Nadat je een eSIM bij een eSIM provider hebt aangeschaft, hoef je hem enkel in te laden op je mobiele telefoon.

Als je een lokale simkaart aanschaft, zul je in de meeste gevallen wel je Belgische simkaart uit je mobiele telefoon moeten halen. Vaak hebben telefoons namelijk maar twee openingen, waarvan je er één gebruikt voor je Belgische simkaart en de andere voor je geheugenkaartje. Eén van de twee zul je bij het aanschaffen van een lokale simkaart er dus uit moeten halen in dit geval.

5. Te gebruiken op een tablet of computer

Niet alle tablets of computers hebben een opening voor een simkaart. Bij deze apparaten ben je dus aangewezen op wifi, of je maakt gebruik van een hotspot van je mobiele telefoon of een 4G-dongle. Dit is bij een internationale eSIM niet nodig!

Als je tablet of computer eSIMs ondersteunt, is het mogelijk om een eSIM aan te schaffen en in te laten op je tablet / computer. Zo hoef je geen gebruik te maken van de data van je gsm, van wifi of een 4G-dongle aan te schaffen.

Schaf een eSIM van Holafly aan!
logo Holafly

Surf altijd en overal in de wereld op internet met een Holafly eSIM.
Ontvang nu 5 % korting op een nieuwe eSIM met de code: SELECTRA!

Prijs berekenen

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 25 stemmen vond de informatie nuttig.

Geïnteresseerd in een eSIM?

Schaf een Holafly eSIM aan!