energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Elegant verhuis: vlekkeloos en snel verhuizen doe je zo

Elegant verhuis

Bij een verhuis komt veel kijken, waaronder het regelen van een nieuw energiecontract voor een nieuwe woning, maar ook het stopzetten van het energiecontract van een oude woning. CallMePower heeft voor jou alles overzichtelijk op een rijtje gezet om een Elegant verhuis zo makkelijk mogelijk te maken.


Wat komt er bij een Elegant verhuis kijken?

Als je gaat verhuizen, is het verstandig om een goede checklist te maken zodat je niets vergeet. Deze checklist bestaat uit de volgende punten:

  • Geef een Elegant verhuis door aan je huidige energieleverancier.
  • Geef de laatste meterstanden door.
  • Vul het energieovernamedocument in voor zowel de oude als nieuwe woning
  • Controleer de gas- en/of elektriciteitsaansluiting in de nieuwe woning.

Elegant energieovernamedocument

Bij een verhuis is het noodzakelijk om een energieovernamedocument in te vullen, ongeacht of je bij Elegant klant wilt blijven of niet.

Dit document wordt gebruikt om de meterstanden van de gas- en/of elektriciteitsmeter vast te leggen. Omdat dit de actuele meterstanden moeten zijn, is het aan te raden om deze documenten op de dag van de overdracht in te vullen.

Voor zowel gas als elektriciteit moet een apart energieovernamedocument ingevuld worden, voor zowel de oude als nieuwe woning. Er moeten dus vier documenten worden ingevuld. Alle Elegant energieovernamedocumenten moeten door de oude en nieuwe bewoner ondertekend worden.

Lever na een Elegant verhuis de energieovernamedocumenten zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen dertig dagen, aan bij Elegant (en/of de andere energieleverancier) zodat zij de slotfactuur kunnen opstellen. Bewaar de documenten goed, aangezien dit het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van de overdracht is. Vul alle documenten daarom in tweevoud in of maak een kopie.

Elegant overnamedocument downloaden

Een verhuis regelen brengt veel administratief werk met zich mee. Voor Elegant klanten is er door CallMePower een Elegant overnamedocument gemaakt die je moeiteloos kunt downloaden met de knop hieronder. Zo wordt een Elegant verhuis makkelijker dan gedacht!

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen.

Elegant meterstanden doorgeven

Met het invullen van het Elegant energieovernamedocument en het aanleveren van deze documenten bij het energiebedrijf, geef je de actuele meterstanden door. De meterstanden op deze documenten worden gebruikt om de slotfactuur op te stellen, die te vergelijken is met de jaarafrekening.

Waar je een jaarafrekening altijd aan het einde van het jaar ontvangt om het verschil tussen het verwachte energieverbruik en het daadwerkelijke energieverbruik inzichtelijk te maken, kun je een slotfactuur op elk moment in het jaar ontvangen, zolang er maar sprake is van een verandering van energieleverancier, verhuis, overlijden of echtscheiding.

Elegant verhuis doorgeven

Elegant verhuis doorgeven

Wil je met Elegant in contact komen voor het doorgeven van een Elegant verhuis, meterstanden en het aanleveren van de energieovernamedocumenten? Dan kun je dit doen via de contactgegevens van je persoonlijke dossierbeheerder. Ook voor vragen omtrent een Elegant verhuis kun je bij de dossierbeheerder terecht. Het Elegant overnamedocument per e-mail doorsturen kan via: [email protected].

De contactgegevens van de persoonlijke dossierbeheerder kun je op een energiefactuur vinden. Heb je een energiefactuur niet bij de hand of kun je de dossierbeheerder niet bereiken, dan kun je ook met telefonisch contact opnemen met de Elegant klantendienst via: 📞 015 48 11 30 (zonaal tarief). De klantendienst is geopend op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur.

Klant bij Elegant blijven na een verhuis

Een verhuis is het perfect moment om energieleveranciers te vergelijken. Ben je echter tevreden bij Elegant en wil je Elegant klant blijven, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt eenvoudig je energiecontract mee verhuizen naar je nieuwe woning.

Het afsluiten van een nieuw energiecontract bij Elegant kun je gemakkelijk via de website van de leverancier regelen. Het is ook mogelijk om je persoonlijke dossierbeheerder te contacteren voor een nieuw contract. De contactgegevens van je dossierbeheerder kun je op een energiefactuur vinden.

energie vergelijken
energie vergelijken

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier in Vlaanderen!

energie vergelijken
energie vergelijken

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Overstappen naar Elegant na een verhuis

Wil je juist naar Elegant overstappen na een verhuis, dan is dat ook een mogelijkheid. Je kunt eenvoudig een nieuw energiecontract afsluiten bij het energiebedrijf en moeiteloos Elegant klant worden. Binnen twee minuten heb je al een nieuw contract afgesloten op de Elegant website. In totaal zullen er vier stappen gevolgd moeten worden waar je onder andere persoonlijke gegevens moet invullen.

Elegant reviews Twijfel je nog of Elegant de beste energieleverancier voor jou is? Bekijk dan eens de Elegant reviews van onder andere Greenpeace, de VREG en (oud-)klanten.

Elegant tarieven

Elegant biedt momenteel maar één elektriciteits- en één gasformule aan. Dit zijn beiden variabele tarieven met een looptijd van één jaar. Bij beide tarieven ontvang je de energiefactuur per mail en kun je de energiefactuur per overschrijving of domiciliëring betalen. Ontevreden met een variabel tarief? Stap dan over naar een andere energieleverancier en bekijk hier hoe Elegant opzeggen verloopt.

Alle Elegant klanten krijgen een persoonlijke dossierbeheerder die je voor alle vragen en problemen kunt contacteren. Daarnaast krijg je ook toegang tot Mijn Elegant, de persoonlijke klantenzone van Elegant, waarin je veel gegevens kunt inzien en wijzigen.

Er zijn op dit moment geen Elegant tarieven tegen een vaste prijs. Elegant heeft hier bewust voor gekozen omdat zij de goedkoopste energieleverancier willen zijn en variabele tarieven vrijwel altijd goedkoper zijn dan vaste tarieven, zo zeggen zij zelf op hun website naar aanleiding van een rapport van de CREG.

Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Variabele tarieven zijn enkel goedkoper dan vaste tarieven wanneer je te maken hebt met hoge energieprijzen (zoals in 2022) op het moment van het afsluiten van het energiecontract. De kans is dan namelijk aannemelijk dat de energieprijzen, en je energiefactuur, in de toekomst zullen dalen.

Bij vaste tarieven heb je niet met deze wijzigingen in energieprijzen te maken en zul je dus de gehele looptijd de hoge energieprijs betalen. Hier tegenover staat echter ook dat je een lage energieprijs betaalt als de energieprijzen op het moment van afsluiten laag staan.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen.

Hoe regel ik een nieuwe aansluiting en open ik een meter bij Elegant?

Het kan zijn dat je in een nieuw woning nog geen gas- en/of elektriciteitsaanluiting hebt, wat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij nieuwbouwwoningen. Ook kan het zijn dat de gas- en/of elektriciteitsaansluiting niet meer aangesloten is op het net. Je zult in dit geval een nieuwe aansluiting moet regelen of een meter moeten openen.

Nieuwe aansluiting bij Elegant

Indien de woning nog geen aansluiting voor gas en/of elektriciteit heeft, zul je een nieuwe aansluiting moeten regelen. Dit hoef je niet met Elegant te regelen, maar met de distributienetbeheerder (Fluvius in Vlaanderen). De netbeheerder zal vervolgens een offerte opmaken, waarna de aansluiting geregeld zal worden. Pas daarna is het mogelijk om een energiecontract af te sluiten bij Elegant.

Kosten nieuwe aansluiting De kosten voor het regelen van een nieuwe aansluiting worden niet door de netbeheerder bepaald, maar worden vastgesteld door de regionale regulatoren (de VREG in Vlaanderen).

Energiemeter openen bij Elegant

Het kan ook het geval zijn dat je nieuwe woning alwel over een meter beschikt, maar dat deze zijn afgesloten. Het is in dit geval nodig om de meter te openen voordat je energie geleverd kunt krijgen in je woning.

Ook voor het openen van een energiemeter zul je contact moeten opnemen met de distributienetbeheerder, die vervolgens een offerte opstelt en de werkzaamheden uitvoert. Pas daarna kun je een energiecontract afsluiten bij Elegant.

Verzegelde meter Hangt er in je nieuwe woning een verzegelde meter? Je mag dit zelf niet openen. Er zal een technieker namens de DNB moeten langskomen om de meter te ontzegelen.

Geactualiseerd op

Bekijk meer over Elegant