energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Elegant contract opzeggen: bij ontevredenheid of verhuis

Elegant contract

Ben je klant en wil je graag je energiecontract bij Elegant opzeggen? In dit artikel leggen we alles uit, zodat je energiecontract opzeggen wat makkelijker verloopt. Je kunt niet helemaal tevreden zijn met je huidige contract, of misschien staat er wel een verhuizing op de planning. Ook zijn er gevallen wanneer opzeggen overbodig is. Om de opzegging zo vlekkeloos te laten verlopen hebben we alles duidelijk op een rijtje gezet!


Energiecontract Elegant opzeggen

In België is het mogelijk om vrij een overstap te maken en te veranderen van energieleverancier. In België is er sinds 2016 geen opzegvergoeding meer, dit houdt in dat overstappen mogelijk is ook als de contractperiode nog niet is afgelopen. Bevalt het energiecontract niet meer bij Elegant? Of wordt je te erg beïnvloed door de stijgende energieprijzen? Stap dan moeiteloos over en bekijk de vergelijkingen met andere energieleveranciers in België onderaan het artikel.

Wanneer Elegant energiecontract niet opzeggen?

Het is niet nodig je huidige energiecontract bij Elegant zelf op te zeggen als je verandert van energieleverancier. Op het moment dat het nieuwe contract is bevestigd, zal het energiecontract met Elegant automatisch worden stopgezet door de nieuwe leverancier. Om er zeker van te zijn dat dit het geval is, is het handig contact op te nemen met de nieuwe gekozen energieleverancier en na je overstap te controleren of de opzegging ook daadwerkelijk is verwerkt.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel CallMePower om gratis te veranderen van energieleverancier of voor advies over contracten. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract in Vlaanderen?

Dien een terugbelverzoek in of bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Wanneer Elegant contract opzeggen?

Een Elegant contract opzeggen is alleen nodig in de volgende situaties:

  • Bij een verhuizing naar het buitenland.
  • Bij een verhuizing waar Elegant niet haar diensten levert.
  • Bij een overlijden.
  • Bij een echtscheiding.
  • Als je gaat samenwonen en de andere persoon heeft al een energiecontract.

Elegant opzeggen bij verhuizing

Mocht je het contract willen opzeggen bij Elegant wegens een verhuizing is dat zeker mogelijk. Het is alleen nodig in de volgende situaties:

  • Als het adres veranderd naar een locatie buiten het Vlaams Gewest.
  • Als je gaat samenwonen met iemand die een energiecontract heeft bij een andere energieleverancier.
  • Als je na het verhuizen geen klant meer wilt zijn bij Elegant.

Bij de eerste twee situaties raden we aan om contact op te nemen met Elegant of bekijk onze pagina om alles te lezen over verhuizen in België. In de derde situatie kan je altijd bellen met CallMePower voor advies over een andere energieleverancier en energiecontract.

Gas en Licht Verhuizen
Energie verhuis

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel CallMePower om gratis een energiecontract in Vlaanderen af te sluiten voor je nieuwe woning en de energiemeters over te nemen.

Gas en Licht Verhuizen

Gas en / of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen.

Verhuizen en toch klant blijven bij Elegant

Als je wilt verhuizen en eerder genoemde redenen zijn niet van toepassing, zijn er een aantal voorwaarden die Elegant hanteert:

  1. Het nieuwe adres moet gemeld zijn bij Elegant (30 dagen voor de verhuisdatum).
  2. De meterstand van het oude adres moet worden doorgegeven bij Elegant (binnen zeven dagen na de verhuisdatum).

Het energieovernamedocument zal moeten worden ingevuld, onder andere voor de meterstanden. Dit kan vervolgens verstuurt worden per e-mail naar Elegant of via de online klantenzone. Zie de onderstaande knop om het Elegant overnamedocument gratis te downloaden.

Opzegging Elegant bij overlijden

Een Elegant contract opzeggen bij een overlijden kun je doorgeven door Elegant telefonisch te bereiken op het volgende nummer: 📞 015 48 11 30. Daarnaast zal een attest moeten worden verzonden naar Elegant. Dit kan door het contanctformulier op de website van Elegant in te vullen. Voor extra informatie raden we aan om contact op te nemen met de Elegant klantendienst.

Opzegging Elegant bij echtscheiding

Bij een scheiding is het niet altijd nodig op het contract op te zeggen. Als de woning op je eigen naam staat en je blijft wonen op hetzelfde adres is het niet van toepassing. Blijft de andere partij woonachtig in de woning? Dan zullen beide partijen een energieovernamedocument moeten invullen. Als beide partijen besluiten de woning te verlaten, zal het Elegant energiecontract moeten worden opgezegd.

Elegant contract wijzigen

Als je klant bent bij Elegant en je wilt het contract wijzigen kan dat via Mijn Elegant. Aan de hand van persoonlijke inloggegevens worden facturen beschikbaar. Daarnaast zijn alle persoonsgegevens terug te vinden en contract(en). Het gebruik van Mijn Elegant heeft zijn voordelen omdat je zelf aanpassingen kunt maken met betrekking tot het contract, of zelf informatie kunt vinden over Elegant. Volgens klantbeoordelingen van Elegant is de klantendienst niet altijd even goed bereikbaar en zijn er veel Elegant klachten rondom de dienstverlening. Dan kan op Mijn Elegant inloggen goed van pas komen.

vast of variabel
vast of variabel

Niet tevreden? Stap over naar een betere leverancier!

Bel CallMePower om gratis een contract af te sluiten bij een energieleverancier naar keuze. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

vast of variabel
vast of variabel

Niet tevreden? Stap over naar een betere aanbieder!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Bedenktijd van Elegant

De wettelijke bedenktijd zijn 14 kalenderdagen, daarna wordt het contract op actief gezet. Gedurende deze 14 dagen is het mogelijk om het contract te annuleren. Om het contract te annuleren, is Elegant bereikbaar via het contactformulier. Bovendien is het mogelijk om elke maand je energiecontract bij Elegant op te zeggen zonder extra kosten. Daarbij geldt een opzegtermijn van één maand.

Ontevreden bij Elegant

Het is niet altijd nodig om je energiecontract te beëindigen als je ontevreden bent met het soort contract wat er is afgesloten of de soort dienstverlening van de energieleverancier. Als je ontevreden bent bij Elegant, stap je gratis over naar een leverancier met een betere dienstverlening. Daarnaast zijn de tarieven van Elegant erg beperkt, daarom kun je altijd energieleveranciers vergelijken of juist kijken naar de goedkoopste energieleverencier!

Veranderen van energieleverancier

Naast Elegant zijn er natuurlijk ook andere energieleveranciers in België. De verschillen vergelijken tussen deze leveranciers is daarom cruciaal. Zo is er verschil in de contracten en de soort diensten die de energieleveranciers bieden. Om gemakkelijk te kunnen vergelijken hebben we alles op een rijtje gezet, zie onderstaande links om alle vergelijkingen met Elegant te lezen.

Geactualiseerd op

Bekijk meer over Elegant