Hoe kun je BASE herladen en het BASE saldo checken?

Geactualiseerd op
minuten lezen
BASE herladen

Bij BASE kun je een herlaadkaart aanschaffen. Deze BASE herlaadkaart kun je met een groot aantal bedragen herladen. Hoe en met welke bedrag je BASE herladen kunt, evenals hoe je een BASE herlaadkaart kunt aanschaffen en wat de tarieven van BASE zijn voor het gebruik van internet, SMS'en en bellen, lees je in dit artikel!

Hoe kun je BASE herladen?

Je prepaid kaart van BASE herladen, kun je online op een aantal manieren doen. Je kunt BASE herladen via:

 • de BASE website
  Vul het BASE nummer in dat herladen moet worden, kies het herlaadbedrag en vervolgens je betaalmethode.
 • de applicatie van My BASE
  Ga naar "Herladen", vul het BASE nummer in, kies het herlaadbedrag en kies tot slot de betaalmethode.
 • de BASE klantenzone
  Ga naar "Online herladen" en vul het BASE nummer in. Kies vervolgens het herlaadbedrag, voeg eventueel een bericht toe en betaal te herlaadbeurt. Je kunt hier ook met een code herladen door voor "Herladen met herlaadcode" te kiezen.
 • de KBC Mobile applicatie
  Als je de KBC Mobile app gedownload hebt, kun je BASE vinden onder "Telecom & energie". Klik vervolgens op het BASE-logo, je wordt dan doorverwezen naar het BASE herlaadscherm. Hier vul je het BASE nummer in dat herladen moet worden en kies je het herlaadbedrag. Je betaalt direct via KBC Mobile.

De prepaid kaart van BASE online herladen kun je betalen via: Bancontact / MisterCash bankkaart, kredietkaart en Pc-banking. Je kunt tot € 500,00 aan belkrediet op je BASE prepaid kaart zetten. Als je gebruik maakt van een kredietkaart, kun je maar € 150,00 per dag uitgeven aan BASE herlaadkaarten.

BASE herladen lukt niet Ervaar je problemen met BASE herladen? Dan is de vervolgstap afhankelijk van op welk moment het probleem zich voordoet:
 Krijg je een foutmelding voordat een betaalmethode gekozen is? Neem dan met BASE contact op.
 Krijg je een foutmelding nadat een betaalmethode gekozen is? Neem dan met je bank contact op.
 Wordt de belwaarde niet bijgeschreven? Het kan één werkdag duren voordat het is bijgeschreven. Is deze werkdag voorbij, neem dan met BASE contact op.

Hoe kun je BASE herladen met een code?

Je prepaid kaart van BASE online herladen is niet de enige mogelijk om je prepaid kaart te herladen. Je kunt de BASE herlaadkaart ook middels een code of Self Pay Kiosk herladen.

 • BASE herladen via SMS
  Ga naar een BASE verkooppunt en koop daar een BASE herlaadkaart. SMS vervolgens "TOPUP" met daarna de vijftien-cijferige herlaadcode naar: 1912.
 • BASE herladen in een BASE shop
  Ga naar een BASE shop en gebruik de Self Pay Kiosk (let op: deze is niet in elke BASE shop aanwezig) voor het herladen van de BASE prepaid kaart.

Kun je BASE herladen voor iemand anders?

Het is niet alleen mogelijk om BASE te herladen enkel voor je eigen herlaadkaart. Het herladen van BASE kun je ook voor iemand anders doen. De eenvoudigste manier is om dit Digitaal te doen, maar het is ook mogelijk om een herlaadkaart te kopen en die aan iemand anders te geven.

Online voor iemand anders de prepaid kaart van BASE herladen is mogelijk via alle beschreven manieren, dus zowel via de BASE website als via de My BASE app, BASE klantenzone en de KBC Mobile applicatie. In dit geval vul je het BASE telefoonnummer van de andere persoon in. Het is tevens mogelijk om een berichtje toe te voegen.

Is een prepaid kaart de beste keuze voor jou?

Bel CallMePower voor gratis advies (gratis dienst).

Is een prepaid kaart de beste keuze voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen voor gratis advies (gratis dienst).

Met welke tarieven kun je BASE herladen?

Als je wilt bellen, SMS'en of internetten met een BASE herlaadkaart, zal er beltegoed op de prepaid kaart moeten staan. Zowel voor de eerste keer de prepaid kaart van BASE herladen als voor de keren daarna als je door je belkrediet heen bent, kun je kiezen tussen verschillende BASE herlaadtarieven.

Herlaadtarieven BASE prepaid kaart
Prijs Belkrediet Gratis bonus
€ 5,00 € 5,00 -
€ 10,00 € 10,00 1 GB mobiele data
Onbeperkt bellen naar BASE nummers
250 SMS'en
€ 15,00 € 15,00 4 GB mobiele data
Onbeperkt bellen naar BASE nummers
1000 SMS'en
€ 20,00 € 20,00 4 GB mobiele data
Onbeperkt bellen naar BASE nummers
1000 SMS'en
€ 25,00 € 25,00 8 GB mobiele data
Onbeperkt bellen naar BASE nummers
5000 SMS'en
€ 30,00 € 30,00 8 GB mobiele data
Onbeperkt bellen naar BASE nummers
5000 SMS'en
€ 50,00 € 50,00 8 GB mobiele data
Onbeperkt bellen naar BASE nummers
5000 SMS'en
€ 90,00 € 90,00 8 GB mobiele data
Onbeperkt bellen naar BASE nummers
5000 SMS'en

Wanneer je met minimaal € 10,00 de BASE prepaid kaart herlaad, ontvang je een gratis bonus. Deze bonussen blijven dertig dagen geldig na de herlaadbeurt. Ook vervallen de belminuten en SMS'en als je BASE herlaadt met minimaal € 10,00 binnen dertig dagen. De hoeveelheid data dat op dit moment nog eventueel over is, wordt in dit geval met dertig dagen verlengd.

Bij de bonus zit onder andere onbeperkt bellen naar BASE nummers inbegrepen. Hierdoor kun je, zolang je je in België bevindt, onbeperkt bellen naar iedereen die ook een BASE nummer heeft. Deze bonus geldt niet voor telefoonnummers die niet van BASE zijn.

Als je jouw herlaadkaart van BASE herladen hebt, blijft het krediet twaalf maanden geldig. Telkens als je een nieuwe herlaadbeurt voor je gsm nummer doet, wordt de geldigheid met twaalf maanden verlengd. Dit geldt niet alleen voor je krediet, maar ook voor de geldigheid van je simkaart.

Hoe werkt het herladen van BASE met enkel data?

Wil je liever meer mobiel internet op je BASE herlaadkaart hebben? Dit is ook mogelijk! Je kunt namelijk je belkrediet inwisselen voor data. Je kunt:

 1. 2 GB extra data ontvangen voor € 10,00 krediet.
 2. 4 GB extra data ontvangen voor € 15,00 krediet.
 3. 8 GB extra data ontvangen voor € 25,00 krediet.

Het aanschaffen van BASE internet kun je via My BASE doen. Ga hiervoor naar "Tariefplan", "Beheer je opties" en kies het bundel onder "Mobiele data". Ook kan je data van BASE herladen via de online klantenzone onder "Beheer je mobiele lijnen" en "Beheer je opties". Het is daarnaast ook mogelijk om "SURF10", "SURF15" of "SURF25" te SMS'en naar: 1912.

Hoe kun je een BASE herlaadkaart kopen?

Een BASE herlaadkaart kopen kun je gratis via de website van BASE doen. Indien dit gewenst is, kun je tijdens het bestelproces ook aangeven dat je jouw huidige nummer wilt behouden. Kies je hier niet voor, dan ontvang je een nieuw BASE nummer.

Deze telecom provider zal vervolgens een nieuwe simkaart naar je opsturen, ook als je voor nummerbehoud hebt gekozen. De BASE simkaart moet je vervolgens activeren. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de prepaid kaart van BASE herladen en zoveel bellen, SMS'en en internetten als je wilt.

Vergelijken alle herlaadkaarten voordat je een BASE herlaadkaart aanschaft en lees de BASE review door om te ontdekken wat de ervaringen van (oud-)klanten met deze telecom provider zijn.

Hoe moet je de BASE herlaadkaart registreren?

Voordat je jouw BASE herlaadkaart kunt herladen en gebruiken, zul je eerst de BASE simkaart moeten activeren. Het activeren van de simkaart kun je doen via de link in de mail die je hebt ontvangen of via My BASE.

Voor het activeren van de BASE simkaart heb je jouw bestelnummer en je mobiele nummer nodig. Daarnaast dien je ook je simkaartnummer in te vullen. Als je deze gegevens hebt ingevuld, zul je meteen (als je een nieuw BASE nummer hebt ontvangen) of na tien minuten (bij nummerbehoud) je simkaart kunnen gebruiken.

Wat zijn de BASE prepaid tarieven?

Als je van een BASE herlaadkaart gebruik maakt, betaal je per verbruikte belminuut, SMS of MB. De tarieven hiervoor zijn als volgt:

 • Bellen: € 0,25 per belminuut.
 • SMS'en: € 0,12 per SMS.
 • MMS'en: € 0,25 per MMS.
 • Internetten: € 0,50 per MB.

Bereken het restant van je beltegoed

Laden

Hoe kun je BASE herladen en gebruiken in het buitenland?

Ook in het buitenland kun je gebruik maken van je BASE herlaadkaart. Als je je in de Europese Unie bevindt, kun je voor dezelfde tarieven als in België bellen, SMS'en en internetten. Bevind je je echter buiten de Europese Unie, dan zijn de BASE roaming tarieven afhankelijk van in welk land je je bevindt.

Als je vanuit België naar het buitenland belt, zijn de tarieven afhankelijk van naar welk land je belt. Het is bij BASE ook mogelijk om een optie aan te schaffen voor het bellen vanuit België naar de Europese Unie-zone, Zwitserland, Monaco en Jersey. Je hebt hierbij de keuze tussen:

 1. 60 belminuten voor € 5,00 beltegoed. SMS hiervoor "MINEU5PRE" naar: 1912.
 2. 150 belminuten voor € 10,00 beltegoed. SMS hiervoor "MINEU10PRE" naar: 1912.

Buiten de Europese Unie kunnen de kosten voor bellen, SMS'en en surfen op internet snel hoog oplopen, waardoor je snel door je belkrediet heen kan zijn. Het is daarom aan te raden om een lokale prepaid kaart aan te schaffen of om gebruik te maken van een eSIM van bijvoorbeeld Holafly. Bij Holafly kun je namelijk tegen een scherp tarief een eSIM aanschaffen voor één specifiek land of een bepaalde regio, waardoor je altijd gebruik kunt maken van internet.

Ben je door je belkrediet heen en moet je de prepaid kaart van BASE herladen terwijl je je in het buitenland bevindt? Het herladen van BASE in het buitenland doe je via de BASE klantenzone of de My BASE app. Als je een BASE herlaadkaart in België hebt gekocht en bij je hebt, kun je die volgens de instructies op de kaart vanuit het buitenland activeren.

Schaf een eSIM van Holafly aan!
logo Holafly

Surf altijd en overal in de wereld op internet met een Holafly eSIM.
Ontvang nu 5 % korting op een nieuwe eSIM met de code: SELECTRA!

Prijs berekenen

Hoe kun je het BASE saldo checken?

Wil je jouw BASE belwaarde controleren? Je kunt dit op drie manieren doen:

 • BASE klantenzone
  Na het inloggen bij de BASE klantenzone, zul je op het beginscherm meteen je BASE prepaid saldo zien. Als je vervolgens verder klikt, kun je ook meer details inzien, zoals de geldigheid van je krediet.
 • My BASE app
  Na het inloggen op de My BASE app, zul je op je beginscherm je BASE prepaid saldo zien. Je kunt verder klikken om inzicht te krijgen in je verbruik en om je verbruikshistoriek van de laatste 24 maanden te bekijken.
 • SMS
  SMS "CONSULT" naar: 1912. Je zult vervolgens een SMS terug krijgen met je BASE saldo en hoeveel gratis belminuten, SMS'en en data je nog over hebt.

Wil je een gsm abonnement afsluiten? Ontdek hoe je jouw herlaadkaart van BASE opzeggen moet!

Belkrediet terugkrijgen als je verandert van provider Vanaf 2023 is het mogelijk om te veranderen van telecom provider zonder je belkrediet te verliezen. Zolang je jouw gsm nummer behoudt, kun je bij een overstap aan je oude provider vragen om je resterende belkrediet terug te boeken op je rekening. Binnen vier weken moet dit bedrag op je rekening staan. Wel kan het zijn dat je telecom provider, als dat opgenomen is in het contract, € 5,00 zal aanrekenen als je verandert van provider.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 36 stemmen vond de informatie nuttig.

Telefonische dienstverlening beheerd door CallMePower, een merk van Selectra in België, die je gratis helpt met providers vergelijken en het afsluiten van het beste abonnement voor je persoonlijke situatie bij één van onze partners.
CallMePower heeft een affiliate partnership met deze entiteit. Wanneer je op deze link klikt, zul je doorverwezen worden naar de website van onze partner. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

BASE klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de BASE abonnementen
of sluit direct een BASE gsm abonnement af (gratis dienst).

Advertentie - CallMePower 

Laat CallMePower jou terugbellen voor advies over de BASE abonnementen
of sluit direct een BASE gsm abonnement af (gratis dienst).

Advertentie - CallMePower