U bent hier

Besparen op je energiefactuur? Laat je adviseren en teken in voor een voordelig energiecontract! Bel ons gratis:
Klik hier en bel gratis: ☎ 02 588 92 38

Besparen op je energiefactuur? Teken in voor een voordleig energiecontract:
we bellen je GRATIS terug tijdens onze openingsuren!

Klik hier om teruggebeld te worden!

Octa+ | Energieleverancier bekend van mazout

Logo Octa+

Octa+ is bij de meeste mensen vooral bekend als verdeler van mazout, oftewel stookolie en brandstoffen. Met z’n uitgebreide netwerk aan tankstations, en tegenwoordig ook elektrische laadpalen, is Octa+ inderdaad al lang een gevestigde naam in ons land. Het bedrijf is er dan ook trots op dat het sinds 2010 als echte Belgische leverancier z’n diensten kan aanbieden op de markt voor aardgas en elektriciteit. Uniek aan Octa+ zijn bepaalde formules waarbij de klant korting krijgt op brandstof of op de mazoutprijzen (stookolieprijs) in combinatie met een contract voor de levering van aardgas of elektriciteit.

Aanbod en tarieven van Octa+

Octa+ is dus een energieleverancier met een breed aanbod. Het is de enige leverancier die zowel brandstof, groene elektriciteit als aardgas kan leveren. Om voluit van die unieke positie te kunnen profiteren heeft Octa+ een aanbod ontwikkeld waarin een grote groep consumenten zich zou moeten kunnen terugvinden. Dat betekent zowel een ‘budget’- als een ‘comfort’-aanbod en formules waarbij enkel elektriciteit of aardgas wordt afgenomen maar ook formules waarbij klanten een combinatievoordeel ontvangen als ze bij Octa+ tanken of Octa+-stookolie laten leveren

We bekijken de verschillende prijzen en tarieven van het aanbod van Octa+ hieronder in detail. Het aanbod van Octa+ zoals hieronder beschreven is hetzelfde in de drie gewesten van ons land, enkel de formule ‘BeRelax Vast Aardgas’ is niet beschikbaar in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

advertentie banner Octa+

BeOnline

Zoals de naam al aangeeft is BeOnline een abonnement voor de levering van gas en/of elektriciteit gericht op consumenten die graag hun zaken via internet regelen. De klantendienst is in deze formule enkel via e-mail bereikbaar en de factuur wordt standaard per e-mail verzonden. De elektriciteit die in deze formule wordt geleverd is 100% afkomstig uit hernieuwbare bronnen én in België geproduceerd. De tarieven worden in deze formule vastgelegd voor één of drie jaar.

BeRelax Variabel

Dit is duidelijk een ‘comfortformule’ waarbij de klant iets meer betaalt maar in ruil ook meer service mag verwachten. Daarbij horen een klantendienst die ook telefonisch en via een klantenloket bereikbaar is, facturen die per post worden opgestuurd, kortingen op stookolie en op tankbeurten bij Octa+ en z’n partners als de klant een Octa+ tankkaart aanvraagt. Ook sparen klanten een getrouwheidskorting via energiepunten en krijgen ze na twee jaar een automatische korting. Deze formule werkt op basis van variabele tarieven die elk kwartaal aan de marktprijzen worden aangepast.

De geleverde elektriciteit is ook in dit aanbod 100% groen en van Belgische herkomst.

BeRelax Vast

Wie graag van alle voordelen van het BeRelax-aanbod profiteert maar tegelijk op zoek is naar een formule met vaste tarieven (voor een periode van één of drie jaar) die kan voor BeRelax Vast kiezen. Naast de vaste tarieven biedt deze formule exact dezelfde voorwaarden als BeRelax Variabel

Online Variabel

Dit is het goedkoopste aanbod van Octa+. De formule lijkt sterk op BeOnline qua voorwaarden, het enige verschil is dat de tarieven in dit aanbod variabel zijn (ze worden elk kwartaal aangepast aan de marktprijzen) en dat de elektriciteit niet gegarandeerd Belgisch is.

Relax Variabel

Klanten die het niet belangrijk vinden waar hun elektriciteit vandaan komt, die graag een variabel tarief hebben én die graag een uitgebreide klantenservice ontvangen met eventueel kortingen op stookolie en brandstoffen, die kunnen best kiezen voor de formule Relax Variabel. De geleverde elektriciteit is 100% groen maar niet gegarandeerd Belgisch, verder zijn de voorwaarden exact dezelfde als die voor de formule BeRelax.

Meer weten over de tarieven van Octa+ Ontdek op deze pagina alle actuele energietarieven van Octa+. Wil je weten wat klanten vinden van deze energieleverancier? Lees dan hier de reviews.

Aanbod mazout van Octa+

Mazout+ is de productnaam voor stookolie van Octa+. Met Mazout+ claimt de energiemaatschappij dat je goedkoper, rendabeler en zonder onaangename geurtjes stookt. Bovendien is Mazout+ vorstbestendig tot –25 °C.

Vragen over je mazoutintsallatie of bestellen van stookolie?

Je kunt als bestaande en nieuwe klant van Octa+ online mazout bestellen. Telefonisch kun je 02 648 23 23 bellen voor al je vragen over Mazout+ huisbrandolie en je installatie voor stookolie.

advertentie banner Octa+

Energieprijs en bijkomende kosten

Octa+ levert aardgas en elektriciteit maar het gebruikt daarvoor het distributienetwerk van de netbeheerders. Daarvoor wordt aan Octa+ een vergoeding aangerekend die het bedrijf aan je zal doorrekenen via de energiefacturen. Ook overheidstaksen en -heffingen worden via de factuur verrekend. Deze verschillen per regio en gemeente.

Wil je de exacte prijs van elektriciteit of aardgas inclusief distributiekosten, taksen en heffingen kennen dan kun je best hier een kijkje nemen of een onafhankelijke prijsvergelijking uitvoeren via onze online vergelijker.

Octa+ formules

  Online Variabel Relax Variabel BeRelax Variabel BeOnline BeRelax Vast
Beschikbaar in: Vlaanderen, Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest Vlaanderen, Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest Vlaanderen, Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest Vlaanderen, Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest Vlaanderen, Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest (enkel elektriciteit)
Vast/Variabel Variabel Variabel Variabel Vast 1 of 3 jaar Vast 1 of 3 jaar
Belgische elektriciteit Niet-gegarandeerd Niet-gegarandeerd Gegarandeerd Gegarandeerd Gegarandeerd
Groene elektriciteit Ja Ja Ja Ja Ja
Klantendienst Via e-mail E-mail, telefonisch, klantenloket E-mail, telefonisch, klantenloket Via e-mail E-mail, telefonisch, klantenloket
Facturen ontvangen per

E-mail

E-mail of post E-mail of post E-mail E-mail of post

Contactgegevens Octa+

Wil je meer informatie of wens je een contract af te sluiten bij Octa+? Je vindt hier de contactgegevens van Octa+. Je kan telefonisch, aan het klantenloket of via de website contact opnemen met deze energieleverancier.

Adres van Octa+

Octa+ heeft drie kantoren (met klantenloket) in ons land, dit zijn de adressen:

  • Schaarbeeklei 600 - 1800 Vilvoorde
  • Rue des Mousquetaires Gris 33 - 5660 Mariembourg
  • Rue de l'Île Monsin 23 - 4020 Luik

Telefoonnummer Octa+

De klantendienst van Octa+ is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer ☎ 02 851 01 51.
De klantendienst is ook bereikbaar via WhatsApp op het nummer 0471 80 23 24.

Online klantenzone van Octa+

Het digitale klantenportaal of de online klantenzone van Octa+ heet 'Uw klantenzone Octa+'. Als verlengde van de telefonische dienstverlening heb je als klant met een inlog van de klantenzone direct en online inzage in je energie. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele verbruik, het downloaden van je energiefacturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Klanten van Octa+ kunnen zich eenmalig gratis aanmelden met hun klantnummer en activeringscode en vervolgens steeds inloggen via deze link.

Wie is Octa+?

Met een marktaandeel van bijna 2% in de drie gewesten is Octa+ nog een relatief kleine leverancier van aardgas en elektriciteit. Het marktaandeel groeit echter wel sinds Octa+ met die activiteiten startte in 2010. 

Geschiedenis van Octa+

Octa+ heeft ook een lange geschiedenis in ons land, en die begon eigenlijk met huisvuilophaling. Onder de naam Becquevort (van oprichter François Becquevort) werd korte tijd na de oprichting van het bedrijf in 1881 overgestapt van huisvuilophaling naar steenkooldistributie. 

Octa+ mazout

Vanaf de naoorlogse periode legde het bedrijf zich toe op mazout of stookolie, die toen stelselmatig de verwarming op steenkool begon te vervangen. De eerste tankstations openden in 1986. In 1995 koos Octa+ z’n huidige naam en in 2000 nam het 115 tankstations over van concurrent Burmah. Verschillende strategische partnerschappen verzegelden sindsdien de sterke positie van Octa+ op de Belgische brandstoffenmarkt.

 
Partager sur Facebook  Partager sur Twitter  Partager sur Google Plus