Orange verzekering: Wat is het en hoe activeren?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Orange verzekering

Bij Orange is het mogelijk om je smartphone of tablet te verzekeren tegen diefstal of schade. Je ontdekt in dit artikel wat de Orange verzekering inhoudt, alsmede wat de prijs van de verzekering is, hoe je van de verzekering kunt gebruiken en hoe je de Orange verzekering kunt opzeggen.

Wat houdt de Orange verzekering in?

Met een Orange verzekering bescherm je jouw toestel tegen diefstal of schade. Je hebt hierbij de keuze tussen meerdere verzekeringen. Als je een nieuw toestel koopt, blijf je Orange gsm verzekering gewoon doorlopen. De verzekering is namelijk gekoppeld aan je gsm nummer, niet aan het toestel.

Als je van de verzekering van Orange gebruik wilt maken, moet je allereerst een Orange gsm abonnement afgesloten hebben. Daarnaast geldt dat je de Orange verzekering binnen zeven dagen na aankoop van het toestel moet activeren als het toestel in een Orange winkel is gekocht en binnen twee maanden als het toestel via de Orange webshop is gekocht.

Sluit nu telefonisch een gsm abonnement bij Orange af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een gsm abonnement bij Orange af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een Orange gsm abonnement af!

Sluit zef eenvoudig een Orange gsm abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een Orange gsm abonnement!

Voordelen van een Orange verzekering

Er zijn verschillende voordelen van het activeren van de Orange verzekering:

 • Je hebt de keuze tussen meerdere verzekeringen. Je kiest dus zelf wat je verzekert.
 • Je verzekering blijft actief als je van een ander toestel gebruik maakt.
 • Na zes maanden kun je op elk moment de Orange verzekering opzeggen.
 • Je kunt alleen van de verzekering gebruik maken als Orange klant.
 • Bij problemen kun je met de Orange klantendienst contact opnemen.

Hoeveel kost de verzekering van Orange?

Je kunt kiezen tussen verschillende verzekeringen bij Orange, waardoor je zelf kunt bepalen waarvoor je jouw toestel verzekerd en hoeveel het bedrag van het vervangingstoestel maximaal mag bedragen.

Prijs Orange gsm verzekering
Prijs€ 6,00€ 8,00€ 12,00€ 16,00
Maximale aankoopwaarde toestel€ 200,00€ 500,00€ 1.200,00€ 2.000,00
Accidentele schade✔️✔️✔️✔️
Accidentele waterschade✔️✔️✔️✔️
Diefstal met braak✔️✔️✔️
Diefstal met geweld✔️✔️✔️
Zakkenrollen✔️✔️✔️
Diefstal (graaien / uit handen rukken)✔️✔️✔️
Bedrieglijk gebruik van de simkaart✔️✔️✔️✔️
VerzekeringsgebiedWereldwijdWereldwijdWereldwijdWereldwijd
Vrijstelling€ 20,00€ 30,00€ 50,00€ 50,00

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Hoe kun je de Orange verzekering activeren?

Nadat je een Orange gsm abonnement hebt afgesloten en een toestel in de Orange winkel of webshop hebt aangeschaft, kun je op twee manieren de Orange verzekering activeren:

Het betalen van je gsm verzekering van Orange doe je maandelijks via je Orange factuur via domiciliëring. Dit dient te worden gedaan vanaf hetzelfde bankrekeningnummer als dat gebruikt wordt voor de betaling van de overige diensten van Orange.

Sluit nu telefonisch een gsm abonnement bij Orange af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een gsm abonnement bij Orange af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een Orange gsm abonnement af!

Sluit zef eenvoudig een Orange gsm abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een Orange gsm abonnement!

Hoe neem je voor de Orange verzekering cotnact op met de klantendienst?

Wordt je toestel gestolen of heeft je toestel schade opgelopen én heb je een Orange verzekering afgesloten? Je kunt dan via één van de volgende drie manieren de aangifte doorgeven:

 • Geef online je schadegeval, verlies of diefstal aan.
 • Bel de Orange klantendienst op: 078 15 05 23.
 • Stuur de Orange klantendienst een mail op: [email protected].

Vergeet bij een diefstal niet om ook de politie op de hoogte te stellen en om hen een pv te laten opmaken. Bovendien is het aan te raden om met Orange contact op te nemen voor het blokkeren van je toestel. Je kunt Orange bellen op: 5000 (Orange nummer) / 02 745 95 00 (ander telefoonnummer).

Wat wordt er gedekt met de Orange verzekering?

Met het afsluiten van een Orange verzekering wordt de herstelling of vervanging van gsm of tablet gedekt in het geval van diefstal of schade. In onderstaande lijst gaan we in meer detail in op wat er allemaal gedekt wordt.

Dekking Orange verzekering
OnderwerpToelichting
Schade of oxidatieHerstelling of vervanging van het toestel bij schade of oxidatie door een goedgekeurde herstellingsdienst.
DiefstalVervanging van het toestel bij diefstal met agressie, diefstal met braak, zakkenrollen en gauwdiefstal. 
Enkel bij de Orange verzekeringen van € 8,00, € 12,00 en € 16,00.
Bedrieglijk gebruik van de simkaartTerugbetaling van de kosten die gemaakt zijn met je simkaart binnen 48 uur na de diefsal van je toestel.
Aantal schadegevallenPer jaar mogen er twee schadegevallen per verzekering ingediend worden.
Bedrag vervangingsapparaatDe vervangingswaarde van het toestel mag maximaal € 200,00 bij de verzekering van € 6,00, € 500,00 bij de verzekering van € 8,00, € 1.200,00 bij de verzekering van € 12,00 en € 2.000,00 bij de verzekering van € 16,00 bedragen. Dit is inclusief alle belastingen.
Bedrag vrijstellingenDe vrijstellingswaarde per schadegeval mag maximaal € 20,00 bij de verzekering van € 6,00, € 30,00 bij de verzekering van € 8,00 en € 50,00 bij de verzekering van € 12,00 en € 16,00 bedragen. Dit is inclusief alle belastingen.

Er zijn ook verschillende situatie waarbij je toestel niet gedekt wordt. Deze situaties zijn:

 • Verlies van het toestel.
 • Opzettelijke fouten van de verzekerde.
 • Schade door elektrische, elektronische, elektromechanische of mechanische oorzaken.
 • Schade door wijzigingen van de kenmerken van oorsprong.
 • Schade die de werking van het toestel niet beïnvloeden (bijvoorbeeld krassen).
 • Schade door de nalatigheid van de verzekerde.
 • Wanneer het toestel niet de simkaart met het verzekerde telefoonnummer bevatte.
 • Wanneer het toestel niet minstens dertig dagen verzekerd is voor de schade.
 • Wanneer bij gauwdiefstal het toestel verder dan twee meter van de verzekerde geplaatst was.

Bovendien geldt dat recuperatie en herinstallatie van bestanden, software en gegevensdatabanken als gevolg van de schade niet is opgenomen in de Orange verzekering. Hetzelfde geldt voor accessoires, verbruiksartikelen en verbindingsmodaliteiten die verbonden zijn aan de werking van het toestel.

Sluit nu telefonisch een gsm abonnement bij Orange af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een gsm abonnement bij Orange af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een Orange gsm abonnement af!

Sluit zef eenvoudig een Orange gsm abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een Orange gsm abonnement!

Belangrijk om in gedachten te houden bij een gsm verzekering

Ongeacht of je van de Orange verzekering gebruik maakt of niet, het is belangrijk om enkele zaken in gedachten te houden voor het geval dat je jouw toestel verliest of dat je toestellen gestolen wordt.

 • Bewaar de aankoopfactuur van al je toestellen. Deze dien je bij een claim door te sturen.
 • Bewaar het IMEI-nummer van je toestel. Deze dien je bij het blokkeren van je toestel door te geven.
 • Verander je van toestel? Geef dan het nieuwe serienummer van je toestel aan Orange door zodat het juiste toestel verzekerd is.

Hoe zeg je de Orange verzekering op?

Na het activeren van de Orange gsm verzekering, ga je een contract van één jaar aan. Na elk jaar zal stilzwijgend de looptijd met een jaar verlengd worden, tot een maximale looptijd van vijf jaar. Nadat je de Orange verzekering geactiveerd hebt, heb je veertien dagen de tijd om de activatie op te zeggen.

Na deze veertien dagen kun je pas na zes maanden de Orange verzekering opzeggen, berekend vanaf het moment van activeren. Het opzeggen van de gsm verzekering van Orange dien je per aantekende brief te doen, die je per post naar Orange dient te sturen. Het beëindigen van de Orange verzekering zal vanaf de eerst volgende maand in werking gaan.