Speedtest Orange: Test eenvoudig je Orange internetsnelheid

Geactualiseerd op
minuten lezen
speedtest orange

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Heb je een Orange internet abonnement en ervaar je langzaam internet, of wellicht heb je helemaal geen internet? Meet met de Orange speedtest de gemiddelde Orange internetsnelheid bij jou in huis! Vind de speedtest en tips voor het verbeteren van je Orange internetsnelheid hier.

Wat houden de resultaten van de Orange speedtest in?

Als je de Orange speedtest uitgevoerd hebt, zul je vier resultaten te zien krijgen. Deze resultaten worden op een andere manier berekend en betekenen iets anders.

 • Downloadsnelheid: De Orange downloadsnelheid geeft weer hoe snel gegevens ontvangen kunnen worden. Dit wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps of Mb/s) en is beter naarmate de resultaten hoger zijn.
 • Upload snelheid: De Orange upload snelheid geeft weer hoe snel gegevens verstuurd kunnen worden. Dit wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps of Mb/s) en is beter naarmate de resultaten hoger zijn.
 • Reactietijd: De Orange reactietijd, dat ook wel ping en latency genoemd wordt, geeft weer hoelang het duurt voordat de server de verstuurde data ontvangen heeft. Dit wordt gemeten in milliseconden (ms) en is beter naarmate de resultaten lager zijn.
 • Jitter: De Orange jitter geeft weer hoe betrouwbaar je Orange netwerk is. Dit wordt gemeten in milliseconden (ms) en is beter naarmate de resultaten lager zijn.

Hoe voer je de Orange speedtest het beste uit?

De Orange speedtest wil je zo betrouwbaar mogelijk uitvoeren. Voor een optimale uitvoering van de snelheidstest kun je aan de volgende tips denken voordat je de Orange internetsnelheid gaat meten:

 • Voer de Orange speedtest het best op een computer uit;
 • Sluit de computer met een ethernet kabel op de Orange modem aan.
 • Bij oudere apparaten ontbreken de nieuwste technologieën, hierdoor zijn ze vaak al langzamer dan nieuwe toestellen. Probeer daarom te voorkomen dat de Orange speedtest op een oud apparaat wordt uitgevoerd.
 • Voorkom tevens dat de Orange speedtest op een werkcomputer wordt uitgevoerd, daar werkcomputers vaak van een bedrijfsnetwerk gebruik maken.
 • Zorg ervoor dat op het moment van de Orange speedtest er niets gedownload of geüpload wordt. De volledig bandbreedte van je internet moet namelijk voor de snelheidstest gebruikt worden.
 • Zorg er daarom tevens voor dat er geen andere internetgebruikers, dus ook geen slimme apparaten, zijn op het moment van de Orange speedtest.
 • Ga voor aanvang van de Orange snelheidstest met een virusscan na of er virussen of spyware op je computer staan, aangezien deze een negatief effect op je internetsnelheid kunnen hebben.
 • Sluit op het moment dat je de Orange internetsnelheid test uitvoert zoveel mogelijk programma’s, applicaties en tabbladen.

De Orange internetsnelheid kan eenvoudig beïnvloed worden, daarom is het aan te raden om de speedtest van Orange vaker dan eens uit te voeren op meerdere dagen in de week, op verschillende momenten van de dag, op verschillende toestellen en in verschillende browsers.

Hoe voer je de Orange wifi Speedtest het beste uit?

De speedtest van Orange kun je het beste met een bedrade verbinding uitvoeren, een onbedrade verbinding is namelijk zeer eenvoudig te beïnvloeden, waardoor de resultaten over het algemeen minder betrouwbaar zijn. Wil je toch een Orange wifi speedtest doen, dan is het te adviseren om met een aantal factoren rekening te houden:

 • Zorg dat de Orange speedtest zo dicht bij de modem als mogelijk uitgevoerd wordt. Hoe verder je je van de modem bevindt, des te langzamer het internet namelijk is.
 • Zorg ervoor dat je met je wifi netwerk verbonden bent en niet met je mobiele data.

Wat is de normale Orange internetsnelheid?

Als je de resultaten van de Orange speedtest hebt, zul je deze moeten vergelijken met de maximale internetsnelheid van Orange van je internet abonnement. Het is namelijk nooit mogelijk dat de resultaten uit de speedtest van Orange hoger zijn dan de maximale Orange internetsnelheid uit je abonnement.

Maximale upload- en downloadsnelheid Orange internet
Orange internet abonnementMaximale Orange downloadsnelheidMaximale Orange upload snelheid
Orange Home Flybox 15 GB25 Mbps25 Mbps
Orange Home Flybox 150 GB210 Mbps210 Mbps
Orange Start Fiber*200 Mbps15 Mbps
Orange Zen Fiber*500 Mbps40 Mbps
Orange Giga Fiber1 Gbps50 Mbps
Orange Fiber*1 Gbps200 Mbps

Met de Orange Internet Boost optie is het mogelijk om de maximale downloadsnelheid te verhogen tot 400 Mbps en de maximale uploadsnelheid tot 20 of 40 Mbps.

Eén van de manieren voor het verhogen van je Orange internetsnelheid, is door een ander abonnemet af te sluiten. Dit kan een internet abonnement zijn met een hogere internetsnelheid, of een fiber abonnement. Als je meer wilt weten over de mogelijkheid tot de Orange fiber installatie bij jou thuis, neem je het beste met Orange contact op.

logo Orange

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

02 588 59 40OF Bel mij gratis terug

logo Orange

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

Bel mij gratis terug

Speedtest Orange vergelijken met Ookla speedtest België

De Ookla speedtest is een regerentiepunt als het gaat om het uitvoeren van snelheidstesten wereldwijd. Dankzij de speedtest van Ookla is het daardoor mogelijk om de resultaten van de speedtest van Orange te vergelijken met het Belgische gemiddelde.

De speedtest van Ookla biedt bovendien de mogelijkheid om de gemiddelde internetsnelheden van alle landen in de wereld met elkaar te vergelijken. Deze snelheden zijn weergegeven in de Speedtest Global Index.

Resultaten speedtest Orange vergelijken met andere providers

In onderstaande tabel hebben wij van alle telecom providers de hoogst haalbare internetsnelheid weergegeven voor VDSL en fiber. Omdat het nog niet voor ieder huishouden in België mogelijk is om aangesloten te worden op een glasvezelnetwerk, is het belangrijk om na te gaan wat er voor jou mogelijk is. Het is bovendien aan te raden om de telecom providers te vergelijken op meer aspecten dan alleen de internetsnelheid.

Als je wilt veranderen van provider, moet je ook beslissen of je enkel voor internet wilt overstappen naar een andere telecom provider, of dat je wellicht een pack wilt afsluiten met TV en telefonie. Ook dien je te bepalen welke internetsnelheid je wilt ontvangen. Hoewel het hier om theoretische internet snelheden gaan, houdt een hogere, maximale internetsnelheid over het algemeen wel in dat je daadwerkelijke internetsnelheid ook hoger wordt.

Maximale internetsnelheden bij de Belgische internet providers
Telecom providerMaximale downloadsnelheidMaximale upload snelheid
edpnetVDSL: 100 Mbps
Fiber: 500 Mbps
VDSL: 40 Mbps
Fiber: 100 Mbps
Mobile VikingsVDSL: 100 Mbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 40 Mbps
Fiber: 500 Mbps
OrangeVDSL: 1 Gbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 50 Mbps
Fiber: 200 Mbps
ProximusVDSL: 100 Mbps
Fiber: 8,5 Gbps
VDSL: 20 Mbps
Fiber: 1 Gbps
ScarletVDSL: 70 MbpsVDSL: 10 Mbps
TADAAMVDSL: 100 MbpsVDSL: 100 Mbps
TelenetVDSL: 1 GbpsVDSL: 40 Mbps
VOOVDSL: 400 Mbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 10 Mbps
Fiber: 50 Mbps
YoufoneVDSL: 100 Mbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 40 Mbps
Fiber: 500 Mbps
ZunyVDSL: 200 MbpsVDSL: 10 Mbps

Hoogst haalbare internetsnelheden (los of in een pack) in juli 2024.

Wil je een fiber abonnement afsluiten of heb je een vraag over fiber?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle fiber abonnementen uit te voeren en voor antwoorden op al je vragen (gratis dienst).

Wil je een fiber abonnement afsluiten of heb je een vraag over fiber?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past! (gratis dienst)

Hoe kun je de Orange internetsnelheid verbeteren?

Zelf kun je al het één en ander doen om je Orange internetsnelheid te verbeteren. Onderstaande tips kun je zelf uitvoeren doordat ze over het algemeeen redelijk eenvoudig en goedkoop uit te voeren zijn.

 • Controleer of je met een andere browser beter internet hebt.
 • Vraag niet te veel van je internet op hetzelfde moment. Open dus niet te veel programma’s, applicaties en tabbladen tegelijkertijd en download en upload niet te veel op hetzelfde moment.
 • Ga na of al je toestellen, inclusief de Orange modem, de laatste update gehad hebben.
 • Controleer of je de Orange modem juist geplaatst hebt en dat die op een open plek, centraal in je woning, zo hoog mogelijk en zonder elektriciteitskabels in de buurt staat.
 • Ga na of er eventuele stoorzenders binnen één meter van de Orange modem staan.
 • Controleer of het herstarten van je toestel en Orange modem je probleem verhelpt.
 • Wijzig het wifi-kanaal naar een rustiger kanaal of pas de frequentieband aan van 2,4 Ghz naar 5 Ghz.
 • Ga bij Orange na of er netwerkproblemen of werken aan het netwerk zijn (bij jou in de buurt).
 • Controleer de ethernet kabel op beschaDigingen en vervang deze zo nodig.
 • Als je enkel in bepaalde ruimtes last hebt van slecht of traag internet, dan kan het plaatsen van wifi boosters helpen.
 • Ga na wat de leeftijd van je Orange modem is. Wellicht bestaat er al een nieuwere variant die je kunt huren of aanschaffen.
 • Vervang de oude toestellen, dit zijn toestellen met een leeftijd van minimaal vijf jaar, in je woning. Niet alleen is hierop het internet langzamer, ook verslechteren deze apparaten het internet in je gehele woning.

Hoe werkt de Orange speedtest?

Bij een speedtest wordt aan de hand van het versturen van datapakketten naar lokale servers gemeten wat de downloadsnelheid, upload snelheid, reactietijd en jitter is.

Voor de Orange upload- en downloadsnelheid betreffen dit grote pakketten die gedownload of geüpload worden terwijl de volledige bandbreedte van je internetverbinding wordt gebruikt. De snelheid wordt berekend door de grote van het bestand te delen door de tijd van het uploaden of downloaden van deze datapakketten.

Voor het meten van de Orange reactietijd worden juist kleine datapakketten naar de testserver gestuurd, die hem vervolgens terugstuurt naar je toestel. Dit wordt meerdere keren gedaan tijdens de speedtest. De snelheid wordt berekend door te kijken hoe lang het duurt voordat het datapakket weer terug op je toestel is.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 45 stemmen vond de informatie nuttig.

CallMePower, een merk van Selectra in België, heeft een partnership met deze entiteit. Via onze telefonische dienstverlenging geven wij je gratis advies, support en informatie en helpen wij jou met het afsluiten van een abonnement bij deze entiteit. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

Orange klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Orange abonnementen
of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).

Laat CallMePower jou terugbellen voor advies over de Orange
abonnementen of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).