Wat is Orange fiber en waar kun je Orange fiber afsluiten?

Geactualiseerd op
minuten lezen
orange fiber

Door gebruik te maken van fiber, kun jij thuis genieten van sneller en stabieler internet. In dit artikel leggen wij je uit hoe je fiber bij Orange kunt ontvangen, waar je in België Orange fiber kunt afsluiten en hoe fiber geïnstalleerd wordt.

Hoe kun je Orange fiber afsluiten?

Het abonnement met Orange fiber dat je kunt afsluiten, is het Orange Home fiber abonnement. Dit betreft een internet abonnement waarvoor een fiber installatie benodigd is, al levert het gebruik van fiber niet per definitie ook een hogere internetsnelheid op dan bij het Orange Home internet abonnement.

€ 40,00 per maand

Orange Home Fiber

 • Onbeperkt surfvolume
 • Maximale downloadsnelheid: 150 Mbps
 • Maximale upload snelheid: 15 Mbps
 • Inclusief modem
 • Opstartkosten: € 59,00
02 588 59 40 Bel me terug

Het voordeel van het afsluiten van een abonnement met fiber bij Orange is dat de daadwerkelijke internetsnelheid bij jou thuis hoger kan liggen, ondanks dat de theoretische internetsnelheid gelijk is aan dat van het Orange Home internet abonnement. Daarnaast zal de internetverbinding stabieler zijn, waardoor je minder last hebt van onderbrekingen. Met andere woorden, je algehele surfervaring zal verbeteren met dit Orange internet abonnement.

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Bel CallMePower, ontdek de fiber mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hoe kun je fiber bij Orange in een pack afsluiten?

Het is ook mogelijk om fiber bij Orange in een pack af te sluiten. Je kunt namelijk het Orange Love pack ook samenstellen met fiber. Ook hierbij geldt dat de theoretische internetsnelheid niet zozeer hoger is, maar wel je algehele surfervaring zal verbeteren door het gebruik van fiber in plaats van kabelinternet.

Orange fiber internet in je Orange Love pack kost € 36,00 per maand*. Daarbovenop komen nog de kosten voor mobiele telefonie en eventueel een TV abonnement en vaste telefonie. De wifi-modem is inbegrepen in je pack.

Orange Love pack met glasvezel
Orange Love gsm
Go Light € 12,00 (promo: € 2,00 korting op ieder abonnement) 4 GB mobiele data, 150 belminuten, onbeperkt SMS'en en Orange Circle, data control, pro inclusive.
Go Plus € 23,00 (promo: € 7,00 korting op ieder abonnement) 20 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, data control, pro inclusive.
Go Intense € 35,00 (promo: € 12,00 korting op ieder abonnement) 70 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, data control, pro inclusive.
Go Extreme € 47,00 (promo: € 14,00 korting op ieder abonnement) 300 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, data control, pro inclusive.
Orange Love TV
TV € 19,00 Orange TV gids met zeventig zenders, TV kijken met de Orange decoder of via de Orange TV app, twee programma's tegelijkertijd opnemen, programma's pauzeren, enkele sport- en kinderzenders (ELEVEN 1 tot en met 3, Nick Jr en Gulli) gratis inbegrepen).
Orange Love afsluiten:
02 588 59 40 
Advertentie - Dienst CallMePower
Bel mij gratis terug 
Advertentie - Dienst CallMePower

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Het is mogelijk om als aanvulling op je Orange Love pack - ongeacht of je dat met of zonder glasvezel afsluit - verschillende opties toe te voegen. Zo kun je voor € 12,00 per maand* vaste telefonie aan je pack toevoegen, een Google Chromecast of een Mesh wifi pakket aanschaffen of de Orange Eleven Sports optie voor het live kunnen kijken van alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League activeren.

Orange Love promoties Bekijk ons artikel over Orange promoties en ontdek of je op dit moment korting kunt krijgen bij het afsluiten van een Orange Love pack.

Opties voor Orange fiber internet

Wil je niet alleen stabieler internet ervaren maar ook veel sneller internet, dan kun je de Orange Internet Fiber boost optie activeren. Met deze optie kun je jouw internetsnelheid verhogen, waardoor je nog meer plezier beleeft tijdens het surfen op internet, streamen van video's, gamen of bestanden uploaden en downloaden.

Deze optie voor Orange fiber kost € 10,00 per maand* en verhoogt je downloadsnelheid tot 1 Gbps en je upload snelheid tot 200 Mbps. Hoewel je met deze optie maandelijks iets meer kwijt bent bij Orange, zul je met fiber bij Orange met deze optie toch nog goedkoper uit zijn dan bij vrijwel alle andere telecom providers met een fiber abonnement.

Sluit nu telefonisch een internet abonnement bij Orange af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een internet abonnement bij Orange af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een Orange internet abonnement af!

Laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een Orange internet abonnement!

Wat is de dekking van fiber bij Orange?

De Belgische telecom providers zijn momenteel druk bezig met de uitrol van fiber in België. Dit houdt in dat het nog niet overal in België mogelijk is om fiber te laten installeren en dus om een fiber abonnement af te kunnen sluiten.

Het is momenteel enkel in verschillende steden in België mogelijk om Orange fiber te laten installeren en een abonnement met fiber bij Orange af te sluiten. De steden waar fiber van Orange beschikbaar is, zijn:

 • Antwerpen
 • Diksmuide
 • Genk
 • Gent
 • Poperinge

Fiber wordt op steeds meer adressen in België mogelijk. Het kan dus zijn dat over een aantal maanden het wel mogelijk is om fiber van Orange bij jou te laten installeren. Houd hiervoor dit artikel in de gaten. Wil je in de tussentijd een ander Orange abonnement afsluiten om, zodra je Orange fiber kunt installeren, over te stappen naar Orange fiber internet, bel dan CallMePower voor gratis hulp bij het afsluiten van het abonnement op: 02 588 59 40.

Hoe werkt de installatie van Orange fiber?

Voordat je een abonnement met Orange glasvezel kunt afsluiten, zal je woning op het fiber netwerk van Orange aangesloten moeten worden. De aansluiting op glasvezel wordt voor Orange gedaan door Fluvius. Als je ervoor kiest om je woning op glasvezel aan te laten sluiten zodra dat door Fluvius wordt aangeboden, dan is dit gratis of zul je korting ontvangen. Wil je na afronding van de werken in je straat je woning alsnog op fiber laten aansluiten, dan dien je hiervoor (meer) te betalen.

De installatie van fiber in je straat wordt door Fluvius in een aantal stappen uitgevoerd:

1

Fiber installatie in de straat

De glasvezelkabels worden in de straat aangelegd. Hiervoor kunnen graaf- of grevenwerkzaamheden nodig zijn.

2

Glasvezel installeren in je woning

De fiberkabel wordt in 2 tot 4 uur discreet naar je woning doorgetrokken. Hierbij wordt de verbinding maar enkele minuten verbroken.

3

Fiber aansluiting in je woning

De glasvezelkabel wordt aangesloten op de fiberaansluitdoos, die naast de modem wordt geplaatst.

Hoe kun je Orange fiber internet laten aansluiten?

Als de technieker van Fluvius bij jou in de woning de glasvezelkabel heeft geïnstalleerd, kun je Orange fiber internet ontvangen. Bel voor het afsluiten van een Orange fiber abonnement CallMePower op: 02 588 59 40. Na het afsluiten van een Orange fiber abonnement zal er een afspraak gemaakt worden voor de installatie van de internetverbinding in je woning.

Voor de aansluiting is het belangrijk dat er voldoende stopcontacten zijn voor de Orange fiber modem, dat er voldoende ruimte is om de modem te installeren, dat de Orange technieker eenvoudig bij de plek kan waar de modem geïnstalleerd moet worden en dat er een volwassene tijdens de afspraak aanwezig is.

Orange fiber review Twijfel je of je Orange fiber wilt laten installeren? Lees de Orange review door en kom erachter wat (oud-)klanten van deze telecom provider vinden.

Wat is Orange fiber?

Fiber is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van internetaansluitingen. Waar zijn voorgangers gebruik maakten van coax-kabels voor de aansluiting op het internetnetwerk en signalen elektronisch verstuurde worden, maakt glasvezel gebruik van lichtpulsen. Deze nieuwe technologie brengt hierdoor enkele grote voordelen met zich mee.

 • Je kunt internetsnelheden tot wel 1 Gbps behalen.
 • De internetverbinding is veilig en stabieler.
 • Je kunt genieten van veel scherper beeld en geluid.
 • De latentie is ultralaag.
 • Het kost minder energie, wat goed is voor je elektriciteitsfactuur en het milieu.
 • De winning van het materiaal van fiber (silicium dioxide) is niet schadelijk voor het milieu.

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Bel CallMePower, ontdek de fiber mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Meet je internetsnelheid met de Orange speedtest

Hoewel je theoretisch een veel hogere internetsnelheid kunt behalen met Orange fiber, betekent niet dat je ook daadwerkelijk een downloadsnelheid van 1 Gbps per seconde kunt behalen bij jou thuis. Over het algemeen zul je echter wel een hogere internetsnelheid kunnen behalen dan met kabelinternet, omdat je bij fiber minder snelheidsverlies hebt.

Als je wilt weten wat de internetsnelheid bij jou in huis is, met of zonder glasvezel bij Orange, dan kun je gebruik maken van een speedtest. Met de Orange speedtest kun jij precies achterhalen wat op dat moment en op dat toestel de downloadsnelheid, upload snelheid, reactietijd (latentie) en jitter is op het toestel waarop je de speedtest uitvoert.

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.