Wat is Orange fiber en waar kun je Orange fiber afsluiten?

Geactualiseerd op
minuten lezen
orange fiber

Een Orange fiber abonnement is beschikbaar vanaf € 49,00 per maand*. Je kunt een fiber abonnement bij Orange bovendien in een pack met enkel TV of met mobiele telefonie, TV en / of vaste telefonie afsluiten.

Hoe kun je Orange fiber afsluiten?

Orange maakt gebruik van de fibernetwerken van Telenet (in Vlaanderen) en VOO (in Wallonië) voor het aanbieden van hun diensten. Hierbij wordt er bovendien gebruik gemaakt van 100 % fiberkabels.

Orange fiber abonnementen
Abonnement Inhoud abonnement Prijs
Orange
Home Fiber
Internetverbinding: Fiber
Surfvolume: Onbeperkt
Downloadsnelheid: 200 Mbps
Upload snelheid: 15 Mbps
€ 49,00

Bij Orange fiber is een modem inbegrepen. Wel wordt er nog een opstartkost van € 59,00 in rekening gebracht.

logo Orange

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

02 588 59 40OF Bel mij gratis terug

logo Orange

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

Bel mij gratis terug

Is het internet daadwerkelijk onbeperkt?

Het Orange fiber abonnement bevat onbeperkt surfvolume. Dit is echter niet 100 % onbeperkt.

Zolang je minder dan 3 TB surfvolume verbruikt, gebeurt er niets. Gebruik je echter tijdens de piekuren meer dan 3 TB surfvolume, dan zal je internetsnelheid verlaagd worden.

Wat is fiber?

Fiber is de nieuwste ontwikkeling wat betreft internetverbindingen die het mogelijk maakt om hogere download- en upload snelheden te behalen. Daarnaast is de internetverbinding stabieler en wordt er minder energie verbruikt omdat er bij fiber gebruik wordt gemaakt van lichtpulsen in plaats van dat de signalen elektrisch worden verzonden.

Wanneer je een Orange fiber abonnement afsluit, wordt het fiber direct via fiberkabels je huis binnen gebracht en omgezet naar internet. Het is echter nog niet op alle adressen mogelijk om een glasvezel abonnement af te sluiten. Je bent hiervan namelijk afhankelijk van - bij Orange - Telenet en VOO voor de mogelijkheid van een fiberaansluiting.

Als fiber op jouw adres nog niet beschikbaar is, kun je een ander Orange internet abonnement afsluiten en op een later moment alsnog overstappen naar een fiber abonnement bij Orange.

Kun je Orange fiber in een pack afsluiten?

Het is ook mogelijk om Orange fiber in een pack af te sluiten. Je kunt het Orange Love pack ook met fiber samenstellen, zolang er op je adres een fiberaansluiting is / mogelijk is.

Orange Love pack met glasvezel
Orange Love gsm
Go Light€ 14,006 GB mobiele data, 150 belminuten, onbeperkt SMS'en en Orange Circle, data control, pro inclusive.
Go Plus€ 23,0030 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, data control, pro inclusive.
Go Intense€ 35,0080 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, data control, pro inclusive.
Go Extreme€ 47,00300 GB mobiele data, onbeperkt bellen en SMS'en, data control, pro inclusive.
Orange Love TV
TV€ 19,00Orange TV gids met zeventig zenders, TV kijken met de Orange decoder of via de Orange TV app, twee programma's tegelijkertijd opnemen, programma's pauzeren, enkele sport- en kinderzenders (ELEVEN 1 tot en met 3, Nick Jr en Gulli) gratis inbegrepen).
Orange Love afsluiten:

* Prijzen in juli 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Bij het Orange Love pack kun je bovendien genieten van verschillende promoties.

Opties Orange fiber

Als aanvulling op je Orange fiber abonnement kun je verschillende opties activeren.

Orange fiber opties
OptieInhoudPrijs (per maand)
WiFi ComfortHuur wifi-boosters om het bereik van je wifi-signaal in je woning te versterken.€ 3,00
My Comfort ServiceGeniet van een installatie van al je toestellen door een Orange-expert bij jou thuis, installatie van een 4G-back-up voor een stabiele internetverbinding als je internetverbinding onderbroken wordt, garantie van een nieuwe installatie of verplaatsing van je apparaten binnen drie werkdagen, reparatie van je apparaten binnen 24 werkuren, voorrang als je naar de Orange klantendienst belt, de nieuwste modems en wifi-boosters en een gratis controle per jaar van alle instellingen en apparaten door een Orange-expert.€ 10,00
Fixed PhoneBel 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 onbeperkt en zonder extra kosten naar alle vaste en mobiele nummers in België en in veertig internationale bestemmingen. Daarnaast geniet je van de extra diensten: nummerweergave, oproepen doorschakelen, switchen naar een tweede oproep, teleconferenties en voicemail.€ 12,00

Welke veertig landen zijn inbegrepen bij de vaste telefoon optie?

Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, China, Colombia, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Hongkong, Ierland, Israël, Italië, Kazachstan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Peru, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Slowakije, Spanje, Taiwan, Thailand, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Zweden en Zwitserland.

Bekijk de landen Verberg de landen

Orange fiber installatie

Om te genieten van Orange fiber, dienen er twee installaties plaats te vinden:

 • Fiberinstallatie
  Je woning zal aangesloten moeten worden op het fibernetwerk van Telenet of VOO. Dit kan ofwel gedaan worden zodra Wyre (die de installatie voor Telenet en VOO regelt) fiber bij jou in de straat aanlegt, ofwel later wanneer je een Orange fiber abonnement afsluit (als er al fiber in je straat ligt).
 • Home Fiber installatie
  Een Orange-technieker komt bij jou langs voor het aansluiten van de fibermodem, het configureren van je wifi op één toestel en het controleren van het wifi-bereik. Daarnaast geeft de technieker ook een demo van de kwaliteit van de internetverbinding en wordt er uitgelegd hoe je oude abonnement opgezegd kan worden.

Hoe werkt de installatie van Orange fiber?

Voordat je een abonnement met Orange glasvezel kunt afsluiten, zal je woning op het fiber netwerk van Telenet of VOO aangesloten moeten worden. Dit wordt geregeld door Wyre.

Als je ervoor kiest om je woning op glasvezel aan te laten sluiten zodra dat door Wyre wordt aangeboden, is dit gratis of zul je korting ontvangen. Wil je na afronding van de werken in je straat je woning alsnog op fiber laten aansluiten, dan dien je hiervoor (meer) te betalen.

De installatie van fiber in je straat wordt door Wyre in een aantal stappen uitgevoerd:

1

Fiber installatie in de straat

De glasvezelkabels worden in de straat aangelegd. Hiervoor kunnen graaf- of grevenwerkzaamheden nodig zijn.

2

Glasvezel installeren in je woning

De fiberkabel wordt in 2 tot 4 uur discreet naar je woning doorgetrokken. Hierbij wordt de verbinding maar enkele minuten verbroken.

3

Fiber aansluiting in je woning

De glasvezelkabel wordt aangesloten op de fiberaansluitdoos, die naast de modem wordt geplaatst.

Wat is de dekking van fiber bij Orange?

De Belgische telecom providers zijn momenteel druk bezig met de uitrol van fiber in België. Dit houdt in dat het nog niet overal in België mogelijk is om fiber te laten installeren en dus om een fiber abonnement af te kunnen sluiten.

Het is momenteel enkel in verschillende steden in België mogelijk om een Orange fiber abonnement af te sluiten. De steden waar fiber van Orange beschikbaar is, zijn:

 • Antwerpen
 • Diksmuide
 • Genk
 • Gent
 • Poperinge

Voor de aansluiting is het belangrijk dat er voldoende stopcontacten zijn voor de Orange fiber modem, dat er voldoende ruimte is om de modem te installeren, dat de Orange technieker eenvoudig bij de plek kan waar de modem geïnstalleerd moet worden en dat er een volwassene tijdens de afspraak aanwezig is.

logo Orange

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

02 588 59 40OF Bel mij gratis terug

logo Orange

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

Bel mij gratis terug

Hoe kun een Orange fiber abonnement afsluiten?

Als jij een Orange fiber abonnement kunt afsluiten, of je wilt juist meer informatie over Orange fiber en de mogelijkheden, kun je bellen naar: 02 588 59 40. Je kunt ook telefonisch met de Orange klantendienst contact opnemen of bij een Orange winkel langsgaan voor het afsluiten van een Orange fiber abonnement.

Wanneer je naar Orange overstapt, kun je tijdens het bestelproces aangeven dat je gebruik wilt maken van Easy Switch. Je dient vervolgens aan te geven wie je huidige telecom providers is, wat je klantnummer momenteel is en wat je Easy Switch ID is. Orange zal er daarna voor zorgen dat je huidige abonnement opgezegd wordt.

* Prijzen in juli 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 40 stemmen vond de informatie nuttig.

CallMePower, een merk van Selectra in België, heeft een partnership met deze entiteit. Via onze telefonische dienstverlenging geven wij je gratis advies, support en informatie en helpen wij jou met het afsluiten van een abonnement bij deze entiteit. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

Orange klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Orange abonnementen
of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).

Laat CallMePower jou terugbellen voor advies over de Orange
abonnementen of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).