Informatie over de waterlevering in de stad Antwerpen

Ben je momenteel woonachtig in Antwerpen of ben je van plan om erheen te verhuizen? Dan is het belangrijk om te zorgen voor de levering van drinkwater. In dit artikel van CallMePower vind je alle informatie over drinkwater in Antwerpen. Zo lees je wat de huidige waterprijs in Antwerpen is en op welke wijze je een watercontract kunt afsluiten of opzeggen.

Waterlevering opstarten in Antwerpen

Concurrentie is niet toegestaan op de watermarkt van België. In totaal zijn er zestien watermaatschappijen actief en in tegenstelling tot je gas- of elektriciteitsleverancier, is het niet mogelijk je waterleverancier zelf te kiezen. De waterleverancier op jouw adres is afhankelijk van de stad waarin je woont.

In de stad Antwerpen is het water-link die de waterdistributie verzorgt. In het geval van een verhuizing naar, of juist uit Antwerpen, dien je met hen contact op te nemen betreffende het watercontract.

Contactinformatie water-link in Antwerpen

Wil je informatie ontvangen over de drinkwatervoorziening in Antwerpen? Indien nodig kun je contact opnemen met water-link op verscheidene manieren, afhankelijk van wat je wilt weten. In onderstaande tabel vind je alle contactgegevens van water-link.

Contactinformatie water-link in Antwerpen
Manier Details
Digitale klantenomgeving Klantenzone water-link
E-mail / Digitaal contactformulier Online contactformulier
Telefoonnummer klantendienst 📞078 35 35 09
Postadres Mechelsesteenweg 66
2018, Antwerpen
Telefoonnummer informatie water
02 588 46 56 
Advertentie - Dienst CallMePower
Bel mij gratis terug 
Advertentie - Dienst CallMePower

verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je stap voor stap om de procedures met jouw waterleverancier telefonisch af te ronden.

verhuizen water
verhuizen water

Ga je verhuizen en heb je hulp nodig met het regelen van je wateraansluiting? (Gratis dienst)

Laat je telefoonnummer achter, en een van onze CallMePower adviseurs belt je terug om samen met jou de stappen te zetten.

De prijs van watergebruik in Antwerpen

In België worden kosten aangerekend voor het water dat je verbruikt. Je betaalt vaste kosten voor het onderhoud van de waterleidingen en variabele kosten voor je daadwerkelijke waterverbruik. Er zijn twee verschillende tarieven die de variabele kosten vormen:

  • Het basistarief is van toepassing op het waterverbruik tot 30 m3 per wooneenheid + 30 m3 per bewoner per jaar.
  • Het comforttarief is van toepassing op het waterverbruik dat plaatsvindt buiten het basistarief.

In België kan elke waterleverancier zelf zijn waterprijzen vaststellen. Hierdoor hanteren verschillende leveranciers verschillende waterprijzen. Het gevolg hiervan is dat de prijs van water in de duurste gemeente tot wel drie keer zo hoog kan zijn als in de goedkoopste gemeente.

In Antwerpen zijn de volgende prijzen momenteel van kracht bij water-link:

  • Het basistarief water in Antwerpen bij water-link is € 1,6289 per m3;
  • Het comforttarief in Antwerpen bij water-link is € 3,2578 per m3.

Alleen de tarieven voor de levering van schoon drinkwater worden hierboven weergegeven. In Antwerpen dien je eveneens een apart tarief te betalen voor de afvoer en de zuivering van het gebruikte afvalwater. Ga naar de website van water-link om de overige tarieven te ontdekken.

Water organiseren bij een verhuizing in Antwerpen

In het geval van verhuizen naar, of juist uit Antwerpen, dien je een waterleveringscontract af te sluiten of stop te zetten bij water-link. Houd in gedachten om de verhuizing ongeveer drie maanden van tevoren te plannen. Een waterovereenkomst kun je regelen op de volgende twee manieren:

  • Digitaal via het klantenportaal
  • Via het papieren overnamedocument

Let op: zorg ervoor dat je zowel op het oude als het nieuwe adres het watercontract regelt. Heb je op dit moment een waterleveringscontract bij een ander waterbedrijf? Dan is het belangrijk dat je de overname regelt bij alle twee de verschillende leveranciers.

Ga je verhuizen naar een andere stad in Antwerpen? Het regelen van je verhuis kan anders in zijn werk gaan en zowel de waterleverancier als de waterprijzen kunnen anders zijn.

Watercontract online afsluiten of opzeggen in Antwerpen

Wanneer je verhuist, heb je de mogelijkheid om een watercontract te beginnen of te stoppen via de online klantenzone van het waterbedrijf. Dit doe je door naar de website te gaan van water-link en de aanpassingen door te voeren. Bij deze taak zal je verzocht worden om verschillende gegevens in te voeren, zoals je persoonlijke informatie, en de meterstanden op de watermeter.

Watercontract regelen via het overnamedocument

Regel je liever het opstarten van een waterovereenkomst op papier? In dat geval kan je het overnamedocument gebruiken. Voor elke waterleverancier in België geldt een apart document waarmee je het watercontract kunt beginnen of stopzetten. Het overnamedocument is gratis als PDF-bestand te downloaden op onze website.

overnamedocument
verhuizen water

Hulp nodig bij het water overnamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het water overnamedocument.

overnamedocument
verhuizen water

Hulp nodig bij het water overnamedocument? (Gratis dienst)

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het regelen van het water overnamedocument.

Hoe handelen bij een waterstoring in Antwerpen?

Het is mogelijk dat er zich af en toe storingen voordoen in het leidingnetwerk. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er geen water uit de kraan stroomt of dat je problemen ondervindt met de waterdruk. Het is belangrijk om te ontdekken wat de oorzaak van het probleem is. Begin met contact opnemen met je waterbedrijf om te ontdekken of zij de toevoer van het drinkwater tijdelijk hebben afgesloten.

Indien je waterbedrijf geen informatie kan verstrekken, kun je overwegen om de volgende stappen te nemen om uit te vinden wat de oorzaak van het probleem is:

  • Ga na of de hoofdkraan en tussenkranen volledig zijn geopend;
  • Controleer alle kranen op eventuele verstoppingen;
  • Neem, indien je in een appartement woont, contact op met de beheerder van het gebouw;
  • Schakel een loodgieter in.