Energiefactuur bedrijf

Ga je binnenkort verhuizen?

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het verhuizen van al je contracten: gas, elektriciteit, telecom, water en verzekeringen.

Energiefactuur bedrijf

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten?

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Alles over verhuizen in België

verhuizen België

Verhuizen kan een heel gedoe zijn. Je moet veel zaken regelen en je kan al snel iets over het hoofd zien. In dit artikel leggen we uit waar je rekening mee moet houden als je gaat verhuizen in België en helpen we je met het overzetten van al je contracten.


Hoe werkt verhuizen in België?

Verhuizen is altijd een veel werk, maar het is ook leuk en spannend. Een nieuwe start, nieuwe mensen om je heen, een nieuwe omgeving. Het is de bedoeling dat je eerst verhuist alvorens je de inschrijving bij de gemeente doet en je adreswijziging doorvoert.

Of je nu naar België gaat verhuizen of in België zelf gaat verhuizen, het is altijd een hele onderneming. Zodra je in je nieuwe huis bent ingetreden, kan je je bij de gemeente gaan inschrijven.

Documenten en inschrijven bij verhuizen in België

Om ervoor te zorgen dat de administratie van je verhuis correct wordt geregeld, dien je de adreswijziging door te geven bij Burgerzaken van je nieuwe gemeente. Ten alle tijden moet je geregistreerd zijn binnen 8 dagen vanaf het moment dat je verhuisd. Dit geldt zowel voor het geval je binnen je eigen gemeente blijft of naar een andere gemeente verhuist.

Voor het inschrijven bij een nieuwe gemeente, heb je een uitschrijving van je gemeente nodig, ofwel een uittreksel van het basisregister (BRP). Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden wanneer je dit document gebruikt om je in te schrijven bij een andere gemeente. Bekijk ook welke documenten je dient te bewaren en download de verhuis checklist hieronder.

checklist

Handige checklist voor je verhuis

Download hier een complete verhuis checklist. Zo weet je zeker dat je niks vergeet!

Energiefactuur bedrijf

Ga je binnenkort verhuizen?

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het verhuizen van al je contracten: gas, elektriciteit, telecom, water en verzekeringen.

Energiefactuur bedrijf

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten?

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Post doorsturen bij verhuis België

In België is het BPost die zorg draagt voor het doorsturen van post naar je nieuwe adres. Je kan er ook voor kiezen om je post door ze te laten bewaren. Vanaf € 5,00 per week bieden zij de diensten naar jouw wens.

Je geeft aan naar welk adres de post doorgestuurd moet worden, je kan hiervoor een startdatum en een termijn doorgeven tot op 24 maanden. Dit kan dus bijvoorbeeld ook wanneer je voor langere periode van huis bent, of totdat je de adreswijziging overal hebt doorgegeven.

Wie nog meer verwittigen bij een verhuis

Wanneer je de adreswijziging officieel hebt doorgegeven, zullen enkele instanties automatisch op de hoogte worden gebracht van je nieuwe adres. Dit zijn onder andere:

 • sociale zekerheid;
 • het kinderbijslagfonds;
 • verzekeraars voor arbeidsongevallen;
 • regionale woningbouwverenigingen.

Instanties en bedrijven die je zelf moet verwittigen zijn onder andere je werkgever, energieleverancier, telecomprovider, waterdistribiteur en bank.

Energieleverancier en verhuizen in België

Niet alle energieleveranciers zijn actief in heel België. Daarnaast zal je een aantal zaken door moeten geven aan je elektriciteitsleverancier of gasleverancier bij een verhuizing in België. Hieronder leggen we uit hoe je dit het beste kan aanpakken.

Nieuwe leverancier bij verhuis in België

Zoals hierboven gezegd, leveren niet alle Vlaamse energieleveranciers in heel België. Vooral op de energiemarkt in Brussel is het aanbod een stuk beperkter dan in Vlaanderen en Wallonië. Indien je gaat verhuizen naar een regio waar je huidige leverancier niet actief is, zal je je oude energiecontract moeten opzeggen.

Als je huidige leverancier wel actief is in de regio waar je naartoe gaat verhuizen, dan kan je klant blijven en zal er niks veranderen. In dit geval hoef je je huidige leverancier enkel te informeren over je verhuis.

In België staan consumenten geheel vrij om te veranderen van energieleverancier, dus ook bij een verhuis. Ben je niet tevreden met je huidige leverancier of betaal je teveel? Stap dan over!

Energieovernamedocument bij verhuis

Bij een verhuizing in België zal je het energieovernamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters.

Dit document zal ondertekend moeten worden door de nieuwe en oude bewoners van de woning en moet je opsturen naar de energieleverancier. In de meeste gevallen is het ook mogelijk het document te uploaden in de online klantenzone.

Je kan het overnamedocument gratis downloaden met de knop hieronder.

Download Energieovernamedocument PDF
Download Link Taal Energieovernamedocument

NL Document PDF

 • Energieovernamedocument (Nederlands)

FR Document PDF

 • Energieovernamedocument in het Frans
  Document de reprise des énergies (version francophone)

EN Document PDF

 • Energieovernamedocument in het Engels
  Energy transfer document (English version)

Internet en telefonie bij een verhuis in België

Naast je energieleverancier, zal je ook je telecom provider moeten informeren over je verhuis. Hoe je een verhuis bij je telecom provider moet regelen leggen we hieronder stap voor stap uit.

Telecom opzeggen bij een verhuis

Je telecom abonnement zit vast aan bepaalde voorwaarden en kan je niet zomaar opzeggen, zoals dat wel kan bij je energiecontract. Als je een abonnement met een bepaalde duur, zoals twee jaar, opzegt in de eerste zes maanden mag de provider een schadevergoeding aanrekenen. De schadevergoeding mag niet hoger zijn dan het abonnementsgeld van de resterende maanden.

Enkel als de looptijd van je contract is afgelopen of als je een abonnement van onbepaalde duur hebt is het mogelijk om het internet- of telefoonabonnement op te zeggen.

Internet- en telefonie provider informeren over verhuis

Het is aan te raden om je provider ruimschoots van tevoren te informeren over je verhuis. Bij de meeste grote aanbieders is het mogelijk om dit aan te geven in de online klantenzone. Als dit niet mogelijk is zal je contact op moeten nemen met de klantendienst. Je kan ook gratis contact opnemen met CallMePower via het onderstaande telefoonnummer om je telecom verhuis te regelen.

Energiefactuur bedrijf

Ga je binnenkort verhuizen?

CallMePower helpt je in één telefoongesprek met het verhuizen van al je contracten: gas, elektriciteit, telecom, water en verzekeringen.

Energiefactuur bedrijf

Hulp nodig met het verhuizen van je contracten?

Bel CallMePower op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Verhuizen naar Antwerpen

Wanneer je verhuist naar Antwerpen kan je je adreswijziging doorgeven bij de politiezone van Antwerpen. Dit kan via een digitaal formulier gedaan worden op de website van de stad zelf.

Distributienetbeheerder bij verhuis naar Antwerpen

verhuizen naar belgie

In België zijn er verschillende regio's welke elk hun eigen distributienetbeheerders hebben. Antwerpen valt onder de netbeheerder Fluvius in Antwerpen, voor zowel elektriciteit als voor gas. Zij beheren het netwerk, onderhouden het elektriciteits- en gasnet, tevens doen zij de meteropnames.

Energieleverancier kiezen bij verhuis naar Antwerpen

Antwerpen is onderdeel van Vlaanderen en heeft dus een ruime keuze aan energieleveranciers. Om meer te weten te komen over de verschillende leveranciers kan je een kijkje nemen op onze pagina waar we overzichtelijk weergeven welke energieleveranciers er op de markt aanwezig zijn. Je kan kiezen uit 17 verschillende leveranciers die energie leveren in Vlaanderen.

Antwerpen verkennen na je verhuis

Antwerpen is onderdeel van Vlaanderen, men spreekt hier dan ook Vlaams. Het is de grootste gemeente van België qua inwoners, ze telt er zo´n 526.000. Je vindt hier veel culturele bezienswaardigheden en invloed van het religieuze verleden in nog veelal zichtbaar. De binnenstad van Antwerpen is bruisend en biedt volop shopping gelegenheid en activiteit.

Huurdersbond Antwerpen

Verhuis je naar een huurwoning in Antwerpen? Je kunt dan terecht bij de Huurdersbond te Antwerpen voor vragen over je huurcontract of geschillen met de verhuurder. De huurdersbond is een instantie die gericht is op bieden van juridisch advies aan huurders.

Geactualiseerd op