Checklist verhuizen voor voor, tijdens en na je verhuis!

checklist verhuizen

Je gaat verhuizen en dat is leuk, maar best veel werk! Heb je al goed nagedacht over wat je van tevoren moet regelen? Wat kan je al voordat je verhuist doen? En waar moet je aan denken als je eenmaal verhuisd bent?


checklist

De totale checklist voor jouw verhuis

Een verhuis betekent heel wat organiseren, gelukkig helpen we je een handje met deze handige checklist en verhuistips zodat jij niets over het hoofd ziet! Super handig voor bijvoorbeeld op je smartphone of tablet onderweg, vóór, tijdens en na je verhuis!

Bekijk daarnaast ook onze artikelen over verhuizen in België en verhuizen naar België om niets over het hoofd te zien.

Verhuischecklist gebruiken in 3 stappen

  1. Gebruik onderstaande online versie van de checklist. Óf Download de verhuischecklist in PDF! Gratis!
  2. Je kan het bestand opslaan of afprinten.
  3. Je verhuis plannen, verhuizen en afvinken maar!

Het team van CallMePower wenst je een vlotte verhuis toe!

♻ Bespaartip: Print je de checklist uit? Gebruik dan de dubbelzijdige printfunctie, dat spaart milieu en je eigen kosten!

Online verhuischecklist

Je verhuis in goede banen leiden? Hieronder vind je de verhuischecklist als online versie. De 'checkboxes' zijn direct af te vinken in je web browser. Handig om even snel te checken. Zo weet je welke taak reeds uitgevoerd is!

Voordat je gaat verhuizen, plan de volgende activiteiten:

verhuiswagen dozen gerief
Zorg ervoor dat je huurcontract (indien van toepassing) tijdig is opgezegd alvorens je verhuist, de opzegtermijn per contract is bindend dus houd deze goed in de gaten.
Zorg dat je je verhuisverlof tijdig hebt aangevraagd, 2 à 3 dagen verlof is het meest efficiënte als je alles zo snel mogelijk wil regelen en installeren.
Plan de verhuizing van je gerief zorgvuldig, er gaat meer tijd inzitten dan je denkt. Zorg voor het juiste verpakkingsmateriaal, zoals verhuisdozen en plan de tijd die je nodig hebt voor het inpakken.
Bedenk waar je je meubels neer gaat zetten, neem van tevoren maten op en verdeel de materialen in dozen per ruimte, dus keukenspullen in een doos voor de keuken.
Heb je (tijdelijk) opslagruimte nodig? Ga hier van tevoren naar op zoek zodat je prijzen en locaties kan vergelijken.
Laat je post doorsturen, in de eerste instantie zal niet elke organisatie op de hoogte zijn van je nieuwe adres. Daarom is het verstandig om voor een bepaalde periode je post te laten doorsturen. Dit kan je aangeven bij BP Post, voor hoe lang en waarheen.
Registreer je op het nieuwe adres. Ook al verhuis je binnen je eigen regio, het is van belang dat je de wijziging correct doorgeeft en registreert bij de gemeente.
Regel een energiecontract voordat je intrekt in je nieuwe huis, zo kom je niet voor verrassingen te staan als je verhuist. Je kan aangeven per welke datum je energie gaat afnemen van een leverancier.
Zorg dat het energieovernamedocument al is ingevuld, hierop worden de laatste meterstanden van de vorige bewoner ingevuld en wordt dit doorgegeven aan de energieleverancier.
Check je verzekeringen, ga na of je ze moet omzetten of annuleren, denk hierbij aan je inboedel bijvoorbeeld. Geef ook je adreswijziging aan ze door.
energieverbruik berekenen

Wat is jouw energieverbruik op jaarbasis?

Bereken in een paar klikken het verbruik voor jouw nieuwe woning met de energiecalculator!

Tijdens je verhuis, denk aan de volgende dingen:

verhuizen verhuisdozen
Zorg dat alles goed verpakt is en klaar voor transport.
Plan je tijd goed in, hoeveel spullen heb je? Is er genoeg hulp?
Eventueel een tijdelijke opslag, is deze klaar voor gebruik? Heb je toegang?
Doorloop alle kamers zodra de verhuizers de spullen aan het inladen zijn, om na te gaan dat niets wordt vergeten!
Check of de aansluiting van de elektriciteit en/of gas werkt zodra je binnenkomt in je nieuwe woning.
Blijf bij je gerief als ze even op straat staan, of zorg dat ze in het zicht blijven. Je weet maar nooit hoe snel iets weg kan zijn gehaald.

Na je verhuis, wat je nu nog moet regelen:

Je telefoon en wifi-aansluiting kan je uiteraard van tevoren onderzoeken en vervolgens online een bestelling plaatsen. In de meeste gevallen zal er een technieker langs moeten komen om alle lijnen en connecties goed aan te sluiten.
Laat je koelkast en vrieskast een dag rusten voordat je ze weer in gebruik neemt. De vloeistof in deze apparaten moet weer dalen en stabiliseren. Anders kan dit schade toebrengen aan je toestellen.
Je hebt tot 8 dagen na je verhuis de tijd om je op het nieuwe adres te registreren. Heb je dit al van tevoren gedaan dan kan je deze van je lijst afstrepen.
Ontdek de buurt, misschien heb je al van tevoren even rond gekeken waar supermarkten, banken en bijvoorbeeld een tankstation te vinden zijn. De rest kan je uiteraard ontdekken als je bent ingetrokken.
nieuwe woning
Indien je een huurwoning intrekt, is er een plaatsbeschrijving opgesteld? Hierin wordt de status van de woning beschreven en de materialen die aanwezig zijn bij aanvang van de huurperiode.
Stuur adreswijzigingen uit of geef deze door. Denk hierbij aan vrienden, familie maar ook aan je werkgever, scholen van je kinderen, de bank, eventuele abonnementen (zoals een krant of magazine) en aan de verzekering.
Registreer ook je wagen en/of motor op je nieuwe adres bij het lokale politiekantoor en vraag eventueel een parkeervergunning aan bij de gemeente.

Alles in orde en geregeld? Dan kan je nu fijn gaan genieten van je nieuwe woning!

Download verhuischecklist

Wil je graag de checklist downloaden en uitprinten om manueel in te vullen? Dat kan! Klik hieronder voor de pdf-versie, print deze uit en draag de checklist met je mee.

Je huidige energiecontract meeverhuizen? Wist je dat je na een verhuis niet bij dezelfde leverancier hoeft te blijven?
Bel 📞 02 588 03 92 voor de voordeligste energiedeal op je nieuwe adres, dan regelen we het samen!

Geactualiseerd op