Orange mobiel internet werkt niet: alle oplossingen

Geactualiseerd op
minuten lezen
Orange mobiel internet

Ervaar je problemen met je Orange mobiel internet? Dit kan meerderen oorzaken hebben. In dit artikel gaan wij in op de meeste voorkomende oorzaken dat je Orange mobiel internet niet werkt, zodat jij hopelijk snel je problemen kunt verhelpen.

Orange mobiel internet werkt niet, wat nu?

Heb je geen mobiel internet van Orange op je mobiele telefoon? Dit is erg vervelend, maar gelukkig kun je de meeste Orange problemen zelf oplossen. Allereerst is het belangrijk om na te gaan of de problemen zich alleen voordoen als je van internet gebruik wilt maken, of ook als je wilt bellen en / of SMS'en.

Als je niet meer kunt bellen, SMS'en en surfen op het internet, kunnen er verschillende oorzaken zijn:

  • Je simkaart is kapot. Je kunt dit controleren door je smartphone te herstarten, te controleren of de simkaart juist in het toestel zit en te controleren of de simkaart het in een andere telefoon het wel doet.
  • Je hebt geen bereik. Je kunt allereerst nagaan of het herstarten van je smartphone helpt. Daarnaast kan het ook zijn dat je je op een locatie bevindt zonder Orange netwerk dekking.

Als je alleen niet meer kunt surfen op het internet, kun je allereerst nagaan of je niet al het Orange mobiele data uit je gsm abonnement verbruikt hebt. Ook kun je nagaan of je wel kunt surfen als je de simkaart in een ander toestel stopt. Dan kan het probleem bij je smartphone vandaan komen, bijvoorbeeld dat Orange mobiel internet niet (correct) ingesteld is.

Lukt het hiermee niet om de Orange problemen op te lossen? Je kunt ook bij de veelgestelde vragen op de Orange website of op het Tribe Forum kijken voor tips en advies. Als ook dat je niet helpt het probleem op te lossen, kun je met Orange contact opnemen.

Snelheid Orange gsm-netwerk

Je kunt bij Orange in theorie één van de hoogste internetsnelheid halen, zo blijkt uit de vergelijking van het snelste mobiele internet in België. Met het Orange mobiel netwerk kun je een maximale downloadsnelheid van 400 Mbps en een maximale upload snelheid van 100 Mbps behalen. Bij Orange 5G geldt dat dit zelfs maximaal 1 Gbps voor downloaden en 100 Mbps voor uploaden is.

Er is een Orange 4G-dekking in vrijwel het gehele land. Wel kan het zijn dat je op sommige locaties een lagere internetsnelheid ervaart dan op andere locaties. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de afstand naar de zendmast. De Orange 5G-dekking is nog redelijk beperkt, aangezien Orange nog in het proces van 5G uitrollen zit.

Verbruik Orange mobiel internet inzien

Om te voorkomen dat je extra kosten maakt voor het gebruik van Orange mobiel internet, is het aan te raden om regelmatig je verbruik te controleren. Je kunt dit via My Orange - de online klantenzone van Orange - doen. Je kunt dit via de My Orange app doen, maar je kunt ook online bij de My Orange klantenzone op je computer inloggen.

Als je merkt dat je snel door je Orange mobiele data heen bent, bel dan naar: 02 588 44 02. De telecom experts van CallMePower helpen je gratis met het vergelijken van alle gsm abonnementen en het afsluiten van een abonnement dat beter bij je behoeften past, bij Orange zelf of bij een andere telecom provider.

Heb je onvoldoende internet in je huidige abonnement?

Bel CallMePower, vergelijk telecom providers en sluit een abonnement af dat beter bij je verbruik past!

Heb je onvoldoende internet in je huidige abonnement?

Laat CallMePower jou terugbellen, vergelijk telecom providers en sluit een abonnement af dat beter bij je verbruik past!

Extra Orange mobiele data aanschaffen

Is de hoeveelheid data in je Orange gsm abonnement niet voldoende? Je kunt er dan voor kiezen om extra mobiele data aan te schaffen. Deze data is veertien dagen geldig en kost € 10,00 voor 5 GB extra Orange mobiel internet en € 20,00 voor 15 GB extra mobiel internet.

Ook kun je ervoor kiezen om middels de Surf extra Card voor Orange mobiel internet op een ander toestel te zorgen. Deze kaart kost € 3,00 per maand* en biedt je de mogelijkheid om de data uit je Orange gsm abonnement te delen met bijvoorbeeld een tablet of laptop.

Niet alleen bij een Orange gsm abonnement, maar ook bij de Orange herlaadkaart kun je extra mobiel internet aanschaffen. Je kunt 1 GB voor € 2,00 aanschaffen (24 uur geldig), 1,5 GB voor € 5,00 (zeven dagen geldig), 500 MB voor € 6,00 (31 dagen geldig) en 1 GB voor € 10,00 (31 dagen geldig).

Orange APN instellingen

De Orange APN instellingen vind je bij de instellingen van je toestel.

  • Android: Open "Instellingen" en ga naar "Verbinden" en naar "Gegevensverbruik". Als "Mobiele gegevens" is uitgeschakeld, schakel je het in en ga je terug. Als het is ingeschakeld, ga je terug en ga je naar "Mobiele netwerken, "Namen toegangspunten" en "Toevoegen".
  • Apple: Open "Instellingen" en ga naar "Mobiel netwerk". Als "Mobiele data" is uitgeschakeld, schakel je het in. Als het is ingeschakeld, ga ja naar "Mobiele datanetwerk".
Mobiel internet Orange instellen
Toegangspunt (APN)mworld.be
Landcode (MCC)206
Netwerkcode (MNC)10
VerificatietypePAP
Type toegangspunt (APN)default,supl (kleine letters)   
Internet
APN-protocolIPV4
APN-roamingprotocolIPV4

5G bij Orange instellen

Op het moment dat je aan alle voorwaarden voor het gebruik van 5G bij Orange voldoet, zul je een pop-up op je scherm zien waarbij je wordt gevraagd om de nieuwe instellingen te accepteren of om een update te doen. Als de fabrikant van je toestel de update heeft goedgekeurd, kun je dit ook zelf via de instellingen van je toestel doen.

Je hoeft zelf dus eigenlijk niets te doen om Orange 5G in te stellen. Je bent hierbij afhankelijk van de goedkeuring van de fabrikant voor het gebruik van 5G op je toestel en voor Orange voor een 5G dekking.

Wil je een gsm abonnement met 5G afsluiten?

Bel CallMePower, vergelijk telecom providers en sluit een 5G abonnement af!

Wil je een gsm abonnement met 5G afsluiten?

Laat CallMePower jou terugbellen, vergelijk telecom providers en sluit een 5G abonnement af!

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.