Alles over de Orange herlaadkaarten en Orange herladen

Geactualiseerd op
minuten lezen
Orange herladen

Zit je liever niet aan een gsm abonnement vast, dan is de Orange herlaadkaart wellicht perfect voor jou. Met een prepaid kaart van Orange kun jij namelijk zelf bepalen hoeveel je maandelijks aan je gsm uitgeeft. Ontdek in dit artikel wat de Orange herlaadkaarten inhouden en hoe je een prepaid kaart van Orange herladen moet.

Hoe kun je Orange herladen?

Je kunt Orange online herladen, maar het is ook mogelijk om via een herlaadticket je prepaidkaart van Orange te herladen. Je Orange prepaid kaart herladen kun je op de volgende manieren doen:

 • Via de Orange website
 • Via de My Orange klantenzone
 • Via een herlaadticket
 • Via de KBC-app

Je kunt per dag maximaal drie keer en in totaal voor maximaal € 150,00 per nummer en kredietkaart je prepaidkaart van Orange herladen.

Hoe kun je de herlaadkaart van Orange online herladen?

Je prepaid kaart van Orange online herladen via de Orange website kun je voor jezelf, maar ook voor anderen doen. Het betalen van deze herlaadbeurten doe je met een Belgische kredietkaart - Visa, Eurocard of Mastercard - of via Bancontact / Mister Cash.

Als je een KBC-klant bent, kun je ook via de KBC-app je herlaadkaart van Orange online herladen.

 1. Open de KBC-app.
 2. Ga naar "Extra diensten".
 3. Klik op "Orange Tempo".
 4. Volg de stappen die in beeld verschijnen.

Hoe kun je de herlaadkaart via My Orange herladen?

Je herlaadkaart via My Orange herladen is een erg veilige en snelle manier. Je kunt dit namelijk zowel via de My Orange app als de My Orange klantenzone op elk moment doen. Een groot voordeel is bovendien dat de My Orange app geen data verbruikt. Ook als je geen beltegoed meer over hebt, kun je dus op deze manier je herlaadkaart van Orange herladen. Let op, voor het uitvoeren van de betaling zul je wel data nodig hebben.

Voor je prepaid kaart via My Orange herladen ga je in het hoofdmenu en kies je voor "Herladen". Vervolgens kun je ofwel:

 • een herlaadbeurt kiezen en de betaling afronden;
 • een ander gsm-nummer invoeren - als je bijvoorbeeld een herlaadbeurt cadeau wilt geven - een herlaadbeurt kiezen en de bestelling afronden.
 • een herlaadcode invoeren als je een herlaadticket in een winkel hebt gekocht.

Hoe kun je de herlaadkaart van Orange herladen met een code?

Naast de online manieren, is het ook mogelijk om met een fysiek herlaadticket je prepaid kaart van Orange te herladen. Een herlaadticket kun je kopen bij een Orange winkel, dagbladhandelaren en supermarkten.

Vervolgens kun je de Orange herlaadkaart herladen door in het belmenu van je gsm #125*veertien-cijferige herlaadcode# in te voeren. Door hierna op de beltoets te drukken, zul je jouw Orange prepaid kaart herladen.

Wat zijn de herlaadtarieven van Orange Tempo Giga en Easy?

Bij Orange heb je de mogelijkheid tussen twee typen herlaadkaarten: Orange Tempo Giga en Orange Tempo Easy. Een groot verschil tussen beiden zijn de bonussen die je bij de Orange Tempo Giga herlaadkaart ontvangt. Deze bonussen zijn 31 dagen geldig. Daarnaast kun je bij herlaadbeurten vanaf € 15,00 bij Orange Tempo Giga onbeperkt bellen naar Tempo Giga nummers in België en de Europese Unie.

Tarieven voor Orange herladen
Prijs / belkrediet Orange Tempo Giga Orange Tempo Easy
€ 10,00 € 10,00 beltegoed
Bonus: 1 GB data en 500 SMS'en
100 belminuten, SMS'en of MB
€ 15,00 Komt overeen met 50 belminuten
Bonus: 5 GB data en 4.000 SMS'en
150 belminuten, SMS'en of MB
Bonus: 8 GB data -
€ 20,00 € 20,00 beltegoed
Bonus: 7 GB data en 5.000 SMS'en
200 belminuten, SMS'en of MB
€ 50,00 € 50,00 beltegoed
Bonus: 10 GB data en 10.000 SMS'en
500 belminuten, SMS'en of MB

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Welke opties kun je aanschaffen voor je Orange herlaadkaart?

Met Orange prepaid opties kun je nog meer uit je herlaadkaart halen. Een optie van de Orange herlaadkaart activeren of deactiveren doe je in een Orange winkel, in de My Orange app of via de My Orange klantenzone.

 • Call Boost: Extra belminuten als je een Orange Tempo Giga herlaadkaart hebt. Je hebt hierbij de keuze tussen 10 belminuten voor € 1,50 dat 24 uur geldig is of 45 belminuten voor € 8 dat zeven dagen geldig is.
 • Extra Orange prepaid data: Je hebt hierbij de keuze tussen 1 GB voor € 2,00 dat 24 uur geldig is, 1,5 GB voor € 5,00 dat zeven dagen geldig is of 500 MB voor € 6,00 en 1 GB voor € 10,00 dat beiden 31 dagen geldig is.

Wil je besparen op je telecomfactuur?

Bel CallMePower, vind het abonnement dat het beste bij je wensen en behoeften past en bespaar op je telecomfactuur!

Wil je besparen op je telecom factuur?

Laat CallMePower je terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en bespaar op je telecomfactuur!

Hoe kun je Orange belwaarde omzetten in data?

Wil je liever surfvolume dan belminuten hebben, dan is het ook mogelijk om je belkrediet om te zetten in data. Op deze manier koop je met behulp van de belkrediet op je herlaadkaart van Orange mobiele data, dat je kunt gebruiken vanaf het moment dat je de bevestigings-SMS hebt ontvangen.

Het omzetten van Orange belwaarde in mobiele data, kun je op twee manieren doen:

 • My Orange: Ga naar "Tarief en opties" en klik bij "Opties toevoegen" op "Mobiel internet".
 • Telefonisch: Bel naar #123*44# en kies voor optie 5.

Hoe kun je een Orange herlaadkaart kopen?

Een herlaadkaart van Orange kopen doe je via de Orange website. Je dient vervolgens een keuze te maken tussen de Orange Tempo Giga of Easy herlaadkaart. Afhankelijk van waarvoor je jouw belkrediet voornamelijk zult gebruiken, kun je het beste de ene of juist de andere herlaadkaart kiezen.

 • Tempo Easy is de beste keuze wanneer je vooral belt of zult bellen en SMS'en.
 • Tempo Giga is de beste keuze wanneer je vooral zult SMS'en of surfen op het internet.

Het is bij Orange mogelijk om je huidige nummer te behouden. Hiervoor dien je met de Orange klantendienst contact op te nemen op het nummer: 5000. Binnen 48 uur zal de overdracht plaats vinden. Tot dan kun je gewoon nog blijven bellen met je oude telecom provider.

Wat is de geldigheid van de Orange herlaadkaart? Na aanschaf is de Orange prepaid kaart twaalf maanden geldig. Na elke herlaadbeurt wordt de geldigheid met twaalf maanden verlengd. Eventueel beltegoed dat op het moment van opladen nog op je Orange prepaid kaart stond, is dan ook weer twaalf maanden geldig. Je kunt de geldigheid opvragen door te bellen naar #123# en de kiezen voor optie 1.

Hoe kun je van een Orange abonnement naar herlaadkaart overstappen?

Als je een Orange gsm abonnement hebt en wilt overstappen naar een Orange herlaadkaart, dien je telefonisch met Orange contact. Voor het overstappen van een Orange abonnement naar herlaadkaart bel je allereerst naar: 5000.

Je moet namelijk eerst je huidige gsm abonnement van Orange opzeggen. Als dit is gedaan, zit je telefoonnummer niet meer aan een abonnement vast en kun je een Orange herlaadkaart bestellen. Combineerde je mobiel telefonie met internet en eventeel TV, dan moet je hier wellicht ook een ander abonnement voor afsluiten.

Is een prepaid kaart de beste keuze voor jou?

Bel CallMePower voor gratis advies over welke prepaid kaart of gsm abonnement het beste bij jou past!

Is een prepaid kaart de beste keuze voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen voor gratis advies over welke prepaid kaart of gsm abonnement het beste bij jou past!

Hoe moet je de herlaadkaart van Orange identificeren?

Nadat je de herlaadkaart hebt besteld en ontvangen, moet je de Orange herlaadkaart registreren. Dit is wettelijk verplicht, zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van het beltegoed op je herlaadkaart en hoef je alleen bij een nieuwe prepaid kaart of als Orange erom vraagt te doen, dus niet bij een verhuizing. De Orange herlaadkaart registreren doe je:

 • in een Orange winkel;
 • bij één van de Orange partners, zoals MediaMarkt of Hypermarkt Carrefour;
 • online, hiervoor heb je een elektronische eID-kaartlezer en eID-kaart of verblijfsvergunning nodig.

De Orange herlaadkaart laten identificeren door iemand anders is ook mogelijk. In dit geval staat de Orange herlaadkaart echter wel op zijn naam en dus niet op die van jou.

Wat zijn de Orange prepaid tarieven gebruik?

Als je van een Orange prepaid kaart gebruik maakt, betaal je per belminuut, SMS, MMS of MB. Wat deze tarieven zijn, is afhankelijk van welke Orange herlaadkaart je hebt: Orange Tempo Giga of Easy.

Orange herlaadkaart tarieven
Activiteit Orange Tempo Giga Orange Tempo Easy
Bellen € 0,30 per belminuut € 0,10 per belminuut
SMS'en € 0,10 per SMS € 0,10 per SMS
MMS'en € 0,24 per MMS € 0,10 per MMS
Surfen € 0,50 per MB € 0,10 per MB

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Bereken het restant van je beltegoed

Laden

Wat zijn de Orange prepaid tarieven in het buitenland?

Het gebruiken van je Orange herlaadkaart voor internationale gesprekken of roaming is mogelijk. De kosten van Orange roaming zijn afhankelijk van naar welk land je belt of SMS't en van in welk land je je bevindt. Als dat land zich in de Europese Unie bevindt, zijn de kosten hetzelfde als voor bellen, SMS'en en internetten in België.

Als je je in het buitenland bevindt en je moet je prepaid kaart van Orange herladen, kun je dit ofwel via één van de online mogelijkheden doen, ofwel door het gebruiken van een herlaadticket dat je voor vertrek in België aangeschaft hebt.

Het is ook mogelijk om Orange prepaid opties voor roaming en internationale gesprekken aan te schaffen. Deze opties kun je via My Orange activeren en deactiveren.

Internationale opties voor de Orange herlaadkaart
Pass Prijs Inhoud optie Bestemming
Orange roaming opties
Best destinations Data Pass € 12 per pass 500 MB data Europese Unie + Best Destinations
Best destinations Plus Pass € 20 per pass 1.000 belminuten, 1.000 SMS'en en 1 GB data Europese Unie + Best Destinations
World Plus Pass € 110 per pass 120 belminuten, 120 SMS'en en 250 MB data. Rest van de wereld
Orange internationale gesprekken opties
90 minuten naar 6 EU-landen € 5 90 belminuten om te bellen naar zes Europese landen Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Roemenië en Polen
30 minuten naar Orange R.D. Congo € 5 30 belminuten om te bellen naar Orange R.D. Congo Orange R.D. Congo
120 minuten naar Marokko € 9 120 belminuten om te bellen naar Marokko Marokko
Orange pass aanschaffen:
02 588 59 40 
Advertentie - Dienst CallMePower
Bel mij gratis terug 
Advertentie - Dienst CallMePower

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

De landen waarin je gebruik kunt maken van de Best Destinations Data en Plus pass zijn:

Landen Europese Unie
Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland (inclusief Aland), Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Martinique, Mayotte, Monaco, Réunion en Saint-Barthélemy), Guadeloupe, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland (inclusief Sint Maarten), Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk (inclusief Gibraltar, Guernsey, Isle of Man en Jersey) en Zweden.

Landen Best Destinations
Australië, Canada, China, Egypte, Hongkong, India, Indonesië, Israël, Japan, Kaapverdië, Mexico, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Thailand, Tunesië, Turkije, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland.

Zie meer Zie minder

Buiten de Europese Unie kan het wellicht voordeliger zijn om gebruik te maken van een lokale prepaid kaart of - waarbij je jouw huidige simkaart gewoon in je toestel kunt houden - een eSIM van Holafly. Bij Holafly kun je tegen een scherp tarief een eSIM aanschaffen voor één specifiek land of een bepaalde regio, waardoor je altijd gebruik kunt maken van internet.

Geniet overal ter wereld van internet met Holafly!

Surf altijd en overal in de wereld op internet met een Holafly eSIM.

Ontvang nu 5 % korting op een nieuwe eSIM met de code: SELECTRA!

Zelf afsluiten

Hoe kun je het saldo van de Orange prepaid kaart bekijken?

Het inzien van je Orange saldo kun je heel gemakkelijk in de My Orange applicatie doen. Doordat de applicatie geen data verbruikt, kun je hierin ten alle tijden nagaan hoeveel het saldo van je Orange herlaadkaart bedraagt.

Je kunt daarnaast ook je Orange beltegoed opvragen door naar #123#1# te bellen. Je krijgt dan je resterende beltegoed, alsmede het saldo van je bonussen te zien.

Bedraagt je belwaarde minder dan € 0,50, dan kun je tot aan je volgende herlaadbeurt dertig bel-me SMS'en versturen. Dit doe je door te bellen naar #124*nummer van de andere persoon#. Daarnaast kun je per maand vijf herlaad-me SMS'en versturen.

Hoe kun je belkrediet terugkrijgen als je verandert van provider? Vanaf 2023 wordt het mogelijk om te veranderen van telecom provider zonder je belkrediet te verliezen. Zolang je jouw gsm nummer behoudt, kun je bij een overstap aan je oude provider vragen om je resterende belkrediet terug te boeken op je rekening. Binnen vier weken moet dit bedrag op je rekening staan. Wel kan het zijn dat je telecom provider, als dat opgenomen is in het contract, € 5,00 zal aanrekenen als je verandert van provider.

Problemen met de Orange prepaid kaart

Als je problemen met je Orange simkaart ervaart, is het goed om na te gaan waar de oorzaak van het probleem vandaan komt: vanuit de gsm of de simkaart. Dit kun je doen door de telefoon te herstarten, te controleren of de simkaart juist in de telefoon zit en door te simkaart in een andere gsm te proberen. Is de simkaart kapot, dan kun je een nieuwe simkaart aanvragen.

Kun je niet meer bellen, SMS'en of internetten, dan kun je allereerst nagaan of je nog belkrediet hebt. Als dit niet het geval is, moet je de herlaadkaart van Orange herladen. Daarnaast kun je ook nagaan wat de geldigheid van je belkrediet en prepaid kaart is. Ook kun je controleren of de persoon waarmee je contact wilt zoeken geblokkeerd is.

Ervaar je in je woning traag internet? Dan kan er een probleem met je internet verbinding zijn. Ga dan allereerst na of je met het juiste wifi-kanaal verbonden bent. Is dit het geval, dan kun je een Orange speedtest doen.