Wat is Orange 5G en waar is er een Orange 5G dekking?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Orange 5G

Orange is in 2022 begonnen met het uitollen van 5G in België. In dit artikel ontdek je wat 5G is en wat de voorwaarden van het gebruiken van 5G is. Daarnaast leggen we je ook uit hoe je van Orange 5G gebruik kunt maken, wat het verschil tussen 4G en 5G bij Orange is en wat de Orange 5G dekking in België is.

Orange 5G dekking

Begin 2022 is Orange begonnen met het geleidelijk aan uitrollen van het Orange 5G netwerk. Omdat de regels voor het uitrollen van 5G in de drie gewesten verschilt, is Orange begonnen met de uitrol van 5G in Vlaanderen.

Op dit moment is er al een Orange 5G dekking in Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven en op verschillende plekken langs de Belgische kust. Gedurende de komende jaren zal de Orange 5G dekking verder toenemen, waardoor het voor steeds meer mensen mogelijk wordt om Orange 5G te gebruiken.

De gsm providers hebben allemaal hun eigen 5G netwerk. Het is hierdoor mogelijk dat je bij een andere telecom provider, een provider die niet van het Orange netwerk gebruik maakt, niet van 5G gebruik kunt maken op de plekken waar dat bij Orange wel mogelijk is. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

Orange gsm abonnementen
Abonnement Inhoud abonnement Prijs
Orange
Go Light
Mobiel internet: 6 GB
Belminuten: 150 minuten
SMS'en: Onbeperkt
€ 10,00
6 maanden lang, daarna € 14,00
Orange
Go Plus
Mobiel internet: 30 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 18,00
Levenslang
Orange
Go Intense
Mobiel internet: 80 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 21,00
12 maanden lang, daarna € 35,00
Orange
Go Extreme
Mobiel internet: 300 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 33,00
12 maanden lang, daarna € 47,00

Abonnementen bij Orange met 5G

Een speciaal Orange 5G abonnement wordt er niet aangeboden. Het is echter wel mogelijk om een abonnement dat gebruik maakt van 5G bij Orange af te sluiten. Je kunt namelijk met elk Orange gsm abonnement gebruik maken van 5G bij Orange, zonder bijkomende kosten.

Een Orange abonnement met 5G afsluiten kan op twee manieren. Je kunt namelijk van Orange 5G genieten met een los gsm abonnement, maar ook met het Orange Love pack. In beide gevallen heb je de keuze tussen vier gsm abonnementen.

In het Orange Love pack combineer je een gsm abonnement met internet, waarbij je kunt kiezen tussen snel internet voor € 4,00 per maand*, super snel internet voor € 55,00 per maand* en giga snel internet voor € 65,00 per maand+, bij Orange Love Duo.

Je kunt ook kiezen voor Orange Love Trio, waarbij je naast internet en mobiele telefonie ook TV afsluit. Je hebt hierbij de keuze tussen Orange TV Lite - zonder TV decoder - voor € 10,00 per maand* en Orange TV - met TV decoder - voor € 19,00 per maand*. Bij zowel Orange Love Duo als Orange Love Trio kun je ook voor € 12,00 per maand* de optie voor vaste telefonie activeren.

Twijfel je of een Orange gsm abonnement wel de juiste keuze voor jou is, lees dan onze Orange review door en kom erachter wat de ervaringen van (oud-)klanten met Orange zijn.

Orange promoties Bekijk ons artikel over Orange promoties en ontdek of je op dit moment korting kunt krijgen bij het afsluiten van een Orange gsm abonnement.

Hoe kun je Orange 5G gebruiken?

Om gebruik te maken van Orange 5G - of van 5G bij een andere telecom provider - moet er aan drie voorwaarden voldaan worden:

  • Je dient een gsm abonnement met 5G te hebben. Bij Orange geldt dat je bij alle gsm abonnementen Orange 5G kunt gebruiken.
  • Je dient een 5G-smartphone te hebben. Tegenwoordig kun je bij veel nieuwe telefoons een 5G-signaal ontvangen. Deze telefoon dient tevens voor 5G te zijn ingesteld.
  • Je dient een Orange 5G dekking te hebben. Je kunt enkel gebruik maken van 5G daar waar er een Orange 5G dekking is.

logo Orange

Promoties beschikbaar tot € 17,00 per maand
(geldig tot en met 23/06/2024)

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

02 588 59 40OF Bel mij gratis terug

logo Orange

Promoties beschikbaar tot € 17,00 per maand
(geldig tot en met 23/06/2024)

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

Bel mij gratis terug

Verschillen tussen 4G en 5G bij Orange

Eén van de voordelen van 5G is de hogere internetsnelheid die behaald kan worden ten opzichte van 4G. Orange 5G is tot drie keer sneller dan Orange 4G. Je zult dit verschil vooral merken tijdens streamen, videogesprekken en het downloaden of uploaden van grote bestanden.

Momenteel zul je bij een Orange 5G abonnement echter nog geen hogere, maximale internetsnelheid ontvangen. Wel zul je merken dat je daadwerkelijke Orange internetsnelheid hoger zal liggen dan wanneer je van Orange 4G gebruik maakt en dat het netwerk stabieler is. Wil je een Orange gsm abonnement afsluiten? Bel dan CallMePower op: 02 588 59 40. Onze telecom experts zullen je gratis helpen met het afsluiten van het beste abonnement voor je persoonlijke situatie.

Als je wilt weten wat je daadwerkelijke internetsnelheid is, dan is het aan te raden om de Orange speedtest te doen. Bij de Orange speedtest wordt op het apparaat waarop je de speedtest uitvoert de gemiddelde downloadsnelheid, gemiddelde upload snelheid en de reactietijd van je internetverbinding weergegeven.

Wat is Orange 5G?

5G is de meest recente en de vijfde versie van mobiele technologie. In de jaren negentig kwam de eerste versie op de markt, 2G, waarmee er gebeld en ge-SMS't kon worden. In de versie die daarna kwam, 3G, werd ook het versturen van data mogelijk gemaakt.

Met de laatste versie, 4G, kon je al op hoge kwaliteit video's versturen, streamen en natuurlijk ook bellen en SMS'en. 5G gaat echter nog een stapje verder, zo biedt 5G dezelfde mogelijkheden als 4G, alleen met enkele grote voordelen. De voordelen van 5G ten opzichte van 4G zijn:

  • Tot een wel drie keer hogere internetsnelheid.
  • Een aanzienlijke verlaging van de reactietijd.
  • Een veel stabieliere en betrouwbaardere internetsnelheid.
  • De mogelijkheid voor nieuwe, technologische ontwikkelingen.
  • Er wordt minder energie verbruikt, waardoor 5G duurzamer is.

Het is sinds het voorjaar van 2022 mogelijk om van Orange 5G gebruik te maken. Bij de uitrol van 5G door Orange wordt er bovendien aandacht besteed aan het vernieuwen van het Orange 4G netwerk. De uitrol van Orange 5G in België zal lang duren, waardoor er de komende jaren op steeds meer plekken in België van 5G van Orange gebruik gemaakt kan worden.

logo Orange

Promoties beschikbaar tot € 17,00 per maand
(geldig tot en met 23/06/2024)

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

02 588 59 40OF Bel mij gratis terug

logo Orange

Promoties beschikbaar tot € 17,00 per maand
(geldig tot en met 23/06/2024)

Bel om Orange klant worden of voor informatie (gratis dienst)!

Bel mij gratis terug

Hoe kun je Orange 5G op je gsm activeren?

De laatste voorwaarde om van 5G gebruik te kunnen maken, is dat je een gsm hebt dat een 5G signaal kan ontvangen. Dit is namelijk niet bij alle mobiele telefoons (standaard) het geval. Bij veel nieuwe telefoons is dit echter wel het geval, bij oudere toestellen kan het zijn dat je eerst je telefoon moet updaten.

Zodra de fabrikant van je smartphone - dus niet Orange - de 5G update heeft goedgekeurd, zal er een pop-up op je scherm verschijnen om de nieuwe instellingen te accepteren of om een update te doen. Het is ook mogelijk om dit zelf via de instellingen van je toestel te doen.

De fabrikant keurt niet voor alle toestellen tegelijkertijd de 5G update goed, hierdoor kan het zijn dat ook als je wel aan de rest van de voorwaarden voldoet, nog niet van Orange 5G gebruik kunt maken. In dit geval - of wanneer je je op een locatie bevindt waar er nog geen Orange 5G dekking is - zul je nog van 4G gebruiken moeten maken.

Heb je vragen over of je telefoon 5G klaar is of niet en hoe het activeren van Orange 5G op je gsm in zijn werk gaat? Dan kun je het beste met de klantendienst van Orange contact opnemen.

* Prijzen in juni 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 34 stemmen vond de informatie nuttig.

CallMePower, een merk van Selectra in België, heeft een partnership met deze entiteit. Via onze telefonische dienstverlenging geven wij je gratis advies, support en informatie en helpen wij jou met het afsluiten van een abonnement bij deze entiteit. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

Orange klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de Orange abonnementen
of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).

Laat CallMePower jou terugbellen voor advies over de Orange
abonnementen of om een abonnement af te sluiten (gratis dienst).