Los je langzame internet nu op!

Vergelijk met de telecom experts van CallMePower alle internet abonnementen en sluit een abonnement met sneller internet af!

Los je langzame internet nu op!

Laat CallMePower je terugbellen, vergelijk alle internet abonnementen en sluit een abonnement met sneller internet af!

Mobile Vikings speedtest: Meet de internetsnelheid bij je thuis

mobile vikings speedtest

Los je langzame internet meteen op!

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Los je langzame internet meteen op!

Laat CallMePower je terugbellenvoor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Is je Mobile Vikings internet traag of heb je helemaal geen internet in bepaalde ruimtes van je woning? Met de Mobile Vikings speedtest kun jij achterhalen wat de daadwerkelijke internetsnelheid bij jou in huis is. Naast de speedtest vind je in dit artikel ook tips voor het verbeteren van de snelheid van je Mobile Vikings internet.


Wat houden de resultaten van de Mobile Vikings speedtest in?

Nadat je de Mobile Vikings speedtest uitgevoerd hebt, zul je in beeld de gemiddelde en maximale downloadsnelheid, de gemiddelde en maximale upload snelheid, de reactietijd en de jitter te zien krijgen. Elk van deze vier resultaten houden iets anders in.

 • De Mobile Vikings downloadsnelheid geeft aan met welke snelheid data ontvangen wordt. Dit wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps of MB/s). Hoe hoger de resultaten zijn, des te sneller je gegevens kunt ontvangen.
 • De Mobile Vikings upload snelheid geeft aan met welke snelheid data verstuurd wordt. Dit wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps of MB/s). Hoe hoger de resultaten zijn, des te sneller je gegevens kunt versturen.
 • De Mobile Vikings reactietijd geeft aan hoe lang de server erover doet om verstuurde data te ontvangen. Dit wordt gemeten in milliseconden (ms) en wordt ook wel ping of latency genoemd. Hoe lager de resultaten zijn, des te sneller de server gegevens kan ontvangen.
 • De Mobile Vikings jitter geeft aan hoe betrouwbaar het Mobile Vikings netwerk is. Dit wordt gemeten in milliseconden (ms). Hoe lager de resultaten zijn, des te beter betrouwbaarder het netwerk is.

Hoe voer je de speedtest van Mobile Vikings optimaal uit?

Om te zorgen voor de best mogelijke resultaten, is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden als je de speedtest van Mobile Vikings gaat uitvoeren. Voor een optimale uitvoering van de speedtest voor de Mobile Vikings internetsnelheid kunnen de volgende tips helpen.

 • Sluit tijdens de speedtest de computer via een ethernetkabel aan op de Mobile Vikings modem.
 • Voer de speedtest op een zo nieuw mogelijk toestel uit. Als het toestel en de technologieën op het toestel ouder zijn, zullen de maximale internet snelheden sowieso al lager uitvallen.
 • Voer de speedtest op een persoonlijke computer uit. Bij een werkcomputer wordt er vaak gebruik gemaakt van een bedrijfsnetwerk, wat vaak hogere internet snelheden biedt.
 • Zorg dat tijdens de speedtest geen enkel ander toestel dat met internet verbonden is data downloadt of uploadt of op een andere manier van internet gebruik maakt.
 • Zorg dat op het toestel waarop de speedtest wordt uitgevoerd alle programma's, applicaties en tabbladen volledig zijn afgesloten.
 • Voer een virusscan uit voordat je de speedtest doet. Virussen en spyware kunnen de internetsnelheid op je toestel namelijk beïnvloeden.

De resultaten van de Mobile Vikings speedtest zijn eenvoudig te beïnvloeden. Je kunt daarom het beste meerdere keren, op verschillende dagen in de week, op verschillende momenten van de dag, op verschillende toestellen en in verschillende browsers de Mobile Vikings internetsnelheid bij jou in huis meten.

Hoe voer je de speedtest van Mobile Vikings op WiFi uit?

Als je via WiFi de speedtest voor Mobile Vikings wilt uitvoeren, dien je in gedachten te houden dat de resultaten en de internetsnelheden nog eenvoudiger te beïnvloeden zijn. Zo kan de internetsnelheid langzamer zijn als je je verder van de modem bevindt.

Het is mogelijk om een Mobile Vikings speedtest via WiFi te doen. Het is daarbij wel aan te raden om:

 • de speedtest zo dichtbij als mogelijk bij de modem uit te voeren. Je WiFi verbinding zal namelijk sterker zijn als de afstand naar de modem korter is.
 • voorafgaand aan de speedtest te controleren of je met het WiFi-netwerk in je woning verbonden bent en niet met die van één van de buren of dat je van je mobiele data gebruik maakt.

Wat is de normale Mobile Vikings internetsnelheid?

Wat de normale Mobile Vikings internetsnelheid is, is afhankelijk van een tweetal factoren. Allereerst is de Mobile Vikings internetsnelheid afhankelijk van het internet abonnement dat je hebt afgesloten. De internetsnelheid bij jou in huis kan namelijk nooit hoger zijn dan de maximale internetsnelheid in het abonnement.

De tweede factor die de Mobile Vikings internetsnelheid bij jou in huis beïnvloed, is wat de theoretische internetsnelheid op je adres is. Dit kan namelijk al een stuk lager zijn dan de internetsnelheid die Mobile Vikings jou kan bieden.

Maximale upload- en downloadsnelheid Mobile Vikings internet
Mobile Vikings internet abonnement Maximale downloadsnelheid Mobile Vikings Maximale upload snelheid Mobile Vikings
Mobile Vikings Unlimited Fast 100 Mbps 40 Mbps
Mobile Vikings Unlimited Superfast 1 Gbps 500 Mbps

Bij het Mobile Vikings Unlimited Superfast abonnement wordt er gebruik gemaakt van fiber. Nog niet alle woningen in België zijn echter aangesloten op glasvezel of kunnen op glasvezel aangesloten worden. Is dit niet het geval, dan ligt de maximale internetsnelheid sowieso al lager. Ben je benieuwd of je bij jou al fiber kunt laten aanleggen, neem dan met Mobile Vikings contact op.

Los je langzame internet meteen op!

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Los je langzame internet meteen op!

Laat CallMePower je terugbellenvoor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Mobile Vikings internetsnelheid versus resultaten Ookla speedtest

Afhankelijk van telecom provider en waar je je in België bevindt, is het mogelijk om andere internet snelheden te behalen. De Ookla speedtest is wereldwijd het referentiepunt als het gaat om snelheidstesten. Zij meten elk kwartaal de gemiddelde internetsnelheid in elk land ter wereld.

Mobile Vikings internetsnelheid versus andere telecom providers

Als je niet tevreden bent met de Mobile Vikings internetsnelheid, is het een mogelijk om over te stappen naar een andere telecom provider. Als je overweegt te veranderen van telecom provider, is het belangrijk om telecom providers te vergelijken. Er zit namelijk een groot verschil in het aanbod en zo weet je zeker dat je abonnement van Mobile Vikings opzeggen de beste keuze voor jou is.

Eén van de onderdelen waar je telecom providers op vergelijken kunt, is door te kijken naar de maximaal mogelijke internetsnelheid. Niet elk abonnement in België biedt namelijk dezelfde internetsnelheid aan. Daarnaast zit er ook nog een verschil in het glasvezel aanbod, dat nog niet door iedere provider is opgenomen in hun internet aanbod.

Maximale internetsnelheden bij de Belgische internet providers
Telecom provider Maximale downloadsnelheid Maximale upload snelheid
edpnet VDSL: 100 Mbps
Fiber: 500 Mbps
VDSL: 40 Mbps
Fiber: 100 Mbps
Mobile Vikings VDSL: 100 Mbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 40 Mbps
Fiber: 500 Mbps
Orange VDSL: 150 Mbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 15 Mbps
Fiber: 200 Mbps
Proximus VDSL: 100 Mbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 20 Mbps
Fiber: 100 Mbps
Scarlet VDSL: 70 Mbps VDSL: 10 Mbps
TADAAM VDSL: 100 Mbps VDSL: 100 Mbps
Telenet VDSL: 1 Gbps VDSL: 40 Mbps
VOO VDSL: 400 Mbps
Fiber: 1 Gbps
VDSL: 10 Mbps
Fiber: 50 Mbps
Zuny VDSL: 200 Mbps VDSL: 10 Mbps

Hoogst haalbare internetsnelheden (los of in een pack) in maart 2023.

Wil je veranderen van telecom provider? Ontdek hoe je Mobile Vikings opzeggen moet of bel voor gratis hulp en advies met internet abonnementen vergelijken naar: 02 588 71 43.Advertentie - Dienst CallMePower

Hoe kun je de Mobile Vikings internetsnelheid verbeteren?

Is je Mobile Vikings internet traag of heb je geen bereik in bepaalde ruimtes in je woning? Je kunt zelf met enkele simpele wijzigingen al je Mobile Vikings internetsnelheid bij jou in huis verbeteren. Ontdek hier onze tips voor het verbeteren van je internetsnelheid.

 • Maak gebruik van een andere internet browser.
 • Zorg dat je niet te veel programma's, tabbladen en applicaties tegelijkertijd open hebt op je toestel.
 • Zorg dat er niet teveel tegelijkertijd gedownload en / of ge-upload wordt.
 • Controleer of alle toestellen die van internet gebruik maken én de modem de laatste update gehad hebben.
 • Controleer of de modem op een open, centrale plek, op minimaal één meter hoogte en zonder elektriciteitskabels of andere stoorzenders binnen één meter afstand staat.
 • Herstart al je toestellen en de modem.
 • Verander het WiFi-kanaal op je modem naar een rustiger kanaal.
 • Verander de frequentieband op je modem aan naar 5 Ghz.
 • Ga na of er algemene Proximus netwerk storingen of problemen bij jou in de buurt zijn.
 • Ga na of er elektriciteitspanne bij jou in de buurt zijn.
 • Ga na of de ethernet kabel beschadigd is. Deze kun je in dit geval vervangen.
 • Ga na of het mogelijk is om een nieuwere modem te ontvangen / aan te schaffen.
 • Vervang toestellen die ouder zijn dan vijf jaar oud - aangezien deze toestellen de algehele internetverbinding kunnen beïnvloeden.

Wil je veranderen van telecom provider?

Eén van de experts van CallMePower helpt je de beste deal op de markt te vinden op basis van je behoeften en jouw abonnementen bij je huidige provider beëindigen.

Wil je veranderen van telecom provider?

Laat CallMePower jou terugbellen! Eén van onze experts helpt jou de beste deal te vinden op basis van je behoeften en zegt je abonnementen bij je huidige provider op!

Hoe werkt de Mobile Vikings speedtest?

Bij de Mobile Vikings speedtest worden er datapakketten naar een lokale testserver gestuurd. Aan de hand van deze testen, kan worden gemeten wat na het uitvoeren van speedtest de downloadsnelheid, upload snelheid, reactietijd en ping is.

De snelheid om met Mobile Vikings internet data te uploaden of downloaden wordt gemeten door grote pakketten te uploaden of downloaden naar de server. De grote van deze pakketten wordt gedeeld door de tijd van het uploaden of downloaden. Het resultaat hiervan is de gemiddelde download- of upload snelheid in Megabits per seconden (Mbps of MB/s).

De reactietijd wordt in tegenstelling tot de downloadsnelheid en upload snelheid juist gemeten door meerdere keren kleine datapakketten naar de server te sturen. De testservers sturen deze pakketten vervolgens weer terug naar het toestel. In milliseconden (ms) wordt uiteindelijk aangegeven wat de gemiddelde tijd is voordat je toestel de datapakketten weer ontvangen heeft.

Geactualiseerd op