Hulp nodig met een abonnement kiezen?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hulp nodig met een abonnement kiezen?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Mobile Vikings fiber: aanbod en installatie

Geactualiseerd op
minuten lezen
mobile vikings fiber

Op steeds meer adressen in België is het mogelijk om glasvezel aan te laten leggen en om daarmee je internetsnelheid in huis te verhogen tot wel 1 Gbps. Ontdek in dit artikel hoe het Mobile Vikings fiber abonnement en de installatie van Mobile Vikings fiber in zijn werk gaat.

Wat is de Mobile Vikings fiber prijs?

Eén van de twee Mobile Vikings internet abonnementen waar je tussen kunt kiezen, betreft een internet abonnement dat gebruik maakt van fiber. Het Mobile Vikings fiber abonnement biedt een hogere internetsnelheid dan het abonnement dat van VDSL gebruik maakt en heeft bovendien een gratis modem inbegrepen.

€ 55,00 per maand

Mobile Vikings Unlimited Superfast internet

  • Surfvolume: onbeperkt
  • Downloadsnelheid: 1 Gbps
  • Upload snelheid: 500 Mbps

Ondanks dat Mobile Vikings je een hogere internetsnelheid kan leveren, betekent dit niet dat je altijd een hogere internetsnelheid zult ervaren. Als je niet in de gehele woning een goede internetverbinding hebt, kun je bij Mobile Vikings een nieuwe wifi-booster huren voor € 3,00 per maand*.

Wil je een fiber abonnement afsluiten of heb je een vraag over fiber?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle fiber abonnementen uit te voeren en voor antwoorden op al je vragen (gratis dienst).

Wil je een fiber abonnement afsluiten of heb je een vraag over fiber?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past! (gratis dienst)

Wat is Mobile Vikings fiber?

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van vast internet is fiber. Bij fiber wordt er, in tegenstelling tot bij zijn voorgangers met kabelinternet, gebruik gemaakt van lichtpulsen die elektronisch verzonden worden voor een internetverbinding. Het gevolg hiervan is dat er een veel hogere internetsnelheid behaald kan worden.

Als je een Mobile Vikings fiber abonnement afsluit, maak je gebruik van het glasvezelnetwerk van Proximus. Proximus is één van de netwerk operatoren die in België zorgt voor de aanleg van fiber en sluiten steeds meer woningen aan op hun fiber netwerk.

Het is momenteel in veel grote steden al mogelijk om een Mobile Vikings fiber abonnement af te sluiten, aangezien Proximus in deze gebieden al fiber heeft aangelegd heeft, bezig is met de aanleg van fiber of de werkzaamheden voor de aanleg van fiber gepland zijn.

Mobile Vikings review Het is aan te raden om de Mobile Vikings review door te lezen voordat je een internet abonnement bij Mobile Vikings afsluit. Kom erachter wat (oud-)klanten over deze telecom provider zeggen en of Mobile Vikings de juiste keuze voor jou is.

Installatie Mobile Vikings fiber

Als je een fiber bij Mobile Vikings hebt afgesloten, zal er een installatie plaats moeten vinden. De datum waarop de installatie plaats zal vinden, zul je meteen tijdens de bestelling van je Mobile Vikings fiber abonnement vastleggen.

Is je woning al aangesloten op het Proximus fiber netwerk? Dan hoeft enkel de installatie binnenshuis plaats te vinden. Tijden de installatie zal de modem en eventuele hardware geplaatst en geïnstalleerd worden. Daarnaast worden ook kabels tot maximaal twintig meter geplaatst en bestaande kabels gecontroleerd.

Indien je woning nog niet op het Proximus glasvezel netwerk aangesloten is, zal dit ook nog moeten gebeuren voordat je van fiber bij Mobile Vikings kunt genieten. Hiervoor zullen er graafwerkzaamheden plaats moeten vinden, waarbij extra kosten in rekening gebracht kunnen worden. Voor dit onderdeel van de installatie van Mobile Vikings glasvezel ben je afhankelijk van Proximus.

Wat is de beschikbaarheid van fiber in België?

Proximus is niet de enige netwerkoperator die bezig is met de uitrol van fiber. Het is daarom aan te raden om, voordat je een Mobile Vikings fiber abonnement afsluit, alle telecom providers te vergelijken. Als je bij Proximus / Mobile Vikings geen glasvezel kunt laten aanleggen, kan dit bij een andere provider wellicht wel het geval zijn. Wil je gratis hulp hierbij? Bel dan CallMePower.

Advertentie - CallMePower 

Internetsnelheid Mobile Vikings fiber

Tijdens de installatie van Mobile Vikings fiber, zal de technieker de wifi-verbinding in je woning controleren. Daarnaast zal er in de eerste dagen een automatische check plaatsvinden om het internet zo optimaal mogelijk aan te kunnen leveren en in te kunnen stellen. Hierdoor kan het zijn dat je in de eerste tien dagen verschillende internetsnelheden ervaart, al moet die na tien dagen zo optimaal mogelijk zijn.

Als je na deze tien dagen problemen met de internetsnelheid van Mobile Vikings fiber ervaart, is het aan te raden om eerst een speedtest uit te voeren. Met de Mobile Vikings speedtest kun je namelijk achterhalen wat de internetsnelheid bij jou in huis is.

Ervaar je langdurige problemen met je Mobile Vikings fiber, dan is het aan te raden om bij de veelgestelde vragen te kijken op de Mobile Vikings website. Wellicht dat je zelf je problemen al kunt oplossen. Is dit niet het geval, dan kun je met Mobile Vikings contact opnemen of overstappen naar een andere telecom provider.

Wil je overstappen naar een andere telecom provider? Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle Belgische providers, hulp bij het afsluiten van een nieuw abonnement en je abonnement van Mobile Vikings opzeggen.

Last van langzaam of slecht internet?

Bel CallMePower voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Last van langzaam of slecht internet?

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij een slechte internetverbinding en / of informatie (gratis dienst).

Mobile Vikings fiber met mobiele telefonie

Het is bij Mobile Vikings ook mogelijk om internet en mobiele telefonie samen in een pack af te sluiten. Zo kun je Mobile Vikings fiber combineren met elk gsm abonnement, waarbij je € 3,00 korting krijgt op de totale abonnementskosten.

Mobile Vikings gsm abonnementen
Abonnement Inhoud abonnement Prijs
Mobile Vikings
4 GB
Mobiel internet: 4 GB
Belminuten: 150 minuten
SMS'en: Onbeperkt
€ 10,00
Mobile Vikings
15 GB
Mobiel internet: 15 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 15,00
Mobile Vikings
30 GB
Mobiel internet: 30 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 20,00
Mobile Vikings
85 GB
Mobiel internet: 85 GB
Belminuten: Onbeperkt
SMS'en: Onbeperkt
€ 29,00
Online afsluiten 

Huidig aanbod op 15/04/2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Je kunt fiber van Mobile Vikings ook combineren met een herlaadkaart van Mobile Vikings. Ook in dit geval zul je € 3,00 korting per maand op je internet abonnement krijgen, ongeacht welke Mobile Vikings herlaadkaart je hebt. Voor je herlaadkaart kun je bundels aanschaffen met een herlaadtarief van:

  1. € 10,00 met 1 GB data en tot 25 belminuten (meer data) of 512 MB data en tot 50 belminuten (meer bellen).
  2. € 15,00 met 4 GB data en tot 50 belminuten (meer data) of 2 GB data en tot 100 belminuten (meer bellen).
  3. € 20,00 met 6 GB data en tot 66 belminuten (meer data) of 3 GB data en tot 133 belminuten (meer bellen).
  4. € 25,00 met 8 GB data en tot 100 belminuten (meer data) of 4 GB data en tot 200 belminuten (meer bellen).

Hulp nodig met een abonnement kiezen?

Bel CallMePower om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

Hulp nodig met een abonnement kiezen?

Laat CallMePower jou terugbellen om gratis een vergelijking van alle telecom abonnementen uit te voeren (gratis dienst).

* Prijzen in april 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.

Telefonische dienstverlening beheerd door CallMePower, een merk van Selectra in België, die je gratis helpt met providers vergelijken en het afsluiten van het beste abonnement voor je persoonlijke situatie bij één van onze partners.
CallMePower heeft een affiliate partnership met deze entiteit. Wanneer je op deze link klikt, zul je doorverwezen worden naar de website van onze partner. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies!

Heb je vragen, problemen of wil je hulp met vergelijken?

Bel CallMePower voor hulp bij al je vragen en problemen en om
een vergelijing van alle abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Advertentie - CallMePower 

Laat CallMePower jou terugbellen voor hulp bij al je vragen en problemen
en om een vergelijing van alle abonnementen uit te voeren. (gratis dienst)

Advertentie - CallMePower