Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet, TV of gsm abonnement?

Krijg gratis advies van de telecom experts van CallMePower, vind het abonnement dat het beste bij jou past en bespaar op je telecomfactuur!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet, TV of gsm abonnement?

Laat CallMePower je terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Verhoog met Mobile Vikings fiber je internetsnelheid

mobile vikings fiber

Op steeds meer adressen in België is het mogelijk om glasvezel aan te laten leggen en om daarmee je internetsnelheid in huis te verhogen tot wel 1 Gbps. Ontdek in dit artikel hoe het Mobile Vikings fiber abonnement en de installatie van fiber bij Mobile Vikings eruit ziet.


Hoe ziet het Mobile Vikings fiber abonnement eruit?

Eén van de twee Mobile Vikings internet abonnementen waar je tussen kunt kiezen, betreft een internet abonnement dat gebruik maakt van fiber. Het Mobile Vikings fiber abonnement biedt een hogere internetsnelheid dan het abonnement dat van VDSL gebruik maakt en heeft bovendien een gratis modem inbegrepen.

€ 55,00 per maand

Mobile Vikings Unlimited Superfast internet

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 1 Gbps
 • Upload snelheid: 500 Mbps

Ondanks dat Mobile Vikings je een hogere internetsnelheid kan leveren, betekent dit niet dat je altijd een hogere internetsnelheid zult ervaren. Als je niet in de gehele woning een goede internetverbinding hebt, kun je bij Mobile Vikings een nieuwe WiFi-booster huren voor € 3,00 per maand*.

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Bel CallMePower, ontdek de fiber mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Is fiber beschikbaar op mijn adres?

Laat CallMePower jou terugbellen, ontdek de internet mogelijkheden op je adres en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Wat is Mobile Vikings fiber?

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van vast internet is fiber. Bij fiber wordt er, in tegenstelling tot bij zijn voorgangers met kabelinternet, gebruik gemaakt van lichtpulsen die elektronisch verzonden worden voor een internetverbinding. Het gevolg hiervan is dat er een veel hogere internetsnelheid behaald kan worden.

Als je een Mobile Vikings fiber abonnement afsluit, maak je gebruik van het glasvezelnetwerk van Proximus. Proximus is één van de netwerk operatoren die in België zorgt voor de aanleg van fiber en sluiten steeds meer woningen aan op hun fiber netwerk.

Het is momenteel in veel grote steden al mogelijk om een Mobile Vikings fiber abonnement af te sluiten, aangezien Proximus in deze gebieden al fiber heeft aangelegd heeft, bezig is met de aanleg van fiber of de werkzaamheden voor de aanleg van fiber gepland zijn.

Hoe ziet de Mobile Vikings fiber installatie er uit?

Als je een fiber abonnement van Mobile Vikings hebt afgesloten, zal er een installatie plaats moeten vinden. De datum waarop de installatie plaats zal vinden, zul je meteen tijdens de bestelling van je Mobile Vikings fiber abonnement vastleggen.

Is je woning al aangesloten op het Proximus fiber netwerk? Dan hoeft enkel de installatie binnenshuis plaats te vinden. Tijden de installatie zal de modem en eventuele hardware geplaatst en geïnstalleerd worden. Daarnaast worden ook kabels tot maximaal twintig meter geplaatst en bestaande kabels gecontroleerd.

Indien je woning nog niet op het Proximus glasvezel netwerk aangesloten is, zal dit ook nog moeten gebeuren voordat je van fiber bij Mobile Vikings kunt genieten. Hiervoor zullen er graafwerkzaamheden plaats moeten vinden, waarbij extra kosten in rekening gebracht kunnen worden. Voor dit onderdeel van de installatie van Mobile Vikings glasvezel ben je afhankelijk van Proximus.

Wat is de beschikbaarheid van fiber in België? Proximus is niet de enige netwerkoperator die bezig is met de uitrol van fiber. Het is daarom aan te raden om, voordat je een Mobile Vikings fiber abonnement afsluit, alle telecom providers te vergelijken. Als je bij Proximus / Mobile Vikings geen glasvezel kunt laten aanleggen, kan dit bij een andere provider wellicht wel het geval zijn. Wil je gratis hulp hierbij? Bel dan naar: 02 588 44 02.Advertentie - Dienst CallMePower

Wat is de Mobile Vikings internetsnelheid bij mij thuis?

Tijdens de installatie van fiber van Mobile Vikings bij jou in huis, zal de technieker de WiFi-verbinding in je woning controleren. Daarnaast zal er in de eerste dagen een automatische check plaatsvinden om het internet zo optimaal mogelijk aan te kunnen leveren en in te kunnen stellen. Hierdoor kan het zijn dat je in de eerste tien dagen verschillende internetsnelheden ervaart, al moet die na tien dagen zo optimaal mogelijk zijn.

Als je na deze tien dagen problemen met de Mobile Vikings internetsnelheid ervaart, is het aan te raden om eerst een speedtest uit te voeren. Met de Mobile Vikings speedtest kun je namelijk achterhalen wat de internetsnelheid bij jou in huis is.

Ervaar je langdurige problemen met je Mobile Vikings glasvezel, dan is het aan te raden om bij de veelgestelde vragen te kijken op de Mobile Vikings website. Wellicht dat je zelf je problemen al kunt oplossen. Is dit niet het geval, dan kun je met Mobile Vikings contact opnemen of overstappen naar een andere telecom provider.

Wil je overstappen naar een andere telecom provider? Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle Belgische providers, hulp bij het afsluiten van een nieuw abonnement en je abonnement van Mobile Vikings opzeggen.

Los je langzame internet meteen op!

Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Los je langzame internet meteen op!

Laat CallMePower je terugbellenvoor een gratis vergelijking van alle internet abonnementen en sluit meteen een abonnement met sneller internet bij jou thuis af!

Hoe kun je Mobile Vikings internet thuis zonder fiber afsluiten?

Als het bij jou thuis nog niet mogelijk is om glasvezel bij Mobile Vikings af te sluiten, betekent dit niet dat je helemaal geen glasvezel bij je thuis kunt hebben.

Voor een Mobile Vikings internet abonnement zonder fiber kun je terecht bij bij het Mobile Vikings abonnement dat van kabelinternet gebruikt maakt. Ook bij dit Mobile Vikings internet abonnement is een gratis modem inbegrepen en kun je voor € 3,00 per maand* een WiFi-booster huren.

€ 40,00 per maand

Mobile Vikings Unlimited Fast internet

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 100 Mbps
 • Upload snelheid: 40 Mbps

Mobile Vikings review Het is aan te raden om de Mobile Vikings review door te lezen voordat je een internet abonnement bij Mobile Vikings afsluit. Kom erachter wat (oud-)klanten over deze telecom provider zeggen en of Mobile Vikings de juiste keuze voor jou is.

Mobile Vikings internet en mobiele telefonie

Het is bij Mobile Vikings ook mogelijk om internet en mobiele telefonie samen in een pack af te sluiten. Zo kun je Mobile Vikings fiber combineren met elk gsm abonnement, waarbij je € 3,00 korting krijgt op de totale abonnementskosten.

€ 10,00 per maand

Mobile Vikings 2 GB

 • 2 GB data
 • 150 belminuten
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 12,00 per maand

Mobile Vikings 4 GB

 • 4 GB data
 • 150 belminuten
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 15,00 per maand

Mobile Vikings 10 GB

 • 10 GB data
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 20,00 per maand

Mobile Vikings 20 GB

 • 20 GB data
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten
€ 29,00 per maand

Mobile Vikings 70 GB

 • 70 GB data
 • Onbeperkt bellen
 • Onbeperkt SMS'en
Zelf afsluiten

Je kunt fiber van Mobile Vikings ook combineren met een herlaadkaart van Mobile Vikings. Ook in dit geval zul je € 3,00 korting per maand op je internet abonnement krijgen, ongeacht welke Mobile Vikings herlaadkaart je hebt. Voor je herlaadkaart kun je bundels aanschaffen met een herlaadtarief van:

 1. € 10,00 met 1 GB data en tot 25 belminuten (meer data) of 512 MB data en tot 50 belminuten (meer bellen).
 2. € 15,00 met 4 GB data en tot 50 belminuten (meer data) of 2 GB data en tot 100 belminuten (meer bellen).
 3. € 20,00 met 6 GB data en tot 66 belminuten (meer data) of 3 GB data en tot 133 belminuten (meer bellen).
 4. € 25,00 met 8 GB data en tot 100 belminuten (meer data) of 4 GB data en tot 200 belminuten (meer bellen).

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Krijg gratis advies van de telecom experts van CallMePower en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

Hulp nodig bij het kiezen van het beste internet-, tv- of telefoonabonnement voor jou?

Laat CallMePower jou terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en vind het abonnement dat het beste bij jou past!

* Prijzen in maart 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Geactualiseerd op