Wat is edpnet fiber en wat kost fiber bij edpnet?

Geactualiseerd op
minuten lezen
edpnet fiber

Je kunt bij edpnet een internet abonnement met glasvezel afsluiten. De edpnet fiber abonnementen zorgen voor nog sneller internet bij jou thuis, doordat er nog hogere download- en upload snelheden behaald kunnen worden. In dit artikel lees je alles over de edpnet fiber abonnementen en wat edpnet fiber inhoudt.

edpnet fiber abonnementen

Bij edpnet worden er twee fiber abonnementen aangeboden: edpnet fiber XL en XS. Bij beide internet abonnementen wordt er gebruik gemaakt van glasvezel voor internet in je woning. Daarnaast krijg je ongeacht het edpnet internet abonnement onbeperkt internet en kun je vaste telefonie gratis laten activeren.

€ 35,95 per maand

edpnet Fiber XS

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 150 Mbps
 • Upload snelheid: 50 Mbps
 • Vaste telefonie inbegrepen
 • Gratis aansluiting op fibernetwerk (t.w.v. € 199,00, tijdelijke promo)
02 588 59 40 Zelf afsluiten
€ 45,95 per maand

edpnet Fiber XL

 • Surfvolume: onbeperkt
 • Downloadsnelheid: 500 Mbps
 • Upload snelheid: 100 Mbps
 • Vaste telefonie inbegrepen
 • Gratis aansluiting op fibernetwerk (t.w.v. € 199,00, tijdelijke promo)
02 588 59 40 Zelf afsluiten

Waar bij andere telecom providers vaak de internetsnelheid wordt verlaagd als je een bepaalde hoeveelheid surfvolume verbruikt hebt die maand, is dit bij edpnet niet het geval. Je kunt bij edpnet zoveel internet gebruiken als je wilt op de maximaal haalbare internetsnelheid bij jou in huis.

Sluit nu telefonisch een internet abonnement bij edpnet af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een internet abonnement bij edpnet af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een edpnet internet abonnement af!

Sluit zelf gemakkelijk een edpnet internet abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een edpnet abonnement!

Gratis vaste telefonie bij edpnet fiber

Als je fiber bij edpnet abonnement afsluit, kun je kiezen om vaste telefonie gratis aan je abonnement toe te voegen. Let op: enkel de aansluiting en abonnementskost van vaste telefonie is gratis, de belkosten voor de gesprekken betaal je wel, al bedragen dit gunstige tarieven.

Als je gebruik maakt van vaste telefonie van edpnet, betaal je geen connectiekost per telefoongesprek. Ook kun je van enkele gratis, slimme diensten gebruik maken, zoals:

 • nummerweergave
 • het blokkeren van nummers
 • doorschakeling
 • van voicemail to email
 • van fax to email

Het is mogelijk om gratis je huidige nummer te behouden, gratis met edpnet contact op te nemen en gratis naar andere edpnet klanten te bellen. Hoewel je wel belkosten betaalt, zijn deze belkosten zeer voordelig. Je betaalt namelijk maar € 0,025 per belminuut bij telefoongesprekken naar Belgischevaste telefoons en € 0,130 per belminuut bij telefoongesprekken naar mobiele telefoons in België.

Installatie van edpnet fiber

Tijdens het bestelproces van een edpnet abonnement geef je aan of een installatier benodigd is. Dit is afhankelijk van of er al fiber bij jou in huis is geïnstalleerd of niet.

De edpnet installatie van het fiber introductiepunt en de NT zijn namelijk dusdanig ingewikkeld, dat ze door twee verschillende techniekers van Proximus uitgevoerd dienen te worden. De installatie van de router is wel zelf te doen, deze hoeft enkel achter de NT geplaatst te worden. Het is echter ook mogelijk om dit door een edpnet technieker te laten installeren.

Tijdens het bestelproces heb je de keuze uit twee installatie mogelijkheden:

 • Doe-het-zelf installatie 
  Je installeert zelf de router achter de NT en configureert zelf je computer. De handleiding om de installatie zelf uit te voeren, kun je op de edpnet website vinden.
 • Installatie zonder zorgen 
  Als je nog geen fiber toegang hebt, installeert een Proximus technieker de fiber modem, waarna een edpnet technieker de internet installatie uitvoert uit. Hierna configureert de technieker ook je computer met het netwerk, test de technieker de lijnkwaliteit en -snelheid en beveiligd de technieker het draadloze netwerk.

Als je kiest voor installatie zonder zorgen, kun je tijdens het bestelproces aangeven of de installatie zo snel mogelijk of over minimaal twee weken uitgevoerd dient te worden. Hierna wordt er door ofwel jou (bij over minimaal twee weken) of edpnet (bij zo snel mogelijk) een datum vastgelegd voor de installatie. Op de dag van de installatie zal de technieker jou opbellen voordat hij aankomt.

Ga je verhuizen? Controleer dan goed of je in je nieuwe woning al een Proximus fiber aansluiting hebt of dat je die kunt krijgen. Indien je geen aansluiting hebt én die ook niet kunt krijgen, is het nodig om tijdens het regelen van je edpnet verhuis je internet abonnement te wijzigen naar één van de twee edpnet VDSL abonnementen.

Sluit nu telefonisch een internet abonnement bij edpnet af!

Sluit gemakkelijk, snel en telefonisch een internet abonnement bij edpnet af! Indien nodig helpen we je om je abonnement bij je huidige provider op te zeggen.

Sluit nu telefonisch een edpnet internet abonnement af!

Sluit zelf gemakkelijk een edpnet internet abonnement af of laat ons je terugbellen voor hulp bij het afsluiten van een edpnet abonnement!

Hoe kun je fiber bij edpnet afsluiten?

Wil je een edpnet fiber afsluiten? Je kunt dit doen door CallMePower te bellen op: 02 588 59 40. Je kunt ook zelf een edpnet fiber afsluiten via de edpnet website.

Tijdens het bestelproces van een edpnet fiber abonnement wordt er allereerst gecontroleerd of fiber mogelijk is op je adres. Indien dit mogelijk is, kun je verder kunnen gaan met een edpnet fiber abonnement afsluiten. Je zult vervolgens moeten aangeven of en zo ja welke installatie je wilt. Bovendien kun je tijdens het bestelproces ook aangeven dat je een edpnet mobile abonnement aan je bestelling wilt toevoegen.

Wat houdt fiber bij edpnet in?

Fiber is de nieuwste ontwikkeling wat betreft internet. Door het gebruik van glasvezel, kunnen er hogere download- en upload snelheden behaald worden en is het internet stabieler dan bij een edpnet internet met kabel. Dit komt omdat er bij fiber gebruik wordt gemaakt van lichtpulsen in plaats van dat de signalen elektrisch worden verzonden.

Wanneer je een edpnet fiber abonnement afneemt, wordt het fiber direct via glasvezel je huis binnen gebracht en omgezet naar internet. Deze telecom provider maakt hierbij gebruik van het Proximus netwerk. Zij zijn druk bezig met alle huishoudens aansluiten op fiber en veel nieuwbouwwoningen worden al meteen van glasvezel voorzien. Dit is echter een lang proces waardoor het afsluiten van een edpnet fiber abonnement nog niet overal mogelijk is.

Transitie naar fiber bij Proximus

Proximus zal op steeds meer locaties in België de toegang tot VDSL ontzeggen. Het is vanaf dan nodig om een fiber abonnement te hebben. Bel CallMePower voor meer informatie en gratis hulp bij het afsluiten van een fiber abonnement.

Advertentie - CallMePower

Meet met de edpnet speedtest je internetsnelheid thuis

Bij de edpnet fiber abonnementen kun je een maximale downloadsnelheid van 150 en 500 Mbps en een maximale upload snelheid van 50 en 100 Mbps halen. Dit betreffen echter theoretische snelheden. De daadwerkelijke internetsnelheid die bij jou in huis haalbaar is, kan echter lager zijn.

De edpnet speedtest kan je helpen om je daadwerkelijke snelheid te achterhalen. Voer de speedtest van edpnet uit om de daadwerkelijke snelheid op dat moment op het toestel waarop je de speedtest uitvoert te achterhalen. Weet wel, deze snelheid kan nooit hoger zijn dan de maximale snelheid die door edpnet bij jou wordt geleverd.

* Prijzen in september 2023 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.