Wanneer en hoe kun je het BASE sociaal tarief aanvragen?

sociaal tarief base

Besparen op je gsm abonnement kun je op verschillende manieren doen. Eén van die manieren is om, als je ervoor in aanmerking komt, het sociaal tarief bij BASE aan te vragen. Wat het BASE sociaal tarief is, wanneer je hiervoor in aanmerking komt en hoe je het kunt aanvragen, lees je in dit artikel.


Wat is het BASE sociaal tarief?

Met het BASE sociaal tarief kun jij een korting ontvangen op je gsm abonnement. Je kunt enkel voor het sociaal tarief van BASE in aanmerking komen als je een particulier gsm abonnement bij BASE hebt - dus geen business abonnement - en wanneer je aan alle voorwaarden voldoet.

De korting die je kunt ontvangen met het sociaal tarief van BASE is afhankelijk van in welke groep jij valt. Voor het sociaal tarief zijn er namelijk een aantal doelgroepen geformuleerd, waarbij er voor de korting een onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende groepen.

Andere telecom providers met het sociaal tarief BASE is niet de enige telecom provider bij wie je het sociaal tarief kunt ontvangen. Je kunt ook bij Mobile Vikings, Orange, Proximus, Scarlet, Telenet, VOO of Zuny in aanmerking komen voor het sociaal tarief.

Wanneer kom je in aanmerking voor het sociaal tarief bij BASE?

Om voor het sociaal tarief van BASE in aanmerking te komen, dien je allereerst tot één van onderstaande groepen te behoren. Indien dit het geval is, zul je ook nog aan alle extra voorwaarden voor die doelgroep moeten voldoen.

Ik ben ouder dan 65 jaar

 • Je woont alleen of woont samen met één of meerdere personen die ouder dan zestig jaar zijn. Woon je met je kleinkinderen samen, dan dienen zij wees te zijn doordat ze beide ouders hebben verloren of middels een gerechtelijke beslissing bij de grootouders zijn geplaatst, EN
 • je globaal belastbaar inkomen mag niet hoger zijn dan het plafond dat door het RIVIZ is opgesteld. Aangezien dit platfond regelmatig verandert, is het aan te raden om dit goed in de gaten te houden.

Ik heb een handicap

 • Je moet voor minstens 66 % gehandicapt zijn. Dit moet door een administratieve of gerechtelijke beslissing of door het ziekenfonds erkent zijn, OF
 • je bent een persoon met een verminderde zelfredzaamheid met minimaal negen punten, EN
 • je moet minimaal achttien jaar oud zijn, EN
 • je dient alleen te wonen of woont samen met maximaal twee andere personen of met personen van de eerste of tweede graad (ouders, kinderen, broers, zussen, grootouders, kleinkinderen, stiefouders, stiefkinderen), EN
 • je globaal belastbaar inkomen mag niet hoger zijn dan het plafond dat door het RIVIZ is opgesteld. Houd dit plafond goed in te gaten, aangezien het regelmatig wijzigt.

Ik ben een ontvanger van een leefloon

Zoals opgenomen in de wet van 26 mei 2002 over de maatschappelijke integratie:

 • € 4.400 - Elk persoon die met één of meerdere personen samenwoont.
 • € 6.600 - Elk alleenstaand persoon.
 • € 7.700 - Elk alleenstaand persoon die onderhoudsuitkeringen dient te betalen voor zijn kinderen na aanleiding van een rechterlijke beslissing of een notariële akte vanwege een echtscheiding of een scheiding van tafel en bed.
 • € 7.700 - Elk alleenstaand persoon die een minderjarig, ongehuwd kind of meerdere kinderen waarvan er minimaal één ongehuwd is dient te verzorgen voor minimaal de helft van de tijd.
 • € 8.800 - Elk alleenstaand persoon die een minderjarig, ongehuwd kind of meerdere kinderen waarvan er minimaal één ongehuwd is volledig dient te verzorgen.

Ik lijd aan een gehoorverlies

 • Wanneer je een gehoorverlies aan het beste oor hebt van minimaal 70 dB, OF
 • wanneer je samenwoont met een kind of kleinkind dat een gehoorverlies aan het beste oor heeft van minimaal 70 dB.

Ik heb een laryngectomie ondergaan

 • Wanneer je een laryngectomie hebt ondergaan, OF
 • wanneer je samenwoont met een kind of kleinkind dat een laryngectomie heeft ondergaan.

Ik ben een militaire oorlogsblinde

 • Wanneer je als militair in een oorlog blind geworden bent, EN
 • dit officieel erkend is.

Je kunt het BASE sociaal tarief maar voor één persoon per gezin aanvragen, zelfs als meerdere personen in aanmerking zouden komen voor het sociaal tarief.

Hoe kun je het BASE sociaal tarief aanvragen?

Je dient het sociaal tarief via BASE aan te vragen. BASE zal vervolgens de aanvraag naar het BIPT, de telecom regulator in België, doorsturen. Het BIPT zal de aanvraag beoordelen en jou laten weten of de aanvraag goedgekeurd, incompleet of afgewezen is.

Je kunt het BASE sociaal tarief aanvragen door het online contactformulier in te vullen of door langs te gaan bij een BASE shop. Vergeet in dit geval niet om alle documenten mee te nemen die bewijzen dat je aan de voorwaarden voor het sociaal tarief voldoet.

Overweeg je om een BASE gsm abonnement af te sluiten vanwege het sociaal tarief? Lees dan eerst de BASE review door en ontdek wat de ervaringen van (oud-)klanten met deze telecom provider zijn.

Vergelijk gsm providers óf sluit direct bij BASE een gsm abonnement af!

Bel CallMePower voor een gratis en vrijblijvende vergelijking van alle gsm providers en een nieuw gsm abonnement afsluiten óf sluit zelf direct bij BASE een gsm abonnement af.

Sluit een BASE gsm abonnement af of bel voor een gratis vergelijking van providers!

Laat CallMePower jou terugbellen voor een gratis en vrijblijvende vergelijking van alle gsm providers en een nieuw gsm abonnement afsluiten óf sluit zelf direct bij BASE een gsm abonnement af.

Wat zijn de nieuwe BASE tarieven met de korting?

Omdat BASE enkel mobiele telefonie aanbiedt, kun je bij hen dus ook enkel een korting op het gsm abonnement ontvangen. De korting voor het sociaal tarief voor gsm bij BASE is naast je abonnement ook afhankelijk van in welke doelgroep jij valt (zoals hierboven is vastgesteld).

Korting sociaal tarief BASE
BASE gsm abonnement BASE 5 GB BASE 10 GB BASE 22 GB BASE 70 GB
Prijs met het BASE sociaal tarief € 9,00 € 12,00 € 21,60 € 30,60

Als je gebruik maakt van een BASE promo waardoor je maandelijkse abonnementskosten lager zijn, wordt de 40  korting berekend na aftrek van de korting. Naast deze kortingen, zul je ook € 3,10 korting krijgen op de buiten de bundel kosten. Met een BASE herlaadkaart kun je niet van een korting genieten door het sociaal tarief.

Ben je een ontvanger van een leefloon? Met het BASE sociaal tarief kun je enkel korting ontvangen op de buiten de bundel kosten, dus niet op de abonnementskosten voor mobiele telefonie.

Ontvang je bij een andere telecom provider al een sociaal tarief? Het is dan niet mogelijk om ook nog een sociaal tarief van BASE te ontvangen. Als je hierover vragen hebt, neem dan met BASE contact op.

Sociaal tarief wordt gewijzigd vanaf 2024

Minister van telecommunicatie, Petra de Sutter, heeft in gesprek met Radio 1 aangegeven dat er een aantal wijzigingen met betrekking tot het sociaal tarief doorgevoerd zullen worden in 2024. Het nieuwe sociaal tarief moet als gevolg hebben dat meer mensen die in aanmerking komen voor het sociaal tarief, ook daadwerkelijk van het sociaal tarief gebruik gaan maken.

De genoemde wijzigingen door De Sutter zijn:

 • Een automatische brief om je op de hoogte te stellen als je in aanmerking komt voor het sociaal tarief.
 • Een maximale prijs van € 19,00 per maand voor het internet abonnement, waarbij je een minimaal surfvolume van 150 GB hebben en een minimale internetsnelheid van 30 Mbps ontvangt.
 • Een maximale prijs van € 40,00 per maand voor een internet en TV pakket.

Momenteel wordt een sociaal tarief voor mobiele telefonie nog niet meegenomen in de plannen. "In tegenstelling tot voor vaste tarieven -de bundels en packs- is er voor mobiele telefonie voldoende goedkoop aanbod, waardoor sociaal tarief momenteel niet nodig lijkt", aldus De Sutter. "We blijven dat monitoren. Mochten de prijzen sterk stijgen en bijvoorbeeld hoger worden dan in de buurlanden, dan kunnen we dat sociaal tarief voor mobiele telefonie alsnog invoeren."

Hoe kun je voor het sociaal tarief met BASE contact opnemen?

Voor vragen over het BASE sociaal tarief, het aanvragen van het sociaal tarief of de korting dien je met BASE contact op te nemen. Heb je vragen over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het sociaal tarief van BASE, neem dan met het BIPT contact op. Wil je een handicap erkent hebben of heb je hier vragen over, contacteer dan de FOD Sociale Zekerheid.

Contactmogelijkheden BASE sociaal tarief
Instantie Telefoonnummer Openingstijden
BASE Met BASE nummer: 1999
Zonder BASE nummer: 0800 66 311
Maandag - vrijdag: 8:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 9:00 - 17:30 uur
BIPT 02 226 89 41 Maandag - vrijdag: 9:00 - 12:00 uur
FOD Sociale Zekerheid 0800 98 799 Maandag - vrijdag: 8:30 - 12:30 uur (niet op woensdag)

Hoe kan ik besparen op mijn BASE factuur?

Het aanvragen van het BASE sociaal tarief is niet de enige manier waarop je kunt besparen op je telecomfactuur. Een eenvoudige manier om te besparen op je abonnement is door te veranderen van telecom provider. Hierbij is het belangrijk om alle telecom providers te vergelijken! Wil je hier hulp bij ontvangen? Bel voor een gratis advies en vergelijking naar: 02 588 71 43. Ook kun je ons artikel bekijken waarin wij elk gsm abonnement vergelijken dat in België aangeboden wordt.

Wil je liever niet je abonnement van BASE opzeggen? Ga dan na of je niet beter uit bent met een BASE abonnement of een BASE herlaadkaart of dat je beter een ander BASE abonnement kunt afsluiten om het aanschaffen van de BASE internet opties te voorkomen.

Wil je besparen op je telecomfactuur?

Bel CallMePower, vind het abonnement dat het beste bij je wensen en behoeften past en bespaar op je telecomfactuur!

Wil je besparen op je telecom factuur?

Laat CallMePower je terugbellen, krijg gratis advies van onze telecom experts en bespaar op je telecomfactuur!

Geactualiseerd op