Alles over BASE internet voor je gsm en BASE TV en internet

Geactualiseerd op
minuten lezen
BASE internet

In ons dagelijkse leven is mobiel internet en W-Fi steeds belangrijker aan het worden. Men wil steeds vaker en meer gebruik kunnen maken van functies op hun mobiele telefoon waarvoor je internet nodig hebt en thuis ontvangen we het liefst zo snel mogelijk internet. Ontdek in dit artikel alles over BASE internet, BASE 5G en het combinatie pack van BASE met TADAAM internet en TV.

BASE internet voor je BASE gsm abonnement

Alle BASE gsm abonnementen bevatten mobiel internet. Hoeveel het BASE internet in de gsm abonnementen is, is afhankelijk van welk BASE mobiel abonnement je aanschaft. Bij alle BASE gsm abonnementen kun je bovendien onbeperkt bellen en SMS'en.

€ 15,00 per maand

BASE 6 GB

 • 6 GB data
 • Onbeperkt bellen & SMS'en
 • Data Jump & Free Data Day
 • Gehele contract € 3,00 korting per maand (promo)
Zelf afsluiten
€ 20,00 per maand

BASE 30 GB

 • 30 GB data
 • Onbeperkt bellen & SMS'en
 • Data Jump & Free Data Day
 • Gehele contract € 4,00 korting per maand (promo)
Zelf afsluiten
€ 29,00 per maand

BASE 80 GB

 • 80 GB data
 • Onbeperkt bellen & SMS'en
 • Data Jump & Free Data Day
 • Gehele contract € 6,00 korting per maand (promo)
Zelf afsluiten
€ 39,00 per maand

BASE 200 GB

 • 200 GB data
 • Onbeperkt bellen & SMS'en
 • Data Jump & Free Data Day
 • Gehele contract € 8,00 korting per maand (promo)
Zelf afsluiten

Je hebt in vrijwel heel België een BASE 4G bereik. Er zijn echter enkele regio's - voornamelijk afgelegen regio's in Wallonië - zonder BASE 4G dekking. Indien mogelijk, zul je in deze regio's nog van BASE 3G gebruik moeten maken. Heb je vragen over het BASE netwerk? Dan kun je met BASE contact opnemen.

Word nu klant bij BASE!
logo BASE

Sluit direct een gsm abonnement af bij BASE of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenen

02 588 71 43

Advertentie - CallMePower 
Word nu klant bij BASE!
logo BASE

Sluit direct een gsm abonnement af bij BASE of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenen

Bel mij gratis terug

Advertentie - CallMePower 

Wat zijn de BASE internet opties?

Als extra's in de BASE gsm abonnementen zijn BASE Data Jump en BASE Free Data Day toegevoegd. Beide extra's bieden voordelen voor je BASE internet in je abonnement.

Met BASE Data Jump kun je de data die je over hebt aan het het einde van de maand meenemen naar de volgende maand. Dit wordt elke maand automatisch gedaan en is beschikbaar voor alle BASE abonnementen.

Door de BASE Free Data Day kun jij elke eerste dag van de maand 24 uur lang gratis van BASE internet gebruik maken. Je kunt van deze optie in België en in de Europese Unie gebruik maken. Op je factuur kun je het verbruik van je gratis BASE internet terugvinden onder "Gratis dataverkeer".

BASE review Overweeg je om een BASE gsm abonnement af te sluiten? Lees dan eerst de BASE review door en ontdek wat de ervaringen van (oud-)klanten met deze telecom provider zijn.

Hoe kun je BASE internet herladen op je gsm?

Met BASE internet Anywhere kun je maandelijks van nog meer BASE internet gebruik maken. BASE internet Anywhere is een optie waarbij je eenmalig mobiel internet kunt kopen als je door de data uit je BASE gsm abonnement heen bent. Je kunt BASE internet kopen via de website van BASE en My BASE.

BASE Internet Anywhere
Opties BASE Internet Anywhere 10 BASE Internet Anywhere 20 BASE Internet Anywhere 30
Hoeveelheid BASE internet 1 GB 3 GB 6 GB
Prijs € 10 € 20 € 30
Prijs klanten met een BASE gsm abonnement vanaf € 15,00 € 5 € 15 € 25

Hoe moet je BASE internet instellen op je gsm?

Als je van BASE internet gebruik wilt maken, zul je eerst moeten zorgen dat je BASE internet goed ingesteld zijn. Dit kun je zelf via de instellingen van je mobiele telefoon doen.

 • Android: Open "Instellingen" en ga naar "Verbinden" en naar "Gegevensverbruik". Als "Mobiele gegevens" is uitgeschakeld, schakel je het in en ga je terug. Als het is ingeschakeld, ga je terug en ga je naar "Mobiele netwerken", "Namen toegangspunten" en "Toevoegen".
 • Apple: Open "Instellingen" en ga naar "Mobiel netwerk". Als "Mobiele data" is uitgeschakeld, schakel je het in. Als het is ingeschakeld, ga ja naar "Mobiele datanetwerk".
BASE internet mobile instellingen
Toegangspunt (APN) gprs.base.be
Landcode (MCC) 206
Netwerkcode (MNC) 20
Verificatietype PAP
Type toegangspunt (APN) default (kleine letters)
internet/normal (bij een keuzemenu)

Hoe werkt BASE internet met een prepaid kaart?

Het is bij BASE ook mogelijk om een herlaadkaart te gebruiken in plaats van een gsm abonnement af te sluiten. Bij een BASE herlaadkaart kun je net zo veel bellen, SMS en internetten als je wilt. Wil je dus al je beltegoed gebruiken voor BASE internet, dan is dat mogelijk. Het gebruik van BASE internet met een herlaadkaart kost bij BASE € 0,50 per MB.

Wanneer je door je beltegoed heen bent, moet je de prepaid kaart van BASE herladen als je wilt blijven bellen, SMS'en of internetten. Dit kun je voor minimaal € 5,00 doen. Als je jouw BASE prepaid kaart herlaad met minimaal € 10,00, zul je bovendien gratis BASE internet als bonus ontvangen. Deze bonus kan oplopen tot 8 GB extra data!

Je kun ook enkel een BASE internet herlaadkaart kopen. Je wisselt dan je belkrediet in voor extra data. Deze BASE herlaadkaart internet opties zijn:

 1. 2 GB data voor € 10,00 belkrediet.
 2. 4 GB data voor € 15,00 belkrediet.
 3. 8 GB data voor € 25,00 belkrediet.

Krijg met BASE 5G nog sneller internet

5G is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van mobiele netwerken. Deze vijfde generatie mobiel internet biedt nog sneller internet dan zijn voorgangers, heeft minder vertraging en een snellere reactietijd, biedt mogelijkheden voor technologische ontwikkelingen en zorgt voor een stabielere en betrouwbaardere verbinding tussen toestellen.

Het is momenteel mogelijk om van BASE 5G gebruik te maken in steeds meer regio's in België, maar voornamelijk in Vlaanderen. Naast een 5G bereik zul je ook een mobiele telefoon nodig moeten hebben die een 5G-signaal kan ontvangen en een BASE 5G abonnment.

Word nu klant bij BASE!
logo BASE

Sluit direct een gsm abonnement af bij BASE of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenen

02 588 71 43

Advertentie - CallMePower 
Word nu klant bij BASE!
logo BASE

Sluit direct een gsm abonnement af bij BASE of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenen

Bel mij gratis terug

Advertentie - CallMePower 

Wat zijn de tarieven voor BASE internet in het buitenland?

In de Europese Unie kun je zonder extra kosten van BASE internet gebruik maken zolang je niet buiten je bundel gaat. Als je buiten je bundel geraakt, zul je moeten betalen voor de MB's die je verbruikt. Buiten de Europese Unie zul je altijd moeten betalen voor BASE roaming. Wat de prijs per MB is, is afhankelijk van waar je je bevindt.

De landen waar je van je BASE internet uit je abonnement gebruik kunt maken zijn: Bulgarije, Cyprus (enkel het Grieks gedeelte), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Frans-Guyana, Guadeloupe, Réunion, Martinique en Mayotte), Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Azoren en Madeira), Roemenië, Sint-Maarten, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaan, Verenigd Koninkrijk (inclusief Gibraltar) en Zweden.

Om extra hoge kosten te voorkomen, kun je roaming uitschakelen. Dit kun je via Mijn BASE doen. Je kunt er hier ook voor kiezen om verbruiksmeldingen in te stellen. Zo ontvang je berichten van BASE over de status van je BASE internet verbruik binnen en buiten je bundel. Als je roaming uitzet, zul je ook niet meer gebeld kunnen worden als je je in het buitenland bevindt. In dit geval kun je beter voor het beperken van BASE internet kiezen.

Als je BASE internet beperkt in het buitenland, kunnen de buiten je bundel kosten maximaal dan € 60,50 bedragen. Hierna wordt je BASE internet tijdelijk geblokkeerd. Je kunt deze blokkade opheffen door de SMS met de waarschuwing dat je BASE internet is geblokkeerd te antwoorden met: "DATAROAMINGCONTINUE".

Hoe kan ik het verbruik van BASE internet in de gaten houden?

Je kunt in Mijn BASE ten alle tijden het verbruik van BASE internet inzien. Daarnaast kun je hier ook zien wat de kosten zijn voor je BASE internet verbruik buiten je bundel. Het is in Mijn BASE bovendien mogelijk om verbruiksmeldingen in te stellen waardoor je ook via SMS op de hoogte wordt gehouden van je verbruik.

Wil je hoge kosten door verbruik buiten je bundel voorkomen, dan kun je ook het gebruik van BASE internet beperken. In Mijn BASE kun je ervoor kiezen om BASE internet uit te schakelen in België en in het buitenland, waardoor je geen extra kosten kunt maken.

Wil je een gsm abonnement met meer mobiel internet? Ontdek hoe je jouw BASE abonnement opzeggen moet.

Kun je bij BASE TV en internet afsluiten?

Het is bij deze telecom providers niet mogelijk om een TV en internet abonnement af te sluiten. Desalniettemin biedt BASE wel een oplossing voor het afsluiten van een pack met mobiele telefonie, internet en TV. Het is namelijk mogelijk om een BASE gsm abonnement te combineren met een TADAAM internet en TV abonnement, waarbij je bovendien € 5,00 korting krijgt op de totale abonnementskost.

€ 40,00 per maand

TADAAM Standard

 • Surfvolume: Onbeperkt (300 GB)
 • Downloadsnelheid: 30 Mbps
 • Upload snelheid: 30 Mbps
 • Maximaal 1 scherm tegelijkertijd
€ 50,00 per maand

TADAAM Premium

 • Surfvolume: Onbeperkt (300 GB)
 • Downloadsnelheid: 50 Mbps
 • Upload snelheid: 50 Mbps
 • Maximaal 3 schermen tegelijkertijd
€ 60,00 per maand

TADAAM Platinum

 • Surfvolume: Onbeperkt (300 GB)
 • Downloadsnelheid: 100 Mbps
 • Upload snelheid: 50 Mbps
 • Maximaal 3 schermen tegelijkertijd

TADAAM biedt ook 5G-compatibele modems aan. Hierdoor is het mogelijk om vanaf het moment dat BASE 5G aanbiedt op jouw adres, je ook met TADAAM internet van 5G gebruik te maken.

Word nu klant bij BASE!
logo BASE

Sluit direct een gsm abonnement af bij BASE of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenen

02 588 71 43

Advertentie - CallMePower 
Word nu klant bij BASE!
logo BASE

Sluit direct een gsm abonnement af bij BASE of vergelijk alle gsm providers via CallMePower (gratis dienst).

Prijs berekenen

Bel mij gratis terug

Advertentie - CallMePower 

* Prijzen in april 2024 zonder eventuele bijkomende kosten en promoties.

Vond je deze informatie nuttig? 0% van de 0 stemmen vond de informatie nuttig.

Telefonische dienstverlening beheerd door CallMePower, een merk van Selectra in België, die je gratis helpt met providers vergelijken en het afsluiten van het beste abonnement voor je persoonlijke situatie bij één van onze partners.
CallMePower heeft een affiliate partnership met deze entiteit. Wanneer je op deze link klikt, zul je doorverwezen worden naar de website van onze partner. CallMePower krijgt een commissie voor elk afgesloten abonnement, maar de prijs blijft hetzelfde voor de klant.

Meer info of klant worden?

BASE klant worden of extra informatie ontvangen?

Neem contact met ons op voor advies over de BASE abonnementen
of sluit direct een BASE gsm abonnement af (gratis dienst).

Advertentie - CallMePower 

Laat CallMePower jou terugbellen voor advies over de BASE abonnementen
of sluit direct een BASE gsm abonnement af (gratis dienst).

Advertentie - CallMePower