KMO's en zelfstandigen laten besparingspotentieel energiefactuur links liggen

Ingediend door Pablo Heiliegers op vr, 07/10/2020 - 12:30
besparingspotentieel professionele energiecontracten

De energiefactuur voor zakelijke klanten kan een pak lager. Energieleveranciers rekenen 'niet overstappende' klein-professionele klanten te veel aan. Door niet over te stappen, missen KMO's en zelfstandigen een besparingspotentieel van meer dan 2000 euro voor elektriciteit en bijna 700 euro voor aardgas op jaarbasis.

GO´s voor brandstof met biomassa, hoe groen is jouw gas?

Ingediend door Fleur Hijmans op vr, 07/03/2020 - 15:52
groen gas go duurzaam biomassa

De manier waarop we energie en grondstoffen produceren wordt steeds duurzamer. We dragen daarmee bij aan een beter milieu en bovendien maken we gebruik van grondstoffen en middelen die nooit opraken, oftewel de onuitputtelijke bronnen. Dus waarom niet nog meer daarvan gebruik maken? Naast groene elektriciteit wordt er ook steeds meer groen gas toegevoegd door de producenten aan onze energievoorziening. Er is geen verschil in het gebruik van aardgas ten opzichte van groen gas, als consument merk je dus niks van deze transitie.

Hoe staat het ervoor met de olieprijs vandaag en wat zijn de verwachtingen?

Ingediend door Fleur Hijmans op vr, 06/26/2020 - 16:14
prijzen dalen stijgen aardolie

In de afgelopen maanden is er heel wat gebeurd op de oliemarkt. Na jaren van stabiliteit kregen de olieprijzen te maken met een enorme economische klap, met een sterke daling als gevolg. Langzaamaan lijkt de olieprijs zich weer te herstellen en een balans te hervinden tussen vraag en aanbod. Hoe staat het er nu voor met de oliemarkt en de prijzen? Zijn ze wederom op weg naar stabiliteit? Of is dit slechts schijn?

Heb jij al gehoord van HVO? De nieuwe blauwe brandstof van biomassa voor je vervoer en stookolie!

Ingediend door Fleur Hijmans op do, 06/04/2020 - 16:19
hvo brandstof verwarmingsinstallatie

HVO, een brandstof die relatief nieuw is op de energiemarkt en welke we kunnen gebruiken voor onze verwarming en voertuigen. Wat weten we al? En hoe kunnen we deze brandstof toepassen? HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, deze brandstof wordt gemaakt uit biomassa. Ook wel blauwe diesel genoemd vanwege de zuivere blauwe kleur van de vloeistof. Wat heeft deze brandstof ons te bieden?

Elektriciteit bij noorderburen goedkoper en gas veel duurder

Ingediend door Pablo Heiliegers op do, 05/28/2020 - 09:57
elektriciteitsfactuur

We vergelijken maar al te graag en vergeleken met ons betaalden Nederlanders aanzienlijk minder voor hun elektriciteitsfactuur in januari 2020. Echter zijn wij Vlamingen een pak goedkoper uit als we onze gasfactuur moeten betalen. Dit blijkt uit een studie van PwC in opdracht van de Belgische energieregulator CREG.

Welke vrijheden hebben we in de tweede exit fase van de coronacrisis?

Ingediend door Fleur Hijmans op do, 05/21/2020 - 15:56
vrijheid-belgie-exit-covid19

Na een lange tijd van onzekerheden worden langzaamaan de maatregelen versoepeld en krijgen we onze vrijheden terug. Maar waar staan we nu? Wat mag al wel en wat mag niet? Mogen we inmiddels weer vrij bewegen? Ons laten verzorgen en verhuizen? In de exitstrategie gaan we stapje voor stapje steeds meer het echte leven weer in. Momenteel verkeren we in fase twee sinds 18 mei zijn er versoepelingen ingevoerd, maar wat houdt dit precies in?

Hoe duurzaam en bewust gaan we leven in de nieuwe post-corona samenleving?

Ingediend door Fleur Hijmans op do, 05/07/2020 - 11:22
duurzamer-leven-tijdens-na-coronacrisis

Nu dat we leven in onzekere tijden gaan we steeds meer op zoek naar levensgemak en een gezonde omgeving. Deze gezonde omgeving heeft ook invloed op onze wensen met betrekking tot wonen en leefstijl. Dit houdt in meer behoefte aan natuur, gezond eten met eerlijke producten en kosten besparen waar mogelijk. Doordat we meer tijd thuis doorbrengen en ons realiseren wat voor impact onze dagelijkse activiteiten hebben op het milieu worden duurzame oplossingen steeds interessanter.

Abonneer op