U bent hier

Eni is vanaf nu Eneco! Alle activiteiten van Eni gaan verder onder de naam Eneco, dé 100% groene leverancier!
Bel gratis ☎ 02 585 31 31 voor een voordelig energiecontract! (maandag - vrijdag: 8 tot 18 uur)

Klant worden bij Eneco?

02 585 31 31

maandag - vrijdag: 8 tot 18 uur

Eni >> per 1 juni 2018: Eneco

Logo Eni belgië

Eni is één van de belangrijkste elektriciteits- en gasleveranciers op de Europese energiemarkt. In België werd Eni overgenomen door Eneco.
Naast een prominente speler op de energiemarkt, was Eni tot 1 juni 2018 overigens een adviseur in energiebesparende oplossingen. Vlaamse consumenten kunnen sinds meer dan 10 jaar zelf een leverancier kiezen voor aardgas en elektriciteit. Ondanks het feit dat consumenten snel en kostenloos van energieleverancier kunnen veranderen, blijven veel mensen trouw aan hun huidige leverancier. Nochtans hebben alternatieve leveranciers vaak een competitief aanbod, en daarvan was Eni het bewijs.

Wat doet Eni op de energiemarkt?

Eni is een groot, geïntegreerd energiebedrijf, gericht op groei van de activiteiten in het vinden, produceren, transporteren, transformeren en de marketing van olie en gas. Het bedrijf opereert wereldwijd in 66 landen, en biedt werk aan zo’n 29.000 mensen. Eni is ook in België actief op het gebied van gas & elektriciteit, raffinage en marketing.

In Vlaanderen hadden consumenten tot 2003 geen enkele keuze voor wat betreft hun elektriciteits- en gasleverancier, iedereen had een standaard leverancier. Sinds 2003, en in Wallonië en Brussel sinds 2007, kunnen consumenten echter zelf hun leverancier kiezen. Dat is een gevolg van de Europese wetgeving. Europa hoopt dat door het toelaten van concurrentie een eengemaakte Europese energiemarkt ontstaat. Op die manier zouden de prijzen voor gas en elektriciteit voor alle Europeanen moeten dalen.

De vrijmaking van de energiemarkt had onder andere tot gevolg dat de distributienetwerken onafhankelijk werden van de producenten. Voor elke gemeente is er steeds één netbeheerder die verantwoordelijk is voor de infrastructuur. Bij storingen hebben alle elektriciteitsconsumenten dus nog steeds één aanspreekpunt: hun distributienetbeheerder.

Aanbod en tarieven van Eni

Logo Eneco overname Eni

Eni bood zijn klanten de keuze uit een aantal eenvoudige tariefplannen. Per 1 juni 2018 werd Eni in België Eneco. Wij verwijzen je voor alle actuele informatie van de Eni tarieven je naar de tarieven van Eneco.

Wie is Eni en waarom is het interessant om voor Eni te kiezen?

Eni is een bedrijf met Italiaanse roots. Het werd in 1926 opgericht onder de naam Azienda Generale Italiana Petroli ofwel vrij vertaald de Algemene Italiaanse Oliemaatschappij. Al snel groeide Eni uit tot één van de grootste gas- en petroleumbedrijven ter wereld. Ook vandaag nog beheren een aantal divisies van Eni activiteiten in de gas- en olieproductie. Een andere afdeling houdt zich bezig met het leveren van aardgas en elektriciteit aan de eindgebruikers. Dankzij een overname van het Belgische Distrigas in 2009, en een fusionering met Nuon België in 2012, werd Eni een nog grotere speler op de Belgische energiemarkt.

Bij een prijsvergelijking met andere energieleveranciers op de Belgische markt presteerde Eni behoorlijk goed. Zo blijkt uit een onafhankelijke prijsvergelijking via de VREG website. Bovendien scoort Eni in verschillende klanttevredenheidsonderzoeken gemiddeld 8 op 10, een bewijs dat een combinatie van tevreden klanten én scherpe prijzen wel degelijk mogelijk is.

Contactgegevens Eni

Eni levert geen elektriciteit en aargas meer in België. Alle diensten en producten worden op de Belgische markt nu door Eneco verzorgd. Je kunt Eni daarom via de alle contactgegevens van Eneco bereiken.

 
Partager sur Facebook  Partager sur Twitter  Partager sur Google Plus