U bent hier

Alle activiteiten van Energy People worden bij Mega ondergebracht! Klanten van Energy People hebben een e-mail ontvangen met alle informatie en een aanbod om over te stappen naar Mega.
Wil je het aanbod vergelijken? Dan is dit hét moment om dat te doen! Onze energiespecialisten helpen jou graag. ☎ Bel ons gratis op 02 588 92 38.

Klant worden bij Eneco?

02 588 92 38

maandag t/m vrijdag: 8u00 tot 18u00

Energy People - Informatie en tarieven - Voordelige en transparante energie

Logo van de leverancier Energy People

Energy People is sinds 2014 actief op de Vlaamse elektriciteitsmarkt. De oprichters van Energy People omschrijven zichzelf als “een groep particulieren die midden in de samenleving staat” en die “net zoals andere consumenten een transparante en eerlijke energiemarkt willen”. Om die doelstelling te bereiken wil Energy People energie leveren aan inkoopprijs. Het bedrijf is enkel actief in Vlaanderen. De stroom die Energy People levert is 100% groen en klanten kunnen kiezen voor een variabel tarief of een vast tarief dat wordt gegarandeerd gedurende één, twee of drie jaar. Energy People biedt z’n diensten enkel via internet aan. 


Prijzen en tarieven van Energy People

Klanten die voor een variabel tarief kiezen krijgen bij Energy People de keuze tussen een tarief dat de ‘Belpex’ (Belgische) of de ‘Endex’ (Europese) index volgt. Beide indexen zijn een indicator van de marktprijzen voor elektriciteit maar de markttarieven kunnen lichtjes verschillen. Klanten die voor een vast tarief kiezen krijgen een tarief aangeboden dat gebaseerd is op de gemiddelde marktprijs in het verleden en op de verwachte marktprijs op één, twee of drie jaar.

Op de elektriciteits- en gastarieven maakt Energy People naar eigen zeggen geen winst. Energy People rekent natuurlijk wel een abonnementskost aan om z’n eigen administratieve en andere kosten te dekken. Om die kosten zo laag mogelijk te houden levert het bedrijf enkel een dienstverlening via internet. Zowel het aanvragen van het contract, het versturen van de facturen als elk contact met de klantendienst verloopt dus via internet. 

Online dienstverlening

Waar andere energiebedrijven hun klanten soms nog de keuze laten om een iets hogere abonnementskost of energieprijs te betalen in ruil voor een uitgebreidere klantenservice (zoals factureren per post, telefonische ondersteuning enz.) is dat bij Energy People niet mogelijk. Het voordeel daarvan is dat de verschillende formules die het bedrijf aanbiedt gemakkelijk te vergelijken zijn. 

Energy People tarieven energie geld besparen factuur

De formule ‘EP Groen Variabel 1 jaar’ is een abonnement met een variabel tarief dat elk kwartaal aangepast wordt aan het tarief dat Energy People zelf moet betalen op de Europese elektriciteitsbeurs Endex. De formule ‘BP Groen Variabel 1 jaar’ is dan weer gebaseerd op de dagprijs die Energy People betaalt op de Belgische elektriciteitsbeurs Belpex. Bij de contracten ‘EP Elektriciteit Groen 1, 2 en 3 jaar’ krijgt de klant een vast tarief gegarandeerd gedurende een bepaalde periode. Alle contracten van Energy People zijn steeds kosteloos opzegbaar met een opzegperiode van één maand. 

Energy People levert z’n elektriciteit in een groot aantal Vlaamse gemeenten maar nog niet overal in het Vlaamse Gewest. Om te zien of je in jouw gemeente klant kunt worden bij Energy People kun je hier je postcode controleren. Energy People levert niet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Wallonië.

Aanbod en tarieven elektriciteit Energy People

elektriciteit stroom prijs tarief aanbod Energy People

Dit zijn alle tarieven van Energy People in een handig overzicht. Ben je klant van Energy People en op zoek naar jouw tariefkaart? Ga dan naar het archief voor het juiste energietarief. Hieronder volgen de meest actuele tarieven voor elektriciteit van Energy People.

EP Groen
Variabel
1 jaar
BP Groen
Variabel
1 jaar
EP Groen
1 jaar
EP Groen
2 jaar
EP Groen
3 jaar
Abonnement elektriciteit (€/jaar)          
Vast/variabel tarief Variabel Variabel Vast Vast Vast
Energiekost elektriciteit (c€/kWh)          
Enkelvoudige meter          
Tweevoudige meter/Dag          
Tweevoudige meter/Nacht          
Contract duur 1 jaar 1 jaar 1 jaar 2 jaar 3 jaar
Groene stroom 100% groene
stroom
100% groene
stroom
100% groene
stroom
100% groene
stroom
100% groene
stroom
Klantendienst Enkel via
internet
Enkel via
internet
Enkel via
internet
Enkel via
internet
Enkel via
internet
Kortingen Geen extra
kortingen
Geen extra
kortingen
Geen extra
kortingen
Geen extra
kortingen
Geen extra
kortingen

 

De energiecontracten van Energy People kunnen, zoals bij elke andere energieleverancier, op elk moment kosteloos opgezegd worden.

We bekijken hieronder in detail de door Energy People aangeboden elektriciteitstarieven.

BP Groen Variabel 1 jaar

BP Groen Variabel 1 jaar van Energy People Biedt jou groene elektriciteit tegen een variabel tarief gebaseerd op de Belgische elektriciteitsindex. Hoewel de elektriciteitstarieven op de internationale markt en op de Belgische markt meestal samen evolueren kunnen er toch lichte verschillen bestaan tussen de tarieven op deze twee markten. Energy People geeft z’n klanten de keuze welke index ze willen volgen. Klanten die de Belgische index willen volgen kiezen voor de formule BP Groen Variabel. Deze tarieven worden dagelijks aangepast aan de Belpex-index.

Dit is dus een formule die zich vooral richt op klanten die de scherpste prijs willen en die ook bereid zijn om de evolutie van de tarieven goed op te volgen. Een voordelig tarief de ene maand kan de volgende maand immers alweer gestegen zijn. Tijdens periodes waarin de prijzen langdurig stijgen is het vaak voordeliger om een vast tarief te kiezen.

EP Groen Variabel 1 jaar

Met EP Groen Variabel 1 jaar van Energy People krijg je groene elektriciteit tegen een variabel tarief gebaseerd op de Europese elektriciteitsindex. Klanten die een variabel tarief wensen maar die geen zin hebben om elke dag een ander tarief voor hun elektriciteit te betalen, of klanten die liever de Europese tarieven volgen, kunnen bij Energy People het EP Groen Variabel-contract kiezen. In dit contract worden de tarieven per kwartaal aangepast op basis van de Europese elektriciteitsindex Endex.

Ook in deze formule kan Energy People scherpe tarieven aanbieden omdat het zelf geen winst maakt op de elektriciteitsprijs maar enkel op het abonnement. Klanten die voor deze formule kiezen moeten wel regelmatig hun facturen vergelijken om te weten of een variabele prijs nog steeds voordelig is.

EP Groen Vast 1, 2 of 3 jaar

Naast de twee variabele tarieven is er ook EP Groen Vast voor 1, 2 of 3 jaar van Energy People met groene elektriciteit tegen een vast tarief. Voor wie geen zin heeft om regelmatig prijzen te vergelijken biedt een vast tarief meer comfort. Met een vast tarief op één, twee of drie jaar heeft u immers prijszekerheid terwijl u toch de vrijheid behoudt om op elk moment kosteloos van leverancier te kunnen veranderen.

Ook zijn vaste contracten meestal voordelig bij langdurig stijgende tarieven op de internationale energiemarkten. Bij het afsluiten van het contract wordt immers een vast tarief afgesproken dat iets hoger licht dan de indexprijs. Als bijvoorbeeld na een jaar de internationale energieprijs boven het afgesproken tarief stijgt dan doet u als klant met een vast tarief zeker uw voordeel.

Bij Energy People wordt het vaste tarief gegarandeerd gedurende één, twee of drie jaar. Hier vind je het tarief en de abonnementskost voor een contract op drie jaar.

Aanbod en tarieven aardgas Energy People

aardgas gasprijs tarief aanbod Energy People

Energy People biedt aardgas aan, aan een variabele inkoopprijs met de formules TG Gas Variabel 1 jaar en ZG Gas Variabel 1 jaar. Klanten zijn niet verplicht om zowel groene stroom als gas bij hen af te nemen. Volgens Energy People zijn consumenten vaak goedkoper uit als ze een andere leverancier voor hun aardgasleveringen kiezen dan voor hun elektriciteitsleveringen.

  TG Gas Variabel 1 jaar ZG Gas Variabel 1 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

De energiecontracten van Energy People kunnen, zoals bij elke andere energieleverancier, op elk moment kosteloos opgezegd worden.

We bekijken hieronder in detail de door Energy People aangeboden aardgastarieven.

TG Gas Variabel 1 jaar

TG Gas Variabel 1 jaar van energy People is een variabel gastarief dat elk kwartaal opnieuw vastgesteld op basis van de prijs op de TTF-energiebeurs.

Energy People hanteert voor TG Gas Variabel 1 jaar een variabele gasprijs. Deze prijs berekenen wij elk kwartaal opnieuw, aan de hand van de volgende formule: Variabele gasprijs = Aankoopprijs + Inkoopkosten = TTF103 + 2,25 (Euro/MWh)

ZG Gas Variabel 1 jaar

ZG Gas Variabel 1 jaar van energy People is een variabel gastarief dat elk kwartaal opnieuw vastgesteld op basis van de prijs op de ZTP-energiebeurs.

Energy People hanteert voor ZG Gas Variabel 1 jaar een variabele gasprijs. Deze prijs berekenen wij elk kwartaal opnieuw, aan de hand van de volgende formule: Variabele gasprijs = Aankoopprijs + Inkoopkosten = ZTPs41 + 5,5 (Euro/MWh).

Contactgegevens van Energy People

Energy People contact klantendienst

Energy People biedt, zoals we hierboven reeds vermelden, uitsluitend een online dienstverlening via internet. Een telefoonnummer van het bedrijf is daarom nergens op de website te vinden. Energy People doet er alles aan om ook online het contact persoonlijk te maken. Dit zijn de contactgegevens voor oude, nieuwe of bestaande klanten:

Op werkdagen garandeert Energy People dat alle vragen binnen 24 uur beantwoord worden.

Adres hoofdzetel

Energy People bvba
Kempische Kaai 69/1
3500 Hasselt

Telefoonnummer van Energy People

Energy People communiceert geen telefoonnummer, ook niet voor nieuwe klanten. Elk contact verloopt via de website, Facebook of Twitter.

Achtergrond en geschiedenis van Energy People

Reeds in 2003 werd de Vlaamse energiemarkt opengesteld voor concurrentie. De toenmalige monopolist Electrabel kreeg op dat moment te maken met concurrenten die vaak lagere tarieven of vernieuwende producten konden aanbieden, zoals groene stroom bijvoorbeeld. In de afgelopen dertien jaar is de Vlaamse energiemarkt grondig gewijzigd. Een aantal van de nieuwe spelers hielden het voor bekeken, Electrabel kwam voor 100% in handen van het Franse Suez (en veranderde bij die gelegenheid z’n naam in ENGIE Electrabel) én er kwamen een aantal nieuwe spelers op de markt, vaak zogenaamde ‘prijsvechters’.

Bij die laatste categorie mogen we ook Energy People rekenen. Het bedrijf zegt in alle transparantie te willen werken. Daarom wilt het z’n klanten exact dezelfde energieprijs aanrekenen als degene die het zelf betaalt op internationale markten. Energy People is zelf geen stroomproducent.

Energy People koopt ook certificaten voor groene stroom aan uit Zweedse en Noorse waterkrachtcentrales en van Nederlandse windmolens. Op die manier kan het z’n klanten ‘100% groene stroom’ leveren. Van Greenpeace krijgt het elektriciteitsbedrijf echter een relatief slecht rapport. Volgens de recentste beoordeling van Greenpeace koopt Energy People teveel elektriciteit aan die wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen of kernenergie.

Over de kwaliteit van de dienstverlening bij Energy People is momenteel weinig bekend. De leverancier had in 2015 nog minder dan 5000 klanten en dus werd er door de Vlaamse energieregulator VREG geen telling uitgevoerd van het aantal klachten over deze leverancier. De VREG stelde enkel vast dat de klantendienst van Energy People wel steeds binnen 24 uur reageert op mails en brieven.
In een recent rapport (oktober 2016) van consumentenorganisatie Test-Aankoop scoorde Energy People in de top van het klassement voor de goedkoopste leveranciers in Vlaanderen. Het volledige rapport van Test-Aankoop kun je hier lezen.

 
Partager sur Facebook  Partager sur Twitter  Partager sur Google Plus