U bent hier

Besparen op je energiefactuur?

02 588 92 38

maandag t/m vrijdag: 8 tot 18 uur

Resa (Tecteo Group), distributienetbeheerder in Luik

RESA is een distributienetbeheerder van gas en elektriciteit in Luik. Het bedrijf is onderdeel van Tecteo groep, en is de tweede belangrijkste netbeheerder in Wallonië na ORES.

Achtergrond van RESA

Sinds 1923 heeft de Tecteo Group, toen de Liégeoise Association of Electricity (ALE), zich gevestigd in Luik als een van de grootste intercommunales in de energiesector. RESA maakt deel uit van de Tecteo Group.

In 1970 werd kabel toegevoegd aan de diensten van RESA, met als doel de toegang tot televisie mogelijk te maken. Het kabeltelevisienetwerk groeide enorm op het grondgebied van de aangesloten gemeenschappen en daarmee werd het elektriciteitsnetwerk een steeds belangrijkere factor.

Sinds juni 2007 streeft RESA naar de ontwikkeling van verschillende sectoren. Elektriciteit en telecom zijn niet meer de enige actieve sectoren, en de geografische dekking overschrijdt de grenzen van de provincie Luik.

In 2010 heeft de Tecteo Group zijn energie afdeling uitgebreid door de gasdistributie van ALG (Liège Gas Association) binnen RESA te huisvesten. Dankzij deze fusie werd RESA een sterke economische speler op het gebied van energie in de regio Luik.

Welke gemeentes worden bediend door RESA?

Op de website van RESA kan je op basis van je postcode opzoeken welke diensten RESA in je gemeenten verleent. 

Waarom RESA/Tecteo en niet ORES in Luik?

Tecteo Group is opgericht met de ambitie om de verschillende Waalse kabeldistributeurs (Igeho, Inatel, Intermosane, Seditel, Simogel, Telelux, Interest-Interost en Ideatel) te verenigen.

Tecteo behoort tot de provincie Luik maar ook andere gemeenten worden bediend. Wallonie en Brutélé zijn in het bezit van een minderheidsparticipatie.

Missie van RESA

  • Het beschikbaar stellen van hun netwerken voor hun klanten, particulieren en professionelen, met nieuwe of bestaande verbindingen
  • Het onderhouden en beheren van netwerken om hun veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie te garanderen
  • Het opnemen van de meterstanden
  • Het uitwisselen van informatie door hen register dat informatie bevat over duizenden aansluitingen van elektriciteit en/of aardgas
  • Het besteden van aandacht aan openbare diensten zoals het steunen van beschermde klanten, het plaatsen van budgetmeters en het onderhouden van verlichting aan openbare wegen.

Adres, telefoongegevens en openingsuren

Adres en openingsuren van RESA

RESA is gebaseerd in Luik. met het hoofdkwartier van Tecteo. Het adres is:

Rue Louvrex 95
4000 Liège

De openingsuren van het kantoor zijn maandag tot vrijdag van 8h tot 12h en 12h45 tot 16u.
Gesloten in het weekend.

Contactgegevens van RESA

RESA is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8h tot 21h op het algemeen telefoonnummer 04 220 12 11.

Het e-mailadres van RESA is: info@resa.be

Wat te doen bij dringende zaken?

U kunt op elk uur van de dag een melding maken van een gasgeur of –lek, of een panne of stroomstoring.
  • Voor het melden van een gasgeur of –lek belt u het nummer + 32 (0) 4 362.98.38.
  • Voor het melden van een panne of stroomstoring kunt u bellen naar 04/263.18.80 of 04/220.12.11. Ook kunt u een mail sturen naar depannage@resa.be.

Tarieven van RESA

De distributietarieven voor elektriciteit zijn te vinden via deze link en de tarieven voor gas via deze link op de website van RESA.

 
Partager sur Facebook  Partager sur Twitter  Partager sur Google Plus