energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Wij zijn open op zaterdag en zondag

Wij zijn op zaterdag en zondag telefonisch bereikbaar. Neem contact op met onze experts voor vragen en/of problemen.

Groepsaankoop energie: hoe werkt het?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Groepsaankoop

Een groepsaankoop voor energie raakt meer en meer in trek bij zowel de particuliere als professionele energieverbruiker. Ze worden georganiseerd door onder meer de lokale overheden, zoals provincies, gemeentebesturen en ook door privé groepsinitiatieven. Het idee achter een samenaankoop is dat hoe meer deelnemers er zijn, hoe groter de besparing zal zijn!

Samenaankoop van energie: Samen sterker!

besparen energiekosten

Ze komen steeds vaker voor: groepsaankopen van energie voor gas en elektriciteit. Bij een groepsaankoop voor energie van elektriciteit en/of aardgas verenigt men een groot aantal consumenten om op basis van een groot volume bij de energieleveranciers een korting af te dingen en de consument een voordelige prijs aan te bieden voor zijn gas en elektriciteit. De filosofie hierachter is dat je samen sterker staat!

Omdat Callmepower ook vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijke energieprijs en een lagere energiefactuur, organiseren we minimaal één keer per jaar een groepsaankoop voor elektriciteit en aardgas. Wil je besparen op je energiefactuur? Schrijf je dan vrijblijvend in en profiteer van de voordelen van een groepsaankoop!

  • Aantrekkelijkere elektriciteits- en gasprijzen dan de openbare prijzen;
  • Kwalitatief goed bedrijf met de beste opties die de onderhandelingen verricht;
  • Het aanbod is vrijblijvend. Je hoeft deze niet te accepteren. Accepteer je hem wel, dan kun je op elk moment kosteloos overstappen naar een nieuwe leverancier (houdt wel rekening met een opzegtermijn van één maand, zoals is bepaald in de Belgische wet).

Andere groepsaankopen Naast groepsaankopen voor elektriciteit en gas, zijn er tegenwoordig ook groepsaankopen voor zonnepanelen, groene stroom, pellets en mazout.

Hoe verlopen groepsaankopen?

Het proces rondom de groepsaankopen is in vier stappen te verdelen.

 
  1. Voorinschrijving:
    Je schrijft je in bij een aanbieder of organisator van een groepsaankoop door een aantal energie gerelateerde gegevens mee te delen, zoals het energietype, jaarlijks verbruik, gezinsgrootte en woonplaats, etc. Uiteraard is inschrijven geheel vrijblijvend.
  2. Veiling:
    De organisator legt vervolgens de groepsvraag voor aan een aantal leveranciers die elk hun voordeligste bod doen. Niet iedere aanbieder zal besluiten mee te doen.
  3. Aanbod:
    Het beste prijsaanbod wordt vervolgens voorgesteld aan de gezinnen of bedrijven die zich hebben ingeschreven. Je kunt direct zien hoeveel je gaat besparen.
  4. Start contract:
    Wie ingeschreven is, staat voor de keuze om in te gaan op het aanbod of niet. Jij beslist uiteraard zelf of je het aanbod accepteert of niet. Aanvaard je het aanbod? Dan hoef je verder niets te doen, want de overstap wordt van A tot Z voor je gergeld. Vanaf nu kun je beginnen met besparen!

Ik wil het meeste uit mijn groepsaankoop halen Vergelijk regelmatig of je een eerlijke prijs voor je elektriciteit en/of gas betaalt. Het is tevens raadzaam om je elk jaar opnieuw in te schrijven voor een groepsaankoop. Het kan geen kwaad, want je bent immers nooit verplicht om te tekenen voor het contract.

Wie kan zich inschrijven voor groepsaankopen?

Zowel particulieren als KMO's en zelfstandigen kunnen gebruik maken van de inschrijfmogelijkheid voor groepsaankopen van energie. Doordat KMO's en zelfstandigen relatief weinig electriciteit en/of gas verbruiken, kunnen zij van dezelfde inschrijving gebruik maken als particulieren.

inschrijven groepsaankoop

Woon je in een huurwoning? Ook dan kun je deelnemen aan een samenaankoop van energie. Dit heeft geen invloed op jouw energielevering, de meter of op het energiecontract van de volgende huurders of eigenaar. Zij kunnen namelijk ook op elk moment overstappen. De eigenaar van de woning kan zich bovendien niet verzetten tegen een deelname aan een groepsaankoop.

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan moet je goed opletten als je mee wil doen aan een groepsaankoop van energie. Je kunt zonder problemen meedoen aan de samenaankoop, maar wordt het winnende aanbod pas bekend gemaakt nadat je bent verhuisd, dan zul je eerst een tijdelijk contract aan moeten gaan. Zodra het
winnende aanbod bekend is gemaakt, kun je vervolgens probleemloos overstappen.

energie vergelijken
energie vergelijken

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier in Vlaanderen!

energie vergelijken
energie vergelijken

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Dien een terugbelverzoek in of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

Groepsaankoop: dé ultieme tips en tricks

Sta je op het punt om je in te schrijven voor een groepsaankoop van elektriciteit en gas maar twijfel je nog? De volgende tips helpen je het maximale uit een groepsaankoop te halen:

  • Groepsaankopen worden geveild op basis van het verbruik van een gemiddeld gezin, wat niet per definitie gerelateerd is aan jouw persoonlijke situatie
  • De meeste groepsaankopen onderhandelen over een vast tarief voor elektriciteit en een variabel tarief voor gas.
  • Indien je je intekent, ontvang je een aanbod met een berekening van de te verwachten besparing. Vaak wordt het tarief van marktleider ENGIE Electrabel als referentie gebruikt, en niet noodzakelijk van de goedkoopste energieaanbieder.
  • Bij groepsaankopen komen de tarieven van de leveranciers aardig onder druk te staan. Een goede zaak voor de consument maar een grote inspanning voor de leverancier. Om als goedkoopste aanbieder uit de bus te komen, moeten de leveranciers vaak tegen of onder hun marge verkopen. Logisch gevolg is dat zij dit verlies daarna moeten goedmaken en dat je bij een verlenging een hoger tarief zou kunnen betalen dan de marktprijs.

Groepsaankopen energie in 2021

We hebben dit najaar allemaal te maken met flink stijgende energieprijzen. De gevolgen hiervan merken wij allemaal in onze portomonnee en opzoek gaan naar een nieuwe energieleverancier kan helpen om de energiekosten te drukken.

Een gemakkelijke manier voor een goedkoper energiecontract was om deel te nemen aan een groepsaankoop, helaas zal die van dit najaar niet plaats vinden. De kosten voor energieleveranciers zijn de afgelopen maanden ook toegenomen en de prijzen zijn nog flink aan het schommelen, waardoor zij momenteel niet geïnteresseerd zijn om aantrekkelijke tarieven te bieden.

Heb jij vorig jaar meegedaan aan een groepsaankoop en heb je een aflopend contract, dan kun je binnenkort waarschijnlijk meer voor jouw energie gaan betalen. Je kunt echter zonder problemen overstappen naar een andere, gunstigere en/of goedkopere energieleverancier.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Hoe kan ik blijven besparen op mijn energiekosten?

Energieleveranciers vergelijken

Niet alle Belgische energiemaatschappijen doen mee aan groepsaankopen. Het zou dus best kunnen dat je bij een andere energieleverancier betere voorwaarden vindt voor jouw specifieke energieverbruik.

De vergelijkingstool van CallMePower helpt je hierbij door op een snelle en vlotte manier de verschillende energieleveranciers te vergelijken op basis van jouw persoonlijk verbruiksprofiel en woonplaats.

Mocht je je hebben ingeschreven bij een groepsaankoop, maar past het bod van de winnende aanbieder niet bij jou? Dan kun je altijd nog de online vergelijker raadplegen om te checken wat voor jou het goedkoopst is. Onze vergelijker kijkt namelijk ook naar andere aspecten dan alleen de prijs!

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 6 stemmen vond de informatie nuttig.

Contacteer ons

voor gratis hulp en advies

Energie-advies van CallMePower

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies of als je vragen hebt. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.