Duur vast energiecontract weer opzeggen: kan dat?

Geactualiseerd op
minuten lezen
Man met contract

Sinds enige maanden bieden meerdere energieleveranciers weer vaste contracten aan. Net zoals de meeste energieprijzen, zijn de gas- en elektriciteitsprijzen van vaste energiecontracten ook verder afgenomen. Hierdoor zijn sommige vaste contracten die twee maanden geleden zijn afgesloten weer erg duur vergeleken met de markt.

Als je een vast energiecontract hebt afgesloten in februari of maart is het sterk aan te raden om de huidige energieprijzen te vergelijken. Op dit moment zijn er namelijk meer vaste contracten beschikbaar en bovendien zijn de prijzen verder gedaald. Het kan dus zijn dat het vaste contract dat je een paar maanden geleden hebt afgesloten nu weer erg duur is vergeleken met andere contracten op de markt. Wat moet je dan doen?

Het is belangrijk om te weten dat consumenten en kmo’s in België gratis kunnen veranderen van energieleverancier. Ook als je een vast contract hebt afgesloten kun je vrij overstappen naar een andere leverancier of contract, zonder dat hier een verbrekingsvergoeding voor in rekening mag worden gebracht. Je zult enkel rekening moeten houden met een opzegtermijn van één maand.

Ook als je een vast contract hebt afgesloten is overstappen dus geheel gratis. Let wel op dat bij Mega, OCTA+ en Luminus de vaste vergoeding wordt aangerekend per leveringsjaar, en niet pro rata.

Benieuwd of jouw energiecontract nog steeds voordelig is? Vergelijk alle contracten in België met de CallMePower energievergelijker.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 13 stemmen vond de informatie nuttig.

Bekijk meer nieuws over energiecontracten