gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel om gratis te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Tarieven en prijzen van Watz voor aardgas en stroom

Watz tarieven

Watz is een jonge speler op de Vlaamse en Waalse gas- en elektriciteitsmarkt maar dit Belgische bedrijf heeft op enkele jaren tijd toch heel wat consumenten kunnen overtuigen. Watz houdt het graag eenvoudig en daarom biedt het zijn klanten de keuze uit slechts twee tariefformules voor de levering van groene elektriciteit en één formule voor de levering van aardgas. In dit artikel bekijken we deze formules in detail en we proberen aan te geven voor wie ze het meest geschikt zijn.


Veranderen van energieleverancier Watz heeft op 20/12/21 schuldbescherming aangevraagd bij de rechtbank en overstappen is aan te raden! Neem gratis contact op met CallMePower om gemakkelijk en snel te veranderen van energieleverancier op het het volgende telefoonnummer: 📞 02 588 92 38.

Meer over Watz en het aanbod

Watz vergelijken

Een grote naam is Watz nog niet in België maar zijn marktaandeel op de consumentenmarkt voor gas en elektriciteit gaat wel al enkele jaren in stijgende lijn. Steeds meer Belgische consumenten, kmo's en professionelen laten zich dus blijkbaar overtuigen door de eenvoudige formules die Watz aanbiedt.

Watz kiest er ook resoluut voor om enkel een energieleverancier te zijn. Het bedrijf produceert zelf geen energie maar koopt deze aan op de groothandelsmarkt en verdeelt deze vervolgens aan particulieren en bedrijfsklanten. Voor alle aangekochte elektriciteit koopt Watz ook Belgische herkomstcertificaten die de elektriciteit ‘vergroenen’. Zo kan Watz garanderen dat zijn klanten 100% hernieuwbare en Belgische elektriciteit geleverd krijgen.

Voor hun elektriciteitscontract kunnen klanten van Watz kiezen tussen een formule met variabele tarieven op één of op twee jaar. Gedurende de hele looptijd van hun energiecontract zal Watz dan dezelfde tarieven hanteren voor het elektriciteitsverbruik. De klant zelf kan op elk moment van leverancier veranderen indien gewenst en dat zonder extra kosten. Wil je aardgas laten leveren door Watz dan kun je enkel een variabel tarief kiezen dat elk kwartaal aan de marktprijzen wordt aangepast.

Klanten van Watz kunnen kiezen welk type dienstverlening ze wensen. Dat wil zeggen, ze mogen zelf kiezen de formule kiezen die best bij ze past. De mogelijkheden zijn: per overschrijving of domiciliëring betalen, vervolgens kiezen ze tussen een factuur per post of per e-mail en voor al hun vragen of problemen kunnen ze gemakkelijk in contact komen met Watz via de telefonische klantendienst of de online klentenservice, allemaal afhankelijk van de gekozen formule.

We duiken nu verder in de actuele prijzen van Watz, om te beginnen met de tarieven voor aardgas.

gas en elektriciteit

Hoge energiefactuur?

De energieprijzen staan historisch hoog, maar besparen is vaak wel mogelijk. Bel CallMePower voor gratis energieadvies en start met besparen!

gas en elektriciteit

Hoge energiefactuur?

De energieprijzen staan historisch hoog, maar besparen is vaak wel mogelijk! CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Aardgastarieven Watz

Watz heeft een bijzonder eenvoudig aanbod voor wat betreft aardgas: één formule aan variabele tarieven voor een periode van één of twee jaar. Hieronder lichten we de aardgastarieven met de prijs per kWh toe.

Watz biedt zoals gezegd een variabel aardgastarief aan dat elk kwartaal zal worden aangepast op basis van de door de CREG (Belgische regulator voor energiemarkt) gepubliceerde TTF103 index. Daarnaast betaalt de klant uiteraard ook een vaste jaarlijkse vergoeding.

Tarieven Watz aardgas
Vaste vergoeding (€/jaar) Prijs per kWh (€cent/kWh)
- -

Huidige tarieven in augustus 2022

Kiezen voor aardgas van Watz betekent dus:

  • Variabele tarieven die elk kwartaal aan de marktprijs worden aangepast
  • Inbegrepen telefonische klantendienst
  • Vrije betaalkeuze overschrijving of domiciliëring
  • Factuur per post of elektronisch

Bij stijgende of dalende marktprijzen zal jouw factuur dus schommelen als je voor dit aanbod van Watz kiest. Meestal zijn deze schommelingen relatief klein en zul je hier dus niet zo heel veel van merken. Als je echter je woning op aardgas verwarmt dan kan een kleine stijging in de tarieven al snel een onaangename verrassing op de eindfactuur betekenen.

Kies dus enkel voor variabele tarieven indien je bereid bent je facturen goed op te volgen en regelmatig de tarieven te vergelijken met die van de concurrentie. Zie je dat de tarieven gedurende langere tijd blijven stijgen dan kun je steeds (kosteloos) overstappen op een leverancier die vaste tarieven aanbiedt. Het is altijd mogelijk elektriciteit te laten leveren door Watz en aardgas door een andere leverancier, of omgekeerd.

Energietarief en leverancier kiezen Je bent volledig vrij om te kiezen tussen de tarieven van de verschillende leveranciers. De voordeligste energieleverancier vinden, kan soms een tijdrovende job zijn. Bel ons op het telefoonnummer:
📞 02 588 92 38 en we kijken wat voor jou voordelig is.

Elektriciteitstarieven Watz

Ook in zijn aanbod voor de levering van groene elektriciteit heeft Watz de keuzemogelijkheden erg beperkt gehouden. Watz is één van de weinige leveranciers in ons land die geen aanbod heeft met variabele tarieven voor elektriciteit.

Klanten kunnen enkel kiezen voor een aanbod met gegarandeerde variabele tarieven gedurende één jaar of twee jaar. Klanten die kiezen voor een contract met een looptijd van twee jaar (op elk moment opzegbaar) betalen een iets lager tarief voor hun verbruik, de vaste jaarlijkse vergoeding is exact dezelfde.

Ook de voorwaarden zijn exact dezelfde in beide formules:

  • Variabele tarieven (gedurende één of twee jaar)
  • Inbegrepen telefonische klantendienst
  • Vrije betaalkeuze overschrijving of domiciliëring
  • Factuur per post of elektronisch

We vergelijken hieronder de tarieven van de vier formules voor elektriciteit bij Watz.

100% Groen variabel 1 jaar Post

De looptijd die vermeld wordt op energiecontracten is een beetje verwarrend, voor de klant houdt deze looptijd immers geen enkele verplichting in. Kies je voor deze formule dan garandeert Watz jou dus een variabel stroomtarief dat viermaal in het jaar wijzigt. Dit tarief ligt wel iets hoger dan bij het contract met een looptijd van twee jaar.

Dit zijn de stroomtarieven van het contract met een looptijd van één jaar:

Watz '100% Groen variabel 1 jaar stroomtarief
100% Groen variabel 1 jaar Post
Vast/Variabel Variabel tarief
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) -
Energiekost (in €cent/kWh) -
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) -
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
-
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
-
Uitsluitend nachtmeter
Vaste vergoeding (€/jaar) -
Energiekost (in €cent/kWh) -

Huidige tarieven in augustus 2022

Variabele tarieven voor elektriciteit bieden jou als klant de zekerheid dat je altijd een eerlijke prijs (marktprijs) voor je verbruikte stroom betaalt en dat kan een hele geruststelling zijn voor sommigen. Toch houdt een variabel tarief ook het risico in dat je (jarenlang) teveel betaalt voor je elektriciteit, zeker als de prijzen op de nationale en internationale markten stijgen. Controleer dus minstens één keer per jaar of jouw energietarief nog wel voordelig is en of je niet beter kunt overstappen op een andere leverancier. Je kunt bijvoorbeeld een onafhankelijke prijsvergelijking uitvoeren via de V-test van de Vlaamse energieregulator Vreg of waag een poging bij de prijzenvergelijker van CallMePower.

Welk tarief kan ik best kiezen bij Watz?

Als we de vier aanbiedingen van Watz voor elektriciteit vergelijken kunnen we enkel concluderen dat de formule Digitaal op twee jaar prijstechnisch het interessants is. De klant betaalt een lager energietarief per kilowattuur én een lagere vaste vergoeding, maar kan toch op elk moment van leverancier veranderen want men is niet gebonden aan de looptijd van het contract. Kies je voor Watz als elektriciteitsleverancier dan bevelen we dus de Digitale formule met een looptijd van twee jaar aan.

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

Bel CallMePower voor gratis vergelijkingshulp en om te veranderen van energieleverancier!

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Geactualiseerd op