Mega Online tarief - Actuele prijzen en voorwaarden

Geactualiseerd op
minuten lezen
Mega Online

Het Mega Online contract is beschikbaar met variabele prijzen en heeft een looptijd van één jaar. In deze maand kost 1 kWh elektriciteit bij het Mega Online Green Flex contract 13.30000 €cent. Voor gas betaal je 5.56000 €cent per kWh. In dit artikel leggen we alles uit over het Mega Online tarief en bekijken we de actuele prijzen.

Wat is het Mega Online tarief?

Het Mega Online tarief is een energiecontract aangeboden door energieleverancier Mega voor elektriciteit en / of aardgas. Dit contract heeft een looptijd van één jaar en is momenteel enkel beschikbaar met variabele prijzen. De prijzen van het Mega Online tarief worden om de drie maanden aangepast.

Volgens Mega is het Online tarief één van de goedkoopste energietarieven op de markt. Doordat je bij het Mega Online tarief een volledige online dienstverlening ontvangt, is de vaste vergoeding een stuk lager dan bij andere tarieven. Bovendien behoren de Mega prijzen per kWh over het algemeen tot de voordeligste tarieven op de energiemarkt in België.

Mega Online
Mega Online

Mega Online contract afsluiten? (Officiële CallMePower-partner)

Bel om direct het Mega Online contract voor gas en / of elektriciteit af te sluiten.

Mega Online
Mega Online

Mega Online contract afsluiten? (Officiële CallMePower-partner)

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Mega Online vast tarief beschikbaar?

Door de hoge energieprijzen biedt Mega tijdelijk geen vaste energietarieven aan. Ook het Mega Online vast tarief is dus tijdelijk niet beschikbaar.

Het is op dit moment bij de meeste energieleveranciers niet mogelijk om een vast tarief af te sluiten en bovendien is een vast energiecontract door de hoge prijzen niet aan te raden. Lees ons artikel over het kiezen tussen een vast of variabel energiecontract voor meer informatie.

Alle tarieven van Mega of de zakelijke tarieven bekijken? Navigeer naar de Mega tarieven pagina of de Mega zakelijk pagina.

Actuele Mega Online tarieven

De getoonde Mega Online prijzen betreffen de energiekost en zijn inclusief btw. Bijkomende nettarieven en heffingen zijn niet inbegrepen in de getoonde prijs, omdat deze verschillen per regio en bij alle leveranciers gelijk zijn. De prijzen zijn afkomstig van de tariefkaarten van Mega en betreffen de huidige prijzen in deze maand.

De getoonde prijzen gelden in Vlaanderen en Wallonië.

Voor eigenaren van zonnepanelen biedt Mega het injectietarief aan voor de elektriciteit die wordt geleverd aan het energienet. Daarnaast dienen deze huishoudens ook een forfaitair bedrag per kVA per maand te betalen indien zij genieten van een terugdraaiende teller.

Vraag over het Mega Online tarief? Neem dan met Mega contact op.

Tarieven Mega Online elektriciteit

In de tabel hieronder zijn de actuele Mega Online elektriciteitstarieven weergegeven. De elektriciteit in dit tarief is afkomstig uit hernieuwbare en niet-hernieuwbare energiebronnen en de prijzen worden om de drie maanden aangepast.

Mega Online Green Flex Mega Online Flex
Soort tarief Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Telefonische dienstverlening
Groene stroom ✔️
Laatst geactualiseerd op 07/12/2023 07/12/2023
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 15,90 15,90
Energiekost (in €cent/kWh) 13,42 13,42
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 15,90 15,90
Dagtarief/piekuren 13,42 13,42
Nachttarief/daluren 13,42 13,42
Uitsluitend nachtmeter
Vaste vergoeding (€/jaar) 15,90 15,90
Energiekost (in €cent/kWh) 13,42 13,42

Tarieven Mega Online aardgas

In de tabel hieronder zijn de actuele Mega Online gastarieven weergegeven. De voorwaarden voor de gastarieven zijn gelijk aan de voorwaarden van de elektriciteitstarieven. Daarnaast is het mogelijk om het Mega Online gascontract apart af te sluiten of in combinatie met het elektriciteitscontract.

🔥 Mega Online Flex
Soort tarief Variabel
Looptijd 1 jaar
Telefonische dienstverlening
Vaste vergoeding (€/jaar) 15,90
Energiekost (in €cent/kWh) 5,38
Laatst geactualiseerd op 07/12/2023

Voorwaarden Mega Online tarief

Naast het vergelijken van energieprijzen, is het ook belangrijk om de voorwaarden van de contracten met elkaar te vergelijken. De verschillen in de voorwaarden kunnen namelijk erg groot zijn. In dit onderdeel bekijken we de voorwaarden van het Mega Online tarief in detail.

Dienstverlening Mega Online tarief

Het Mega Online tarief betreft een online energiecontract. Dit betekent dat je alle zaken betreffende je energiecontract online zult moeten regelen. Daarnaast is het niet mogelijk om gebruik te maken van het Mega telefoonnummer en zal je altijd via de chat, social media of e-mail met de klantendienst contact op moeten nemen. Het ontvangen van de Mega factuur gebeurt altijd per e-mail.

Uiteraard heb je wel toegang tot de myMega klantenzone, waar je een groot aantal zaken betreffende je energiecontract kunt regelen. Doordat de klantenzone erg uitgebreid is, zal het in veel gevallen niet nodig zijn om contact met de klantendienst op te nemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je gehele Mega verhuis online te regelen.

Aanpassing prijzen Mega Online contract

Het Mega Online tarief, oftewel Mega Online Flex tarief, is een variabel energiecontract. Dit betekent dat de prijzen per kWh meebewegen met de marktprijzen van energie. De prijzen worden om de drie maanden aangepast, waardoor je dus drie maanden lang dezelfde prijs per kWh betaalt.

Het Mega Online contract is op elk moment op te zeggen, zonder opzegvergoeding. Wel zal je rekening moeten houden met een opzegtermijn van één maand.

Oorsprong elektriciteit Mega Online

De elektriciteit in het Mega Online contract is afkomstig uit verschillende soorten energiebronnen. De energiebronnen die Mega gebruikt verschillen sterk, maar het grootste gedeelte van de groene stroom is afkomstig uit biogas, waterkracht en windenergie. Bij het Mega Online tarief is de elektriciteit echter kan de oorsprong van de elektriciteit verschillen, waardoor dit niet een volledig groen contract is.

Voordelen Mega Online contract

Het Mega Online contract is één van de meest populaire energiecontracten van deze leverancier. Dit komt vooral doordat de prijzen erg aantrekkelijk zijn, maar ook doordat je bij Mega enkele voordelen ontvangt. Als energievergelijker concluderen wij dat het Mega Online tarief de volgende voordelen heeft:

  • Aantrekkelijke tarieven per kWh.
  • Lage vaste vergoeding.
  • Deels groene stroom.
  • Levering in heel Vlaanderen en Wallonië.
  • Toegang tot de myMega online klantenzone.

Bekijk de Mega reviews om erachter te komen hoe klanten en ex-klanten deze leverancier beoordelen.

Mega Online
Mega Online

Mega Online contract afsluiten? (Officiële CallMePower-partner)

Bel om direct het Mega Online contract voor gas en / of elektriciteit af te sluiten.

Mega Online
Mega Online

Mega Online contract afsluiten? (Officiële CallMePower-partner)

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Mega Online tarief vergelijken

Energietarieven vergelijken is een zeer belangrijk onderdeel als je gaat veranderen van energieleverancier. Door de tarieven van meerdere leveranciers goed te vergelijken is het vaak mogelijk een hoop te besparen op je energiefactuur.

Mega Online of Mega Smart?

Het grootste verschil tussen het Mega Online en Smart tarief is dat je bij het Smart tarief toegang hebt tot de volledige klantendienst van Mega. Bij een vraag of probleem is het dus altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de klantendienst. Bij het Mega Group tarief is dit ook het geval.

Indien je de energiefactuur per post wilt ontvangen, zal je moeten kiezen voor het Mega Cosy tarief. Bij dit tarief heb je tevens toegang tot de gehele klantendienst.

telefoon mega
telefoon mega

Word nu klant bij Mega! (Officiële CallMePower-partner)

Bel om direct een contract af te sluiten voor gas en / of elektriciteit bij Mega.

telefoon mega
telefoon mega

Word nu klant bij Mega!

Laat je gratis terugbellen door een Mega-expert van CallMePower of sluit direct een contract af.

Mega energie vergelijken met andere leveranciers

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd door het aanbod van Mega? Vergelijk deze leverancier dan met andere aanbieders in België.

In het overzicht hieronder zijn alle vergelijkingen van Mega weergegeven. Klik op de vergelijking om naar de pagina te navigeren.

Bekijk meer Mega tarieven

Vragen over Mega?

Bel CallMePower voor gratis advies

Vragen over Mega?

Bel de energie-experts van CallMePower voor advies over het aanbod van Mega. Mega is een officiële partner van CallMePower - (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

De energie-experts van CallMePower bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren.