energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Luminus dynamisch tarief: prijs en voorwaarden juli 2024

Geactualiseerd op
minuten lezen
Luminus dynamic

In juli 2024 bedraagt de elektriciteitsprijs van het Luminus Dynamic tarief € 10,56 per kWh (in €cent). De vaste vergoeding bedraagt € 75,00 per jaar. Het dynamische contract van Luminus is uitsluitend beschikbaar voor elektriciteit in Vlaanderen voor huishoudens met een digitale energiemeter.

Wat is het Luminus dynamische tarief?

Het Luminus dynamische tarief is een dynamisch energiecontract waarbij de prijzen ieder uur worden aangepast op basis van de prijzen die de dag voorafgaand aan de levering op de energiemarkt geldig waren. De uurprijzen kunnen fluctueren door onder andere verschillen in vraag en aanbod op de groothandelsmarkten.

Het dynamische energiecontract van Luminus is op dit moment uitsluitend beschikbaar in Vlaanderen voor huishoudens met een digitale energiemeter. Hoewel iedereen het contract kan afsluiten, raden we aan om alleen voor dit tarief te kiezen als je een hoog elektriciteitsverbruik hebt dat kan worden ingepland.

In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste voorwaarden van Luminus Dynamic weergegeven.

Naam contract Voorwaarden contract
Luminus Dynamic Soort tarief: Dynamisch
Looptijd: 1 jaar
Telefonische dienstverlening: ❌
Groene stroom: ❌

Huidig aanbod in 07/2024. Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst energie België

Bel CallMePower voor advies over energiecontracten of om over te stappen. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower
energie-vergelijken
energie vergelijken

Gratis adviesdienst gas en elektriciteit België

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren of vergelijk gratis met onze energievergelijker.

Advertentie - CallMePower 

Methodologie vergelijking Luminus dynamisch tarief

De getoonde Luminus Dynamic prijzen betreffen de energiekost en zijn inclusief btw. Bijkomende nettarieven en heffingen zijn niet inbegrepen in de getoonde prijs, omdat deze verschillen per regio en bij alle leveranciers gelijk zijn. De prijzen zijn afkomstig van de tariefkaarten van Luminus en betreffen de huidige prijzen in deze maand.

De getoonde prijzen gelden in Vlaanderen.

Luminus Dynamic tarieven elektriciteit

In het overzicht hieronder zijn de actuele prijzen van het Luminus Dynamic tarief weergegeven. Dit zijn de verwachte kWh-prijzen voor een huishouden met een gemiddeld verbruiksprofiel. Bij een dynamisch energiecontract is de kWh-prijs echter afhankelijk van de mate waarin je je verbruik aanpast aan de prijzen. Het kan dus zijn dat de daadwerkelijke prijs per kWh hoger of lager uitvalt.

Luminus Dynamic
Voorwaarden contract
 • Soort tarief: Dynamisch
 • Looptijd: 1 jaar
 • Groene stroom: ❌
Vaste vergoeding (€/jaar) € 75,00
Energiekost (in €cent/kWh)
 • Energiekost (in €cent/kWh): € 10,56
 • Dagtarief/piekuren: € 10,56
 • Nachttarief/daluren: € 10,56
 • Uitsluitend nachtmeter: € 10,56
Afsluiten Dit contract is niet beschikbaar bij CallMePower.

Huidige tarieven in 07/2024. Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

Verwachte kosten Luminus Dynamic

De geschatte jaarlijkse kosten worden onder andere bepaald door de prijs per kWh en de vaste vergoeding. Voor een gemiddeld huishouden met een elektriciteitsverbruik van 4.000 kWh per jaar schat CallMePower de jaarlijkse kosten voor een dynamisch contract afgesloten in juli 2024 op:

 • Luminus Dynamic : € 1.152,76

Let op: de daadwerkelijke kosten van een dynamisch contract zijn afhankelijk van de mate waarin het verbruik wordt aangepast aan de uurprijzen.

Dynamisch contract aardgas Luminus

Op dit moment is het in België nog niet mogelijk om een dynamisch contract voor aardgas af te sluiten. Indien je gebruikmaakt van gas voor het verwarmen van je woning of om te koken, zal je een apart gascontract moeten afsluiten bij Luminus of een andere energieleverancier.

Injectietarief Luminus Dynamic

Klanten van Luminus die kiezen voor het dynamische tarief en zonnepanelen hebben ontvangen een injectievergoeding voor de geïnjecteerde elektriciteit. De geschatte injectietarieven van het Luminus Dynamic contract in juli 2024 zijn:

 • Enkelvoudig: € 5,25 per kWh
 • Piekuren: € 5,25 per kWh
 • Daluren: € 5,25 per kWh

Let op: de injectietarieven zijn ook dynamisch. De vergoeding die je ontvangt voor de geïnjecteerde elektriciteit kan dus ieder uur veranderen. Houd er rekening mee dat in veel gevallen de zonnepanelen meer stroom opwekken als de prijzen laag liggen en je dus minder ontvangt voor de geïnjecteerde elektriciteit.

Voorwaarden dynamisch energiecontract Luminus

Voordat je gaat veranderen van energieleverancier is het belangrijk om ook naar de voorwaarden van energiecontracten te kijken. Deze kunnen namelijk ook sterk verschillen. In dit onderdeel vind je de belangrijkste voorwaarden van het Luminus Dynamic tarief.

Waarom kiezen voor het Luminus dynamische contract?

 • Smart Charging App: alleen bij het dynamische contract krijg je toegang tot de Smart Charging App van Luminus, waarmee je je elektrische auto slim kunt opladen en optimaal profiteert van de schommelende uurprijzen.
 • Meer gebruik van groene stroom: hoewel Luminus niet garandeert dat afnemers van het dynamische tarief groene stroom ontvangen, bevordert dit type energiecontract het gebruik ervan wel. Op momenten waarop de prijzen van het dynamische tarief laag zijn, is de productie van groene stroom vaak hoog.
 • Maandelijkse afrekening: in plaats van voorschotten en een jaarafrekening betaal je maandelijks voor je daadwerkelijke energiekosten.

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Contacteer de energie-experts van CallMePower voor meer informatie of advies. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

energie advies
energie advies

Meer informatie ontvangen?

Een energie-expert van CallMePower belt je gratis terug of vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker.

Klantendienst bij Luminus Dynamic

De klantendienst van het Luminus Dynamic tarief verloopt volledig online. Dit betekent dat je bij een vraag of probleem niet telefonisch met de klantendienst van Luminus contact op kunt nemen. Voor vragen kan je de klantendienst via een van de online contactmethoden bereiken, waaronder e-mail en een contactformulier.

Daarnaast ontvangen alle klanten van Luminus toegang tot de online klantenzone. In de My Luminus online klantenzone is het mogelijk om je energiecontract te beheren en informatie in te zien. Aanvullend krijgen alle klanten met een dynamisch tarief bij Luminus ook toegang tot de Smart Charging App. Met deze applicatie is het mogelijk om het opladen van je elektrische auto automatisch in te plannen op basis van de uurprijzen van je dynamische contract.

Meer weten over de dienstverlening van Luminus?

Bekijk de Luminus review door CallMePower.

Oorsprong stroom bij dynamisch energiecontract

Luminus garandeert bij het dynamische energiecontract, in tegenstelling tot andere contracten van deze leverancier, niet dat de stroom volledig uit hernieuwbare energiebronnen afkomstig is. In realiteit zal de elektriciteit van het Luminus Dynamic contract afkomstig zijn uit een mix van verschillende soorten energiebronnen.

Met een dynamisch contract stimuleer je echter wel het gebruik van groene stroom. Op momenten dat de prijzen laag liggen, is de productie van groene stroom veelal hoog. Het merendeel van de elektriciteit die je dus verbruikt tijdens de voordelige uren zal dus afkomstig zijn uit hernieuwbare energiebronnen.

Aanbod Luminus Dynamic vergelijken

Nog niet overtuigd door het Luminus Dynamic tarief? Vergelijk dan het aanbod van Luminus met een andere energieleverancier of vind meer informatie over de overige tarieven van Luminus:

energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Bel CallMePower voor een gratis telefonische vergelijking of vergelijk online. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut)

Advertentie - CallMePower 
energie vergelijken
energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken?

Vergelijk prijzen met onze gratis energievergelijker of dien een terugbelverzoek in.

Advertentie - CallMePower 

Veelgestelde vragen

Heeft Luminus het goedkoopste dynamische contract?

Meerdere energieleveranciers in Vlaanderen bieden het dynamische energiecontract aan. In juli 2024 wordt het goedkoopste dynamische contract aangeboden door Trevion met het Trevion Groene Energie Dynamisch tarief.

Wat heb ik nodig voor een dynamisch tarief bij Luminus?

Om een dynamisch contract bij Luminus af te sluiten heb je in ieder geval een digitale energiemeter nodig en moet je woonachtig in Vlaanderen zijn. Daarnaast is het belangrijk om te voldoen aan de volgende drie punten om financieel voordeel te halen uit een dynamisch contract:

 1. Je gebruikt apparaten waarvan het gebruik is in te plannen. Dit omvat grootverbruikers zoals een elektrische of hybride wagen, of een slimme warmtepomp. Het vermogen om deze apparaten flexibel te beheren helpt je te profiteren van lagere energietarieven op bepaalde tijdstippen.
 2. Je elektriciteitsverbruik is flexibel. Het is belangrijk dat je in staat bent om je elektriciteitsverbruik te spreiden. De meest voordelige uren om elektriciteit te verbruiken zijn vaak 's nachts (tussen 0:00 en 6:00 uur) en in de namiddag (tussen 13:00 en 17:00 uur).
 3. Je bent bewust van de prijsschommelingen. Een dynamisch tarief betekent dat de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de energiemarkt. Houd er dus rekening mee dat de prijzen mogelijk kunnen stijgen, zoals in de winter of bij onverwachte gebeurtenissen op de markt. Tegelijkertijd kun je ook profiteren van zeer lage of zelfs negatieve prijzen.

Is een dynamisch contract bij Luminus altijd goedkoper?

Een dynamisch energiecontract is niet altijd goedkoper. Alleen als je je verbruik aanpast aan de prijzen is een dynamisch contract voordeliger. Indien je dit niet doet, kan een dynamisch contract zelfs een stuk duurder uitvallen. Maak dus altijd een goede overweging van de voor- en nadelen van dit type energiecontract.

Hoe kan ik het Luminus Dynamic contract opzeggen?

Een dynamisch contract van Luminus is op ieder moment gratis opzegbaar. Je kunt zonder opzegvergoeding overstappen naar een ander tarief van Luminus of naar een andere energieleverancier. Houd wel rekening met een opzegtermijn van één maand.

Indien je overstapt naar een voordeliger en/of beter tarief, is het niet nodig om je dynamische contract bij Luminus op te zeggen. Je nieuwe energieleverancier brengt Luminus automatisch op de hoogte van je overstap.

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 49 stemmen vond de informatie nuttig.

Bekijk meer Luminus tarieven