Tarieven en prijzen van Lampiris voor energie: gas & elektriciteit

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons tijdens de openingsuren.

Lampiris tarieven

Zijn de tarieven van Lampiris interessant voor jou? Je leest het in dit artikel waar we alle formules en bijbehorende prijzen van elektriciteit en aardgas van deze energieleverancier onder de loep houden. We vergelijken de energieprijzen per kilowattuur en zo weet jij of Lampiris een voordelige keuze is.


Opgelet, de prijzen per kWh zoals deze worden aangegeven in de onderstaande tabellen omvatten enkel de prijs per kilowattuur van de energiekost (kosten energieleverancier: Lampiris).

Aanbod energie Lampiris

Lampiris logo

Lampiris werd in de eerste jaren van zijn bestaan vooral bekend met een aanbod van 100% groene en Belgische stroom aan vaste prijzen, een vernieuwende formule. Hoewel de formules die Lampiris tegenwoordig aanbiedt vergelijkbaar zijn met die bij de meeste andere leveranciers, en de groene stroom tegenwoordig ook uit Frankrijk komt, zijn de formules van Lampiris wel opvallend helder en eenvoudig gebleven. Zo zou het voor nieuwe Lampiris-klanten gemakkelijk moeten zijn om een juiste keuze te maken.

Variabele en vaste tarieven Lampiris

Lampiris denkt dat klanten die een variabele prijs willen voor hun elektriciteit deze wellicht ook zullen willen voor hun aardgas. Daarom maken Lampiris-klanten een keuze voor een variabele of een vaste prijs met de standaard dienstverlening van Lampiris of ze kiezen voor een variabele prijs met een dienstverlening via internet voor zowel gas als elektriciteit.

Klanten kunnen eventueel wel een apart contract voor de levering van aardgas en elektriciteit afsluiten bij Lampiris of de andere energieleveranciers zodat ze voor de ene energiesoort een vast tarief kunnen betalen en voor de andere een variabel tarief.

Hieronder overlopen we de belangrijkste verschillen tussen de aangeboden formules en we proberen aan te geven welke formule het beste past bij welk type verbruiker. Om helemaal zeker te weten welke leverancier en welke formule voor jou het interessantste is, is het aanbevolen een onafhankelijke prijsvergelijking uit te voeren, zoals bijvoorbeeld de V-test van de Vlaamse energieregulator Vreg.

energieverbruik berekenen

Wat is jouw energieverbruik?

Wie zijn energieverbruik kent, bespaart meer op zijn of haar energiefacturen!
Schat daarom nauwkeurig je verbruik met de energiecalculator!

Lampiris tarieven elektriciteit

elektriciteitstarieven

Dezelfde drie formules die Lampiris aanbiedt voor de levering van aardgas zijn ook geldig voor de levering van elektriciteit. De huishoudelijke klant heeft dus de keuze tussen een vaste of een variabele prijs en kan eventueel ook kiezen voor een goedkoper abonnement met variabele tarieven als hij of zij het contract via internet wilt beheren.

Indien je een bedrijf bent, kun je terecht bij Total Gas & Power. Klein professionelen en KMO's hebben een andere energiebehoefte dan particulieren.

De stroom die Lampiris levert moet volgens de leverancier zelf 100% groen zijn, ook al produceert Lampiris zelf onvoldoende groene stroom om het verbruik van zijn klanten te dekken. Voor de niet-hernieuwbare elektriciteit die Lampiris aankoopt worden daarom herkomstcertificaten aangekocht. De elektriciteit wordt zo eigenlijk ‘vergroend’ door het steunen van investeringen in hernieuwbare energie in België en Frankrijk.

Lampiris Online - variabel stroomtarief

De laagste prijzen voor jouw elektriciteit bij Lampiris betaal je als je kiest voor het Online-contract. Dat wil zeggen, je sluit het contract via internet af en hebt enkel toegang tot de online-klantendienst en je facturen ontvang je per mail. Je moet je bovendien verplicht domiciliëren. Lampiris contacteren gaat dus volledig digitaal.

In deze formule wordt de energieprijs elk kwartaal berekend op basis van de internationale marktprijzen. De abonnementskost is in deze formule merkelijk lager dan bij de Tip- en de Top-formules.

Lampiris Online
Vaste abonnementskost (€/jaar)
Enkelvoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh) 7.18290
Tweevoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
7.20710
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
7.16110
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 7.1768

Huidige tarieven in december 2020

Een formule met variabele tarieven vereist dat de klant regelmatig de prijzen bij de concurrentie vergelijkt. Voor klanten die hiertoe bereid zijn is de Lampris Online-formule veruit het voordeligste tegenover de twee andere formules, onafhankelijk van hoeveel men verbruikt. Als de prijzen op de internationale markten beginnen stijgen kan het echter voordeliger blijken te kiezen voor een contract met vaste prijzen.

Lampiris TOP - vast stroomtarief

De Top-formule is er voor gezinnen met een groot verbruik zo schrijft Lampiris zelf op zijn website. Met een hogere abonnementsprijs maar lagere vaste tarieven zouden deze gezinnen hun voordeel moeten kunnen doen. Nochtans is momenteel het vaste tarief in deze formule wel hoger dan het vaste tarief in de Online-formule (met uitzondering van het tarief voor exclusieve nachtmeters, dat is lager in de Top-formule).

Het lijkt er dus op dat deze formule vooral bedoeld is voor klanten met een hoog verbruik die ook geen zin hebben om regelmatig prijzen te vergelijken en die een uitgebreide klantenservice waarderen. Domiciliëring is niet verplicht, facturen worden per post verzonden en de klant kan ook terecht bij de Lampiris-loketten of op de telefonische klantendienst bij vragen of problemen.

Lampiris Top
Vaste abonnementskost (€/jaar) 69.000000
Enkelvoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh) 7.37300
Tweevoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
8.42000
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
6.32060
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 6.3206
Telefonische vergelijkingshulp en tariefcheck
02 588 92 38

Huidige tarieven in december 2020

Omdat het tarief in de Top-formule tot drie jaar lang kan worden vastgelegd zou deze formule uiteindelijk veel voordeliger kunnen blijken dan een formule met variabele tarieven. Als de internationale energieprijzen gedurende lange tijd stijgen worden de variabele tarieven immers hoger dan het vaste tarief dat je met Lampiris hebt afgesproken bij het begin van je contract. Als de prijzen daarentegen dalen of gelijk blijven is een formule met variabel tarief meestal voordeliger.

Lampiris TIP - variabel stroomtarief

Voor consumenten met een relatief klein elektriciteitsverbruik raadt Lampiris de Tip-formule aan. In die formule is immers de energiekost (prijs per kWh) het hoogste maar de abonnementsprijs is veel voordeliger dan in de Top-formule met vaste prijzen.

Nochtans zijn kleine elektriciteitsverbruikers die bereid zijn hun contract via internet te beheren en die een domiciliëring voor hun facturen geen probleem vinden voordeliger uit met de Online-formule. De Tip-contracten lijken zich dan ook vooral te richten op klanten die het comfort van een uitgebreide klantendienst willen combineren met het prijsvoordeel van variabele tarieven.

Lampiris Tip
Vaste abonnementskost (€/jaar) 39.990000
Enkelvoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh) 8.23910
Tweevoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
9.29180
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
7.28320
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 7.3074

Huidige tarieven in december 2020

Ook voor dit contract geldt dat de variabele tarieven enkel interessant zullen blijven wanneer de internationale energieprijzen niet op lange termijn stijgen. Is dat wel het geval dan kan een overstap naar een contract met vaste tarieven voordeliger zijn. Als je voor deze formule kiest is het dus verstandig regelmatig een prijsvergelijking uit te voeren. Je kunt een energiecontract immers op elk moment opzeggen.

zonnepanelen op dak

Lampiris SOLAR - vast stroomtarief

Voor huishoudelijke klanten die een pv-installatie op het dak hebben geplaatst, kunnen opteren voor het SOLAR tarief van Lampiris. Dit is een tariefformule aan een vaste energieprijs voor 1 jaar speciaal voor eigenaars van zonnepanelen.

Is het vermogen van jouw zonnepaneelinstallatie lager dan 10kWp? Dan kan Lampiris SOLAR interessant zijn. Waarom? Bij dit tariefplan is informatie en bijstand in geval van een panne aan de installatie van de zonnepanelen en een telefoonlijn inbegrepen. Als je een technisch probleem ervaart, biedt deze dienst ondersteuning met all-inn dekking tot een bedrag van 600 Euro.

Lampiris Solar
Vaste abonnementskost (€/jaar) 119.000000
Enkelvoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh) 6.57710
Tweevoudige meter
Energiekost (in €cent/kWh)
Dagtarief/Piekuren
8.24210
Energiekost (in €cent/kWh)
Nachttarief/Daluren
5.60310
Uitsluitend nachtmeter
Energiekost (in €cent/kWh) 5.4821

Huidige tarieven in december 2020

De formule Lampiris SOLAR is niet het voordeligste tarief van Lampiris, houd er wel rekening mee dat er een bijstand inbegrepen is voor jouw zonnepaneelinstallatie en omvormer.

energieleveranciers vergelijken

Lampiris energietarieven vergelijken

Vergelijk de tarieven, stap over en bespaar op je energiefactuur. Alle leveranciers en deals op een rijtje!

Lampiris tarieven aardgas

gastarieven energiecontracten

‘Online’, een variabel tarief met dienstverlening via internet is bij Lampiris de goedkoopste formule voor kleine verbruikers. De Tip-formule richt zich op kleine verbruikers die graag hun facturen per post ontvangen en die de klantendienst telefonisch willen kunnen bereiken. De Top-formule richt zich op grote verbruikers die een hogere vaste abonnementsprijs willen compenseren met lagere en vaste tarieven voor hun aardgas (en elektriciteit) op één, twee of drie jaar.

Een contract met Lampiris kan op elk moment stopgezet worden. Als je een contract hebt ondertekend met een bepaalde looptijd betekent dat enkel dat Lampiris de afgesproken tarieven gedurende de hele looptijd zal garanderen.

Lampiris Online - variabel aardgastarief

De Online-formule richt zich op de meest prijsbewuste klant die het geen probleem vindt om zijn energiecontract volledig via internet te beheren. Ze moeten ook verplicht voor domiciliëring kiezen.

Klanten die voor deze formule kiezen moeten hun contract afsluiten via de website en kunnen de klantendienst enkel contacteren per mail of via de contactpagina op internet. Ook via de chatbox op de website is het mogelijk snel in contact te treden met een medewerker van de klantendienst. Daarnaast is er de handige MyLampiris-app voor Android en iPhone.

De Online-formule wordt enkel aangeboden met variabele tarieven die elke drie maanden worden aangepast op basis van de internationale handelsprijzen voor aardgas. Het abonnement is in de Online-formule steeds goedkoper dan bij de Top- en Tip-formules.

Lampiris Online
Vaste abonnementskost (€/jaar) 35.000000
Prijs per kWh (c€/kWh) 2.12340

Huidige tarieven in december 2020

Doordat de tarieven driemaandelijks worden aangepast kan het zijn dat een contract met de Online-formule bij het afsluiten voordelig is maar na een prijsstijging op de internationale markten plots niet meer. Bij gelijkblijvende of dalende internationale energieprijzen zal een contract met variabele tarieven steeds het meest interessant zijn. Wie dit contract kiest moet met andere woorden bereid zijn regelmatig prijzen te vergelijken.

Lampiris TOP - vast aardgastarief

Met de Top-formule richt Lampiris zich naar eigen zeggen op grote verbruikers. Dat is logisch ook, want bij dit abonnement is de abonnementsprijs hoger dan bij de andere aangeboden formules. Om dat te compenseren met een lagere energiekost (prijs per kWh) moet de klant dus al een behoorlijk jaarlijks gasverbruik hebben. De tarieven in deze formule kunnen worden vastgelegd voor 1, 2 of 3 jaar, de abonnementsprijs is daarbij steeds dezelfde. 

Lampiris Top
Vaste abonnementskost (€/jaar) 69.000000
Prijs per kWh (c€/kWh) 2.69860
Telefonische vergelijkingshulp en tariefcheck
02 588 92 38

Huidige tarieven in december 2020

Voor grote gezinnen die veel gas verbruiken (woning verwarmd op gas) en die graag prijszekerheid hebben op lange termijn is deze formule aanbevolen. Met het comfort van een telefonisch bereikbare klantendienst, facturen per post en de mogelijkheid om via overschrijving te betalen spreekt deze formule ook klanten aan die het belangrijk vinden te kunnen rekenen op een goede klantenservice.

Lampiris TIP - variabel aardgastarief

Voor consumenten met een kleiner jaarlijks verbruik (met enkel een waterverwarmingsketel en een fornuis op gas bijvoorbeeld) is een vast tarief met een hoge abonnementsprijs meestal niet interessant. Voor deze groep heeft Lampiris een tweede formule met variabele prijzen (naast de Online-formule).

In het Lampiris-Tip contract is de vaste abonnementsprijs namelijk afhankelijk van het verbruik. Klanten die minder dan 20.000 kWh verbruiken krijgen in deze formule een relatief goedkoop abonnement aangeboden in combinatie met een variabel tarief dat driemaandelijks wordt aangepast aan de wereldhandelsprijzen. Momenteel is de energieprijs (prijs per kWh) constant in deze formule. Hoeveel de klant jaarlijks verbruikt maakt voor de energieprijs dus geen verschil.

Lampiris Tip
Vaste abonnementskost (€/jaar) 39.990000
Prijs per kWh (c€/kWh) 2.83140

Huidige tarieven in december 2020

Met een abonnementsprijs die hoger ligt dan bij het Online-contract en een energieprijs die momenteel ook hoger ligt lijkt de Tip-formule toch vooral interessant voor kleine verbruikers die wel graag toegang hebben tot een uitgebreide klantendienst en die graag facturen per post ontvangen. Verder verschillen deze twee formules namelijk niet en dus is het Online-contract in principe steeds voordeliger.

energieleveranciers vergelijken

De tarieven van Lampiris vergelijken met andere energieleveranciers

Het zit in onze DNA om prijzen te vergelijken, we krijgen er zelfs energie van! Daarom vergelijken wij graag voor jou Lampiris met de concurrentie. We houden de meest populaire energietarieven en prijzen voor elektriciteit en aardgas van Lampiris en die van de andere grote leveranciers tegen de lamp. Wie wordt deze maand de voordeligste leverancier, Eneco, Luminus, ENGIE Electrabel of Lampiris?

gas en elektriciteit

Vergelijk energie, stap over en bespaar!

CallMePower belt je gratis terug tijdens de openingsuren met energieadvies of bel op ma-vr van 8-19h en za van 8:30-17:30h.

Wil je een complete én persoonlijke vergelijking maken? Vergelijk en bekijk hoeveel jij kunt besparen op je Lampiris factuur! Zo bespaar jij tientallen Euro's op je energie! Heb je een voordeliger tarief gevonden? Overstappen gaat vlotter en sneller dan je denkt!

Luminus en Essent

Lampiris vs. ENGIE

In dit artikel vergelijken we de energieprijzen van Lampiris met ENGIE Electrabel

Bekijk de vergelijking
Luminus en Lampiris

Lampiris vs. Luminus

In dit artikel vergelijken we de energieprijzen van Luminus met Lampiris

Bekijk de vergelijking
Eneco en Lampiris

Lampiris vs. Eneco

In dit artikel vergelijken we de energieprijzen van Eneco met Lampiris

Bekijk de vergelijking
Geactualiseerd op