Contact Lampiris: telefoonnummer, klantendienst, contactformulier en andere contactgegevens

gas en elektriciteit

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel voor gratis energieadvies van CallMePower en start met besparen!

lampiris energieleverancier contact

Ben je klant van Lampiris? Wil je klant worden of wil je je energiecontract bij deze energieleverancier opzeggen? Je kan Lampiris via diverse mogelijkheden contacteren. In dit artikel vind je alle contactgegevens en praktische informatie die je nodig hebt om een contract aan te vragen of om de klantendienst te bereiken met je vraag of probleem. Je vindt alle contactdetails in dit overzicht!


Lampiris: Drie eenvoudige tariefformules voor elektriciteit en aardgas

lampiris logo energieleverancier

Lampiris levert aardgas en groene elektriciteit. Deze leverancier biedt consumenten een heldere, eenvoudige keuze tussen drie formules: een contract met uitsluitend dienstverlening via internet (Lampiris Online), een contract met vaste prijzen op 1, 2 of 3 jaar (Lampiris Top) of een contract met variabele prijzen (Lampiris Tip). Je kunt de actuele tarieven van Lampiris op deze tarievenpagina raadplegen.

Onderdeel van Total

Als onderdeel van de Franse energiereus Total heeft Lampiris een stevige verankering op de Belgische en Franse energiemarkt. Oorspronkelijk was Lampiris echter een zelfstandig Belgisch bedrijf, opgericht in 2003 bij de vrijmaking van de Vlaamse energiemarkt. Lampiris was toen reeds een erg vernieuwend bedrijf. Het bood bijvoorbeeld als eerste contracten met een vaste elektriciteitsprijs aan en het beloofde z’n klanten toen nog 100% Belgische groene stroom.

groene elektriciteit energieleverancier lampiris

Lampiris groeide snel. Momenteel bezet het zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel een plaats in de top-5 van de belangrijkste energieleveranciers. Lampiris is ook een (kleine) energieproducent, z’n productie capaciteit bestaat uit windenergie en waterkrachtcentrales.

Contactgegevens Lampiris

Hieronder volgen alle contactgegevens van Lampiris. Je vindt hier informatie over hoe en wanneer je Lampiris best kunt contacteren. Deze energiemaatschappij is overigens één van de weinige energieleveranciers die nog over klantenloketten beschikt, waar (geïnteresseerde) klanten zich kunnen laten helpen en informeren. Wij geven je hieronder de openingsuren en locaties van deze klantenloketten weer.

Je Lampiris contract opzeggen

Wil je contact opnemen met Lampiris om je contract op te zeggen, te annuleren of stopzetten? Lampiris heeft een aparte webpagina van de klantendienst met informatie voor het beëindigen van je energiecontract.

Opzeggen? Wil je veranderen van energieleverancier? Als je overstapt is het niet nodig om zelf je energiecontract op te zeggen bij Lampiris.

Overstappen naar een andere leverancier

Wil je lampiris contacteren omdat je wil overstappen naar een andere energieleverancier? Al is overstappen of veranderen van aanbieder vrijwel risicoloos, informeer je goed van tevoren en lees je daarom goed in om achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

energieverbruik berekenen

Wat is jouw energieverbruik?

Wie zijn energieverbruik kent, bespaart meer op zijn of haar energiefacturen!
Schat daarom nauwkeurig je verbruik met de energiecalculator!

Overstappen naar een andere energieleverancier?
Contact opnemen met Lampiris hoeft in dit geval niet. Je energiecontract opzeggen bij Lampiris is niet nodig, dat zal namelijk je nieuwe energieleverancier voor jou doen.
TIP: Vergelijk het aanbod van alle Belgische aanbieders voor elektriciteit en/of aardgas. Je kunt in onze vergelijkinstool jouw persoonlijke situatie simuleren, gebaseerd op jouw energieverbruik. Omdat de energietarieven maandelijks worden bijgehouden, zijn deze altijd up-to-date.

Klant worden bij Lampiris

Wil je Lampiris contacteren in verband met een contract aanvragen bij Lampiris? Verhuis je naar een nieuwe woning en maak je gebruik van de mogelijkheid om te veranderen van leverancier? Of wil je gewoon overstappen van je oude leverancier naar Lampiris? Dan kun je telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer:
☎ 0800 40 123.

Reviews Lampiris

Wil je weten wat klanten en oud-klanten vinden van Lampiris? Lees hier alle reviews en klantenbeoordelingen over deze energieleverancier.

telefoon contact lampiris

Telefoonnummer Lampiris

Als je reeds klant bent bij Lampiris en een vraag, opmerking of probleem hebt in verband met je contract, de energietarieven of met je gas- of elektriciteitsfacturen dan kun je de Lampiris klantendienst bereiken via het volgende telefoonnummer:
☎ 011 49 49 48 (zonaal tarief).

Het nummer voor de Nederlandstalige klantenservice is anders dan het telefoonnummer van de Franstalige klantendienst, dat is namelijk: ☎ 04 340 64 64.

Klantendienst van Lampiris

Bij de klantendienst (klantenservice) van Lampiris zijn er pieken waarbij de wachttijd kan oplopen. Bij aanvang krijg je een kort keuzemenu om je vervolgens beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Is de wachttijd lang? Als je eventuele wachttijden aan de telefoon wilt vermijden dan kun je je ook digitaal contact opnemen met Lampiris.

Klanten die kozen voor het ‘Lampiris Online’-contract moeten steeds contact opnemen via het e-mailadres support@lampiris.be of via de live inline chatbox op de website van Lampiris.

klantendienst lampiris service

Openingsuren klantendienst Lampiris

De openingsuren van de klantendienst van Lampiris zijn vrij ruim en deze energieleverancier is ook tijdens de lunch bereikbaar. Deze klantenservice is telefonisch te contacteren van maandag t/m vrijdag van 8 tot 19 uur. Het nummer is: ☎ 011 49 49 48 (Zonaal tarief).

Lampiris overzicht telefoonnummers

Telefoonnummers Lampiris
Situatie Telefoonnummer Openingsuren
Klantendienst ☎ 011 49 49 48 Maandag tot vrijdag
van 8 tot 19 uur
Reparatiedienst ☎ 0800 21 285 24h / 7d
Afspraak ketelonderhoud ☎ 011 49 49 48 Maandag tot vrijdag
van 8 tot 19 uur
Verhuizen ☎ 0800 11 115 Maandag tot vrijdag
van 8 tot 19 uur
Telefonisch leveranciers vergelijken
en advies:
02 588 92 38 Terugbelmoment

E-mailadres van Lampiris

Wil je als klant of niet-klant contact opnemen met Lampiris per e-mail? Dat is uiteraard mogelijk, alleen wel middels het contactformulier op de contactpagina van Lampiris. Er is geen direct e-mailadres gepublideerd voor klanten.

Overige contact mogelijkheden Lampiris

laptop computer online contact

Lampiris is ook aanwezig op alle grote sociale netwerken. Zo kun je ook reacties achterlaten en vragen stellen via de Lampiris-accounts op social media:

Adres en hoofdzetel van Lampiris

Je hebt het adres van de hoofdzetel van Lampiris in Luik voor al je post naar dit bedrijf.

Lampiris
Rue St. Laurent 54
4000 Luik

Sluiting klantenloketten Lampiris in Sint-Truiden en Luik De klantenloketten van Lampiris in Sint-Truiden en Luik zijn voortaan gesloten. Om Lampiris te contacteren, stuur een mail of een brief of bel de klantendienst.

mailbox brievenbus postadres

Online klantenzone: MyLampiris

MyLampiris is de online klantenzone of het digitale klantenportaal van Lampiris. Als verlengde van de telefonische dienstverlening heb je als klant met een login bij Mylampiris direct en online inzage in je energie. Veel zaken, zoals het inzien van je actuele verbruik, het downloaden van je energiefacturen of het voorschotbedrag aanpassen kun je er zelf regelen. Klanten van Lampiris kunnen zich eenmalig gratis aanmelden en vervolgens steeds inloggen via deze link. Met een online account worden papieren facturen overbodig. Handig, efficiënt en bovendien milieuvriendelijk.

Contact voor dringende zaken

Kom je ’s avonds na het werk thuis en merk je dat de elektriciteit is uitgevallen, zonder dat er zich een storing voordoet in de eigen woning? Dan wil je uiteraard niet tot de volgende dag wachten om dit probleem op te lossen. Voor het melden van een storing kun je daarom 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht bij de netbeheerder. Jouw netbeheerder heeft ook een speciaal noodnummer waarop je een verdachte gasgeur kunt melden.

Ook als je klant bent bij Lampiris blijft de lokale distributienetbeheerder immers verantwoordelijk voor alle mogelijke problemen in verband met het elektriciteits- en gasnet en met je aansluiting. Jouw netbeheerder beschikt daarom over een aantal speciale telefoonnummers die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar zijn voor dringende gevallen.

Hieronder vind je de noodnummers van de verschillende distributienetbeheerders in Vlaanderen, Wallonië en Brussel voor het melden van een gaslek of het melden van een onderbreking van de gaslevering of stroompanne.

Gasgeur of gaslek

alarm gasgeur gaslek urgent

Ben je Lampiris klant en je ruikt gas? Bij het waarnemen van een gasgeur waarvan je de oorzaak niet kunt vaststellen of waarvan je vermoedt dat het om een gaslek gaat, neem je uiteraard onmiddellijk contact op met de bevoegde diensten van jouw netbeheerder.

Je kent je netbeheerder niet? Zoek deze dan snel op via het distributienetbeheerderoverzicht:

  • Fluvius is na de fusie van EANDIS en INFRAX de distributienetbeheerder in Vlaanderen;
  • Distributienetbeheerders Wallonië;
  • Distributienetbeheerder Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Indien je al weet wie de distributienetbeheerder is dan neem je contact op met een van de volgende noodnummers in België:

☎ Noodnummers Gasgeur / Gaslek
☎ telefoonnummer Regio en Netbeheerder
Bel: 0800 65 065 Fluvius
netbeheerder in Vlaanderen
Bel: 0800 19 400 Sibelga
Netbeheerder in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Bel: 0800 870 87 ORES
Netbeheerder in Wallonië
Bel: 04 362 98 38 (FR) of 087 74 20 18 (DE) RESA
Netbeheerder in de provincie Luik

Neem deze preventiemaatregelen om het risico op een brand of een explosie te verkleinen:

  1. Ramen en deuren openen zelfs als het gaslek zich op straat of in een ander gebouw bevindt.
  2. Buren verwittigen.
  3. Geen lichtschakelaars of andere elektrische apparaten gebruiken.
  4. Maak geen vuur, dit houdt in niet roken en maak geen gebruik van kaarsen.
  5. Als het mogelijk is dit te doen zonder het gebruik van een zaklamp of lichtschakelaar dan mag je de hoofdkraan van de gasleiding afsluiten.

Een stroompanne of problemen met aardgas

Lampiris contacteren in verband met een stroompanne? Als er zich een stroompanne voordoet of als er zich problemen voordoen met gaslevering, controleer dan uiteraard eerst de eigen elektriciteits- en gasinstallatie. Het heeft enkel zin je lokale distributienetbeheerder te contacteren wanneer duidelijk is dat het om een algemene storing bij je in de wijk of in de straat gaat (of in de heel uitzonderlijke situatie dat jouw gas- of elektriciteitsmeter niet correct werkt).

Noodgevallen en noodummers Het is dus niet de bedoeling om lampiris te contacteren bij een dergelijke storing of een noodgeval. Lampiris is enkel verantwoordelijk voor je energiecontract en de facturatie, niet voor problemen op het distributienet.

☎ Telefoonnummers storingen elektriciteit
☎ telefoonnummer Regio en Netbeheerder
Bel: 078 35 35 00 Fluvius
netbeheerder in Vlaanderen
Bel: 02 274 40 66 Sibelga
Netbeheerder in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Bel: 078 78 78 00 ORES
Netbeheerder in Wallonië
Bel: 04 220 12 11 of 04 263 18 80 RESA
Netbeheerder in de provincie Luik

Stroomstoring aan mijn elektrische installatie

stroomstoring repareren oplossen

Als de elektriciteit bij jou thuis niet werkt dan zal dit meestal het gevolg zijn van een storing op de elektrische circuits in de woning. Gelukkig kan in een moderne elektrische installatie de oorzaak van een storing meestal snel gevonden worden.

Controleer in de eerste plaats de zekeringkast(en). Zie je dat één of meerdere zekeringen gesprongen zijn dan weet je meteen op welk circuit de storing zich bevindt (op voorwaarde dat de zekeringen gelabeld zijn natuurlijk).

Verwijder het apparaat (of de verlengkabel, contactdoos…) dat de storing veroorzaakt en probeer daarna de zekering van het circuit en eventueel de hoofdzekering terug in te schakelen. Een gesprongen zekering is altijd een teken van overbelasting of kortsluiting.

Bij verliesstroom kan het ook zijn dat de verliesstroomschakelaar (differentieelschakelaar) zichzelf uitschakelt. Ook deze kun je zelf terug inschakelen van zodra het apparaat of de kabel die het stroomlek veroorzaakt is afgekoppeld.

Voer in elk geval nooit zelf herstellingen uit aan een elektrische installatie als je daar geen ervaring mee hebt. Elektriciteit kan levensgevaarlijk zijn voor wie niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Vergelijk het aanbod van Lampiris en andere leveranciers, kies het best passende tarief, stap over en bespaar op je energiefactuur!

Geactualiseerd op