Lampiris is van oorsprong een Belgische leverancier van groene elektriciteit en aardgas. Het bedrijf werd opgericht bij de vrijmaking van de energiemarkt in 2003 en kent sindsdien een gestage groei in het aantal klanten. Met haar overzichtelijke en scherp geprijsde formules biedt Lampiris haar klanten een ruime keuze aan energietarieven.


Lampiris tariefkaart voor aardgas en elektriciteit

Lampiris heeft een ruim aanbod met tarieven voor aardgas en elektriciteit. De elektriciteit die Lampiris aanbiedt, is standaard 100 % groene stroom! Iets wat niet bij alle energieleveranciers het geval is. Deze stroom is vooral afkomstig uit waterkracht in Frankrijk.

Lampiris heeft over de afgelopen jaren een sterk marktaandeel opgebouwd en is uitgegroeid tot de vierde speler op de Vlaamse energiemarkt met een marktaandeel van 7,1 % in 2021. Op de Brusselse energiemarkt is Lampiris zelfs de tweede speler, met een marktaandeel van 18,5 % in 2021. Een knappe prestatie!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel gratis om te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Overzicht van de Lampiris tarieven

Lampiris biedt vijf verschillende soorten tarieven aan voor consumenten in Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze tarieven hebben allemaal verschillende voorwaarden, looptijden en kunnen een variabel of vast tarief betreffen. In de tabel hieronder geven we een overzicht van alle Lampiris tarieven.

Overzicht tariefkaart Lampiris
⚡🔥 Lampiris Online Lampiris Tip Lampiris Top Lampiris Solar
Looptijd 1 jaar 1, 2 of 3 jaar 1, 2, of 3 jaar 1 jaar
Soort tarief Variabel Variabel Vast Vast
Beschikbaar in Heel België Heel België Wallonië en Vlaanderen* Heel België
Specialiteit Geheel digitaal Voor de kleinverbruiker Voor de grootverbruiker Voor huishoudens met zonnepanelen
Klantendienst Enkel online Compleet Compleet Compleet
Meer informatie ontvangen over tarieven of klant worden
 02 588 92 38 (Gratis)

*Het Lampiris Top tarief met een looptijd van 3 jaar is beschikbaar in Brussel

Extra diensten van Lampiris

Contract met loep

Naast de energietarieven, biedt Lampiris ook een aantal energie gerelateerde diensten aan. Dit is niet speciaal op de energiemarkt, aangezien de meeste grotere energieleveranciers soortgelijke diensten aanbieden.

Het voordeel om deze diensten bij je energieleverancier af te nemen, is dat je maar één factuur zal hebben voor al je energiezaken. Lampiris biedt de volgende diensten:

Beoordelingen van Lampiris België

Een belangrijk onderdeel bij energie vergelijken zijn natuurlijk de elektriciteitsprijs en de aardgasprijs. Maar wellicht net zo belangrijk is de dienstverlening die de energieleverancier aanbiedt. Deze kan namelijk sterk verschillen per leverancier en kan ervoor zorgen dat je een prettige of juist zeer onprettige ervaring hebt.

De Lampiris reviews zijn over het algemeen positief. Klanten geven aan tevreden te zijn over de tarieven en de klantendienst is van goede kwaliteit. Daarnaast zou de Lampiris klantenzone en applicatie voor mobiele telefoons zeer goed werken. Iets dat niet bij alle leveranciers het geval is. Een goede beoordeling dus!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel gratis om te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Lampiris klant worden

Ben je overtuigd van het aanbod van Lampiris? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier! Een Lampiris klant worden is zeer gemakkelijk en kan binnen 10 minuten worden geregeld. Neem gratis contact op met CallMePower en een van onze energie experts zal je verder helpen met het afsluiten van een energiecontract bij Lampiris. Wij zijn te bereiken op: ☎ 02 588 92 38.

Lampiris contact voor al je vragen!

Mobiele telefoon

Lampiris heeft verschillende contactmogelijkheden waardoor het zeer gemakkelijk is om contact op te nemen met deze leverancier. Nieuwe klanten kunnen zich zowel telefonisch als via de website van Lampiris aanmelden.

Let op dat het Lampiris Online tarief enkel online beschikbaar is. Je kan bij dit tarief dus geen gebruik maken van het Lampiris telefoonnummer. Kijk voor een volledig overzicht op onze Lampiris contactpagina.

Lampiris telefoonnummer klantendienst

De Lampiris klantendienst is gratis te bereiken per telefoon. Let op dat als je het Lampiris Online contract hebt, je geen gebruik kan maken van dit telefoonnummer. Lampiris is te bereiken op: ☎ 011 49 49 48.

Openingsuren klantendienst Lampiris: van maandag tot vrijdag van 8 tot 19 uur. Tijdens het weekend en feestdagen is de klantendienst gesloten.

Lampiris klantenzone genaamd My Lampiris

Net zoals een groot aantal andere leveranciers, heeft Lampiris een online klantenzone. In deze klantenzone kan je een hoop zaken gemakkelijk en snel zelf regelen. Zo is het minder vaak nodig om contact op te nemen met de klantendienst.

In deze Lampiris klantenzone kan je bijvoorbeeld energiefacturen inzien en het voorschotbedrag aanpassen. Neem dus eerst een kijkje in de klantenzone voordat je contact opneemt met deze leverancier.

Het adres van Lampiris

Het hoofdkantoor van Lampiris is te vinden in Luik. Dit is tevens het adres voor al het briefverkeer, hoewel Lampiris de voorkeur geeft aan online contact via e-mail. Het adres van de hoofdzetel van Lampiris is:

Lampiris
Rue St. Laurent 54
4000 Luik

Een Lampiris verhuis regelen

Verhuizen kan een heel gedoe zijn. Gelukkig is een energie verhuis bij Lampiris regelen erg gemakkelijk. Je kan ervoor kiezen om de verhuizing online via de klantenzone door te geven of telefonisch. Het telefoonnummer voor een Lampiris verhuis is: ☎ 0800 111 15.

Zodra je de verhuizing hebt doorgegeven, zal je het energieovernamedocument in moeten vullen. In dit document moet je de actuele meterstanden op het moment van overdracht noteren en de EAN-codes van de energiemeters. Deze kan je meestal vinden op de zijkant van de meters of op de energiefactuur. Je kan het Lampiris energieovernamedocument hieronder gratis downloaden.

Vul dit document volledig in en verstuur deze vervolgens naar het e-mailadres: move@lampiris.be. Bewaar dit document goed! Het overnamedocument is namelijk het officiële bewijs van de meterstanden, mocht hier onenigheid over ontstaan.

Gas en Licht Verhuizen
Gas en Licht Verhuizen

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons om de meter(s) op jouw naam te zetten en om een energiecontract in je nieuwe woning af te sluiten!

Gas en Licht Leverancier
Gas en Licht Leverancier

Gas en/of elektriciteit nodig in je nieuwe woning?

Bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur of laat je gratis terugbellen door ons.

Wie is energieleverancier Lampiris?

Gas en licht

Lampiris werd in 2003 opgericht door twee Belgische investeerders die in de vrijmaking van de Belgische energiemarkt een gelegenheid zagen om te starten met een alternatieve leverancier. Ondanks een mislukte poging tot overname van concurrent Nuon in 2011 bleef Lampiris jarenlang groeien.

In de loop der jaren heeft Lampiris onder meer een bedrijf voor woningisolatie opgericht en de coöperatieve Lampiris Coop, die consumenten de mogelijkheid geeft mee te investeren in hernieuwbare energie.

Lampiris werd ook eigenaar van de hydro-elektrische centrale bij het meer van Plate Taille in Wallonië en het verwierf een (kleine) capaciteit in de productie van windenergie.

Lampiris en Total Energies

In 2016 werd Lampiris overgenomen door de Franse groep Total Energies. Sindsdien worden de activiteiten in Frankrijk uitgebaat onder de naam Total, in België blijft de naam Lampiris echter bestaan. Door de overname van de Total groep stijgt Lampiris ook in het Greenpeace klassement voor groene energie. Lampiris krijgt bij de laatste beoordeling een score van 8/20 door de grote investeringen van het moederbedrijf, al gebruikt die ook nog steeds veel fossiele brandstoffen.

Toch is Lampiris nooit een grote producent van groene stroom geweest en daar heeft de overname weinig aan veranderd. Lampiris koopt vooral elektriciteit aan op de groothandelsmarkt die het vervolgens als groene elektriciteit mag verkopen omdat het zogenaamde groenestroomcertificaten aankoopt bij producenten van hernieuwbare energie.

Hoeveel klanten heeft Lampiris?

Hoewel in de eerste jaren waarin Lampiris actief was het marktaandeel sterk steeg, is het Lampiris marktaandeel de afgelopen jaren relatief stabiel. Lampiris heeft iets meer dan 100.000 klanten in België. In de tabel hieronder zijn de marktaandelen in 2021 per regio en energiesoort weergegeven.

Marktaandelen energieleverancier Lampiris
⚡🔥 Vlaanderen Wallonië Brussel
Elektriciteitsmarkt 7,11 % 13,10 % 19,04 %
Aardgasmarkt 9,06 % 14,98 % 18,58 %
gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

Bel gratis om te veranderen van energieleverancier of voor energieadvies!

gas en elektriciteit

Hulp nodig bij het afsluiten van een energiecontract?

CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Meer info over Lampiris