Lampiris is van oorsprong een Belgische leverancier van groene elektriciteit en aardgas. Het bedrijf werd opgericht bij de vrijmaking van de energiemarkt in 2003 en kent sindsdien een gestage groei in het aantal klanten. Met z’n eenvoudige en scherp geprijsde formules biedt Lampiris z’n klanten een ruime keuze aan online of standaard contracten met zowel variabele als vaste tarieven. Deze leverancier werd in 2016 overgenomen door de Franse groep Total maar het blijft z’n uitgebreide dienstenpakket in België aanbieden onder de merknaam Lampiris.Aanbod en tarieven van Lampiris

Lampiris, één van de energieleveranciers in België die aardgas en 100% groene elektriciteit levert in Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Daarnaast biedt het bedrijf z’n klanten ook diensten aan in verband met woningisolatie, de plaatsing en het onderhoud van warmwaterketels en de levering van pellets en lokaal geproduceerd brandhout. In dit artikel concentreren we ons op het gas- en elektriciteitsaanbod van Lampiris, voor meer informatie over de andere diensten van dit bedrijf kun je uiteraard steeds de website raadplegen of contact opnemen met de klantendienst.

 

Overname door Total

Van bij z’n oprichting heeft Lampiris zich willen onderscheiden als een groene en duurzame leverancier. Sommige klanten vonden het daarom jammer dat Lampiris vorig jaar werd overgenomen door een eerder traditioneel energiebedrijf, met name het Franse Total.

In april van 2019 is ook Poweo die in België ook door Total gekocht is, ondergebracht bij Lampiris. Hierdoor zal het marktaandeel van Lampiris voor elektriciteit en aardgas groeien. In maart 2020 lag het marktaandeel in Vlaanderen op 7,60% voor elektriciteit en had het energiebedrijf 9,55% van de Vlaamse aardgasmarkt in handen. In Wallonië is Lampiris een stukje groter, daar schaart het energiebedrijf zich nog net vóór Eneco.

Toch is Lampiris nooit een grote producent van groene stroom geweest en daar heeft de overname weinig aan veranderd. Lampiris koopt vooral elektriciteit aan op de groothandelsmarkt die het vervolgens als groene elektriciteit mag verkopen omdat het zogenaamde groenestroomcertificaten aankoopt bij producenten van hernieuwbare energie.

Consumptie energie
changer de fournisseur

Ken jij al jouw energieverbruik?

Bel voor een gratis berekening of bereken het zelf in 2 minuutjes met de online energiecalculator!

Formules Lampiris

Daardoor wordt onder alle verschillende formules van Lampiris enkel groene stroom aangeboden, eventueel in combinatie met de levering van aardgas. Lampiris heeft exact hetzelfde aanbod in de drie gewesten van ons land. We bekijken de formules hieronder in detail.

Met z’n drie verschillende formules voor aardgas en vier voor elektriciteit: Lampiris Online, Tip en Top heeft het bedrijf een aanbod van tarieven waarin iedereen zich zou moeten kunnen terugvinden.

Aanbod van Lampiris
  Online Tip Top 1 jaar Top 2 jaar Top 3 jaar
Beschikbaar in
kaart Belgie
kaart Belgie
kaart Belgie
kaart Belgie
kaart Belgie
Vast/Variabel Variabel Variabel Vast 1 jaar Vast 2 jaar Vast 3 jaar
Klantendienst Online Online of telefonisch Online of telefonisch Online of telefonisch Online of telefonisch
Contract afsluiten via Internet Internet of telefoon Internet of telefoon Internet of telefoon Internet of telefoon
Facturen ontvangen per E-mail E-mail of post E-mail of post E-mail of post E-mail of post
Tarieven vergelijken
en keuzehulp
02 588 92 38

Lampiris Online

online contact lampiris klantenzone

Voor consumenten die graag alles via internet regelen, van de aanvraag van hun contract, tot de contacten met de klantendienst en het ontvangen van de facturen, heeft Lampiris z’n goedkoopste aanbod gereserveerd onder de naam Lampiris Online.

De minder uitgebreide service waar klanten in deze formule voor kiezen (ze hebben geen toegang tot een telefonische klantendienst en ze krijgen geen papieren facturen) wordt beloond met een aanzienlijk lager abonnementsgeld. Wie kiest voor de online formule, die kiest automatisch ook voor variabele tarieven voor elektriciteit en/of aardgas.

Lampiris Tip

Klanten die ook graag een variabel tarief betalen maar die toch graag over een klantendienst beschikken die ze telefonisch kunnen bereiken (of die graag hun facturen per post willen ontvangen) kunnen kiezen voor de formule Lampiris Tip. Daarbij betalen ze dan wel een licht verhoogd abonnementsgeld in vergelijking met het Lampiris Online-abonnement.

Lampiris Top

Voor wie de zekerheid van vaste tarieven verkiest boven de trimestrieel aangepaste variabele tarieven is er het ‘Lampiris Top’-aanbod. Met deze formule kunnen klanten hun gas- en elektriciteitstarieven vastleggen voor één, twee of drie jaar. Daar staat dan wel een hogere vaste jaarlijkse vergoeding (=abonnementskost) tegenover.

Lampiris Solar

Recent toegevoegd aan het aanbod van Lampiris, het Solar tarief voor elektrictieit! Dit een tariefplan dat speciaal bedacht is voor zonnepaneeleigenaars. Ontdek de voordelen en prijzen per kWh van dit vaste stroomtarief voor 1 jaar.

Consumptie energie
changer de fournisseur

Energie vergelijken

Vergelijk het energie aanbod, stap over en bespaar op je energiefactuur.
Alle energiedeals op een rijtje!

Geen ingewikkelde opties, kortingen of extra betalende diensten

elektriciteitsaansluiting woning energieleverancier

Anders dan sommige andere grote gas- en elektriciteitsleveranciers heeft Lampiris z’n aanbod niet erg ingewikkeld gemaakt. Zoals je hierboven kon lezen hebben klanten een ruime keuze tussen verschillende formules maar ze kunnen de formules niet personaliseren door zelf bepaalde opties toe te voegen of te annuleren.

Ook voor de extra diensten die Lampiris aanbiedt (woningisolatie, ketelonderhoud…) zijn geen speciale kortingen voorzien als je reeds klant bent bij Lampiris voor gas of elektriciteit. En ondanks de overname door Total hoort ook een formule met bijvoorbeeld een korting op brandstof momenteel nog niet bij het aanbod (in tegenstelling tot bij leverancier Octa+ bijvoorbeeld).

Klant worden bij Lampiris? Tip! Lees eerst de reviews en klantenbeoordelingen als je wil intekenen voor een energiecontract bij Lampiris.

geld prijs energie kosten

Energieprijs en bijkomende kosten

Lampiris rekent je via de elektriciteits- en gasfacturen niet enkel de energiekost aan. Een groot deel van je energiefactuur wordt bepaald door distributiekosten en overheidstaksen. Deze laatste verschillen per regio en gemeente. Om de exacte totaalprijs van je elektriciteits- of gasverbruik te kennen bij deze leverancier kun je daarom best een onafhankelijke prijsvergelijking uitvoeren, bijvoorbeeld via onze vergelijker.

Contactgegevens Lampiris

Op zoek naar de contactgegevens van Lampiris? Nieuwe klanten kunnen zich zowel telefonisch als via de website van Lampiris aanmelden. Denk er wel aan dat het goedkoopste abonnement (Lampiris Online) enkel via internet beschikbaar is. Bestaande klanten die kozen voor de formules Lampiris Tip of Lampiris Top kunnen de klantendienst telefonisch bereiken, kijk hier voor het telefoonnummer. Lampiris Online-klanten kunnen steeds de klantendienst contacteren via deze contactpagina. Je vindt Lampiris ook terug op Facebook en Twitter.

Lampiris telefoon

klantendienst telefoon contact

Contacteer Lampiris per telefoon. De klantendienst van Lampiris is telefonisch bereikbaar op het nummer:
☎ 011 49 49 48.

Openingsuren klantendienst: van maandag tot vrijdag van 8 tot 19 uur. Tijdens weekends en feestdagen is de klantendienst gesloten.

Lampiris adres

Het adres van de hoofdzetel van Lampiris is:

Lampiris
Rue St. Laurent 54
4000 Luik

Geschiedenis van Lampiris

Lampiris werd in 2003 opgericht door twee Belgische investeerders die in de vrijmaking van de Belgische energiemarkt een gelegenheid zagen om te starten met een alternatieve leverancier. Ondanks een mislukte poging tot overname van concurrent Nuon in 2011 bleef Lampiris jarenlang groeien. Halverwege 2016 stond de teller van het aantal Belgische klanten (het bedrijf heeft ondertussen ook in Frankrijk een aanbod ontwikkeld) op ongeveer 850.000.

In de loop der jaren heeft Lampiris onder meer een bedrijf voor woningisolatie opgericht en de coöperatieve Lampiris Coop, die consumenten de mogelijkheid geeft mee te investeren in hernieuwbare energie. Het werd ook eigenaar van de hydro-elektrische centrale bij het meer van Plate Taille in Wallonië en het verwierf een (kleine) capaciteit in de productie van windenergie.

In 2016 werd Lampiris overgenomen door de Franse groep Total. Sindsdien worden de activiteiten in Frankrijk uitgebaat onder de naam Total, in België blijft de naam Lampiris echter bestaan.

Besparen op je elektriciteitsfactuur? Bel  ☎ 02 588 92 38 voor een voordelig energiecontract! Vergelijk, stap over en bespaar!

Meer info op Lampiris