Tijdelijke Eneco korting

Tijdelijk tot € 100 korting* op Eneco contracten telefonisch afgesloten bij CallMePower. Algemene voorwaarden zijn van toepassing, vraag naar de Eneco korting.

Eneco Zon en Wind Flex voorwaarden en actuele prijzen

Geactualiseerd op
minuten lezen
Eneco zon en wind flex

In mei 2024 bedraagt de elektriciteitsprijs van het Eneco Zon en Wind Flex tarief € 10,27 per kWh (in €cent) voor een enkelvoudige meter. De gasprijs van Eneco Zon en Wind Flex in mei 2024 bedraagt € 4,07 per kWh (in €cent). De geschatte jaarlijkse elektriciteitskosten voor een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3.500 kWh per jaar bedragen € 1.008,34 voor een contract afgesloten in deze maand.

Wat is Eneco Zon en Wind Flex?

Het Eneco Zon en Wind Flex tarief is een variabel energietarief met een looptijd van onbepaalde duur. De energieprijs zal meebewegen met de marktprijs van energie en enkele voorwaarden, zoals de indexatie parameter, kan worden aangepast.

De elektriciteit van het Eneco Zon en Wind Flex tarief komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit zonne- en windenergie. Deze elektriciteit wordt voornamelijk in België opgewekt. Bovendien betaal je bij Eneco niet extra voor groene stroom, zoals dat bij enkele concurrenten wel moet.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco Zon en Wind Flex afsluiten (Officiële CallMePower-partner)

Bel om direct het Eneco Zon en Wind Flex contract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco Zon en Wind Flex afsluiten?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Actuele prijzen Eneco Zon & Wind Flex

De prijzen van het Eneco Zon en Wind Flex tarief zijn variabel en worden driemaandelijks geïndexeerd op basis van de indexatieparameter Belpex-S21.

De genoemde prijzen hieronder zijn de Eneco tarieven per kWh zoals getoond op de tariefkaarten van deze leverancier. Alle tarieven zijn inclusief btw en gelden in Vlaanderen en Wallonië. Deze tarieven zijn exclusief de bijkomende nettarieven en heffingen, welke verschillen per regio en bij alle leveranciers hetzelfde zijn.

Heb je een vraag over het Eneco Flex tarief? Bekijk een overzicht van alle Eneco contactgegevens en de mogelijkheden om je vraag te stellen.

Eneco Zon en Wind Flex elektriciteit

In de tabel hieronder zijn de actuele Eneco Zon en Wind Flex elektriciteitstarieven weergegeven. Indien je zonnepanelen op je dak hebt liggen, kan je mogelijk ook een injectievergoeding van Eneco ontvangen. Informeer hierover bij het aanvragen van je contract.

Eneco Zon & Wind Flex
Voorwaarden contract
  • Soort tarief: Variabel
  • Looptijd: Onbepaalde duur
  • Groene stroom: ✔️
Vaste vergoeding (€/jaar) € 65,00
Energiekost (in €cent/kWh)
  • Energiekost (in €cent/kWh): € 10,27
  • Dagtarief/piekuren: € 10,27
  • Nachttarief/daluren: € 10,27
  • Uitsluitend nachtmeter: € 10,27
Afsluiten

Huidige tarieven in 05/2024. Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

Eneco aardgas Flex tarieven

Hoewel het aardgas uiteraard niet afkomstig is van zonne-energie of windenergie, heet ook het Eneco aardgas Flex tarief gewoon Eneco Zon en Wind Flex. Zo kan je dus gemakkelijk hetzelfde tarief afsluiten voor aardgas en elektriciteit.

In de tabel hieronder geven we een overzicht van de aardgastarieven van het Eneco Zon en Wind Flex tarief. Bij het Eneco aardgas Flex tarief gelden dezelfde voorwaarden als bij het elektriciteitstarief.

🔥 Eneco Aardgas Flex
Voorwaarden contract
  • Soort tarief: Variabel
  • Looptijd: Onbepaalde duur
Vaste vergoeding (€/jaar) € 65,00
Energiekost (in €cent/kWh)
  • Energiekost (in €cent/kWh): € 4,07
Afsluiten

Huidige tarieven in 05/2024. Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken.

Klantendienst en voorwaarden Eneco Flex

Voordat je gaat veranderen van energieleverancier is het belangrijk om ook naar de voorwaarden van energiecontracten te kijken. Deze kunnen namelijk ook sterk verschillen. In dit onderdeel vind je de belangrijkste voorwaarden van het Eneco Zon en Wind Flex tarief.

Klantendienst Eneco Flex tarief

Bij het Eneco Zon en Wind Flex tarief heb je toegang tot de gehele klantendienst van deze leverancier. Bij een vraag of probleem kan je dus altijd gebruik maken van het Eneco telefoonnummer.

Verder is het ook mogelijk om de Eneco factuur per post of e-mail te ontvangen en zelf de betaalmethode te kiezen die je voorkeur heeft. Ook heb je toegang tot de Eneco klantenzone en applicatie, waarmee je onder andere je energieverbruik kunt opvolgen en alle gegevens betreffende je contract kunt inzien.

Indexatie energieprijs Eneco Flex

Het Eneco Flex tarief wordt geïndexeerd op basis van de Belpex energiebeurs. Op deze energiebeurs wordt energie voor op de korte termijn verhandeld in blokken van een uur, voor levering op de volgende dag.

Veel energiecontracten in België worden geïndexeerd op basis van de Belpex beurs. Er zijn echter ook meerdere contracten die gebruik maken van de Endex beurs, waar energie op de lange termijn verhandelt wordt.

Opzeggen Eneco Flex tarief

Kies je voor het Eneco Flex tarief, maar wil je op een later moment toch overstappen naar een ander energietarief? Dit tarief is op elk moment te wijzigen of op te zeggen, zonder dat hier een opzegvergoeding voor in rekening wordt gebracht. Je dient wel rekening te houden met een opzegtermijn van één maand.

Indien je ervoor kiest het Eneco Flex tarief op te zeggen zal je uiteraard ook de voordelen van de Eneco Comfort Bonus kwijtraken.

Eneco Zon en Wind Flex vergelijken en afsluiten

Heb je interesse in het Eneco Zon en Wind Flex tarief of in een van de andere Eneco tarieven? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier! Vergelijk voordat je gaat overstappen de tarieven en lees de Eneco reviews om erachter te komen hoe klanten deze leverancier beoordelen.

Wij adviseren om, naast de prijzen, ook rekening te houden met enkele andere zaken betreffende je energiecontract. Dit zijn onder andere de extra diensten die je bij Eneco af kan nemen, zoals de Eneco zonnepanelen.

Meer weten over hoe je klant kunt worden bij Eneco? Navigeer dan naar de pagina over Eneco klant worden.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco Zon en Wind Flex afsluiten (Officiële CallMePower-partner)

Bel om direct het Eneco Zon en Wind Flex contract af te sluiten.

telefoon eneco
telefoon eneco

Eneco Zon en Wind Flex afsluiten?

Een Eneco-expert van CallMePower belt je gratis terug tijdens onze openingsuren.

Wat is het verschil tussen Eneco Flex en variabel?

Op het eerste gezicht lijken het Eneco Flex tarief en het Eneco Variabel tarief zeer veel op elkaar. Beide tarieven hebben een looptijd van één jaar, variabele prijzen en je hebt toegang tot de volledige Eneco klantendienst.

Het enige verschil tussen het Eneco Flex en Variabel tarief is dat de energieprijzen bij Eneco Flex worden geïndexeerd op basis van de indexatieparameter Belpex-RLP en bij Eneco Variabel op basis van de indexatieparameter Endex103.

Bekijk ook de overige tarieven van Eneco:

Vond je deze informatie nuttig? 100% van de 20 stemmen vond de informatie nuttig.