Energieadvies nodig? Wij helpen je snel!

02 588 92 38 Of bel mij gratis terug!
Eneco

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel ons voor gratis energieadvies of keuzehulp en start met besparen!

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

We bellen je gratis terug tijdens onze openingsuren of bel ons op werkdagen tussen 8 en 18 uur.

Vergelijking energieleveranciers Lampiris en Eneco: prijzen, tarieven en aanbiedingen

Energieleveranciers Lampris en Eneco energietarieven vergelijken

Eneco en Lampiris hebben na ENGIE Electrabel en Luminus de meeste klanten in Vlaanderen. Met het eenvoudige en transparante aanbod van Lampiris profileert deze leverancier zich steeds meer als een duurzame aanbieder. Eneco staat al jaren bekend om z'n groene karakter in België en heeft daarmee ook een duurzaam aanbod van onder andere 100% Belgische groene stroom. Om beide energieleveranciers goed te kunnen vergelijken nemen we alle tarieven van Lampiris onder de loep. Van Eneco kijken we naar een selectie uit het aanbod aan tarieven. De hamvraag in dit artikel is natuurlijk: Wie is voordeliger, Eneco of Lampiris? Vergelijk de energietarieven hier!


Methodologie vergelijking
 • We nemen van beide energieleveranciers voor elektriciteit twee type tarieven mee in deze vergelijking. Namelijk een tariefsvorm met vaste prijzen en met variabele prijzen.
 • We nemen van beide energieleveranciers voor aardgas een variabel tarief mee in de vergelijking.
 • De genoemde prijzen gelden voor huishoudelijke klanten in Vlaanderen en Wallonië.
 • Het vergeleken tarief is enkel de prijs per kWh (energiekost).
 • Alle overige toeslagen (o.a. distributienetkosten en taksen) zijn buiten beschouwing gelaten.

 

Vergelijk energieleveranciers Lampiris en Eneco voor stroom

elektriciteitstarieven vergelijken

We vergelijken van beide aanbieders twee type stroomtarieven. Voor het vaste tarief is dat voor Lampiris Top en voor Eneco vergelijken wij Zon & Wind Plus. Voor het variabele stroomtarief kijken we bij Lampiris naar Tip en bij Eneco naar Zon & Wind Variabel. Het energiecontract van Lampiris (Lampiris Online) dat enkel online beschikbaar is kunnen we niet goed vergelijken met Eneco Go. De prijzen zijn bij Lampiris Online variabel en bij Eneco Zon & Wind Go staat het stroomtarief vast voor 1 jaar. We starten de elektriciteitsprijzen vergelijking met het vaste tarief voor elektriciteit:

Vast tarief elektriciteit:
Lampiris Top vs. Eneco Zon & Wind Plus

Voor de connsumenten die zekerheid wensen vergelijken we Lampiris Top vs. Eneco Zon & Wind Plus. Beide formules kennen een energietarief aan vaste prijzen. Wil je een elektriciteitscontract tekenen, maar twijfel je wie het voordeligste stroomtarief heeft? Vergelijk het hieronder in het overzicht!

Lampiris Top vs. Eneco Zon & Wind Plus
Lampiris Top 1, 2 en 3 jaar Eneco Zon & Wind Plus 3 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    
TWEEVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh piekuren(c€/kWh)    
Prijs per kWh daluren (c€/kWh)    
UITSLUITEND NACHTMETER
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

We hebben deze prijsvergelijking van vaste tarieven zo correct mogelijk geprobeerd te benaderen. Eneco biedt met Zon & Wind Plus geen energiecontracten van 1 en 2 jaar aan en Lampiris op zijn beurt biedt met de Top-formule de optie om te kiezen tussen vaste prijzen voor 1, 2 of 3 jaar.

Variabel tarief:
Lampiris Tip vs. Eneco Zon & Wind Variabel

Nu vergelijken we een variabel stroomtarief bij Eneco met Zon & Wind Variabel en Lampiris is dat Tip formule. We vergelijken voor beide leveranciers een 1-jarig elektriciteitscontract aan variabele prijzen. Beide leveranciers garanderen dat de stroom 100% groen is. Hieronder in het overzicht vind je de meest actuele tarieven:

Vergelijking variabel tarief elektriciteit Lampiris en Eneco
Lampiris Tip 1, 2 en 3 jaar Eneco Zon & Wind Variabel 1 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    
TWEEVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh piekuren(c€/kWh)    
Prijs per kWh daluren (c€/kWh)    
UITSLUITEND NACHTMETER
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

Lampiris Tip is ook beschikbaar voor een contractduur van 2 en 3 jaar. Eneco biedt met Zon & Wind Variabel alleen de optie om in te tekenen voor 1 jaar. Bovengenoemde elektriciteitstarieven worden maandelijks bijgehouden en geactualiseerd. Houd er rekening mee dat het aanbod voor stroom bij Eneco ruimer is dan wij in deze vergelijking schetsen. Er zijn ook andere formules voor elektriciteit beschikbaar op de markt beschikbaar voor huishoudelijke klanten bij Eneco.

Vergelijk energieleveranciers Lampiris en Eneco voor aardgas

gastarieven vergelijken

We vergelijken van beide aanbieders twee verschillende formules voor aardgas, een variabele prijs voor 1 jaar en een tarief met een vaste prijs voor gas gedurende 3 of 2 jaar.

Zeker voor particulieren die hun woning op aardgas verwarmen is een voordelig gastarief belangrijk, zo is het gemiddeld aardgasverbruik voor een huishouden al snel 10.000 kWh op jaarbasis. Zie hoeveel jij kunt besparen hieronder in deze vergelijking voor aargastprijzen tussen Eneco en Lampiris.

Variabel tarief aardgas:
Lampiris Tip Aardgas vs. Eneco Aardgas Variabel

In deze vergelijking voor variabele gastarieven kijken we naar Lampiris Tip en vergelijken dat met Eneco Gas Variabel. Het variabele tarief is aan te raden voor particulieren die de energieprijzen scherp in de gaten houden en bereid zijn om vaker over te stappen van leverancier. Zie hier het resultaat van deze prijsvergelijking in onderstaand overzicht:

Vergelijking variabel aardgastarief Lampiris en Eneco
  Lampiris Tip Aardgas 1, 2 en 3 jaar Eneco Variabel Gas 1 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

We hebben deze prijsvergelijking van variabele gastarieven tussen Lampiris en Eneco zo correct mogelijk geprobeerd te benaderen. De tarieven zijn de actuele tarieven en gelden bij Lampiris voor een 1, 2 of 3 jarig energiecontract. Bij Eneco Aardgas Variabel is de duur van het contract 12 maanden.

Vast tarief aardgas:
Lampiris Top Aardgas vs. Eneco Aardgas Plus

Wil je zekerheid als je kiest voor aardgas en niet voor onaangename prijsverrassingen komen te staan? In onderstaande tabel vergelijken we het aardgastarief van Eneco met aardgas Plus en Lampiris met de Top formule aan vaste prijzen. Veel Belgen kiezen vandaag de dag voor een twee- of drie-jarig energiecontract om zich zo te beschermen tegen toekomstige prijsstijgingen. Hieronder in de tabel nemen de beide formules voor gas onder de loep:

Vergelijking vast tarief aardgas lampiris en Eneco
  lampiris Top Aardgas 1, 2 en 3 jaar Eneco Plus Gas 3 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar)    
Prijs per kWh (c€/kWh)    

 

In de laatste vergelijking zijn we ons ervan bewust dat de lampiris Top formule een vaste gasprijs kent voor 2 jaar en dat als je voor Eneco Plus Aardgas tekent, je gedurende 3 jaar geen prijsstijgingen zal hebben.

Tot zover deze vergelijking van de meest populaire energietarieven bij energieleveranciers lampiris en Eneco. Voor een complete vergelijking van alle energietarieven en simulatie van jouw jaarlijkse energieverbruik kun je best zelf een vergelijking starten. Zo ontvang je energie-advies op maat!

Vergelijking energietarieven tussen energieleveranciers

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou de energietarieven tussen de energieleveranciers in België. We houden de meest populaire energietarieven en prijzen voor elektriciteit en aardgas van marktleider ENGIE Electrabel en de andere grote leveranciers tegen de lamp. Wij willen je van harte welkom heten bij de andere versus edities van CallMePower. Want, wie wordt de winnaar van iedere editie?:

Energietarieven vergelijken: 1 op 1

 1. Wie is het voordeligst: ENGIE Electrabel of Eneco?
 2. Wie is goedkoper: ENGIE Electrabel of Luminus?
 3. Wie heeft het voordeligste aanbod: ENGIE Electrabel of Lamparis?
 4. Is de marktleider goedkoper? Vergelijk: ENGIE Electrabel en Mega?
 5. Welk energietarief kiezen: ENGIE Electrabel of Essent?
 6. Welke aanbieder heeft betere energietarieven: Luminus of Lampiris?
 7. Wie is duurzamer en denkt ook aan je portemonnee: Luminus of Eneco?

Vergelijk de tarieven van elektriciteit en gas in België

Wie goedkoper is, hangt van veel factoren én bovendien verschilt dit van maand tot maand. Wij van CallMePower willen het je gemakkelijk maken en houden daarom de prijzen en tarieven van de Belgische energieleveranciers maandelijks netjes bij. Zodat jij een voordelige keuze kan maken om te besparen op je energiefactuur!

 

vergelijk energieleveranciers met de Callmepower prijsvergelijker

Overstappen gaat vlotter en sneller dan je denkt. We maken de balans op voor een voordeligere energieleverancier en begeleiden je bij de overstap. Bel één van onze energieraadgevers op het
telefoonnummer: ☎ 02 588 31 31.