Vergelijking energieleveranciers Lampiris en Eneco: prijzen, tarieven en aanbiedingen

telephone eneco

Heb je een vraag of wil je ook besparen op je energiefactuur?

Bel voor gratis energieadvies en vraag naar de aanbieding van Eneco!

Eneco vs Lampiris

Eneco en Lampiris hebben na ENGIE Electrabel en Luminus de meeste klanten in Vlaanderen. Met het eenvoudige en transparante aanbod van Lampiris profileert deze leverancier zich steeds meer als een duurzame aanbieder. Eneco staat al jaren bekend om z'n groene karakter in België en heeft daarmee ook een duurzaam aanbod van onder andere 100% Belgische groene stroom. Om beide energieleveranciers goed te kunnen vergelijken nemen we alle tarieven van Lampiris onder de loep. Van Eneco kijken we naar een selectie uit het aanbod aan tarieven. De hamvraag in dit artikel is natuurlijk: Wie is voordeliger, Eneco of Lampiris? Vergelijk de energietarieven hier!


Methodologie vergelijking Lampiris en Eneco

Lampris en Eneco vergelijken
 • We nemen van beide energieleveranciers voor elektriciteit twee type tarieven mee in deze vergelijking. Namelijk een tariefsvorm met vaste prijzen en met variabele prijzen.
 • We nemen van beide energieleveranciers voor aardgas een variabel tarief mee in de vergelijking.
 • De genoemde prijzen gelden voor huishoudelijke klanten in Vlaanderen en Wallonië.
 • Het vergeleken tarief is enkel de prijs per kWh (energiekost).
 • Alle overige toeslagen (o.a. distributienetkosten en taksen) zijn buiten beschouwing gelaten.

Vergelijk energieleveranciers Lampiris en Eneco voor stroom

We vergelijken van beide aanbieders twee type stroomtarieven. Voor het vaste tarief is dat voor Lampiris Top en voor Eneco vergelijken wij Zon & Wind Plus. Voor het variabele stroomtarief kijken we bij Lampiris naar Tip en bij Eneco naar Zon & Wind Variabel. Het energiecontract van Lampiris (Lampiris Online) dat enkel online beschikbaar is kunnen we niet goed vergelijken met Eneco Go. De prijzen zijn bij Lampiris Online variabel en bij Eneco Zon & Wind Go staat het stroomtarief vast voor 1 jaar. We starten de elektriciteitsprijzen vergelijking met het vaste tarief voor elektriciteit:

Vast tarief elektriciteit:
Lampiris Top vs. Eneco Zon & Wind Plus

Voor de consumenten die zekerheid wensen vergelijken we Lampiris Top vs. Eneco Zon & Wind Plus. Beide formules kennen een energietarief aan vaste prijzen. Wil je een elektriciteitscontract tekenen, maar twijfel je wie het voordeligste stroomtarief heeft? Vergelijk het hieronder in het overzicht!

Lampiris Top vs. Eneco Zon & Wind Plus
Lampiris Top 1, 2 en 3 jaar Eneco Zon & Wind Plus 3 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 69.000000 60.000000
Prijs per kWh (c€/kWh) 13.39220 12.17000
TWEEVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 69.00 60.00
Prijs per kWh piekuren(c€/kWh) 14.71160 14.43000
Prijs per kWh daluren (c€/kWh) 11.99130 10.66000
UITSLUITEND NACHTMETER
Prijs per kWh (c€/kWh) 11.9913 10.6600

Huidige tarieven in september 2021

We hebben deze prijsvergelijking van vaste tarieven zo correct mogelijk geprobeerd te benaderen. Eneco biedt met Zon & Wind Plus geen energiecontracten van 1 en 2 jaar aan en Lampiris op zijn beurt biedt met de Top-formule de optie om te kiezen tussen vaste prijzen voor 1, 2 of 3 jaar.

Variabel tarief:
Lampiris Tip vs. Eneco Zon & Wind Variabel

Nu vergelijken we een variabel stroomtarief bij Eneco met Zon & Wind Variabel en Lampiris is dat Tip formule. We vergelijken voor beide leveranciers een 1-jarig elektriciteitscontract aan variabele prijzen. Beide leveranciers garanderen dat de stroom 100% groen is. Hieronder in het overzicht vind je de meest actuele tarieven:

Vergelijking variabel tarief elektriciteit Lampiris en Eneco
Lampiris Tip 1, 2 en 3 jaar Eneco Zon & Wind Variabel 1 jaar
ENKELVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 39.990000 60.000000
Prijs per kWh (c€/kWh) 11.08210 11.58000
TWEEVOUDIGE METER
Vaste vergoeding (€/jaar) 39.99 60.00
Prijs per kWh piekuren(c€/kWh) 12.13480 13.25000
Prijs per kWh daluren (c€/kWh) 10.12620 10.24000
UITSLUITEND NACHTMETER
Prijs per kWh (c€/kWh) 10.1504 10.2400

Huidige tarieven in september 2021

Lampiris Tip is ook beschikbaar voor een contractduur van 2 en 3 jaar. Eneco biedt met Zon & Wind Variabel alleen de optie om in te tekenen voor 1 jaar. Bovengenoemde elektriciteitstarieven worden maandelijks bijgehouden en geactualiseerd. Houd er rekening mee dat het aanbod voor stroom bij Eneco ruimer is dan wij in deze vergelijking schetsen. Er zijn ook andere formules voor elektriciteit op de markt beschikbaar voor huishoudelijke klanten bij Eneco.

energieverbruik berekenen

Wat is jouw stroomverbruik op jaarbasis?

Bereken jouw elektriciteitsverbruik met de energiecalculator!

Vergelijk energieleveranciers Lampiris en Eneco voor aardgas

gastarieven vergelijken

We vergelijken van beide aanbieders twee verschillende formules voor aardgas, een variabele prijs voor 1 jaar en een tarief met een vaste prijs voor gas gedurende 3 of 2 jaar.

Zeker voor particulieren die hun woning op aardgas verwarmen is een voordelig gastarief belangrijk, zo is het gemiddeld aardgasverbruik voor een huishouden al snel 10.000 kWh op jaarbasis. Zie hoeveel jij kunt besparen hieronder in deze vergelijking voor aargastprijzen tussen Eneco en Lampiris.

Variabel tarief aardgas:
Lampiris Tip Aardgas vs. Eneco Aardgas Variabel

In deze vergelijking voor variabele gastarieven kijken we naar Lampiris Tip en vergelijken dat met Eneco Gas Variabel. Het variabele tarief is aan te raden voor particulieren die de energieprijzen scherp in de gaten houden en bereid zijn om vaker over te stappen van leverancier. Zie hier het resultaat van deze prijsvergelijking in onderstaand overzicht:

Vergelijking variabel aardgastarief Lampiris en Eneco
  Lampiris Tip Aardgas 1, 2 en 3 jaar Eneco Variabel Gas 1 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar) 44.000000 60.000000
Prijs per kWh (c€/kWh) 4.35240 4.21000

Huidige tarieven in september 2021

We hebben deze prijsvergelijking van variabele gastarieven tussen Lampiris en Eneco zo correct mogelijk geprobeerd te benaderen. De tarieven zijn de actuele tarieven en gelden bij Lampiris voor een 1, 2 of 3 jarig energiecontract. Bij Eneco Aardgas Variabel is de duur van het contract 12 maanden.

Vast tarief aardgas:
Lampiris Top Aardgas vs. Eneco Aardgas Plus

Wil je zekerheid als je kiest voor aardgas en niet voor onaangename prijsverrassingen komen te staan? In onderstaande tabel vergelijken we het aardgastarief van Eneco met aardgas Plus en Lampiris met de Top formule aan vaste prijzen. Veel Belgen kiezen vandaag de dag voor een twee- of drie-jarig energiecontract om zich zo te beschermen tegen toekomstige prijsstijgingen. Hieronder in de tabel nemen de beide formules voor gas onder de loep:

Vergelijking vast tarief aardgas lampiris en Eneco
  lampiris Top Aardgas 1, 2 en 3 jaar Eneco Plus Gas 3 jaar
Vaste vergoeding (€/jaar) 69.000000 60.000000
Prijs per kWh (c€/kWh) 6.02160 4.45000

Huidige tarieven in september 2021

In de laatste vergelijking zijn we ons ervan bewust dat de Lampiris Top formule een vaste gasprijs kent voor 2 jaar en dat als je voor Eneco Plus Aardgas tekent, je gedurende 3 jaar geen prijsstijgingen zal hebben.

Tot zover deze vergelijking van de meest populaire energietarieven bij energieleveranciers Lampiris en Eneco. Voor een complete vergelijking van alle energietarieven en simulatie van jouw jaarlijkse energieverbruik kun je best zelf een vergelijking starten. Zo ontvang je energie-advies op maat!

Vergelijking energietarieven tussen energieleveranciers

Bij CallMePower houden we van tarieven vergelijken. Het zit in onze DNA! Daarom vergelijken wij graag voor jou de energietarieven tussen de energieleveranciers in België. We houden de meest populaire energietarieven en prijzen voor elektriciteit en aardgas van marktleider ENGIE Electrabel en de andere grote leveranciers tegen de lamp. Wij willen je van harte welkom heten bij de andere versus edities van CallMePower. Want, wie wordt de winnaar van iedere editie?:

Energietarieven leveranciers 1 op 1 vergelijken

 1. Wie is goedkoper: Luminus of Eneco?
 2. Welke van de twee heeft betere tarieven: ENGIE Electrabel of Essent?
 3. Wie is voordeliger: Luminus of ENGIE Electrabel?
 4. Wie heeft lagere energietarieven: ENGIE Electrabel of Eneco?
 5. Wie maakt energie voordeliger voor je: ENGIE Electrabel of Mega?
 6. Wie biedt de laagste prijs: ENGIE Electrabel of Lampiris?
 7. Wie is het voordeligst: Luminus of Lampiris?
 8. Check goed wie voordeliger is: ENGIE Electrabel of Octa+?

Vergelijk de energietarieven van elektriciteit en gas in België

Is Lampiris voordeliger dan Eneco? Dit hangt in eerste instantie volledig af van jouw energieverbuik en zo zijn er meer factoren die hierbij meespelen. Wij van CallMePower willen het je gemakkelijk maken en houden daarom de prijzen en aanbiedingen van de Belgische energiemaatschappijen netjes bij. Zodat jij makkelijk een keuze kan maken en kan besparen op je energierekening!

energietarieven leveranciers vergelijken

Energietarieven vergelijken in de prijzenvergelijker!

Vergelijk Eneco, Lampiris en de andere energieleveranciers, stap over en bespaar op je energiefactuur. Alle stroomprijzen en deals op een rijtje!

Overstappen gaat vlotter en sneller dan je denkt. Laat de balans opmaken door één van onze energieraadgevers en bel ons op het volgende telefoonnummer: telefoonnummer:  ☎ 02 588 92 38.

Geactualiseerd op